Jellyfin - kućni media server

Poput Plex ili KODI - multimedijalna platforma za filmove, serije, muziku, emulatore i pitaj boga šta još... softvera, Jellyfin je aplikacija koja sve vaše medija fajlove drži na na jednom mestu i streamuje ih na različite uređaje preko kućne mreže.

Glavni ekran:

Generalno, vrlo dobar softver koji uredno sam organizuje sve multimedijalne fajlove koje imate, od videa, preko fotografija, audio fajlova ili e-books. Kad god dodate novi fajl u specifičan folder, potrebno je samo uraditi novo skeniranje i Jellyfin će sam skinuti potrebne dodatne informacije (postere, titlove, bannere itd).

Filmovi:

Serije:

Korisnici:

Možete imati koliko god hoćete korisnika i za svakog možete urediti kojem sadržaju može da pristupi. Kada gledate nešto na svom profilu, Jellyfin pamti šta ste gledali, koje titlove koristite ili gde ste stali sa gledanjem.

Kad smo kod najvažnije stvari, streaminga, za sada sve što sam gledao je bilo tečno i odličnog kvaliteta (naravno ovo zavisi od kvaliteta videa koji imate) i nije bilo nikakvih problema sa formatom videa. Postoje opcije oko transcodinga, ali se time još nisam bavio jer trenutno ne vidim da ima nekih problema. Dešava se da neko gleda film na TV a istovremeno na telefonu ili tabletu se streamuje nešto drugo.

Streaming na kompjuteru/laptopu:

Streaming na mobilnom;

Streaming na TVu:

Sve u svemu vrlo ugodno iskustvo slično onome što imamo na online streaming servisima (Netflix ili Disney+). Možda bi moglo da bude tu još nekih opcija ali s obzirom da je u pitanju open source projekat na kojem radi dobrovoljno, ovo je više nego dovoljno za ogroman broj korisnika.

8 Likes

Stremio sve ovo vec radi, i prednost je sto ne moras nista da “skidas” i strimujes sa kucnog kompjutera. Naravno limitiran je na video, nije za fajl sharing i muziku.

3 Likes

Streamio je ok opcija, nisam se bavio sa njim. Možda neko sa iskustvom može da postavi neku temu u vezi tog servisa/aplikacije.

Pa moze, mada je vec godinama etabliran i lako se konfigurise, mislim da mu ne treba poseban introduction. Ja ga licno dugo nisam koristio jer nije podrzan na i-uredjajima, ali sam ga skoro instalirao za PC i odusevljen sam. Jedini problem je sto mi je OLED LG jednu godinu stariji od podrzanih OS-ova na kojima je Stremio dostupan, pa nemam native aplikaciju za TV.

1 Like

Ako te ne mrzi postavi.

Dobar opis :slight_smile:

Jellyfin je odlična aplikacija. Preko nje streamam na LG C3 Dolby Vision filmove i sve ostalo što gledam preko TV-a.

Stremio je bolji za streamanje torrenta bez skidanja. Uz njega može da se za jeftino uzme RealDebrid account, pa da se gleda sadržaj preko njihovih servera i time izbegne čekanje/seckanje ako nema previše seedera.

5 Likes

Posto bas bas ne znam pa da pitam.

Treba ti komp u pozadini koji radi?

Ako pitaš za Jellyfin, da.

Za Stremio nije ništa potrebno ako ti TV nativno ima Stremio app, mada zbog addona treba da se podesi prvi put na kompu i posle na TV-u samo sinhronizuje sve pa se koristi standalone.

1 Like

Pogledacu sta kaze moj TV, imam neki LG

Sve što ti je potrebno za Apple-ove uredjaje je Infuse (što je praktično Stremio zamena) i RealDebrid servis :grinning_face: E sad, jedina mana je što je Infuse 10€ godišnje, a RealDebrid 3-4€ mesečno…

Kapiram da je procenat ATV korisnika ovde mali, ali možda nekom posluži jer je Infuse retka app koja podržava gomilu video i audio formata bez serverskog transcoding-a (koji se npr desava na Plex-u).

Podržan je novi dizajn iOS-a i sve je nekako estetski lepo. FireCore su devs i neverovatni su iskreno.

Vredi svakog evra, pogotovo kad skapiraš da možeš REMUX fajlove strimovati bez ikakvog prekidanja…

2 Likes

nemam baš puno filmova :rofl:

Od ovih 1200 vise od polovine su 4k hdr.

Pristojan server ali pošto nemam šta da gledam pustim Friends preko HBO(720p) jer me mrzi da ukljucim komp jer ne radi non-stop.

Stremio je podržan odnedavno i na i uređajima, pre 5-10 izbacili su app za Apple TV.

@ki111er Jel su ti to REMUX filmovi? Koliki storage ti ima taj server, već neko vreme razmišljam o podizanju svog ličnog servera da filmovima, ali pošto gledam većinom samo REMUX fajlove, ne znam koliko mi se to isplati, jer cenim da mi treba enormno veliki storage.

Jesi probao Stremio za ATV?
Ja sam se radovao, ali baš je bezveze jer nema ni Dolby Vision ni Atmos support :smiling_face_with_tear:
Video sam da fale i trejleri i još neke stvari… možda u nekim narednim apdejtima.

Apple je vrlo specifičan u DV profilima koje prihvata i mnoge aplikacije kompletno odustanu, zato mi je nekako Infuse superiorniji jer su specijalizovani za Apple-ov ekosistem.

Nisam, nemam Apple TV, Al videh da su objavili app.

Stremio koristim native na LG OLED-u, ali sam uzeo i neki Zidoo box, specijalizovan za home theater, prevashodno zbog podrške za sve formate, jer i LG muku muči sa DV formatima, DTS zvukom, Atmos fajlovima koji su TrueHD…

Mada razmišljam da uzmem u nekom momentu Apple TV, ako izbace novi, šuška se već duže vreme, i da se kompletno otkačim webOS-a.

Uhh Zidoo ti je baš profi uredjaj ako hoćeš NAS, imaš projektor i profi odradjen bioskop u kući :sweat_smile: To ti jeste super ako si baš lud za to heh

Preporuka da se otkačiš webOS-a makar izbrao GoogleTV.

1 Like

Tri hdd totalno su mi za to 8, 6 i 4tb ali nije pun totalno. Vecina je skinuta sa YIFI tipa 6-8gb ali ono sto vredi sa dosta VFX-a su 50-60gb (mozda nekih 100ak). Uplatio sam i RD da preko stremia pustam i te ostale jer me mrzi da palim komp. 80% filmova imam cirilicu i latinicu a za klinca sam skinem 4k i ubacim nasu sinhronizaciju i ostavim engleski i nas titl za svaki slucaj. Iskreno mislim da sam otisao u dubiozu i da je nepotrebno ovoliko filmova. Realno dosta je 150-200 i par serija pa kad izvrtis poskidas novo.

1 Like