akiris imas moj mali review pri dnu 5. strane ovog posta mozes da ga prebacis u temu koju si ti napravio posto je malo offtopic za ovu temu… Ako zelis naravno.
Imam HTC Smart i sljaka super
mogu da se kladim da ti je nudio “kineza”. ajde da ti je ponudio samo zamenu pa jos i kontam, ali i doplatu onda mora da je taj iphone bio fejk.
Kupio sam prekljuce HTC Smart i telefon me je odusevio! Pre njega sam imao Symbian telefon(Nokiu),ali sam shvatio da ja 2/3 od mogucnosti i ne koristim,a da ta 1/3 mogucnosti je previse mala da bih odvajao velike pare za novi telefon…
Inace za Smart imate moju preporuku,telefon je stvarno dobar,ako nista drugo, bar je zanimljiv Trosim mu bateriju ko lud,stalno ga nesto cackam i zezam se:)
HAHAHAHAHAH ja sam danas kupio HTC Smart i telefon je do jaja :D… Jedino sto nema Wi-Fi al nisam ja zaludjenik za internetom
To ti pricam! Objasnjava!
Jbg ja furam dve kante od fonova.Oba su Sony Ericsson-a jedan C905 a drugi K850.U oba imam brdo muzike preko 1 GB i igara :D.
ako ti to podrazumevas pod kante sta ja treba za moje da kazem, imam 4 komada i sve se nezna koji je od kojeg losiji, nokia 6300, nokia 6070, nokia 2323, lg kp 970… pa sada ti reci meni jel idalje smartras svojim telefonima kante…
nemojte da mislite da koristim sva cetiri telefona, jedan obavezno ili dva… kada idem negde na dalje obavezno nosim 6070 jer mu baterija drzi bolesno dugo ko i 2323 a ova dva ostala su eto samo za izlozbu, od njih nema ni pisljiva boba… baterija je na oba telefona katastrofalna dva, tri dana i to je to sve zavisi koliko imam price i poruka?
planirao sam da mi burazer donese iz italie iphone ali je tamo ko i kod nas cena oko 600-700 evra u slobodnoj prodaji a da se uzme preko neke mreze to je vec cictav kumst a i daje hteo to da mi odradi nije bio u mogucnosti jer je nedavno uzo nove telefone za celu porodicu i to ni manje ni vise nego htc e sada tacno koji model neznam…
a ja ocu ova cetriri da rasprodam pa da kupim nokiu 5530 jer mi se ona po ceni cini najprimamljivijom…
samo znaj da sta god iole novije kupis, ceka te baterija koja traje dan ili maksimalno dva.
a vidim da je tebi dan ili dva “katastrofalna” baterija.
ja sam odaaaavno upao u rutinu da svako, svako vece punim telefon.
trenutno sam na HTC Desire-u, i prilicno sam zadovoljan svime, al baterija traje jedva jedan dan.
Definitivno stajem na stranu ljudi koji tvrde da je Desire bolji od iphone-a (i to cetvorke, o trojci da ni ne pricamo), al to je moje subjektivno misljenje.
:dada:
E52 uz nenormalno puno drndanja 5dana… ima brat,ja ne verujem koliko mu traje baterija! On ceo dan slusa muziku i bleji na netu u isto vreme…
mislim da si citirao pogresan deo moje poruke. (valjda si mislio na onaj gde kazem da ce na iole novijim telefonima baterija trajati dva dana)
ok, priznajem da sam glupo rekao “sta god”, naravno da ima izuzetaka, telefona kojima baterija duze traje.
al ako ce da uzme Symbian u vreme Androida i pred sam izlazak Windows phone sedmice, onda ce imati mnogo vecih problema od trajanja baterije.
a to kazem kao neko cijia su prethodna 3 telefona bili za svoje vreme jaki symbian modeli.
jedva cekam da Nokia smisli nesto sto ce parirati konkurenciji, al do tada su smesni na trzistu smart telefona.
ma sve sto su noviji telefoni to imaju sve jace baterije u sebi a drze sve manje i manje a sve zavisi koliko cackate telefon i koliko vam telefon ustari koristi. ja sam pre ovih mojih kanti imao dobre telefone i one wow i one najvece krsine ali sam na kraju svatio da meni telefon jedino sto treba je da ima radio, alarm, blutut, mp3 plejer, wifi, par gb u sebi, ne nesto preterano veliki ekran, kamera mi netreba, jer licno koristim telefon za razgovore u vecini slucajeva i sms a ovo su samo funkcije koje mi stvarno trebaju u fonu sve ostalo je nepotrebno…
Sto se tice iPhona, da li znate da kad se iPhone stavi u avionski mod, i dok slusate muziku on skoro uopste ne trosi bateriju?Ja u ovo nisam verovao dok nisam probao. Dok sam isao na more busem, slusao sam 7h muziku, i baterija je pala na 94%.
Jel to moze Nokia, Samsung, (za Htc ne znam kakvo je stanje) ? Moze, moze
gledaj kicba svaki telefon ima svoje prednosti i mane, oko ovog telefona se bas puno polemise dali je bolji ili je losiji ali ja cu mu navesti jednu od glavnih mana a to je jako je skup na nasem trzistu, mozda ima jos ali ja sa istima nisam upoznat jer sam ga vrlo kratko cackao kod kolege… naravno da bih voleo da ga uzmem ali zbog jake cene ovde a i u italiji morao sam da odustanem od istog, mozda jedog dana ali za sada nista…
a mi svi kupujemo telefone da bi slusali muziku u avionu (ili bilo gde gde si voljan da iskljucis wifi, bluetooth, gps i najbitnije : gsm).
moj plejer je kostao “bednih” 7500 din (u poredjenju sa ipod-om) i pusta u veoma visokom kvalitetu veoma glasnu muziku 24 sata bez prestanka.
htc nisam testirao jer je slusanje muzike poslednje za sta cu ga koristiti.
inace, jel ste znali da ako iphone 4 uhvatite cvrsto za donji deo (onako kako drzite telefon kada recimo browsujete net-om ili kucate poruku jednom rukom) gubi signal skoro skroz jer vasa ruka prespoji dve antene ?
A da li si upoznat, da je to situacija sa skoro svakim telefonom? I to da apple vraca pare, ako zelis nazad. I to da ga niko nije vratio?
Ako ti nije tesko napisi koji je plejer u pitanju, posto ti ne verujem?
Da li si slusao muziku nekada na iPodu ili iPhonu ili napamet pricas o kvalitetu?
oh boy, apple fanovi i njihove vetrenjace.
ne, nije takva situacija sa skoro svakim telefonom. nije sa mojim proslim, niti sa pretproslim, a ni sa trenutnim.
SVI proizvodjaci vracaju pare ako ti se ne svidi telefon u prvih 14 dana (dve nedelje) a ne samo Apple. Mozda na nasem divljem trzistu nije tako, al isto tako ces tesko vratiti ovde i iphone.
a da ga niko nije vratio je cista glupost, gore nisi mogao da odvalis.
naravno da ne kazem da vecina ljudi vraca, niti je bilo ko to rekao, al da NIKO nije vratio, pa sigurno i sam znas kolko si odvalio ?
Plejer u pitanju je SanDisk Sansa Fuze 4GB. Licno testirao, napunio sam ga pred put, 8 dana sam bio na putu, svaki dan sam po sat-dva bio u putu i slusao muziku, svako drugo or so vece sam po pola sata-sat pred spavanje takodje slusao muziku, kada sam se vratio kuci ostalo je 6% baterije.
nisam nikada slusao muziku na iPhone-u, moram priznati, ali sam slusao na iPod classic i dve generacije iPod mini (nisu bili u mom posedu, classic sam slusao oko sat vremena, jedan mini 10-ak minuta a drugi mini je bio kod mene 5-6 dana)
ne znam o kakvom kvalitetu ja to pricam napamet ?
ja niti jednog trenutka nisam spomenuo kvalitet iPoda ili naveo da je moj plejer bolji od istog.
ja sam naveo da sam zadovoljan kvalitetom zvuka na mom plejeru (uz kvalitetne sennheiser slusalice), naveo sam da sam takodje zadovoljan i jacinom zvuka.
i naveo sam tacnu i proverenu informaciju da mu baterija traje ~24 sata.
inace, stvarno ne razumem poentu neke dalje diskusije ako ces da mi guras reci u usta i neces da verujes mojim izjavama.
sta bi bila poenta da moj plejer drzi baterija 10 sati a ja dodjem i kazem drzi 24, sta sam time postigao ?
zasto bi lagao ? da bi mi se divili ljudi, da bi rekli “jao, vidi kako je kul, njegov plejer drzi 24 sata”… ne razumem, sta mi je navodni motiv da lazem ?
al sta god ja rekao, ti ces uvek imati 3 razloga vise zasto je Apple bolji, a istina je da nikoga osim tebe (i tvoje sekte koja zna samo za sljastecu jabuku) nije briga.
au irreal ti si bas don kihot koji se bori protiv nevidljivih vetrenjaca…
jel ti svatas da ce uvek biti grupe ljudi kojim se jedna stvar svidja i branice svoje stavove ne zato sto ima taj telefon nego sto je polozio svoje poverenje u taj telefon (firmu) i nije se razocarao u isti. eto ti si pre nekoliko postova reko da tvoj htc jedva drzi bateriju jedan dan, meni licno da drzi jedan dan da bi odavno otisao isti u vecna lovista jer bi ga razbio, jebem ja telefon koji ne moze bar dva tri dana da izdrzi to za mene nije telefon to je kanta pa ma koliko kostao… jer stace mi takav fon ako ja dnevno obavim deset razgovora bar po 5 minuta svaki i da posle razmisljam oceli me isit izneveriti i ugasiti se kada ocekujem neki poziv ili me zajebati pa se ugasiti usred razgovora sa klijentom, jel znas koliko je to jadno da telefon ne moze da izdrzi jedan dan bateriju… pa ovaj moj 6070 (jeste matora kanta od fona ali brate savrseno odradjuje posao, signal uvek u full-u, dobra baterija, glasan da ce te ga uvek cuti u glasnom okruzenju, radio se cuje dosta glasno i stace mi vise) drzi 5 dana bateriju kada pricam a kada samo stoji onda i po 8 dana…
e sada ako tebi odgovara da svako vece razmisljas o tome ili ti je to postao mehanicki deo posla da cim dodjes kuci telefon na punjac i do jutra stoji onda to nije posao…
nebranim nijedan telefon jer svi imaju mane i nijedan nije savrsen…
ja se ne borim ni protiv kakvih vetrenjaca, jer me toliko ne pogadja sta ti mislis o mom telefonu ili mom omiljenom brendu.
eto, ti mislis da je ne vredi ni jedan telefon kome ne traje baterija duze od jednog dana, i ja kazem uredu, misli sta god hoces.
ne slazem se sa time, ali necu pokusati da te ubedim da gresis, niti da te ubedim da ne znas sta je najbolje, niti da izvlacim neke podatke iz dupeta.
i just don’t care.
nisam PR menadzer u firmama cije proizvode kupujem, pa da se lomim da ti pokazem kako su najbolji.
niti me grize savest sto sam platio mnogo vise para da bi gledao logo, pa da se brze bolje pravdam i sebi i drugima navodeci neke nepostojece prednosti.
cisto kao osnovnu informaciju, a ne pokusaj da te ubedim, prihvatam da je za tebe svakako kanta, moj htc drzi jedan ceo dan uz gomilu razgovora, a uvek mi je kod mene usb kabl preko koga mogu da ga dopunim.
ceo dan sam pored nekog racunara, dal mog desktopa na poslu, dal mog laptopa, dal kod nekog klijenta na terenu, al tu je uvek ili uticnica ili usb.
a telefon punim svaki dan zadnjih 10-ak godina.
alcatel, nokia 3310, nokia 3510i, se t300, se t610, sek800, nokia 6600, nokia 6630, nokia n70, nokia 6220 classic, htc desire.
sve su to telefoni koje sam punio svaki dan.
i jel mi fali nesto ?
mislim, uticnica mi se nalazi pored kreveta, jel toliko tesko steknuti telefon na punjac pre spavanja ? jock.
ali to je vise diskusija na temu baterija i kad ih puniti.
za moj htc smo vec zakljucili da je kanta za vecna lovista, i na tome zelim i da ostane.
Problem sa baterijama je u tome sto nije moguce nagurati bateriju velikog kapaciteta u tanak telefon, a sa druge strane ako je stedite i ne koristite sve mogucnosti koje imaju htc ili iphone telefoni onda je to besmisleno. Svi ti telefoni se jako brzo pune i to preko usb-a sto je svakako mnogo bolje nego da vucete nokia punjac recimo.