okacicu ti ja sad dva fajla jedan ti je sa disable jedan za enable, samo pokreni prihvati sve i miran si
Hvala ti brate! Sredio sam HT i SPDT sada cu da probam ponovo da narezem… Jedino IDE mod nisam…
ide mod nije od presudnog znacaja posto ako nije na odvojenoj grani rezac tj cipsetu onda zna da uspori hdd
Nesto je jos gore, nesto malo bolje… Ja sam sve uradio, jedino sta mogu da podignem bufer na 500…
Pi average ne znam kako da smanjim
ide mod da namestis u biosu, to ces morati sam, to ne mogu da ti objasnim bas lako, tj mogu ali bolje da ne zeznem nesto ja 
ako znas kako da udjes u bios snacices se tamo vec
IDEmooo! Salim se, nije stvar u IDE, odneo sam rezac kod komsije koji ima bolji komp i ovo je deafaut kod njega
btw rezac je ostao kod njega 
Bajaixy
Svaka cast majstore ,vidis kako se malo truda isplati !
evo samo da vam pokazem kako reze liteon, u IDE modu na 4X 
Danas mi stigla 2 komada 124 probacu bas kako rade u odnosu na 324, ovo kod tebe kida…
evo jos jednog cisto da se vidi sta saljem @bodubiberu 
iHAS 124 rezano na 4x, OPC on, HT on, 512 buffer, ELBY
scan namerno odradjen na iHAS324
na 2.4x mora da reze bolje, izgleda da najbolje radi 124 serija, jer je najosnovniji model i FW je prvo za njega radjen
jedino PIF je 6 majku mu… sad cemo da vidimo zasto
a evo i scan odradjen na iHAS 124 ovde ispada da su rezovi jos gori
do duse eto nije veliko odstupanje, neko rece da scanovi budu skroz razliciti evo dokaz da je odstupanje mizerno
u svakom slucaju ja i dalje ostajem pri 2.4x rezanju, sigurnije je mnogo, iako eto 124 reze dobro, verifikacija prosla normalno, sve uredno narezano… vidi se na grafiku da je problem uvek layerbreak a LB je kraj diska uvek, gde je pisanje vecim brzinama uvek rizicno tj najvise zavisi od kvaliteta samog diska, sad me kopka da probam novu turu diskova sto sam uzeo…
Zavisi i od southbridge chipa na ploci, najbolje se pokazuje na intel, nvidia i ne znam jos koji chipset, kako sam prebacio na IDE mod neuporedivo bolje rezultate je napravio. Sve je rezano 4X kao sto je c4eva i teamxecuter rekao, naravno i read je bio na testu 4x.
Ja npr koristim USB2sata kabal na najbrzem USB/eSATA konektoru(2 u 1).
meni je stavljen na JMicron-u (Ubergeek i Xecuter su na njemu testirali u IDE je), ako stavim IDE na intelovom cipsetu onda gubim NCQ za HDD i degradiram performanse hdd-a a ja da se zezam uvek sa time pre rezanja da stavljam ide ne pada mi na pamet, ostaje mi da probam kako se ponasa Marvell cipset, imam i njega na ploci hehehhe
3 kontrolera za diskove imam na ploci:
6 sata porta su ICH10R Intel
2 su JMicron ne znam oznaku
2 su Marvell sata 3, opet oznaku da jurim me mrzi
cepaj na intelu, naj pouzdaniji je a ove ostale periferije na intelu ugasi fizicki.
pa nema sta da gasim mngo, sve mi je vec pogaseno ne drzim ja popaljene gluposti koje ne koristim, jedu resurse za dz, ajd sad cu da roknem IDE na intelu da vidim bas kako ide i to na 4x posto na 2.4x znam kako ce, tu greske nema
mirko lepo sam rekao da su driveri za cipset bili problem, sklonio sam one njegove jmicron i stavim da koristi one klasicne koji dolaze uz windows (ujedno i najbolje resenje za IDE mod, nego ajde ne znam sta me teralo da stavljam drivere pa mi prikazivao diskove kao RAID granu)
elem, rezano na 4x, OPC ON, HT ON, 512 buffer, elby, iHAS124 skenirano sa iHAS324
u pozadini sam citao forum, i radio mi mail, utorrent je skidao takodje
rezultat je taj da mi malo fali da oborim onaj tvoj score odozgo
mogu ti reci da smo skoro pa isti 
na 2.4x imam utisak da moze da nareze sa minimumom minimuma i PI i PIF, sve u svemu ja happy sto mogu da rezem na 4x a da ne brljavi, sad me kopka kako li ce iHAS324 da se ponasa na 4x sa ovim postavkama da li ce da pravi onaj spike i dalje ili ne…
Drugari,
Već tri diska za redom mi pucaju na prelasku na drugi layer, onaj fazon kad tu na pola spajkuju PI i PIF, a ostatak diska je “normalan”.
Režem na 2.4x, IDE mod, SPTD off, 512MB buffer, Elby, OPC off, HT on, OHT on… verovatno ima još nešto 
Moja sumnja su diskovi. Koristim samo Verbatime, ali počinjem da sumnjam da su mi naleteli nekoliko krš komada, jer sam do ovoga uglavnom uspešno narezivao.
Imate li neki savet?
P.S. Ovaj shot što sam postavio mi je “najbolji” od ova tri što su mi pukla.
Sa sve ovim spikeom si i dalje u granicama normale 
probaj da pogasis sve programe ili rezi u safe mod, mozda takva serija diskova stvarno naletela
Hehe, ma izgleda su diskovi, poslednji od ta tri sam rezao u safe mode-u i taj mu je tek je*o kevu kolko nije valjao 
P.S. U safe mode-u ne može da se koristi Elby driver, ni ASPI, ni ASAPI, samo može SPTI.