audioslaved
Pogledaj sta sam napisao u http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-hardware-software-f-a-q/392-jeftini-dl-diskovi.html
Evo i ja da postujem, pa da mi kazete da li je ovo okej 
Cross flash-ovan ASUS 24B3ST na iHAS 524B,
radjeno sve po upuststvu na onom topicu, bez problema sve proslo
Rezano na 2.4, buffer size max iliti 512, sa ELBY-em i OPC off
Rezan Assasins Creed Revelations
Trebalo bi da je sve okej sada zar ne ?
Je l’ dobro sto su PI Max i average tako mali ?
pazi ovako dobro je ali meni je grafik sumnjiv, kako gore moze da pise PI MAX 18 a na grafiku ide do 11? odradi scan ponovo probaj i u nero cd speed i u kprobe ponovo, smrdi nesto…
@frenky7 tnx bro
For the record, proverio sam, i ovi moji Verbatimi su “Singapurci”, tako da…
Al’ dobro i da ide do 11 opet je i to u granici normale ?
Sad cu da probam i sa nerom. U slucaju da se desi opet isto, da li da probam sa OPC on mozda ?
pa ne moze na grafiku da pise jedno a gore drugo, vrednosti moraju da se poklapaju, meni ovo izgleda kao da je photoshopovano…, mislim bez uvrede, nema potrebe da to neko radi, ali mi opet sumnjivo, ne bi trebalo tako da bude, odradi scan ponovo i sa nero cdspeed-om i sa kprobe-om pa vidi, ako opet brljavi odradi crossflash na 124 model
ma ne brljavi, nego neko se igra sa PSom.
Ma daj bre momci ste vi citavi, kakav crni photoshop ? Mislim lol zamisli ja uradio u ps-u na sopstvenom screenshot-u i postujem ovde, trazeci savet od vas da li je sve u redu sa diskom ili ne ? Niko normalan to ne bi radio…
Screenshot je takav kakav jeste, ja sam samo prekopirao sve sto pise, nista nije menjano. Evo odradio sam i u Neru, pa mi recite kako vam se cini ova situacija:
General Information
Drive: ATAPI iHAS524 B
Firmware: AL2A
Disc: DVD+R DL (n/a)
Selected speed: 4 X
PI Errors
Maximum: 23
Average: 1.54
Total: 51481
PI failures
Maximum: 3
Average: 0.01
Total: 2664
PO failures: -
Jitter: -
Scanning Statistics
Elapsed time: 26:15
Number of samples: 250832
Average scanning interval: 1.06 ECC
Glitches removed: 0
odradi crossflash opet ali na 124, opet ti brljavi grafik na 12-13 a dole max na 23
Studio,danas mi stigao Asus i gledaj ovaj uzas
Podesavanja:SPTD off,HT on,OHT on,OPC off,Burn 2.4x.Elby
Gde je problem?
ali zasto svi radite crossflash asus-a na 524? uradite na 124
matija prebaci u biosu na ide mod, i molim te ne pitaj me kako se to radi, zavisi od ploce do ploce… google 
Ljudi crossflash ne valja ne daje dobre rezultate to mozete i sami da vidite iz testa. Lepo strpite se malo dok ne nabavite liteon, najpouzdanije resenje i FW je pravljen za liteona ne Asusa, HP …
Nista probacu da srezem i Modern Warfare 3 jos, pa da vidim kako ce se tu ponasati. Mada opet, sve je u granicama normale, osim tog grafikona, nista ne prelazi potrebne parametre… Tako da kontam da je sve okej i safe za live.
Ako nista na kraju cu da cross flash-ujem na 124 ko sto rece Studio pa da vidimo tada!
Zar taj Asus nepravi Lite-On?Imam 3 Lite-On rezaca i identicna su ovom Asusu sto se tice kucista.Svaki zarez,zleb i sraf je identican.Jedino maska od vratanaca sa logom Asus je malo drugacija.Mislim da u suprotnom nebi ni mogao da se flesuje.
Evo studio
podesavanja:SPTD off,HT on,OHT on,OPC off,Burn 2.4x.Elby,Jmicron enabled
Kao sto vidis nema uticaja na rez.Stalno puca drugi layer i kao sto se vidi sa slike krece sa blago uvecanim vrednostima na pocetku drugog layera koji se povecavaju kako se disk blizi kraju.(Disk je singapurski).
Evo isto to.Test jedan za drugim.
Obrati paznju na Pi average kod oba testa
ljudi bre ne valjaju vam ti crossflashovani drive-ovi, lepo je Ubergeek na TX forumu rekao:
STOP CUTTING CORNERS, WHEN WILL YOU LEARN??!?
moras da pogasis apsolutno sve u pozadini, jel si probao da rezes u safe mode-u?
Pogasio sam sve to je vec receno bezbroj puta i nista nisam radiou toku rezanja.Ti si sam naveo da si u toku rezanja surfovao,da ti je radio torrent i jos nesto pa si dobio gotovo savrsen rez,dakle nije to to.Rezultati koje ja dobijam i Exile drasticno se razlikuju a koristimo iste rezace.Dakle nema veze da li je crossflash ili ne.Ja bih bio zadovoljan i sa njegovim rezultatima.Evo jos jedan pokusaj sa istim podesavanjima kao i dosad samo OPC on i nemam vise diskova.
Zaboravih da navedem da je i buffer 512mb (na svim pokusajima) i nepada niti varira u toku rezanja.
Graficon je isti kao i rezultati(mozda samo malo manji Pi max)
Ah da neko je rekao da je u safe modu dobio drasticno losije rezultate i nisam probao a verovatno necu ni probati.
pa pazi, meni je komp uvek sredjen, uvek sve na mestu, hardovi uvek defragovani, a znam provereno iz iskustva da 90% ljudi apsolutno i ne zna sta ima instalirano na kompu niti vodi racuna o tome. Da ne pricam o tome da ne znaju IDE mod da podese, a kamoli ostatak BIOS-a, a tu ti je kljuc uspeha za stabilnost celog kompa… zato ja naglasavam svima da paze sta rade… lako je meni da se baskarim pa mogu i da surfujem, ceo zivot rezem diskove pa znam sta se sme a sta ne u toku rezanja, bar u mom slucaju…
jos jednom flash na 124 ajdeeee
[SIZE=3]Da ponovim jos jednom za sve:[/SIZE]
[SIZE=3]IDE mod se ukljucuje u BIOS-u, ako ne znate kako procitajte uputstvo za vasu plocu jer se ovo razlikuje od ploce do ploce, nije svuda isto, mi nismo odgovorni da pisemo neki “tutorijal” za ovo jer bi onda otisli u sirinu mnogo, pola korisnika i ne zna ovo da uradi i bolje i da ne pokusava jer moze da poremeti nesto u BIOS-u i da posle ne znaju sta ce sa kompom, zato odmah da se ogradimo da mi nismo odgovorni za to i ZAMOLIO bih vas da ne pitate vise ovde za to, tema je za scan rezultate i pomoc oko podesavanja parametra za rezanje, ide mod i postavka bios-a i ostalih stvari na kompu nije za ovaj forum, imate forume koji su vezani za pc tematiku pa bolje tamo da potrazite odgovore. Ja stvarno ne mogu vise da idem za svakim korisnikom i da ponaosob objasnjavam svima kako se koristi kompjuter, nije moja obaveza vec samo dobra volja, nema smisla imam i privatan zivot mimo foruma. Hvala na razumevanju
Pozdrav[/SIZE]
e jednog malo losijeg burna, ima veze i sa restartom PC… nisam ga restartovao…