i nece ti biti jasno dok god ti bio iphone fanboy
Praviti se pametan, a ne znati pisati je neka nova moda?? Ja bih tebi druze ban na nedelju dana svaki put kad ovako krenes da postujesh… Daj bre, gde su ti znakovi interpunkcije!!!
zasto ne prestanete da smarate mozete da me permanetno ban nikad nisam reko nista ruzno ali kad me stvarno terate kako ja pisem to je moja stvar
Sony ericsson (HTC KOVSKY) XPERIA X1
i HTC HD2 -LEO…
U oba telefona sam ubacio gotovo identican sistem tj. win mobile 6.5 sa HTC sense…
S tim sto na X1 imam jos i Android 2.2 i Linux Ubuntu 8.04… sve u svemu telefon razibija, msm sta reci pokrece ubuntu :eek:, sto mi mng znaci, recimo imam instaliranu mozzilu i jos gomilu drugih programa, i ‘surfujem’ na netu, bez ikakvih ogranicenja-flash…itd…, kao na racunaru… Jedino, sto sam pri 1. pokretanju linuxa imao problem sa Touch screen-om, tj. nije reagovao…, ali sam to kasnije resio ponovnom kalibracijom TS…
Tako da sam od X1 napravio ‘racunar sa funkcijom telefona’ tj. postao je UPMC, nesto sl. kao OQO…
Linux na HD2 je totalno neupotrebljiv jer ima kapacitivni TS, tako da je nemoguce ‘upravljati’ sistemom…
Kako god oba telefona imaju neke svoje prednosti, kod HD2 je to 4.3’’ ekran (velicina je ona kao i na PSP 1000, 2000, 3000… ali ne i GO) i kapacitivni ekran je i prednost, a mozda i ne… nesto bolja kamera nego na X1…
Ali ono sto je velika prednost kod HD2, je procesor snapdragon koji radi na 1GHz, i nesto vise ram memorije…, ali na X1 se moze OC procesor qualcomm ‘7200’, sa fabrickih 528hMHz na tih famoznih 1000MHz, s tim sto jedino radi stabilno na 768MHz bar’ je tako kod mene…
Prednost kod Xperie je odlican kvalitet izrade, telefon je gotovo sav od metala, i naravno bar’ meni ogromna prednost hardverska ‘FULL qwerty’ tastatura, rezistivni ekran koji je odlican za linux, crtanje, pisanje tekstova i sl., ali jedini -minus- kod rezistivnog TS, je to sto ne podrzava multi touch… prednosti su jos i nesto ‘jaca’ baterija, 3G kamera, touch PAD -sl. onom koji se ugradjuje na laptopove i druge prenosne uredjaje…
Razmisljam da prodam HD2 i kupim iphone 3GS, jer mi je stvarno previse i nepotrebno da imam dva telefona sa istim sistemima, a opet bih voleo da imam X1 zbog ‘hardware full qwerty tast.’ sto je kao pravljeno za e-mali, razne chat programe, msn, skype… , i zbog podrske androida i linuxa koji ‘lete’ na X1… A isto tako bih voleo da imam i telefon koji ima kapacitivi ekran, i koji nije ‘kompleksan’ kao Xperia, tj. X1 je odlican komunikator, ali bas zbog toliko podrzanih sistema, programa i dr., postaje komplikovan i ne moze se ‘doci’ do osnovnih stvari, kao sto su slanje poruka i sl.,tj. do onoga za sta je telefon i namenjen, jer da biste ‘dosli’ do tih stvari morate ‘proci’ gomilu programa i izlaziti iz raznih sistema poput linuxa itd…ma ludilo…:woot:
a sta je taj hd2-leo??? neznam ja nebi menjao x1 za 3gs on je previse cenjen za telefon a nevredi tih xxx evra
Iphone 3GS FTW!!!
Samo ga hakujes preko cydie i skidas igre!Meni su najbolje:GTA:CTW,NFS:Shift,Mirror Edge,Plants vs Zombies,Rock Band…itd:)
stigo hd2 i mogu da kazem da je daleko bolji od bilo kog iphone-a
I cemu ovaj post? Ima li ikakve svrhe? Sve sto kazes potrudi se da potkrepis konkretnim cinjenicama…
Nemoj me pogresno shvatiti,nisam fanboy ni jednog telefona,imam prastari samsung d600 i zadovoljan sam… Ali ovakvi komentari tipa ovo je bolje zato sto kada ga koristim napolju sija sunce i cvrkucu ptice nema veze sa vezom…
Teme tipa ovo je bolje,ono je bolje su veoma skakljive,jer su ukusi razliciti i “100 ljudi,100 cudi” tako da sta je bolje a sta ne, je potpuno relativna stvar,najbolja je ona stvar u kojoj si pronasao ono sto trazis…
Jos jednom ponavljam nemam nista protiv tebe,vec shvati ovo samo kao sugestiju da ne dolazis u konflikt sa drugim ljudima sa ovog foruma bezveze…
P.S. Mala sugestija za moderatore,trebalo bi se krenuti sa strozom administracijom jer vecina tema ode u totalni offtopic…:nono::wait
A da li si imao nekad iPhone, pa tako zaključuješ ?
Zašto ne daš neki kratki review ili kraći neki tekst ?
A ne razumem što nas pita za mišljenje kada zna šta će da uzme ???
Ja stvarno ne znam čemu tolike debilne rasprave. Uvek će tu biti iFanbojeva, i ljudi koji mrze Apple proizvode.
Ja nedavno uzeh iPod Touch za svega 50e. To mi je drugi, i mogu reći da je stvar brilijantna. Imam i Android telefon, i iskreno, nije ni blizu raznovrsan i moćan kao iOS. Doduše, to je iPod, ne iPhone. iPhone je još bolji, jer ima i funkcije telefona.
Što se igara tiče, nakon jailbreakovanja sam poskidao SFIV, Plants vs. Zombies, GTA: CTW, NFS Shift, Simpsons Arcade i Rock Band. Iskreno, ovo su toliko bolesno dobre igre, da nikakva emulacija, nikakve igre za druge operativne sisteme ne mogu ni da ‘‘prismrde’’.
Rece on i nastavi da navlaci na svoju stranu ko i svi ostali sto navlace na svoju.
Govorenje istine nije navlačenje. Ako je iko ovde ikad čitao moje postove, zna da nikad nisam ispoljavao ikakav fanboyisam, i da sam uvek bio neutralan.
ajmo se malo vratiti na temu…
Nokia N82 - Super odnos cijene i kvaliteta, nije touch screen mada mu to shvatam kao prednost, GPS, super cam 5MP, (Carl Zeiss), itd… Po mnogo cemu bolji od “izvikane” N95
Nije on takav, “znam” ga duže nego vi ostali
Što je tačno, tačno je. Da se vratimo na temu, ja uskoro uzimam neki prostiji telefon. Zapravo, prost nije korektna reč. Dosadile su mi više kile funkcija koje, realno gledano retko koristim. Najverovatnije ću uzeti Nokiu E51. Lak, tanak, poslovan telefon, sa Wi-Fijem za ‘‘vanredne situacije’’.
HTC touch2 i ne koristim ga iz suludih razloga…i dalje sibam stari samsubng sgh 600 ili tako nesto
samsung s 8000 jet
Htc HD2 (Leo) - stavio sam android 2.2 tj frayo i prezadovoljan sam. Msm tel imam vec 10 meseci i nijednog trenutka mi nije dosadio…sto se tice programa naravno android na visokom nivou od aplikacija sta god pozelite,nema toga sto nema za sada ubedljivo najbolji telefon koji sam imao a bilo ih je dosta!
Ne znam da li je to samo kod mene… ali imam osecaj da je nesto jaci zvuk na androidu nego na WM, tj. bolji su driveri…
Pa ajde da pitam tebe posto imamo isti fon - tj. prenosni racunar ;), da li se i kod tebe bolje cuju pesme i etc.
No kako si resio problem sa GPS-om? posto froyo nije skoro ‘apdejtovao’ ver. androida za hd2…, tako da neke ‘stvari’ jos uvek ne funkcionisu potpuno…
BTW, a tek da vidis kako Linux ubuntu radi na xperia x1… to je ludilo …