Te pumpe kod francuza crkavaju zato što nisu na čepu od rezervoara napravili neki odušak da može da uđe vazduh, onda se napravi vakuum i pumpa se muči kada treba da radi i vremenom se pokvari…
Kažu neki treba mesečno otvoriti čep i pustiti vazduh da uđe u taj rezervoar, jebem li ga…
Hm, pa kontam da je to najbolje resenje. Moj auto je bio tada prakticno nov, godinu i po star i 20 hiljada i kusur kilometara. jbga, mene su iskoristili sto sam bio stranac, svestan sam toga, ali bio sam sa malim detetom 1400 km od kuce, morao sam da pristanem na zamenu…
Jel ne uplacujete ona osiguranja koja vam garantuju besplatan servis u slucaju kvara bilo gde u Evropi?
Ne znam na sta tacno mislis. U svakom slucaju osiguranje sto placam za auto nije pokrivalo ovaj kvar.
Da mi je auto stao, da je skroz nefunkcionalan, ili da sam se ne daj Boze spucao, onda bi ironicno bilo manje problema i dobio bih pare nazad. Ovako, auto je bio skroz funkcionalan, samo mi je odbrojavao 1000 km unazad. I kod nule vise ne bih mogao da ga upalim…
Mozda ima neko dodatno osiguranje za koje ja ne znam. Tj ima sigurno, danas ima za sve zivo osiguranje.
Ma on misli na pomoc na putu. Godinu dana za 2000-5000 din u zavisnosti od paketa i kod koga se uzima.
Nema osiguranje za neodrzavanje ili odrzavanje kola.
Da ima osiguranje i da je stao. Dobio bi besplatno slep do prvog pravog servisa ali je i placen servis.
Pa sta sada ne menjas plocice i negde ostanes zato sto su ostale samo metalne ploce koje jedu diskove. Da nexes dobiti besplatnu zamenu svega??
Naravno da ne. Dobices slep do servisa i plati lepo sam svoja sranja.
Ima li neko iskustva sa AMC pomoći na putu?
Ovaj premium paket ne izgleda loš…
Evo da podelim moje iskustvo sto se toga tice, odnosno za ovo sto sam te pitao Mare.
- sam letovao u Pargi. Neposredni pred put sam uplatio AMSS pomoc na putu. 2500 dinara. Zadnjeg dana tj. dan pred polazak odlucimo da obidjemo neku plazu koja je par km od smesgana i krenemo kolima. Na sred puta meni otkaze volan, izbaci Golf obavestenje Service Alternator. Inace pred polazak za Bec sam zamenio regler. Na auto je ladno ispao ceo kais, jer je klinac ocigledno slabo zasravio sraf koji spaja alternator i na koji se naslanja kais. Alternator je krenuo ka haubi i kais je izleteo. Pozvao call centar srpski, izdiktirao broi kartice i objasnio lokaciju. Kroz pola sata je dosao covek. Auto oteran do servisa gde je sve to sredjeno i ja nastavio dalje. Ni dinar dodatnog troska. Mene je tih 2500 dinara spasilo iskreno jer ko zna koliko bi me odrali da sam morao da dajem iz svog dzepa.
Plus i slep znaci puno ako nista drugo ne moze da se uradi.
Nebitno, covek se opet oseca sigurnije i bolje da ima bilo sta kao varijantu. A to je smesna cifra na godinu dana. Kada registrujes kola uplatis i to, uracunas u trosak tada i cao.
Naravno. Nikad ne znas sta moze da te snadje. Dal auto bio 2000. ili 2020. godiste.
Obican je sasvim korektan paket a cena je top!
Pise ti za kvarove. Nema popravke kvarova o njihovom trosku.
Zamenili su ti zato sto su imali dobru volju i zato sto kais kosta 5e
Sve je to okej. Neka i bude deo 5€, koliko bi mi uzeli za ruke da nisam imao ovo uplaceno? auto stoji na putu, moze da kazem hoces 200€ da das da sredimo auto ili ga slepaj do Vr
Ja nikako da uplatim, nikako da mi padne na pamet. Definitivno sjajna stvar, posebno pred odlazak na ljetovanje/zimovanje.
Ne kazem da je lose, i ja sam uplatio kada sam isao u GR kolima.
Za svaki slucaj.
Samo sto se mene tice ja ne zelim da idem ikada igde kolima… avion i cao.
To je agonija, vozis, mislis o sto debila, o rupama, gumama, kolima, gorivu… parkingu…
Ma idi bre. Uzas.
Moze da prica ko sta hoce, ali najbolja varijanta za odmor je avion do odredista i renta car za obilazak mesta koja je teze obici javnim prevozom, ok kosta malo vise ali ides na odmor, da ne razmisljas i da te je bas briga sta ti se moze desiti.
Ja u moju Mazdu imam poverenja i bez problema verujem da bih prosao ta duza putovanja, ali posle odlaska u Tunis i iskusavanja odmora gde ti je sve na izvolte nikad vise bus ili auto za duza putovanja, mozda po Balkanu, za Italiju sam se zeznuo, kao vikend odmor, a ustvari putovanje busem i sve zbrda zdola.
Glupo je pricati o tome jer je sve subjektivan osecaj.
Samo kolima sa moje strane.
Meni je i to uzivanje, ceo put.
Isao sam na Krit. Perverzija. Svratio usput na neka mesta, dva dana Atina, bleja na trajektu celu noc je bila fantasticna. Plus imam auto po celom ostrvu svaki dan.
Kolima sam isao po celoj Grckoj i obisao dosta. A sto se Evrope tice od Madjarske do Praga, Beca, Ciriha, Minhena i Garmis-Partenkirhena, Crne Gore (kao pojedinacna putovanja).
Prosle zime sam hteo i u Moskvu ali mi vreme nije dozvolilo tj brat nije imao slobodne dane pa je ipak pao avion.
Cilj mi je jos dosta lokacija po Evropi kolima i to pre svega Francuska (regija Strazbura i Pariz), Svedska i Danska, drugi seo Svajcarske, Nemacke. I jos svasta nesto.
Meni je to do jaja. Kao i ljudima sa kojim idem. Mislim to da sam u avionu za dva h na plazi mi nekako nije to to, ozbiljan sam. Dok je osetim miris cveca i mora na Evzoniju nista.
Volim i avion, ali to za destinacije koje dugo planiram poput Islanda.
Bas to, kada klinci udju u jednacinu onda dobijas gomilu nepoznatih. A resenje nema ni genije sa matematickog fakulteta.
Onda je top opcija avion
Ma klinci prave lom i u avionu. Samo kraće traje. Provereno