Ahah, ma samo sam stavio da slikam. Pre 2h sam zavrsio sve. Nisam ga jos nikada nosio.
Ma da ja imam zimske i letnje satove.
Zimi samo kozne narukvice i tekstil. Leti samo metal.
Mare nisam pcekivao ovakav hipsteraj od tebe
Ja muku mucim sa narukvicama za Apple watch, treba mi bar jos 3-4 za sve kombinacije. Jedna mi se pokidala pre neki dan pa sam lepio superlepkom, toliko o Spiegen kvalitetu.
Nego putujem veceras na more, pa razmisljam da li da uranjam sa ovom mojom Ultrom ubogom. Kazu sa je sertifikovan divers watch, ali meni se nesto ne nosi u slanu vodu. A ne vidim bas ni neki razlog, nije kao da treba da mi meri performanse neke za tih 10 min plivanja, ili da moram tacno znati koliko je sati. I za to bih imao samo poverenja u original Ocean Band da se slucajno ne otkaci.
Ahaha, da, imam i sat samo za more/vodu
Satovi su mi fetis.
Sto se tog tvog tetrisa tice, ako ga vec nosis ja bih ga i kvasio. Koja je inace svrha.
Ja ne nosim tel na plazu, na moru ga slabo koristim. Ali zato volim da imam sat uvek.
Jbg stvar navike.
Jedino mesto gde sam se zajebao za sve pare sto sam poneo sat je bila vojska.
Vreme ide jako sporo, jos kada stalno gledas na sat ide jos sporije
Ma nosim i ja svuda, ali mi se ne uranja bas 800e u slanu vodu bez nekog smisla i potrebe samo zato
sto je “za to namenjen”. Da ima bilo kakvu prakticnu svrhu pa jos i da covek rizikuje da mu se zaglave neka sitna zrnca soli i peska gde ne treba.
Ma ti najbolje znas. Meni samo izgleda da je to sasvim ok.
Gde kupiti sat? Da li je najbolja opcija beric i slicni, ili ima neka jeftinija alternativa.
Godinama hocu sebi da kupim pravi sat, i uvek zavrsim sa nekom budalastinom (smart), koristim ga nedelju dana, zaboravim da napunim i od tad mi skuplja prasinu. Skupio sam do sat 4 smart sata, ni jedan nije upaljen vise od pola godine, cak sam i izasao iz Apple ekosistema, pa mi sat vise takav i ne vredi
Zavisi šta tražiš, možeš na kp naći zanimljivih satova za znatno manje novca nego u tim prodavnicama što si naveo…
Brate moj vrati se ti lepo u apple eko i uzmi Ultru 2.
Sirok pojam, sta zelis?
Sat za posao… opet zavisi sta radis. Znaci metal, plastika, gume? Za sve prilike ili sport vatijanta?
Osim smart satova ne vidim ni poentu nositi sat. Ja licno ne bih ni stavljao sat da mi bude samo modni dodatak…
Ima odličnih satova koji ne mere pritisak, korake, otkucaje srca, šećer u krvi i sl gluposti i za koje ne moram da idem na mađarsku granicu za aktivaciju, da skenira da li mi je tvrda stolica i koje boje mi je mokraća. Dovoljno sam svestan šta mi treba u životu i koliko fizičke aktivnosti bez plastične skalamerije koju punim na svakih par dana. Živeo sam do sada bez njih, mogu i sada. Apsolutno ne vidim poentu tih gluposti, običan kič koji 90 posto njih ni ne koristi i bleji im upaljeno dok sede za kompom, na kauču i da vide kako su jedva kilometar prepešačili. Naravno uvek ima izuzetaka.
Više sam za izdržljiv sat, čelično kućište, solarno punjenje, unikatan dizajn, nek ima eventualno štopericu, pokazuje vreme, datum, led svetlo, koji će mi moj da čitam poruke na njemu i da kao tu nešto slušam muziku, javljam se ili šta god, dok mi bukvalno telefon bleji u džepu za sve te stvari. Ko bi rekao da ljudi imaju drugačija razmišljanja.
Kako kažes imas sve to na telefonu, takodje imas i sat i štopericu, pa je opet nejasno šta će ti sat onda?
Ja sam sve obicne satove prodao/poklonio kada mi je postalo jasno da ja i ne gledam u njih, samo su tu radi navike i ničemu ne služe. Nešto kao kucaća mašina pored računara.
