Koje mobilne imate ili ste imali

To je na zalost standardna procedura kod svih operatera.

Imas sad telenor klik akciju, besplatan internet do kraja godine, tako da ces moci da uzivas u novom ajfonu (mada je akcija vise za slabije telefone, ali svejedno).

Telenor: Privatni korisnici / Usluge / Telenor KLIK

U redu je, al’ samo mi nije jasno zasto su meni npr trazili tekuci racun, a dvojici ortaka nisu… Jedan je uzimao u Telenoru, drugi u MTS-u??
No ja sam uvek bio veliki protivnik Lelekoma, kao i ostalih monopolista (citaj prevaranata) u drzavi… Nisu mogli na sajtu ili unutar prostorije da ispisu da je potreban tekuci racun, NE ja sam MORAO cekati vise od sat vremena… Zatim u mts-u odemo trazimo promenu tarife, “sacekajte 10min”, dodjemo posle 20min, “sacekajte koji minut”, pitamo decka odma pored isto pitanje, kaze idite gore, pa desno… Odemo gore, a ispred nas vec petoro smorenih… Cekaju od ko zna kada… Mislim skroz su…

EDIT: Sad neshto gledam, ova dvojica drugova sto sam spomenuo, oni su vec ranije bili na svojim mrezama, a ja sam mts, pa sam hteo da menjam na telenor… Mozda je to u pitanju??

pa ako su ti trazili tekuci racun sto se nisi pozvo na to da su tvom kolegi odradili bez tekuceg racuna a tebi za istu uslugu traze? mada moze da bude da je tvoj kolega uzeo pre nego sto su ovi zabci videli da se konj potkiva pa oce i oni (videli od telenora i vipa za tekuci pa oce i oni), mada ako je nedavno uzeo onda mzoda rade na principu kako koga zajebu…

ja sam inace nedavno uzeo 066 kod telekoma na racun ali naravno bez telefona jer mi je bitan broj na racun a za telefon mi se jebe da prostite na izrazu, jer da sam uzeo sa telefonom onda bi moro da podpisem ugovor na dve godine a ovako samo sam uzeo broj i sada ako ocu da raskinem postojeci ugovor o postojanju broja izmirim samo dugovanje za taj mesec i resen problem dok da sam na 24 meseca pod ugovorom moro bi da izmirim sve preostale mesece iako ih necu koristiti a ocu da zatvorim racun…

jbg mnogo su prevrtljivi i pozuruju sa time da podpisete ugovor a kada ga podpisete a neprocitate sva ona sitna slova onda svatite da su vas zajebali zato ako i podisujete ugovor lepo i polako sve potanacke procitajte da se nebi zajebali…

Ma obojica su uzeli telefon nije proslo ni mesec dana… I skroz si u pravu sto se tice ugovora, jebana je to stvar… :slight_smile:

da, bice da su dobili jer su vec bili kod svojih operatera. ne znam tacno kako koji operater posluje, al uglavnom je to nekih 5-6 meseci.
ako 5-6 meseci imas paket i placas ga na vreme, to je dovoljno da ti veruju da ces placati i ostalih 12-24 kada uzmes telefon.
dakle, ne traze tekuci racun.

al ako si samo usao sa ulice sa licnom kartom, oni moraju da imaju neki nacin da barem pretpostave da ces da placas na vreme.
ako ne placas i krenu da se tuzakaju sa tobom - to ce vise vremena i para da oduzme nego da dozvole sebi da nekome kazu “MORATE da imate tekuci racun” i da potencijalno izgube musteriju, sto su i uradili.

generalno su sva tri operatera shatila da je konkurencija ozbiljna, pa se trude maksimalno. e sad, na kakvog radnika ces konkretno naleteti u poslovnici, to je vec lutrija.

moju sestru su maksimalno zavlacili radnici u VIP poslovnici. ona naravno poludela i trazila raskid ugovora.
kada je zahtev za raskid stigao negde u vip centralu, odmah joj se javio neki direktorčić i bog zna kako joj se izvinuo za sve probleme, resio joj sve sto treba (nije trazila nista na sta nema pravo, nego radnik u vip poslovnici nije imao pojma sta prica) i ubrzo nakon toga taj radnik je otpusten.

znaci ono, trude se oni kolko god mogu, svaki klijent im je bitan.

