S mode smara jer je volan kruci i generalno auto je utegnutiji, ja volim da plovim ![]()
A da, imam na volanu saltalice iza i manuelni mod komplet ako hocu. Al necu ![]()
S mode smara jer je volan kruci i generalno auto je utegnutiji, ja volim da plovim ![]()
A da, imam na volanu saltalice iza i manuelni mod komplet ako hocu. Al necu ![]()
Onda lagano odlovi do mojstora za dpf i egr ![]()
Na mercu bar w210 je winter mod kad pušta više obrtaje a Sommer je kad šalta ranije
Znam, ima kum bas taj C220 i taj raspored mi je misterija ![]()
Ali to je odlican menjac. Spor, ali vecan. Uradis servis na 50-70000km za celih 150€ i to ide vecno.
Verovao ili ne, bas danas plovim 500km da operem dpf, masinski sve po PS-u, preventivno ![]()
Meanwhile, me in Celica ![]()

Neka, samo kazem zvekni nekada u obrtaje i ceo auto ce ti biti zahvalan. EGR se isto gusi.
Tesko brt. Sipas benzin za ‘iljadarku ![]()
Na dizelu bi ispao klip na 6k rpm
Kad je hladan motor na 3k, kad se zagreje onda volim da teram do 5-6k pa šaltam.Vrv jedan od razloga sto ne prelazim mnogo km ali dajem preko 200e svaki mesec za gorivo ![]()
Ma radim to, ono je vise bilo pitanje za svakodnevnu voznju, grad i magistrala 70-100 do posla.
Cim izadjem na autoput volim da ga vozim na 2800-3000 nekih 20ak min da se malo izduva..
Sad sam ga terao par sati 2300+ ovrtaja manje vise, 160-180 na autoputu
Ja to oko 3k rpm izduvam prema bg na autoput ostalo za kruziranje 2000-2200 to mu najbolje prija
Bas dobar tekst. Bas iz tog sveta. Odabir jeste tezak, para malo, zelje velike..
Opet se vracamo na pare.. Mnogi u mladosti nisu imali novca za motore i onda se dodje do para u kasnim 30tim ili 40tim.
Kada se ne upija znanje kao u mladosti.
Po meni svako treba da krene od skutera plafon 250c -matorci 30+
A klinci ispod 20god skuteri 50c
Ja sam vozio ranije 125cmm skuter pa napravio pauzu,probao 500ccm skuter i to je to nisam imao više želju za motorom
Ma sve je stvar ukusa, zelja i mogucnosti..
Ja sam imao srecu da sam jos u proslom veku u osnovnoj skoli krenuo sa 49 kubika..
Posle presao na 1000+ ali to su dve decenije.. Ali vozacku A sam polozio tek 2008god.
Ma na prvu vidio sam da nije to za mene jednostavno nemam taj adrenalin kao kad sam vozio 125ccm i bio mlad
A ja to volim.. ceo zivot sam takav bio. Motori, padobranstvo itd… sve sto je vezano za adrenalin.
Jednostavno nije mi “kliknulo" i to je to,poštujem svačiji izbor još ovo je “pitomo" 50ks samo na jednom točku