Daleko od toga da ne razumem kada neko voli satove, ali meni jednostavno obicni satovi vise nemaju nikakvu poentu osim da budu modni dodatak…
Ponavljamo iste stvari 100x. Ja jedva da merim nesto sa Apple watchem, jos uvek su tehnologije primitivne. Da ne pricam kako pola stvari koje bi trebalo da radi ne radi. Ali sat je odlican i bez toga. Jako luksuzan i masivan, pricam o Ultri, series je na zalost plastikaner. Safirno staklo, titanijumski okvir, menjas facewatcheve, narukvice, neunistiv je, mozes da ronis sa njim. I fenomenalno izgleda na ruci, uz sve customizacije. Generalno pokazuje pripadnost “fitness generaciji” koja je okrenuta zdravlju i fizickoj aktivnosti, nije opterecena time da stigne na vreme, ili dziberisanju sa pokazivanjem Turbilona od 20k EUR cija je jedina poenta da pokaze kako imas pare (taj “mehanizam” nema neku ni izbliza toliku inherentnu vrednost, koliko god bio kvalitetan). Dumbwatchevi su preskupi, to je rupa bez dna, horologija je hobi koji uzasno kosta ili si Kanje Vest i Rajan Rejnolds pa samo usetas i kupis nesto za 200k EUR. A boranija kao Seiko i Casio vise pokazuje odbojnost prema tehnologiji a to kao tech entizijasta stvarno ne mogu da podrzim. Sat je danas parce tehologije i kompjuter na ruci, a tek ce biti sa mocnim, life-saving tehnologijama. Smartwatch nije samo trend vise dsnas nego pokazuje posvecenost zdravlju. I nikakav nakit ne moze ds bude vise cool i vazniji od toga.
Navika. Ja mogu satima da gledam u telefon i kada me neko pita koliko je h ja cu pogledati u sat.
Ne primetim sat na telefonu.
Na poslu kada piskaram neato i pisem datum uvek pogledam sat.
Navika. A ja sam rob navike.
A sto onda ne koristis fiksni telefon, ili televizor sa katodnom cevi kad si toliko navikao? Sto ne drzis pivo u zaledjenim potoku nego frizideru? Sat je samo tehnologija, ili je dziberisanje da pokazes koliko imas para. Nema nista izmedju. Nekada je sat bio isto (mehanicko) cudo moderne tehnologije, precizne izrade.
Od sve posvecenosti zdravlju ljudi nikada nezdavivi. deblji i gluplji. Rekao bih da je sve kontra.
To je ono ako stavim knjigu pod jastk mozda naucim dok spavam.
Ja sam upoznao 2 coveka kod kojih ima svrhu. Pravi sportisti. Ostalo sve gomila pihtija.
E pa nije lako izboriti se sa Nutelom, Coca Colom. Hrana je danas dizajnirana da stimulise pleasure centre, dostupna je previse, zivimo u vreme izobilja.
Inace ne slazem se da su svi ljudi danas gomila pihtija. Gomila mladje generacije je jako fit, maltene kao americki marinci (mada nisu mentalno toliko cvrsti i naravno nemaju znanje i skill za amfibijske operacije). Stariji koji vode racuna, takodje. Ko ide redovno u teretanu, trci, bavi se sportom, seta 10k koraka svaki dan… ima moj najdublji naklon i respect. Na kraju to rade za sebe i za svoje voljene. Ako im sat danas makar malo u tome pomaze ili motivise to je strava. Neces u teretani danas videti nikoga vise sa dumbwatchem. Ali zato miki pun rotari klub ili golf klub ljudi koji nose dumbwatcheve, misle da su neki srpski Donald Tramp i glume neke krimose i biznismene. A to je sve sranje u odnosu na zdravlje. Mozes posle te pare lepo da poklonis kada dobijes rak debelog creva od fizicke neaktivnosti i preradjene hrane ili moras na operaciju ledja. A svoj skupi dumbwatch mozes da pokazujes osoblju u bolnici.
Mislim da si izbor sata u svojoj glavi sveo na zdravlje protiv bolesti.
Kome treba glupavi digitron da ga motivise treba da crkne.
Ja se cvrsto zalazem za “prirodnu selekciju”
U svakom segmentu.
Čovek pitao gde da kupi sat, a vi okrenušste u drugom smeru.
Elem:
Ručni satovi | Berić - satovi i nakit (satoviberic.rs)
CITIZEN satovi prodaja, internet prodaja satova (bomar.rs)
Muški satovi | Najbolji Ručni satovi | Prodaja i Cene (poklonducan.rs)
I naravno, KP kod proverenih prodavaca.