Klasika, uvek aktuelno.
Osolio sam sat i (dupe)
Sat je odlicna igracka, sve mu je prilicno precizno, jako je pregledan. Na najjacem suncu, u vodi, pod vodom… jako se lepo vidi displej.
Super su mu funkcije. Merenje dubine, temperatura… dugo me nije neki sat ovako obradovao.
Jedino je zeznuto sto sam uhvatio sebe i klinca kako “jurimo” rekorde. Sto nikako nije pametno.
Ako se zbog necega udavim bice jureci “rekord”
Dobrodosao u svet pametnih satova. Sad se sutni u to osoljeno dupe
Pa nije pametan sat. Nema nikakvo povezivanje itd… imam onaj Samsung i to mi je previse.
Mozda ti izgleda kao pametni sat ali nije. Displej je obican digitronac kao da je 1985
Jok ti si pametan
To sto ima redukovane funkcije, ne cini ga nista manje smartwatchem. Samo je pitanje da li zelis vecu autonomiju, vecu robusnost “sasije”, ili fensi sareni displej na zenskoj narukvici pa biraj.
Dobro izgleda inace. Samo nije igracka nego ozbiljan gedzet koji moze da ti unapredi zivot. Pocne tako sa zezanjem juris rekorde i posle par meseci si u takmicarskoj formi. Sto na duge staze, zapravo spasava zivot.
Ma znam na sta mislite, nego prosto nema nikakvo povezivanje. Bas nula. Nema cak ni bluetooth.
Sto se unapredjenja zivota tice to bas ne vidim kako. Ima tih par funkcija koje su dobro zezanje ali to je to. Kompas, visinomer, dubinomer, temperatura. Nista dalje.
Cek nema pedometar da meri korake, ne noze da meri predjenu kilpmetrazu za plivanje, brojeve zamaha i brzinu? To su neke osnovne stvari koje i Garmin “pametbi” satovi mete a isti su fazon.
Sta ce ti kompas u zivotu, nisi trapper
Inace vidim da nije skup malo preko 100e. U nadim prodavnicama duplo naravno.
Mrzim kucanje na telefonu zaista.
Pa nema, kazem ti, nista pametno. Ne meri nista od toga. Nema nista jacu memoriju od obicnog casio iz 1985 ima po koji senzor vise. Ali nije pametni sat. Ne meri nista od toga.
To sam i zeleo. Da nije pametan.
Imam sada nov gas… imas brdo sajtova gde kupujes delove i sam sklopis sat…
to mi je nov fetis sada.
Sastavicu sam svoj sat, mehanizam je Seiko automatik.
Sastavicu sve kako meni dune, kazaljke,kuciste, brojcanik, prstenovi, kais… sve sam sastavljas.
Neka gruba racunica je da mi treba oko 350€ da sastavim nesto sto sam ja zeleo.
Automatik za 350e? To je dobra cena
Nemam sada ovde sajt, okacicu bas sutra. Odlican je. Sve sastavljas sam. Mehanizam seiko automatik izadje ispod 100€ onda uzmes kuciste, kazaljke, brojcanik, narukvicu… sve do detalja sam sastavljas.
Napalio sam se kao mlad majmun. Super je fora.
Jedan odsajtova,ima jos par bas dobrih da imas sve na jednom mestu.
Zanimljivo ali promasaj. To su samo napravili vise da pokazu da mogu.
Ali kada neko hoce da potrosi ozbiljne pare to nece biti Casio.
To je kao kada budzis Golfa… ili Opel…
Mozes da stavis u njega motor od Ferarija, mozes staviti kozna sedista od neprcane srnetine…
Ali na kraju dana to je samo Golf… narodni auto.
Pa i nisu neke “ozbiljne” pare, šta znam, ne bih se bunio da na ruci imam jedan…
Nisu, ali za Casio previse. Barem 4x vise nego sto jedan Casio treba da kosta.
Pa s obzirom na izdržljivost koju G Shock nudi, nije baš kao da budžiš golfa. Odavno imaju satove u skupljem rangu full metal koji sabijaju kako izgledaju, imaju carbon fiber itd.
Kao sto rekoh, mozda je Golf dobije ferari na 400m i super je nabudzen. Ali na kraju dana to je samo Golf.
Mozes uloziti u njega 1000000000€ opet je na kraju dana samo precenjeni Golf.
Kao kod kola, sat je izjava, sat je prica, sat je status, ukras.