Ne mogu da gresim.dusu, moji su mirni i u kolikma i u avionu. Ne mrdaju, par sitnih carki ma 200km ali se brzo resi.
Evo da i ja podelim moje 1st world problems.
Mikra ide u penziju (ako neko oce da kupi pm ), Megan ide gospodji a ja trazim li trazim.
Definitvno ne zelim klasu Megana, nego nesto gabaritnije.
Krenuo od SUV-a, jako mi se svideo Range Rover Evoque (iako nije nesto velik i zovu ga “zenski”). Medjutim daljim udubljivanjem sam shvatio da je nesto ja ne znam 37% proizvedenih vozila ima(lo) neki kvar, i bottom line je da je super auto kad je nov i pod garancijom. Kad izadje iz garancije bezi ko od samog djavola. Tako barem kazu. Plus jedno tri servisa rade u srbiji Range Rovera.
Pa sam se prebacio na Q5. Po meni super auto, ali ovde opet, ne svidja mi se enterijer i oprema modela iz 2016 godine koji mogu da priustim, a restyle je 2017 a taj ide skoro 15k eura vise od 2016 sto je za ne poverovati. Tako da tu se lomim jako. Pa sam se prebacio na Q3, ali to mi je nekako meh. Sto kaze drugar Q3 je najbolji odnos cena kvalitet. Reko jeste ako si visok 160 cm (sto on i jeste). za mene koji imam dva metra je stvarno cringey.
I onda se setim ovog automobila i place mi se koliko mi se svidja.
Cenovno mi je prihvatljiv aj da kazemo, model 2018. Arteon postoji u samo dve opcije, Elegance i R line, i jednostavno ne dolazi bez opreme. Doduse ako cemo realno sto se tice multimedije navigacije i toga, daj mi displej i carplay i meni ne treba nista vise. Ali ovaj ima sve, od virtuelnog cockpita do bukvalno svega.
Zanima me jel neko imao/vozio/zna nekog ko ima da podeli malo neko iskustvo.
Pricao sam malo sa @Son_of_a_gun na temu Arteona, ali to je to otprilike.
Cena ide do nekih 25k. Da li mozda preporucujete nesto drugo, dajte predlog. Samo da kazem da iako zvuci suludo, ali ja BMW ne volim, tako da mi nemojte dolaziti sa bengulama kao predlogom. Takodje karavan nikako nije opcija.
Isto pitanje, da li neko zna kako ide uvoz iz Njemacke. Da li se isplati ili izadje isto (mozda i skuplje), i da li je vredno cimati se za ne znam 1000 evra ustede.
Izvinjavam se na long postu, jbg, pomagajte
kao sto rekoh, 1st world problems.
Od ovoga mi je poznato jedino da sad razbijaju sa carinama…
Isplativije je domaće table, bar mislim…
Ma ne nego znas kako to ide kad laicki gledas. gledas ovde kosta 25k, a u nemackoj takavi isti kosta primer 20.999. Pa kao krenes da kontas sto bi dao ovde vise 4k, pa te na kraju izadje 28
Ali bukvalno😂
Ima kod mene u firmi dir Arteon. Fenomenalan auto. Ima ga vec 2god ali kupljen nov. Imao je mozda 2 neke sitnice ali opet NOV.
Pitanje kako polovno.
Ali kazes imas 2m…
Imam i ja 2m i 100kg. Nije bas prostran auto. Unutra mesta kao u Golfu. To da ti bude jasno.
Ali je kao avion, jos ovaj njegov R line oprema 280ks kadice sedista bla bla bla…
Ako mozes kupi. Neces se pokajati.
Ali ja odavno.isto naginjem samo ka nekim SUV zbog lepseg sedenja i voznje.
Ali nemam novca za SUV koji bih ja hteo i onda ni ne pokusavam.
Inace Q5 je sasvim ok, kao i bmw x3
Skocili su porezi. Drugar radi uvoz kola i kaze ubili su ih. Ali ubili sa tim.
To je novo nema 2 meseca.
Još mesec dana i gotovo…
Ne isplati se državi da ovo radi😁
Mogu da spreče uvoz lamina neko vreme, i to je to…
Jbg, ovde prosečan lik vozi auto stariji od 12-13god…pa čak i više.
Arteon - nije li 25000 za taj auto je previše? Rekao bih precenjen auto sa malo mesta, pritom 10ak hijada više od passata b8 slicnog godista. 10.000 samo za dizajn koji je zaista vrhunski, ali opet to je 10.000. Malo jaci motor na nekim modelima no u passata ali realno gde danas mozes da nagazis auto do maksimuma. 160 mi je neka gornja granica u zadnje vreme jer vrebaju sa sve strane presretači.
Ovo za carinu jeste tacno, pricao sam o tome i ranije. Nema vise uvoza sa fiktivnih 400€ vrednosti, sada je to po katalogu i dranje je…
17god je prosek koliko se secam.
Arteon,508,Superb,Talisman…
Šta ti se više svidja svi su vrhunski.
Ja zna se, uvek bi 508 izabrao. Ovaj najnoviji za te pare…
Pa eto, ja sam hteo malo da ublažim😁
I da trebalo bi da se ovde povede debata koliko nam je gorivo loše…
Svaki auto iz uvoza ako je dizel ima da oseti razvodnjenu naftu, u to nema sumnje😃
@Akiris imaš i alfu stelvio za te pare, 20ak hiljada € ako već daješ toliko.
Pa da postanem zrtva @SlobeX meme-a, neka hvala
Recimo cena ovog audija je 27000
Da ne pricam koliko je sve bolje nego na tom arteonu…plus je presao vise nego duplo manje.
šta je ave bolje nego na arteonu
što je znak luksuzniji a motor menjač trap vešanje isto pakovanje i ima eventualno mekšu plastiku
Da je i ovo tacno opet je auto prešao minimum duplo manje, ima servisnu istoriju, plus luksuzniji znak
Pogledaj i novu Opel Insigniu, sve preporuke za nju.
Vidi ovo je presedan da ja branim vw
Ali u suštini što se kilometraže tiče ako au tačne onda nema šta.
VW izgleda moćnije po meni, prvi put da su napravili moćan auto, pa ga možda zato i hvalim tako.
Dočekao sam i to da mi se njihov(o) auto svidi.
Ono što ja ne razumem i dalje, svi prave menjače sad sa 8 brzina, neki čak i 9, a oni i dalje furaju 7.
Ne kažem da nije dovoljno, ali ne razumem što kaskaju večito.
DSG-u svaka čast