Koje mobilne imate ili ste imali

Kad smo kod trajanja baterije ja imam Nokiu 5800, baterija mi traje oko 2 dana, što je OK. Ono što nije OK je činjenica da za razliku od Sony Ericssona W950 koji sam imao pre Nokie, na 5800 ne možeš da vidiš trajanje baterije u %, pa manje više gledam u pasulj kad će da mi se isprazni telefon.

Oba telefona sam koristio za slušanje Audio knjiga, pa me zanima da li još neko “čita” na ovaj način?

Sve si nesto po malo ili nisi opste drzao iPhone ili iPod touch, a bitno je da pricas da apple ne valja.
Ti vise pricas o tome koliko apple ne valja, nego ja koliko valja.
Sto se tice vracanja telefona, nigde ni na jednom forumu se nije javio neko i rekao, e vratio sam ga, ili tetka moja je vratila… Naravno da ga je neko, mozda celih 1% vratilo, ali sta je sa ostalima.
Sto se tice baterije, testovi kazu da iPhone 4 ima ubedljivo najizdrzljiviju bateriju u sebi.

Edit: iPhone zvanicno stize u Srbiju, u Septembru, preko Telenora.

Ono što nije OK je činjenica da za razliku od Sony Ericssona W950 koji sam imao pre Nokie, na 5800 ne možeš da vidiš trajanje baterije u %, pa manje više gledam u pasulj kad će da mi se isprazni telefon.

Da ali problem je sto kod W950 baterija uzasno kratko traje za pricu, dok je za muziku ok.

Skroz si u pravu, ja sam taj problem rešio sa 2 punjača, jedan za kuću a drugi za posao. I moram reći da je muzički plejer na W950 mnooogo bolji nego kod 5800.

svidja mi se sto zivis u svom nekom svetu gde se realnost menja po tvojoj potrebi.

ja sam rekao jednu jedinu losu stvar o iPhone-u, iPod-u i bilo kojem drugom apple produtku, SAMO JEDNU.
i to je ta antena koja se prespoji.

nista vise lose nisam rekao ni o jednom apple proizvodu.

evo, dokazi da nisam upravu, citiraj gde sam rekao nesto lose o apple proizvodima ?
reci da moj plejer kosta bedno u odnosu na ipod ili da ja licno vise volim svoj telefon od iphone-a NIJE nista lose ili protiv apple-a.

tako da dok ne odlucis da se vratis u realnost - mani me ove diskusije.

Plejer je jako dobar, pogotovu sonijeve in-ear slusalice. Ugodjaj je mnogo bolji nego default ipod kombinacija sa obicnim bubicama. I plus W950 ima odlican radio prijemnik, sto mi strasno nedostaje kod Apple-a.

Neki korisnici nokie 5800 su se jedino zalili jedino da je zvuk suvise tih kad se pojaca na maksimum, ali po mom misljenju in ear to nadoknadjuje jer pruza najbolju zvucnu izolaciju i plus mega bas mu daje punocu koju ni jedna nokia nema.

Steta sto je talk time tako los i sto nema kameru, ali inace, sigurno jedan od boljih smart telefona starije generacije.

Ja trenutno imam nokiu E71 i nesto mi se ne menja. Toliko ima dobru izradu, imam utisak da moze preziveti nuklearnu katastrofu (padao sto puta) a qwerty tastatura mi vise odgovara od kuckanja poruka olovcicom ili prstom. Savrsen poslovni telefon.

In ear slušalice su zakon, jednom sam vozio 140 km/h na auto putu sa otvorenim prozorima (bilo je leto, 40 stepeni, a kec nema klimu) i slušao muziku.
Ja bi se rado vratio na Sony, ali mi se čini da su malo posustali u odnosu na konkurenciju kada su muzički telefoni u pitanju.

