Koje mobilne imate ili ste imali

Telefon meni služi za OpenGL OpenEngine i QuakeIII Engine tech demoe. :lol:

4G mreze se vec uveliko spremaju za aktivaciju po celom svetu. U 2010 ce velika vecina operatera nuditi 4g.

U pravu si Kicba mislio sam na Ipod touch 2G (2 generation) pa sam se prebacio malo… :slight_smile:

sony ericsson k750i,odlican telefon.Imam ga 4 godine i ne planiram da ga menjam!

haha rocksteady kao avatar :smiley:

hteo sam Kranga,ali rock steady je neprevazidjen hahaha :slight_smile:

Samsung Omnia i900 8gb vec skoro godinu dana.Kod njega mi najvise odgovara to sto film ili seriju prebacim na njega i gledam, ne trebaju mi nikakvi konverteri i ostale gluposti.Pre njega sam imao Nokiu 5800XM i smucilo mi se konvertovanje i lepljenje titla.

Uh to mene ubija, sto moram da kovertujem sve u odgovarajuci format za iPod touch. Konvertovanje traje citavu vecnost…

ja imam Sony Ericsson K800I

Po meni telefon koji opusteno moze da parira po svemu iphonu je Htc desire koji vec sada moze da se nadje za 430 evra. Trenutno najjaci hardverski telefon 1ghz procesor 576mb rama(do sada najvise 512) 3,7 inca ekran 480*800 rezolucije AMOLED fenomenalno osetljiv mozda malo slabiji od iphone-a. Multitasking, multitouch, fenomenalan hts sense…
Ima android 2.1 koji fenomenalno radi i za koji postoji mali milion besplatnih aplikacija u svakom mogucem segmentu. Za koji mesec treba da izadje novi android na koji ce se svi vlasnici desire moci prebaciti obicnim update-om i koji ce obezbediti da Desire radi jos 4 puta brze(to su pravi podaci da ce raditi 4puta brze) a svi inace pricaju da desire i sada radi nenormalno dobro i prosto ga je nemoguce zapucati.
Trebalo bi da to bude moj sledeci fon-moze da se nadje za 30000 dinara uz paket 325 u vipu
HTC Desire - Full phone specifications

zasto da kupujes frutellu kad je coca cola bolja a samo malo je skuplja? Znate na sta se ovo odnosi. Svako ima svoj izbor, ali ako ti se svidja taj fon onda lepo reci da ti se svidja zato sto tebi odgovara i cao. price kako nesto moze da parira opusteno ili radi malo slabije nego iphone je nista drugo nego trazenje neceg sto bi bilo bolje kao iphone (a nije), da bi taj neko konacno mogao da kaze pusi ga APPLE ovo je bolji telefon. Mislim izlaze telefoni u maju 2010 koji opusteno mogu da pariraju telefonu koji je vec pa eto moze se reci godinu dana na trzistu. Za dva meseca izlazi iPhone 4G koji ce oduvati sve opet pa ce opet godinu dana ostale firme da krpe to sto imaju kako bi opusteno parirali apple-u. 430 evra za desire. Iphone 3GS 16Gb kosta 350 napolju, bilo gde. Izvini Bodibiber, ne zameram ti nista, niti pokusavam da te ubedim da uzmes iPhone, ali morao sam ovo da izbacim iz sebe.

Potpuno se slazem sa Akirisom.
Samo da te ispravim nesto Bodibilder. To sto iphone ima slabiji procesor od tog Htc-a, to nista ne znaci. Optimizacija OS-a je u pitanju.
Gledao sam kako ce izgledati novi 2.2 Android OS, i stvarno imaju zanimljive novine. Mene kod Androida nervira zato sto je ruzan OS i zato sto ima odvratan font.

Samsung Corby :).

imam sonyerikson k510i ali da ja patim od mobilnih telefona vec bi imao htc, meni telefon treba za pozive i za poruke

Blackberry Curve 8520

Osnovne karakteristike
Dimenzije: 109 x 60 x 13.9 mm
Tezina: 106 g
2G Mreža: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Mreža: Ne
Predstavljen: Jul, 2009
Displej
Tip: TFT, 65K boja
Velicina:
Tonovi
Spikerfon: Da
Vrste zvona: Vibracija,mogucnost skidanja polifonih, MP3 melodija
Memorija
Imenik: Da, foto poziv
Podaci o pozivima: Da
Memorija telefona: 256 MB
Podrzava karticu: microSD (TransFlash), up to 32GB
Povezivanje
GPRS: Brzina 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
HSCSD: -
EDGE: Class 10, 236.8 kbps
3G: Ne
WLAN: Wi-Fi 802.11b/g
Bluetooth: Da, v2.0 sa A2DP
Infrared port: Ne
USB: Da, microUSB
Kamera
Osnovna: 2 MP, 1600x1200 piksela
Video: Da, QVGA
Sekundarna: Ne
Napredne funkcije
Operativni sistem: BlackBerry OS
Pretrazivac: HTML
Radio: Ne
Igrice: Da + downloadable
Navigacija: Ne
Java: Da
Baterija
Model baterije: Standard battery, Li-Ion 1150 mAh
Stand by: Do 408 h
Vreme razgovora: Do 4 h 30 min
Music time: -
Ostalo

• Full QWERTY keyboard- Touch-sensitive optical trackpad- Wallpapers - CPU 512MHz processor - Colors Black - MP3/AAC/AAC+/WMA/ASF player- MP4(H.263/H.264)/WMV player- Organizer- Voice dial detaljnije

Odnedavno nabavih HTC Dream, odlican telefon, najvise za kucno koriscenje zbog kolicine aplikacija.

Sad ponovo stedim pa cu uzeti neki mnogo, mnogo banalniji telefon samo za sms i poziv, od cega mi vise dok sam napolju i ne treba. :smiley:

Soon to be iphone 4…mmmmmmmmm…

Da se nadovezem na onaj moj post od pre 10-ak dana koji su iskomentarisali akiris i kicba.
Ja nigde nisam napadao iphone niti sam imao nameru da kazem kako je neki telefon bolji od njega. Jedini razlog tog mog posta u vezi htc desire je bio sto je na prethodnim stranicama u milion postova komentarisano kako iphoneu ni jedan telefon ne moze ni da prismrdi pa sam cisto napisao post o htc desireu koji je mozda jedini pravi ali bas pravi protivnik iphone-u 3gs.
Telefon je stvarno fenomenalan u svakom mogucem polju. hiljade i hiljade fenomenalnih aplikacija sto besplatnih sto onih koje se placaju koje pokrivaju svaki moguci segment ljudskih potreba. Veci ekran od iphonea vece rezolucije amoled, bolje trajanje baterije, bolja kamera, mogucnost pustanja divx-a i hd recording(uskoro ce to biti omoguceno), fenomenalno osetljiv ekran mozda za nijansu ali samo nijansu losiji od iphonea. Telefon je strasno brz u radu sa 2.1 androidom a sa 2.2 ce biti jos brzi 4 puta(ne verujem da je iphone brzi), takodje podrzava flash. Pogledajte na netu uporedjivanje iphone i desire u koriscenju neta pa cete videti ko sije i ko brze radi i otvara apsolutno sve stranice
A to Akiris sto iphone moze da se nadje napolju za 350 evra sta mi vredi kada nemam garancije i sto cu na put do te iste prodavnice morati potrositi jos 100-150 evra, a popravke iphone kod nas bas neverujem da su jeftine(akiris nema bas svako u ovoj zemlji nekoga ko mu moze doneti fon iz inostranstva a i ako ima tu je opet pitanje garancije)

Već 2 godine imam Nokiu N95, šta reći, FENOMENALAN telefon a uzeo sam ga za relativno male pare preko MTS-a ali sam morao da pređem na postpaid što i nije toliko loše s obzirom da sam na dopune davao više para nego što me izađe račun za postpaid mesečno. Zanimljivo je da mi je tad neki lik od koga sam ranije kupovao telefone nudio iPhone i još 150 eura za ovu Nokiu pa sam ga odbio. Ali u poslednje vreme sam se jako napalio na Apple proizvode (treba sad na poslu da dobijem iMac 24") pa još uvek preispitujem tu odluku :smiley:

Ali i N95 super radi posao, Garmin navigacija je odlična, Music player fenomenalan i naravno tu je 5MPX kamera sa Carl Zeiss optikom :stuck_out_tongue:

Sačekaću ovaj iPhone 4G pa ću polako da štekam pare :smiley:

Juče je predstavljen

http://www.xboxrepublika.com/xbr-hi-tech/1262-iphone-4-zvanicno-predstavljen.html