I evo me neverovatno iznerviran posle utakmice, a opet moram naci prelepe reci kojim bi opisao osecaj kada u ruke uzmete iPhone… Pa ajd prvi jeste da je tezak ;), zaista jeste, mislio sam da je manji telefon no sad zaista ne shvatam zasto bi neko uzimao iPad… No kao pravi laik morao sam na youtubu pronaci nacin kako bi zamenio SIM karticu, a verujem da nisam jedini, prava mala zavrzlama…:wink:
Kao sto se i ocekivalo veliki ekran i besprekoran touch sense… Uopste nisam imao problema sa touchom koliko sam imao kada sam uzeo HTC, Samsung, Nokia modele… Svaka cast:ruk:
No moram da naglasim da sam imao VELIKI problem sa iTunes-om. Jedno nepregledno, zabagovano govno :headbang: Skinuo sam v8, 8.2, i 10, da bi na kraju sa verzijom 9 uspeo da sihronizujem telefon i itunes… Neverovatno!!!
A sad ono najbitnije, aplikacije… Igre, naravno gamer sam, su odlicne. Odlican Guitar Hero, od kojeg se ne odvajam… Pravljenje vaze, da zvuci glupavo, mada opet veoma zarazna aplikacija… Tennis, Gta, Worms, Plant vs Zombies… Sve radi bez ikakve zamerke!!
Stavljanje tema josh nisam provalio, iskreno telefon nije za laike kao sto sam ja… I sam sam rekao nisam nikada iskesirao vise od 100e, ne zamerite mi. :wink:
Eh ta kamera, 2megapixela, misl’m stvarno… Bash “ciganski”… No ipak sluzi…
I za kraj, jedan minus… A to je zbog nase lepe zemlje Srbije. Veoma je tesko uhvatiti internet preko wifi, no nadje se, ali opet kazem, jako tesko… Dobro, ovo ce se vremenom popraviti nije strasno…
I za kraj zakljucak…
Ma losh, nevalja nishta, salim se telefon je super, pogotovo za “malih” 170eurica… Al’ kad pogledam N97 polovan kosta mnogo skuplje, a po meni je gadniji, touch je losiji, ima doduse bolju kameru, no meni ona uopste nije bitna tako da…
Uhhhh DA ovo je najverovatnije najbolji telefon koji se moze naci za te pare, zato ko ima a planira da ga uzme, ne mora da razmislja… A sad odo na jedno ladno :beer:

pa ja sam usao sa ulice sa licnom kartom i uzeo fon i prebacio moj stari broj sa dopune na racun… nemam pojma kako kod vas posluju ali u novom sadu je tako, a opet nevidim sto moraju da se tuzakaju sa tobom? jednostavno ako neplatis jedan racun neplatis drugi blokiraju ti broj i zdravo dovidjenja i dok neizmiris dug zaboravi na pozive sa tog broja…

nego su to kurvanjska posla, cim vide da si neki klinac ili momak u koji je usao u njihovu radnju u trendzi i nike patikama onda se trazi tekuci racun a da taj isti klinac dodje samo posle pola sata u elegantnom odelu sta mislite dali bi mu onda trazili tekuci racun, naravno da ne nego bi ga odmah u kancelariju na casu viskija i jednu kubansku da ispuse i da zakljuce posao…

to ti je nasa zemlja i njihovo poslovanje da ovo rade u bilo kojoj drugoj zemlji odavno bi ih tuzili i zatvorili… kako taj isti telenor moze preko da posluje i vip dok kod nas nema ni a od njihovih ponuda koje daju preko. samo cu uzeti primer hrvatsku gde posluje vip, svi gledamo televiziuju neko vise neko manje ali ja kada gledam to je uglavnom rtl, nova, obn pa cesto vidim vipove reklame. svugde drugde moze da bude bolje samo kod nas je sisanje ovaca…

pa cekaj, aj idi u neku razvijeniju drzavu, pa vidi dal ce da ti daju sa ulice da udjes odmah telefon na 24 meseca (i to neki skuplji, ne oni za dinar) bez ikakve provere.
naravno da nece.

ti se sada bunis sto kod nas nekima traze a nekima ne? znaci vise bi voleo svima da traze? bore se za trziste kako znaju i umeju.
i cene i ponude su sasvim ok. svakim danom nude sve vise i povoljnije, tako da ne znam o kakvom sisanju ovaca ti pricas.

najbolje bi bilo da neko mahne magicnim stapicem i paf odjednom nismo 15 godina ziveli u paklu a 30 putovali ka istom, odmah se sve vraca u normalu i odmah mozemo da se poredimo sa najrazvijenijim zemljama na svetu.
po prvi put posle dugo dugo vremena sve napreduje. jako sporo, ali napreduje.
al dezurnim cinicima i teoreticarima zavere nista nije dovoljno, sta god da se desava kukace “kuda ide ova zemlja” i nastaviti da ne rade nista po tom pitanju osim da kukaju.

a da, spomenuo si i da ne moraju da te tuze?

ok, znaci odes, uzmes najskuplji moguci paket, uz njega kupis najskuplji telefon koji nude, i to na 6 mesecnih rata.
oni ti daju telefon, karticu, koristis 2 meseca, posle toga bacis tu karticu, kupis drugu, koristis ultra fensi telefon i nikada ne platis ni dinar.
a oni ce posle dva meseca da blokiraju racun i da ostanu na tome ? zaboravice da si uzeo telefon od ~800 evra ? zaboravice tvoja dva mesecna racuna na najskupljem paketu?

ako je tako, odoh odmah po nov telefon, pa nek blokiraju racun posle i nikom nista…

svasta.

Zaista?
Zaista mislish da je to povoljno!!! Zivimo li mi u istoj drzavi?? I da irreal, ako ce vec da traze tekuci racun neka traze SVIMA…

svasta.

a koji si ti bese ono uzeo telefon? :p:p:p:p:p:p:p:p:p:p

jel mene pitas ?
ja uzeo htc desire.

inace, da, jeste povoljno. ako za 1500 dinara mesecno mogu da imam 325 minuta prema svima, 1000 minuta u mrezi, 1000 poruka i 1 gb interneta, plus sve sto ne potrosim se prenosi do 3 meseca, to je meni povoljno.

mozda mi ne bi bilo povoljno da zivim od dzeparca roditelja, al to je vec druga prica.

inace, kad vec moraju sve da proveravaju, onda pretpostavljam da policijska patrola mora da zaustavlja SVAKI automobil.
policajci u patroli da legitimisu SVAKOG prolaznika.
obezbedjenje na aerodromu da skida SVAKOG putnika.
itd.

plus, pored svega toga, uglavnom svima i traze. Kornjaca, jel si siguran da te nisu proverili u kreditnom birou na osnovu licne karte?
posto ni meni nisu trazili racun jer su uradili proveru u kreditnom birou.

gledaj decko stavrno nemam zivaca sa tobom da se ubedjujem. jednom si reko da sam ja pametan za sve a ti samo za sebe pa neka na tome ostane! ok?

Irreal, kolega zasto uvek pravish ta glupava poredjenja koja nisu ni slicna!?!?
I da jeste skupo, ne mislim na tarife, nego na telefone koje nude… Ovo govorim jer znam kako se krecu cene u drugim drzavama… Koliko vidim Telenor ce od novembra uvesti iphone, i samo Bog sveti zna koju cenu odvaliti…
No koliko vidim zaista sa tobom se ne moze voditi zdrav razgovor, a telefon nisam uzeo od dzeparca roditelja nego sam ga zaradio… Da, student koji radi, zamisli!!!
Necemo vise…

@akiris
:stuck_out_tongue:
Iphone jede malu decu :smiley:

samsung s5230…mrzim cigle, volim eleganciju i prakticnost…platio sam ga 120e nov…reko sam da nikad u zivotu necu dati vise od 200e za mob, al kako evro raste tako pada cifra…sad bi mi bilo krivo da dam vise od 150e za neki tel… xD kad 5800 malo pojeftini, uzecu i njega…

Sony Ericsson K850i.
Sadrzaji:
8 Video klipa koja sam snimio
100-ak slika
1 pesma; Breaking Benjamin - Blow me Away.

Eto sta ti je kada ti pregori memorijska :frowning:

sta fali poredjenju ? objasni mi zasto je drugacije ?
zasto smatras da SVI moraju da budu provereni?

dalje, telefoni sto su skupi nisu krivi operateri vec trziste u srbiji, ti isti telefoni isto toliko kostaju i u prodavnicama mobilnih telefona.
dakle, ne mozes da se zalis na mts, telenor ili vip zbog toga sto je telefon skup.

a ja nisam ni rekao da si ti telefon uzeo od dzeparca, niti sam spominjao tvoju materijalnu situaciju, ja sam rekao da bi MENI bio skup racun da jos uvek zivim od dzeparca, al posto ne zivim od dzeparca, ugiovor mi je jako povoljan i za smesne pare sam uzeo telefon i odlican paket.

P.S.
ako nisi znao, ne mozes da (pokusas da) pobijes necije argumente a onda kazes “necemo vise” kada taj neko treba da ti odgovori.

Ja imam moju Nokiu x6 i prezadovoljan sam sa njom imam 3-4 filma 100 pesama slika neshto i mnogo slobodnog prostora ostalo mi oko 25 gb mozda i manje :stuck_out_tongue: :))

@ irreal
pitao sam alexcarinu koji je bio zagrizeni NEIphone-ovac pa je uzeo iPhone i promenio misljenje pa ga malo zajebavam :stuck_out_tongue:

drugar mi je pre par dana uzeo iphone 2g ali neku limited edition seriju jer sve 2g telefoni su bili sa 8 gb memorijom ova je sa 16 gb memorijom. sutra ce mi doneti da vidim pa ako se odlucim mozda ga i kupim, mada sve zavisi koliko ga bude cenio.

Ma ima bre odma da ti se svidi, e sada druga je stvar koliko ce ga ceniti. :wink:
@Irreal
Jednostavno sam josh od tvog dolaska na forum video da stalno terash svoje, i tvoja je uvek poslednja… Imash dobre argumente to ti priznajem, ali da si uvek u pravu, nisi… Ali ja to tebi ne mogu objasniti nikako…

@akiris
Cek cek bre, nisam ja bio NEIphone-ovac… Nego generalno nisam bio za telefone visokog cenovnog ranga. I sada da mi ponude N97, ili HTC hd2 u zamenu za iphone, ni u ludilu ga ne bi menjao!!! :slight_smile: