KODI - multimedijalna platforma za filmove, serije, muziku, emulatore i pitaj boga šta još...

Dakle Kodi ili (bivši XBMC) je najbolja platforma za gledanje najnovijih filmova i TV serija trenutno. Aktuelna verzija je 17 i podržava je veliki broj platformi: Windows, Linux, iOS, Android, Mac OS X a takođe moguće ga je i instalirati na PS3, Chromebox, Raspberry Pi, Nvidia SHIELD, Chromebox, Amazon Fire TV… i još mnogo toga a nadamo se svi da će uskoro stići i na Xbox One jer developers rade od nove godine na UWP verziji. Ukratko ko ne zna šta je KODI to je Besplatni Netflix
Program je 100% Open Source i možete ga skinuti OVDE (ovo je link za windows verziju a možete je naći i na store-u ili jednostavno probingujte).
Sama instalacija Kodija ne znači ništa bez addons najbolji za serije i filmove trenutno je Exodus, Genesis Reborn, 1Channel.
Postupak za instalaciju Exodusa je sledeći:

  • Pokrenuti Kodi
  • Izabrati SYSTEM
  • Pa onda File seManager
  • I zatim Add Source
  • Kliknuti na None, otkucati ovo kdil.co i onda Done
  • Označiti ispod i otkucati kodil onda OK
  • Vratiti se na početni ekran Kodija
  • Opet otići na SYSTEM
  • Izabrati Add-Ons
  • Pa Install from Zip File
  • Označiti kodistuff
  • Sačekati notifikaciju u gornjem levom uglu
  • Zatim Install from Repository
  • Kliknuti na kodil repository
  • Pronaći Video Add-ons
  • Pa na Exodus
  • I na kraju izabrati Install
  • Opet sačekati notifikaciju
    i Exodus je instaliran. Gledajući ove korake zvuči konfuzno ali sve se zavrsi za manje od minut. Exodus će te pronaći pod VIDEOS > Add-Ons > Exodus

Podešavanje naših titlova se radi na sledeći način:

  • Settings
  • u donjem levom uglu stadard promenimo u experts
  • Zatim u meniju izabrati Langueage pronaći opciju Preferred Subtitle Language
  • Čekirati Srpski, Bosanski ili Hrvatski (svako za svoju zemlju)
  • Pod Character set izabrati Centar Europe Windows
  • Zatim pod opcijom Languages to download subtitles for Srpski, Hrvatski, Bosanski (ako neko zna još koji jezik neka ga pronađe) a dečekirati English
  • Kad ste to završili naći opciju Default TV Show Service (sa Expert prebaciti na Standard pa pod opcijom language) i izabrati get more i izabrati Titlovi.com
  • Ponoviti ovo za Default Movies service
  • Vratiti se na početnu Kodi stranicu pa na Addons i install addons
  • Pa install from zip file (otključati Unknow sources) i u fajl menadžeru pronaći ovaj fajl ovaj fajl
  • Sačekamo notifikaciju i to je to.
    Ponadjite film koji vas zanima i čim se film učita pronaći ikonu za subtitle kad kliknete izabrati download i tu će se već pojaviti titlovi za izabrani film. Sad već sledi zabava, ima dosta izvora odakle pušta filmove tako da možete pronaći i neke 4k, FullHD, HD, SD… i tako dalje.
13 Likes

Svaka cast za thread! Ako neko jos ima slicnih hackova, samo neka otvara.
Elem, jednu verziju Kodi-a sam instalirao na iPad, milina kako dobro sreamuje, iako ponekad nema nekih stariji filmova dostupnih.
Sve u svemu, dobra aplikacija, I dobar thread.

Želeo bih da napravimo dobar komjuniti ovde da razmenjujemo i IPTV liste, eto zaboravih da napišem da sa KODI-jem je moguće gledati i TV program. Ja sam relativno skoro kupio android box uređaj plaćen oko 7.000 dinara i to leti. Pogotovu je dobro za onog ko prati ove komercijalne stvari nove serije, filmove jer ih dodaju bukvalno po emitovanju. Sve zavisi od prevoda ali vredni ljudi tu noć prevedu titl. Opasna stvar ako ima nešto što nisam napisao dodajte slobodno. Ako ima zainteresovanih da dodam i tutorijal za IPTV liste.

Instalirao na Macu, malo drugačije ide podešavanje, ali radi :). Uputstvo je skoro 100% upotrebljivo i za OSX.

Mene zanima ovo strimovanje, čujem da svi strimuju preko kodija, šta mi treba u odnosu na psnovnu instalaciju da bih strimovao domaće kanale recimo?

Evo prati ovaj tutorijal. Imao sam ga ranije na kodiju ali prilikom prelaska na 17-cu izbrisao sam ga.
https://tutorial-iptv-xbmc.blogspot.rs/2016/12/live-tv-serbia-kodi-addon-serbia-repo.html
Proveri jel radi i javi da se ne maltretiraju ostali. Ako radi na ne čukaram drugo rešenje. Ne pratim domaće kanale pa nisam isprobavao.

Upravo sam instalirao sebi i radi savrseno, ne mogu da vjerujem sta sve ima. Inace prvi put se susrecem sa ovim i mogu reci da je fantazija. Dodje mi da uzmem onaj android za TV pa da imam i na TV. :slight_smile:

Follow the White Rabbit Drago mi je da sam ti otvorio oči, Pazi ovako ako imaš zakačen TV sa kompom imaš wireless daljinac za komp (ima na K.P) i cepaj :slight_smile: ,

1 Like

Hm, ja sam izgleda u “praistoriji” kad koristim torente i popcorn jos uvek. A u poslednje vreme i filmativa odnosno epizode.ws za serije. Kad otvori popup, samo gasi prozor tj back na mobilnom. Kvalitet ko torent, radi brzo i odmah ucita nase titlove. Ovo sa kodijem zvuci ok ali nisam siguran koliko je bas user friendly i sta tacno dobijam u odnosu na gore nabrojane.

1 Like

Pa kažem Popcorn Time je isto instant watch koji je nastao od Kodi source-va, ima i Popcorn addons za Kodi :slight_smile: na torrentu uvek nadješ kvalitetniji medij ali ovamo uz daljinac radiš sve iz kreveta. Uskoro kad stigne na Xbox imaš najbolji multimedijalni player za sve (i naravno podršku za emulatore za PS1, N64, SNES…).
Program je intiutivan i ima veeeeeeliku bazu korisnika a samim tim i likova koji smišljaju nove addons, plugins i nove primene Kodija.
Za sve što sam ispisao gore ne treba ti više od 5 minuta da ga pustiš u rad i probaš. Možeš i na tabletu jer je zgodniji za rad!

I ja sam u nekoj “praistoriji” :grinning_face_with_smiling_eyes:

Mozda je slicna stvar, a mozda i nije, ali Mobdro je meni skroz kul… Pisao sam o tome vec :relaxed:

Eee da radi fantastično Mobdro i na Kodiju, tutorijal je OVDE.

Čuj 6 sezona. U zadnjih mjesec dana sredio 7 sezona Futurame, 15 Family guya i 28! Simpsona. Sve sam to već imao na dvd i pogubio prilikom neke od selidbi. Najveća muka nije da nađeš odgovarajući titl već kad je neki encode nenormalan pa moraš da se zajebavaš sa frapsima u Subtitle Workshopu. Oči mi ispale jbt.

2 Likes

Onaj osecaj kad preimenujes titl poslednje epizode Simpsonova…

3 Likes

A deca u Africi nemaju vode i hleba…
Šta ti dečko radiš…
hahahahahaha (sorry, nisam mogao odolim. level 5. Ae završim taj order više. U kasnijim deonicama postaje sve bolji)
I mene sabija promena naziva da bude kao sub. Pa zar nema neki player koji pušta .srt bez obzira na naziv?? HELLLO ??
Marko brate ne pratiš me… alarm me probudio u 5:15
Ako ne postoji player koji će da mi na osnovu naziva fajla automatski pronađe odgovarajući i integriše mi u epizodu, ja ću da ga napravim ! (mada , znam Engleski, zabole me za prevod, ne skidam ga uopšte… Najbolje tako)

1 Like

Kad pre lvl 5? Hahaha…to ono klin se klinom izbija?

Ja koristim sports devil addon zbog formule 1 mada ima sva sportska takmičenja na raznim jezicima i kvaliteta

Šta ti dečko radiš :slight_smile: , imas program tv show auto renamer i automatski ti preimenuje serije i titl kako tebi odgovara! I ja sam blize 40 nego 30-oj da se razumemo ali uvek trazim da neki posao odradim brze i lakse. To za prevode bih recimo ucitao BS player celu sezonu i obicno odmah prvi titl je i najbolji a otisao bi mozda i na onaj sajt gde prevode serije pa skines ceo pack prevoda za tu sezonu ili lepo gruneš skinuto u Kodi on takodje pronadje titl automatski :slight_smile: .

Sredio da radi za Sony Android Tv…znao sam za ovo od ranije ali me nesto mrzelo da odradim za tv…A čas posla ni 15 minuta mi nije oduzelo…sve je ok i oko prevoda i oko instalacije… Sve radi brzo i lepo…ali ja nekako vise volim torente…nije mi teško da skinem i sredim film i prebacim na usb i odgledam… Ovo je extra nemojte me shvatiti pogrešno ali meni eto nekako mi vise leže torenti…Pozz svima

Ubacio sam i Popcorn al me sada muce titlovi, sa titlovi.com nece da mi povuce prijevod nikako. Il povuce al engleski.