Saturn
Prvo kupovine prvo dobro koristi Google. Pošto ima dosta problema sa tim satovima, od boje koja se prenosi na ruku, do dosta kvarova… Ja sam razmišljao da uzmem jedan kada su najavili te satove ali ubrzo po izlasku odsutao. Možda su popravili te probleme ko zna…
Hvala za info. Jbt ovaj svet je otisao stvarno u kurac!! Nikada nisam ispitivao sat na netu do sada.
Citao sam skoro testove za usisivac…za frizider,za TV, za telefone…
Ali za sat? Jebes mi sve strasno.
Sada si me smorio i hvala ti u istom trenutku.
Nikome vise nije u interesu da mu dodjes, uzmes nesto i ne dodjes 30 godina. Tri godine max, pet ako te usere golden sample
Ovi satovi su bili pakao da se nabave nakon izlaska, Neptun je prodavan za 8x vecu cenu. Ne znam kakva je sad situacija.
Brendiranje mi je uzas - jel Omega ili Swatch? Kao ona mema sto je neko okacio sa 5 znakova automobila na dupetu.
Trece koliko god lepi bili ipak su to dumbwatchevi. Nije vise zanimljivo.
Ma sve ok, ali sada da odem kod kineza i kupim neki za bukvalno 1000din trajace duze.
Neverovatno koji su olosi.
Sacekacu onda malo da se raspitam oko toga. Ali cim se to desavalo 100% su kod nas takvi.
To je bila varijanta salji njima te falicne oni su stoka tamo, ko ih jebe.
A znas koliko su mi se svideli… steta.
Uzmeš G-Shock sa metalnim kućištem + carbon i završio si priču narednih 10 godina. Plus ima solarno punjenje.
Ma ovi su mi se svideli. Imam brdo satova, volim ih bas. Ovi su mi bas bas zapali za oko.
Ja to ne bih nikad kupio. Moje misljenje je da je sve to krs, i da covek treba sebi da uzme jedan kvalitetan i dobar sat makar jednom u zivotu. Eventualno ako je budzet ogranicen tu se zna onda- sekio, orient ili citizen.
Sve sto si naveo vec imam. Prosto mi se svidja i ovaj. Iskreno ja vise volim 10 satova od 200-500€ nego jedan od 5000€ i onda kao vau imam jedan skup.
Ovako ih menjam u zavisnosti od odece, od godisnjeg doba. Leti ne nosim kozne narukvice posto se znojim i propada i usmrdim ih. To samo zimi.
Ono sat po kraju, sport, sat kada nesto radim, kada putujem… kada idem na posao pa opet zavidi od odece koju nosim.
Ja ne bih mogao da stavim teget sat a obucen sam u crno pa da me ubijes
Kupi onda onaj G-Shock od 5000€ i rešio si
Pa sada kazem da nikada ne bih platio sat toliko mnogo. Bas suprotno. Ne dam te pare za sat nikako.
Radje bih uzeo 10 satova
Ja bez ovog iz kuće ne izlazim Nebitno koju garderobu imam i koje boje. Jedino se kajem što nisam uzeo sa čeličnom narukvicom ali nema veze.
Bas je lep.
Pa možeš da kupiš čeličnu, ali lep je i ovako sa silikonskom.
Imam ja neki slican casio sa celicnom, svaki put kao da sam stavio lisice na ruke, toliko je dumb i tezak u odnosu na smartwatch, ne bih mogao vise stvarno…
Sat je uvek bio deo “muskog nakita”, smart watch to svakako nije (bar meni). Više su kao bypass sa telefona na ruku.
Smartwatch je mnogo vise od nakita, moze da prati razne bioparametre u realnom vremenu. To je parce tehnike na ruci za razliku od dumbwatcha, sa svim prednostima i manama tehnologije.
Ljudi vole metalne narukvice, plemenite metale, vole da nose nesto od par hiljada ili par desetina hiljada (pa do milion) evra na ruci, ta skupocenost i neki kraftmenship svakako kvalifikuje dumbwatch kao muski nakit, dok je smartwatch relativno jeftin gedzet u poredjenju sa premium watch brendovima, i za razliku od skupocenog sata cija vrednost raste sa vremenom i moze da se kupi kao investicija, smaetwatch je “obicno” parce tehnike koje zastareva kako.ga zameni sledeca generacija, ima neko trajanje baterije… itd.
Ali ne slazem se da nije nakit, naprotiv, mislim da odrazava specifican, u danasnje vreme prilicno popularan zivotni stil okrenut zdravom zivotu i fitnesu. Da ne pricam kako moze da se beskonacno customizuje sa facewatchevima.
Komplikacije koji neki satovi imaju tesko da mogu biti svrstani u grupu glupih satova. Sam mehanizam automatika je već ozbiljna priča i malo kompanija na svetu može da se pohvali time da mogu da ih proizvedu,posebno onih kvalitetnijih.
Sto se nakita tiče to je već stvar ukusa, lično pametni satovi bilo da imaju plavi, žuti ili neki treci ekran za mene su ipak gadget-i. Naravno i kao takvi imaju svoju svrhu i verovatno ću u nekom momentu i ja kupiti isti. Jedino u sta sam siguran da apple watch u ovakvom obliku neću nikada, izvinjavam se svim vlasnicima istog meni se taj oblik nikako ne sviđa
Gledam skoro na svadbi na sta im lice ruke Odelo ili kosulje i sljasteci sat oko ruke. Elegancija -1.
U rangu patika na odelo :tihajeza: