Jeftini DL diskovi?

pitanje…dal jeftini tj losi diskovi mogu nauditi box-u??? tj njegovom laseru???

Na neki nacin da, laser ima svoj radni vek.
Hvala bogu da je XBOX-u kvalitetan laser pa traje mnooogo duze nego na nekim drugim citacima.
Ako se xbox muci da procita, samim tim laser trpi odredjeno habanje.
Koliko je sustina kvaliteta disk medija toliko je bitan i kvalitet narezivanja, ali jedno je sigurno ako hoces da ti laser traje duze igru koju dosta igras instaliraj na hard i to je to.
Igru za koju ti je potrebno 15-ak sati da je obrnes instaliras na hard za 10-ak minuta.
15 sati u poredjenju sa 10 minuta ti govori sve.
Sve u svemu laser na xbox-u je izuzetno kvalitetan tako da ces se sigurno doosta naigrati do momenta kad ce laser da pocne da te muci.
I jos jedna stvar naravno jako bitno je kako drzis dvd-e, ako ne pazis na njih uvek postoji sansa da ti se mala dlacica sa diska zalepi na laser i onda dosta puta uopste nema citanja diska.
U sustini ne brini se mnogo za to laser je stvarno dobar tako da ces se naigrati bez obzira na kvalitet diska.

hvala na odgovoru…:slight_smile:

U virtikomu imas verbatim+r dl za 105

Jos nesto sto mozda ima veze.
Trgovac sam, imam svoju radnju i zato bi hteo nesto da vam kazem vezano za verbatim diskove i svu robu uopsteno.
Ne moze neka roba da se razlikuje toliko u ceni.
Konkretno verbatim diskovi su roba koja se prodaje dosta i sigurno se ne radi na veliku zaradu.
Ako je verbatim disk u marketima koji ga imaju usput negre oko 200din ili vise, u prosecnim radnjama oko 160-170din i tamo negde jeftim po 105, to sigurno nije verbatim.
Opet vam kazem da sam trgovac.
Ljudi shvatite jedno, roba koja se prodaje ekstremno puno poput tog verbatim diska ne moze toliko da se razlikuje u cenama, to je fals koji je gori od firmiranog kineskog diska koji ni nema ime.
Uzmite disk po 200din i kupite taj od 105 stavite ga jedan pored drugog i samo tako cete napraviti razliku (kopije su obicno dosta dobre tako da se malo bolje zagledajte u stampu koja se obicno razlikuje).
Inacxe ovo pravilo vazi za svu robu, sve sto vam je mnogo jeftinije od prosecne cene je obicno fals.

Ja sam veceras trazio Verbatim diskove preko Google-a i naleteo sam na cene od 120 do 260 dinara sto je ogromna razlika, a ko ce kod nas verovati onom sto ih prodaje za 260 da nije kopija!

Ja koristim ove verbatim dl od 105din već godinama i narezao sam preko 50 igra i sve su uvek radile,a koliko znam da je neki falš svaki 10 bi radio.

A da li si probao uopste da rezes na fals, tj neki da kazemo bezimeni?
Probaj i sigurno ce raditi posto ti je dobar rezac.
Jos nesto, tacno pre godinu dana je euro bio 76 sad je 95, sto znaci 25% vise.
Roba je uvozna znaci taj disk je bio 85 dinara, malo mi je to smesna cena.
Nemojte pogresno da me razumete, ali samo pokusavam da objasnim da je bitniji rezac nego disk na koji se reze (po meni).

To uopste nije tacno.
Do sada sam igre za PC rezao na Princu koji je bio odlican, i nijednom mi nije puk’o, a za njega svi pricaju da je los.
Posle sam koristio Maxell zbog 360-icinih igara.
Jednom sam greskom kupio Omegu, najlosiji diskovi, i narezem ja drugarici Sims 3, proverim da li radi, radi, dam joj, odnese do kuce, i ne radi. Vrati mi disk, ja joj narezem na Maxell i kod nje radi. Ja okrenem onaj disk kad vidim rupa u disku LOoooooooL!

Rezac jeste bitan ali disk je mnogo bitniji.
Bitniji je rezac samo kad imas neki mnogo stari koji reze na 1-2x pa jadan disk ne moze izdrzati toliko sporu rotaciju.

