A jeeeeesteeee Najjače da tako posmatram stvari, pa onda da prodam i tv, i konzolu, i tablet pošto na telefonu imam i ekran, i igrice… Da prodam ipad jer imam olovku i papir za crtanje. Što kaže Mare, sat jedva da i primetim na telefonu, kad me zanima vreme odmah zavrnem ruku da pogledam.
Ali baš da čitam poruke na njemu, da mi meri protok u venama i da me podseća da se krećem, to mi lično i ne treba. A i sami ste rekli:
“Jako luksuzan i masivan. Safirno staklo, titanijumski okvir, menjas facewatcheve, narukvice, neunistiv je, mozes da ronis sa njim. I fenomenalno izgleda na ruci” meni to prilično spada u kategoriju “modni dodatak”
Uostalom eto primer gde se kupi Apple sat od 1000+ evra sa svim funkcijama koje ima smart sat i od 50-100. Može se onda reći da i to spada u “džiberisanje” i kič jer svi znamo šta jabuka predstavlja u našem društvu. Vidiš ljude kako vade na sto poslednji ajfon sa naprslim ekranom i znaš da je puko oko 1500e jer eto… Bahati smo tako. Isto i za taj sat, znaš koliko košta kad ga vidiš na nekom. Sve je to kod nas neki statusni simbol, samo što ja ne bih dao 1500e na sat te vrste koliko god on možda kul izgledao ima silne funkcije, a više trebam ja njemu da titram, dodvoravam i da pazim nego što on meni zaista služi. Na sve možemo da gledamo tako, ukusi su različiti. A i kad pišem o satovima, naravno pišem za nas smrtnike, ne za satove od 200 000 evra i šta ti ja znam, za njih se zna čemu služe i oni su više kolekcionarski primerci i definitivno modni detalj. I da imam taj novac, takav sat me ne bi video
Nisam znao, nije kao da mi treba to. Tj to je sve sto zelim da izbegnem Ovaj mi se svidja zbog F1 Alpha Tauri tima, a i generalno volim te boje.
Ja sam porucio EFV-550GY-8A. Ali na ovaj EQB cim naletim uzimam
850 je i jeste preskup. Ali evo drugar uzeo series 9, izgrebao ga za mesec dana. Plastinaker. Ipak je Ultra neverovatno jaka i izdrzljiva a to znaci. Nije (samo) dziberisanje, ne zelim da gledam sat sa ogrebotinama. Cak sam mu uzeo maskicu (skupa kao djavo, providno parcence plastike), skinuo je uopste mi ne treba, skoro ga je nemoguce ostetiti.
Ja na ultri nemam nista od zastite. Nista mu nije vec skoro godinu dana. Day one sam ga uzeo.
@NmY inace mozes da pises bilo sta o pametnim satovima, svako za sebe zna sta mu odgovara, ali meni kada odem sa mojom ultrom na plažu/bazen bez telefona, novcanika itd, uvek je na ruci i mogu sve kao sa telefonom, plus mogu da plaćam sa njim i nosim ga i dok plivam - to nema cenu i niti jedan drugi obican modni detalj to ne moze… bukvalno ne razmisljam da li ce mi neko odneti telefon, kartice itd… a to se sve cesce desava. Skoro su u spaniji drugarici odneli 2 telefona, novcanik, i sve sto je imala u torbi…
Pa sve moze kada si konektovan na internet. Osim poziva prema onom ko nema ajfon… placanje nema veze vec ni sa internetom ubacis kartice u novcanik. Imas i browser cak
Ahah, samo kupaci i papuce… ne nosim ni peskir.
Jedino ako idem na neko ronjenje onda oprema to je to. Kada udejm u vodu na plazi ostaju samo moje preskupe japanke od 600din ako nekome treba neka nosi.
(Za nudisticku, da bio sam i tamo jos davno, mora sve da se proba )
Zna li neko mozda - ako na telefonu imas dve sim kartice, moze li da se sat podesi da prima notifikacije i sa jedne i sa druge? (Galaxy watch npr) Ili to nigde nije podrzano?
Ronjao sam malo po netu, nigde se ne pominje takav scenario