Ko se nije vozio kecom na 140 km/h taj ne zna šta je buka.

ja jutros prenela ugovor burazeru i zuela sebi htc HD2…dobra stvar androida (mislim na galaxy) sto imaju strasnu OS podrsku,sto recimo za magic i tatoo nije slucaj…oni ako im se ubaci 2.1 ili 2.2 ne rade im kamere i sl…na mom galaxy-ju su ubacivali i 1.6 i rom od htc-hero i radio je brze neko heroo…zapanjujuce…znaci nema veze velicina rama vec koliko je taj bios optimiziran bas za taj mob…stavljali i 2.1 i 2.2 i dobila extra stvarcice na fonu…bukvalno htc desire…bukvalno nekoliko telefona u jednom…i nemoze da ti dosadi…jedini problem je sto veoma lose snima zvuk…a to mi je sinoc bas zatrebalo…iznervirah se i predjoh na wm…pa cemo videti kako je posle formiranja…

irreal, obrati paznju na ovaj text ovde :slight_smile:

Benchmark

procitao sam dve-tri recenice i odustao. pa gde mi zivimo ? u svetu gde neko benchmark smatra neutralnim u apple vs non-apple bitci ?
hahah :smiley:

koji si ti kralj.

aj ti nekome ko navija za zvezdu daj da cita tekst sa Partizan da bi ga ubedio da je partizan bolji (ili obrnuto)

i dalje mi nije jasno zasto ti je toliko stalo do toga sta ja mislim, i da me ubedis da je iphone bolji, i da me… ne znam sta.

covece, ne blatim ti tvoj omiljeni brend, nikome ne idem i ne pricam “ej, nemoj da kupis apple”, ne ugrozavam tvoju ljubav prema apple-u ni na jedan nacin, sto si se toliko zabrniuo.

ja ti lepo kazem, ja bi kupio iPod prvi, da nije toliko prokleto skup, i ne hvalim po defaultu ni jedan brend, niti bilo koji odbacujem, al jednostavno smatram da je moj fon bolji od iPhone-a, i to je sve.

in conclusion: sto si tolko butthurt ? :confused:

Benchmark i Elitesecurity, su vec dugo 2 najbolja foruma u Srbiji. Ali dobro ako nisi znao, izvini. Radili su oni testove i za HTC telefone i ostale, procitaj i to.Npr. testirali su skoro neku Nokiu cija je cena kod nas do 100e. Sasvim su realni.

po kojim to merilima ?

to kazes ti ili ?

tebi su mozda najbolji, neka su, ja benchmark ne podnosim ni izbliza (ne znam kakav im je forum, al znam kolko su im jadni opisi i tekstovi)
a elitesecurity, koliko ja znam, ima samo forum, a ne i zvanicne opise i tekstove, ma da ni to ne pratim puno, koliko sam video ok je forum.

u svakom slucaju, nisi odgovorio na daleko, daleko bitnije pitanje, zasto to pokazujes meni ? jel ti toliko stalo do mog misljenja ? pokusavas da me ubacis u sektu apple obozavaoca ?
ne razumem. aj da ja idem okolo i blatim apple, i pricam ljudima da ga ne koriste, pa da kazes, ok, ako uvidim “istinu” da je iPhone bogom dan, prestacu da blatim.
ali ja sam samo izneo svoje misljenje da je moj telefon bolji od iPhone-a i nista vise, i tebi je sada zivotna misija da me ubedis da nije tako ?

imas li svoj zivot ili si ga poklonio apple-u ?

a po kom si ti to kriterijumo zakljucio da je tvoj fon bolji od iphone? zato sto imas htc a nemas iphone ili zato sto su to neki testovi pokazali od ljudi koji su slicni kao ti pa su uradili test samo da bi opravdali sebe svoju pogresnu kupovinu!!! jel to oces da kazes???

pa pobogu, kolikim slovima treba da napisem da je to situacija samo kod mene licno i ni za koga drugog to ne tvrdim.

rekao sam vam vec, probao sam iPhone, nije mi se svideo, citao sam opise iPhone-a. (al ne na benchmarku, lol) i nije mi se svideo.

Volim da radim Copy-Paste texta, volim da pokrecem vise aplikacija u isto vreme, volim da napisem svoj program za operativni sistem na telefonu bez da placam bilo sta apple-u ili prolazim kontrole, volim da snimim video klip s’ vremena na vreme bez skidanja dodatnih aplikacija, volim da posaljem sliku drugaru preko bluetooth-a, volim da slikam nesto i posaljem drugaru kao mms, volim da imam leganal nacin da dodjem do telefona i da mogu uvek da iskoristim svoju garanciju, najvise od svega navedenog - volim da browseujem netom isto kao na racunaru, sa sve flash sadrzajem koga je i dalje mnoooogoo.

sve to mi iPhone nije nudio kada sam kupovao prosle telefone. iPhone 4, pogotovo kada dobijemo zvanicnog uvoznika, ce mozda deo tih problema resiti, i sigurno cu i o njemu razmisliti prilikom sledece kupovine, al u ovom trenutku dzaba sve.

da me neko sa strane pita sta da kupi, iPhone ili HTC Desire, ja bi rekao “nemam pojma sta je tebi bolje”. al ako me pita za moje misljenje sta je bolje, ja bi mu rekao “nemoj da se vodis iskljucivo time, ali po meni je HTC bolji”.

i ne treba mi sertifikat od strane i HTC-a i Apple-a da bi formirao svoje misljenje.

jel moras da spavas i sa Andjelinom Dzoli i sa Milom Kunis da bi imao pravo na svoje misljenje koja je od njih dve bolja riba ?

jel moras da provozas i ferarija i porsea da bi imao pravo na svoje misljenje da kazes koji ti se vise svidja ?

A ova moja prica je i daleko bolja od primera andjeline i mile, ili ferarija i porsea, jer sam iPhone probao pre kupovine mog HTC-a.

sto se u principu svodi na test voznju pre kupovine kola.

provozas sa prodavcem 15-ak minuta porsea, provozas ferarija, citas opise, uporedjujes statistike i odlucis koji ti se generalno vise svidja po svim faktorima.

sad ces ti nekome da kazes “nemas pravo da kazes da se TEBI LICNO vise svidja ferari, jer nisi nikada bio vlasnik porsea”.

da, vazi…

-Edit-
e da, i jos uvek cekam dokaze da sam ja pljuvao iPhone vise nego sto su ga obozavaoci hvalili.
posto kolko znam, i dalje je jedina i najlosija stvar koju sam rekao za iPhone “death grip” sa antenama.
u ovom postu sam naveo stvari koje moj htc ima a iPhone ne, al to nije pljuvanje nego poredjenje.

Vec nekoliko meseci imam 5800 i zadovoljan sam.Za te pare je odlican.

Malo skretuckate sa teme,krećete u svađu,flamewar,malo je ova tema za lock. Ova tema je čisto bila informativna,što se može zaključiti iz naslova ali u šta se pretvorila…

Evo interesantne priče. Nakon što su me smorili generični telefoni (uglavnom SE marke), izmenjao sam 10ak telefona (E71, HTC Diamond, Tattoo, itd.) i na kraju uzeo HTC Dream (G1). Na prvi pogled za mene savršen telefon. Android, puna qwerty tastatura, sve. Bio mi je odličan telefon nekoliko meseci, mada jutros u 6 ujutru mi smučio.

Obično nosim dva telefona, Samsung D500 (u suštini, najbolji telefon ikada) i G1. Bio sam na jednom okupu, i vraćam se kući u 15 do 6, ujutru. Grad je bio neopisivo lep, dok ga obasjava sunce, da je to nemoguće za opisati. (neopisivo, jelte) Elem, rekoh da izvadim telefon (G1), uslikam par stvari, ovekovečim trenutak pa i uploadujem na neku društvenu mrežu (ala Facebook) da vidim mišljenja. Palim G1, nema Wi-Fija. Nema frke, imam postpaid broj sa 100Mb GPRS-a, ali mi je taj broj u D500. Menjam kartice, D500 se pali za 15 sekundi, Androidu treba preko minut, sve to dok čekam autobus.

G1 je se pali, brže bolje palim kameru, piše mi poruka ‘‘Please wait while the SD card is prepared.’’ Čekam još koji minut dok se spremi, uslikam par poprilično jadnih slika da budem iskren, ali dobro, I’ve seen worse. Gledam da uploadujem preko GPRS-a na Facebook, kad, nemam aplikaciju. Morao sam da hard resetujem telefon pre koju nedelju jer se nešto bugovao. Idem na Market, skidam aplikaciju, instaliram, pokrećem i uploadujem sliku.