Ako ti kazes da je bitan disk ajde molim te objasni mi zasto na XWAVE playerima radi najgore izgreban disk na svetu, koji nema teorije da se procita ni na jednom citacu sa komp-a.
Nikad u zivotu nisam obracao paznju na kvalitet diska i sve mi i dan danas radi posle 5-6 godina.
Ne rade samo diskovi koji su fizicki duboko zagrebani.
Zasto ja nisam za sve ove godine nikad kupio rezac za komp koji moze da radi 3-4 godine, zato sto mu laser oslabi i nema tog diska koji ce da se nareze na njega i da bude procitan na svakom citacu.
Definitivno je najbitniji LASER, ako je laser dobar stavi cudo od diska i radice.
Ako je laser nov on ce kvalitetno narezati zapis, ako je oslabio nema rezanja.
Do skoro dok nisam shvatio o cemu se radi, kad mi rezac oslabi i pocne da brlja ja uzmem pa kupim najjaci i najskuplji disk koji moze da se nadje, opet nista, deinstaliram nero, instaliram neki drugi program i neradi.
Sad sam poceo da kupujem novi rezac cim nesto neradi.
Da rezimiramo moj slucaj:
Kad sam kupio xbox kupio sam i rezac posto mi je onaj rezao diskove koje samo cita taj xwave player (steta sto nema xwave rezaca dao bih 100eura odmah).
Kupio 10 verbatim diskova citajuci sa foruma da je jedino to sigurno,kasnije kad nisam nasao verbatim uzmem OMEGA disk, taj najgori i pocnem da rezem na njega.
Naravno da nijedan nije pukao.
E sad rezem sve na njega i to 5x brzinom i nijedan nije pukao niti pravi problem kod citanja.
Vezano za xbox, hard disk je extra stvar zbog duzine trajanja lasera, jer igre koje igram dosta instaliram na hard i NARAVNO da ce mi trajati mnogo vise nego neka ARCADE varijanta bez hard-a.
I jos nesto za kraj: Sta mislite koliko stvarno u svetu postoji firmi koje proizvode diskove?
Odgovor je: Daleko manje nego sto postoji vrsta diskova.
Postoji velika verovatnoca da se i Verbatim i Omega proizvode u istoj fabrici samo je verbatim ime i mora da bude skuplji.
Posto sam trgovac i prodajem sanitarnu opremu za kupatila, slavine …
Imam vise kataloga od raznih uvoznika gde se ista baterija zove drugacije, razlicito kosta i u drugoj je kutiji.
Kad na deklaraciji procitate da je neki proizvod iz kine vi se trudite da ga ne kupite, ono lepo pise zemlja porekla:nemacka, a vi svi mislite da je to to.
E nije deklaracija na kojoj pise zamlja porekla “to i to” ne govori nista, jel isti taj nemac uveze iz kine pa proda nama.
Samo tamo gde pise “proizvedeno u” ili made in znaci da je taj proizvod napravljam bas u toj zemlji.
Znate da se kopiraju samo poznate stvari (Verbatim,maxel…) ,mnogo je bolji neki nepoznati nemacki, italijanski proizvod posto on kinezima nije zanimljiv i on je stvarno originalan.
Mozda sam malo preterao, ali posto radim taj posao u kome musterije u ovoj sirotinjskoj drzavi svaki dan prizeljkuju da im ja prodam jeftinu a dobru stvar, moram da vam kazem da su to samo sarene laze i da ne dozvolite da vas mi trgovci lazemo.
Uzmite proizvod u ruke pogledajte ga i znajte da ako je roba kvalitet nema teorije da postoji ni najmanja greska u stampi, u izradi plastike u lepljenju nalepnice, uporedite vise komada i ako vidite bilo kakvu razliku izmedju njih znajte da je fals ili je original koji je van klase i prodat nama istocnjacima.
Znate kako u Nemackoj proveravaju kvalitet wc solje, prolazi liniju lasera koji mere velicinu i ako laser prijavi gresku Svaba je razbije, MORA svaka da bude ista.
E ,to je kvalitetna roba koja naravno i kosta, sto znaci da nema prave robe za malo para, ako je verbatim najbolji on ne moze biti 105 dinara po kursu od 95.

Ovoliko teksta da citam ne pada mi napamet :smiley:
Svako ce braniti u ono sto veruje i zna, tako da necu da pocinjem svadju.
Samo znam da su HP diskovi koje sam kupio u grckoj najkvalitetniji koje sam video u zivotu.

Deckic, sa svojih 15 godina bi trebao biti malo kulturniji.
Ako neces da citas onda nemoj ni da pises.
Procitaj ceo forum pa odgovori i da si malo stariji shvatio bi da si upravo sa svojim predhodnim odgovorom potkrepio bas moju teoriju za koju ti treba malo vise godina da bi sve ovo o cemu sam pisao isprobao.
Molim te da vise ja i ti ne produbljujemo nesporazum.
Toliko od mene u ovoj temi.

Pa bitan je i rezac i disk… princo je kinesko djubre jer i na najboljem rezacu svak i treci puca… Imao sam jos pre najnoviji pioneerov rezac koji je kostao oko 100 evra onda i sta god narezem na princo ono ga jedva ucita odmah posle narezivanja kad ga ubacim u komp e na jos nakon nekog vremena…

Npr. verbatim DL uvek rezem x8 brzinom i nijedan mi nikad nije pukao… barem 200 narezanih diskova…

Ali takodje kad sam na starom kompu narezao sa x2 jer je imao dl citac star jedno 9 meseci na drugom, novijem racunaru se jedva ucitavao…

U prolazu ispod Doma omladine 10kom Verbatim DL su 1100 din, imaju printabilne i obične.

kameleonsm

evo sada da ti ja objasnim neke stavri…

pa taj verbatim sto kosta u marketu 260 dinara je isto sranje ko i onaj od 105 dinara u nekoj drugoj prodavnici, a sto pa ovako: onaj u marketu ga je porucuo robu pre 6 meseci i platio je tada tog verbatim po nabavnoj ceni 150 dinara i naravno dok su oni jos nabili svoju marzu dolazimo do cene od 260 dinara za verbatim dl u kutiji. dok onaj prodavac koji prodaje verbatim po 105 dinara ga je dobio pre pola meseca za 70 dinara po nabavnoj ceni i tako da se njemu isplati da ga da jeftinije samo da proda, mora se uzeti u obzir da su to diskovi na stapu a ne u kutiji ali da su i u kutiji bili bi nesto malo skuplji!

jos jedna stvar, cim dobavljaci vide da neki diskovi se prodaju bolje od drugih a cena ima je bila smesna odmah se njegova ista cena dize za par dinara i nema ga jedno vreme na trzistu i onda se odjedared ponovo pojavi ali po znatno skupljoj ceni!

sve ti ovo govorim jer sam u saradnji sa ljudima koji prodaju diskove u novom sadu, tako da znam kada im dobavljac dodnese diskove po kojoj se ceni oni nabavljaju i po kojoj se prodaju! naravno da ce uvek cena biti skuplja po tim marketima i prodavnicama tipa tehnomarket nego u prodavnicama specijalizovanim za prodaju diskova!

a sto se tice za rezanje naravno da je bitan rezac ali naravno i disk na koji se reze… ne mozete porediti princo disk koji sluzi samo za prezentacijije i nista drugo i ajde da nekazem verbatim nego da kazemo sky ili maxell oba diska su se pokazala extra u cuvanju podataka i svaki pleyer ih vidi i cita bilo na kojoj brzini da su narezani!

Info za Novosadjane - kupio pre par dana pakovanje Verbatima od 10 komada za 1150 din. u BP computers (Stojana Novakovica 21)

Ljudi, jedno pitanje. Da li za XBOX 360 postoje igrice koje mogu na jedan 4.7 GB DVD, i koju marku je najbolje tad koristiti?

ne postoje, sve su na DL diskovima, iako je dosta njih manji, sve pakuju po default velicini od 6.5 - 7.5Gb. Npr naughty bear ti je te velicine iako zauzima celih 780 mb kad se instalira na HDD boxa.

Evo i ja da potvrdim, BP Computers na N. Naselju 1100 din 10xVerbatim DVD-R DL

Na kraju cu opet da se iscimam tamo :frowning:

Nezgodno je, centar, nema gde da se parkira pa mi se ni ne ide do tamo.

Bio sam do Buvljaka, navodno ima jeftinih dl-ova, rece mi neki drugar. Kidaju po usima, maxell 100-120, Verbatim 130-200 kom, ima za 120 ako se uzme 25 kom :devil