Ko šta vozi i šta bi voleo da vozi?

Sve si sam rekao… skuplje je napraviti. Svega vise, delova, materijala..
Sto bi napravili kola koja traju kada mogu djubre koje brzo crkava. Matematika je prosta.

3 Likes

Ti mare hoces da kazes da je motor iz 2025 sa 4 cilindra manje kvalitetan od onog sa 8 iz 2000 godine? Misljenje je na mestu, svi tako mislimo da je to bolje, ali to zapravo ne moze biti tačno. Tehnologija iz dan u dan napreduje a kamo li 25 godina tehnologije… da su bili dobri i dan danas bi vozili 12 cilindara i trosili po 20 litara na 100km.

Zavisi sve za šta je pravljen 4cilindra u amg traje manje nego 4cilindra u meganu

1 Like

Ni to nije potpuno tacno. Drug ima amg mercedes sa 4 cilindra iz mislim 2016 godine. I dan danas radi super.

1 Like

Me watching in v12 :smiling_face_with_tear:

2 Likes

Koliko ima kilometara ?Mislim da sam pročitao da slabo koji dočeka 200 000km

380.000. Mozda i vise. Slikacu kad se vidim sa njim.

1 Like

Top,ispade dobar na kraju

1 Like

Na zalost da. Potpuno tacno. Tehnologija nareduje samo kada je pitanje elektronike. Osnove mehanike su manje vise nepromenjene decenijama.
Sve i jedan sadasnji motor prelazi neuporedivo manje od motora starih preko 30god.

Uzecu primer bmw posto njega znam i vozim preko 20god.
Samo su im napredovali dizeli, benzinci nista.
A sve to su natrpali gomilom eko sranja i smanjili vek trajanja svega.
Npr 2.0 tehnoligija iz 80tih i sadasnji 2.0 bukvalno nema razlike sem eko sranja i malo vise snage na elektroniku sto su izvukli.

Dizeli su dobili dosta pumpama.visokog pritiska koja inace nema koga nije usrala i napravila ozbiljnu stetu.
Danas je vecina kola preko 200k za djubre.

Potrosnja:
Nije se smanjila skoro nista bas nista. Bmw 2.0 iz 1990 trosi isto koliko i 2.0 danas.
Dizeli trose isto ali idu bolje i to je to.
Sve u svemu potrosnja.ista.

7 Likes

6 Likes

Zanimljiv auto

Pola Golfa.

1 Like

Prvi golf je otprilike bio ove veličine bilo je neko poređenje

Било и светско првенство у Западној Немачкој тад.

2 Likes

To je bila država a ne ovo sad

1 Like