Vadim D500, uslikam par slika, lepše boje nego na G1. Da bih odradio sve to, što je nešto poprilično malo, trebalo mi je dobrih 15-20 minuta, umesto minut-dva sa normalnim telefonom. Stoga odlučih da ponovo zamenim telefon. Svratio sam na forum posle jedno mesec dana pa rekoh da podelim barem nešto. :slight_smile:

jbg, G1 mu dodje nesto izmedju tehnickog demoa i pravog korisnickog telefona.

ima on jos mana kolko hoces, na kilo.

jednostavno je prvi, revolucionaran ali ne i ugladjen i ispeglan.
a i sada vec poprilicno mator za danasnje trziste.

Evo ti moje price:
sinoc sedim u kaficu sa drugarom i drugaricom, njih dvoje se nesto “koskaju”. drugarica gleda drugara kao da ce da ga ubije, a on gleda nju i smeje se.

reko perfektan momenat! vadim telefon, otkljucavam, klikcem na kameru, ista se pali, sve jako jako brzo. slikam, blic radi svoje, sasvim solidna slika. stiskam share -> facebook for htc sense, pojavi mi se slika, opcija da upisem komentar i dugme upload.

upisujem “duuušeeee”, da ih zezam i stiskam upload, za jos 5 sekundi je slika bila na fejsu.

za 2 minuta mi se telefon oglasio notifikacijom za facebook update, stigao prvi komentar na sliku, konektovao se na fejsbuk chat i chatovao sa drugom drugaricom dok su se ovo dvoje samnom u kaficu jos raspravljali.

konektovan uvek, svugde, brzo lako i jednostavno.

Meni je G1 u suštini savršen. Nisam neki velik fan touch screena, tako da u kombinaciji sa tastaturom meni najviše odgovara. Radi on savršeno, svi android telefoni su takvi. (možda Desire nije, barem ne bi trebao za takvu cenu :D) Ili te vole ili ne, ali ovo što mi se desilo je samo spoj neuspeha, ništa više. Marfijev zakon. Ja sam uzeo G1 baš zbog te želje, non-stop konekcije, nakon što me je svaki drugi razočarao.

Onako, iz radoznalosti. Nego, kakav je ovaj najnoviji Symbian? Recimo na C5, ne znam koja je to verzija. Izgleda poprilično lepo. Bolje nego prethodnici.

aman zaman ljudi, pa pustite vise ta prepucavanja oko telefona. Evo ja imam apple iphone vec evo u novembru ce biti tri godine pa sta? zadovoljan sam mojim telefonom, nikad u zivotu necu kupiti nijedan drugi telefon sem iphone-a, i to je moje misljenje i tacka. ali necu sad da ulivam nekome nesto da uzme samo to, da se nece pokajati i slicne gluposti. ili da blatim neciji drugi telefon zato sto ima Mpx manje ili skrol na touch-u ide sporije za par milisekundi.ili da ne postoji bolji.meri kvalitet telefona po ponome sta tebi treba a ne sta pise u karakterisitikama telefona. i fala bogu da svako ko kupi sebi neki telefon nece skrnavo pricati o njemu. Mislim “ej ja juce kupio HTC smart za dzak para, a telefon je sranje nevidjeno” i ide od jednog do drugo i prica kakvo je sranje kupio od telefona., svako ima svoje misljenje. problem oko antene Iphone-a 4 stvarno postoji ali samo idiot ce hodati tako i drzati telefon tako u ruci. Ipak je to vise napuvano nego sto u praksi stvarno izgleda, ali Apple je sebi stvorio renome najboljih koji ne mogu da omanu pa im se ovo gleda ko da iz iphone-a izlazi noz kad ga stavis u dzep. verujem da, da je u pitanju model telefona neke druge firme sa ovim problemom da ne bi bilo toliko hajke oko toga. i Kicba, imamo iste telefone ali to ne znaci da svi vole takav telefon i imaju isto misljenje o njemu. i koliko sam listao ovu temu, niko ovde nije rekao da je iPhone sr**e od telefona. jednostavno sto bi patak daca u izvodjenju Djuze Sojiljkovica rekao “zivi i pusti druge da zive”, svako voli svoj telefon,valjda ga je zato kupio, zar ne?

PS: razmisljam da otvorim temu za prepucavanje oko muzike, to bi bio pun pogodak :smiley: