e, ok, tu zavrsavamo raspravu, mislim da si upravo rekao sve i zadovoljni obojica prestajemo da pricamo na tu temu.
sto se tice ovoga sto si rekao akirisu, dabome da ne bi.
ko je lud da menja n97 sa symbian sistemom koji je funkcionalan i upotrebljiv isto kao i pre 7 godina ili HTC HD2 sa windows mobile 6 operativnim sistemom koji je funkcionalan kao i pre 15 godina. katastrofe od telefona oba, samo nasminkani dobrim hardverom i modifikovanim UI-em da se neko navuce, al kad krenes da koristis iz dana u dan shvatis brojne mane.
Iphone ih kida oba, i pored svojih nedostataka, i to je jasno k’o dan.
ja rekao da je windows mobile 6 bolji od iphone-a ?
si siguran ?
rekao sam da ima neke funkcije koje iphone nema, to da, kao npr pokretanje vise programa odjedanput (ovaj najnoviji iphone to samo fake-uje, nije to pravi multi tasking)
to da.
ali windows mobile 6 ima brdo drugih problema zbog kojih bi radje izabrao iphone.
ja sam vama pricao ponovo i ponovo da ja respectujem iphone i da on ima svoje kvalitete, ali dok se nesto ne promeni, nikada ga necu smatrati boljim od kvalitetnog Android telefona.
nedostatak copy paste, flash-a i multitaskinga ga ozbiljno unistava, ali i symbian i windows mobile imaju svoje stvari koje njih unistavaju.
doduse, kad izadje windows phone 7, videcemo sta ce se promeniti i dal ce se promeniti.
da ne bi ja sada pisao ogroman post, evo jednostavno receno: furbo.org
ima neku vrstu multitaskinga, ali ne i pravi multitasking.
copy paste radi sjajno, jel sam mozda rekao da ne radi ?
problem je sto je dodat tek u kasnijim verzijama iphone-a, odnosno dobar deo ljudi ga nema.
a gde je tu flash?
a gde je otvorenost sistema ka programerima? (sto je vazno i ako si programer i ako si neko ko zeli da iskoristi kreativnost drugih programera, gde nema apple-a da sputava sve sto nije u njihovom striktnom finansijskom interesu)
najgluplja izjava svih vremena “ne postoje nedostaci” omg lol !
jel to znaci da nece postojati novi iphone ikada ? jer na ovom ne postoje nedostaci i savrsen je ?
ja nikada u zivotu ni za sta ne bi rekao da je savrseno i da “nema nedostatke” a tebi na cast kad vec smatras da ih iphone nema.
Nema nikakvih nedostatak-a u poredjenju sa drugim telefonima , vec je samo bolji od drugih telefona u svemu skoro.To sam gore hteo da kazem.
Taj fake multitasking vrsi funkciju multitaskinga, na komp principu radi ne zanima me bas detaljno. Svi iPhonovi imaju opciju Copy-Paste. Samo nije imao onaj prvi OS iPhona (a to je bilo davno), ali update-om su ga dodali,tako da sad imaju svi.
to da je iphone bolji od drugih telefona u svemu skoro je samo tvoje misljenje, kojeg smo svestni jos od pre 10 strana.
kao sto je i moje misljenje da su top android telefoni ispred njega.
sa tim misljenjima smo odavno upoznati, tako da nema poente ponavljati ih jos sto puta.
a fake multitasking ne vrsi funkciju multitaskinga svima.
recimo, meni ne bi vrsio.
ako hocu da imam aplikaciju koja prati kuda se krecem na mapi i belezi putanje kojima sam pesacio/trcao/vozio, a uz to hocu i da kada slikam sliku u nju automatski budu upisane gps koordinate gde sam je slikao, ne moze - morao bi prvo da ugasim aplikaciju za pracenje putanje.
i sl.
mozes da imas po jednu aplikaciju koja pusta zvuk, jednu koja prati poziciju i jednu za razgovor - to je to.
u tim kategorijama ne mozes po dve ili vise aplikacije da pustas u isto vreme, a ostale kategorije ne postoje, pa samim time ni multitasking u njima.
ok, mnogim ljudima je to dovoljno - mnogima isto tako i nije.
Vi pričate o iPhoneovima i Windows Mobileovima od 300-400 evra dok sam ja najbliže bio iPhoneu, jeste kineska kopija od 80 evra
Sviđa mi se izgled, Touchscreen i Meni. Za ostalo, nemam pravo glasa
sta pricate iphone jeste da ima bolji os sto je je i brdo applikacija za razliku od htc hd2 ali hd2 ce da pojede i iphone i njegov os sa tim hardverom hd2 je zver za iphone-a sad sto ga “ogranicili” sa WM 6.5 to je druga stvar ali svaki os ima svoje mane i dobre stvari kako za koga
Ti očigledno nisi upoređivao specifikacije iPhone-a 4 i HD2.
iPhone ima A8 Cortex procesor na 1 GHz, toliko ima i HD2 ali nema A8 procesor nego Snapdragon, koji je slabiji.
iPhone ima 512 MB RAM, HD2 320 MB. Grafički čip iPhone-a je jači od HD2.
Uopšte ne razumem o čemu pričaš.
Prototype, reći ću ti samo da pogledaš na YT neke igre kako izgledaju na iPhone, npr. Assassin’s Creed i ono što pokušavaju Unreal Endžine 1 da prenesu na iPhone, pa mi reci da li je jači HD2 ili iPhone.
Iako HD2 bio jači iPhone ima mnogo više ljudi, i stime mnogo veću podršku.
pa to ti ja kazem svaki os ima svog “korisnika” i svaki os odgovara nekome ja necu uzeti iphone ako mi se nesvidza os sto je i tacno os je bezveze ali ima veliku podrsku
a dok na htc hd moze sad da se ubaci i android pa ti vidi
a Djakza kako si uspeo da sjebes 5800 ja imam trenutno taj tel (uskoro hd2) i extra me sluzio i jos sluzi a c6 phhh neznam to tije ko n97 samo malo “nasminkan” tj promenjen izgled ali zato imas c7 e on je vec nesto drugo ima symbian 3^
iphone ima njbolje igre i grafiku na telefonu ali ja prosto nemogu da igram na touchu probao sam 10-tak igara na iphone i nije to to inace bi kupio ipad a ne xbox 360 :D:D:D:D:D
Stvarno mi nije jasno kako neko moze uopste i da pocne da razmislja da je neki telefon bolji od Iphone cetvorke na primer… Iphone ima bolji OS, bolji ekran, precizniji touch. brzi processor, vecu rezoluciju, i mnogo, mnogo vecu podrsku od svih drugih telefona koji se trenutno nalaze na trzistu…