Cim sam video 50+ novih postova od juce, odmah sam pomislio ‘opet se neko posvadjao’, haha…
Sto je najgore, cak i posle iscitanih tenzija i nabedjivanja, nije mi najjasnije gde je razdor – jel se diskutuje sta je bitnije: marketing, snaga hardvera ili ekskluzive?
Sva tri su bitna, naravno, siguram sam da se tu svi slazemo. Soniju su se jednostavno sve kockice slozile u pravom trenutku - imali su jachu a jeftiniju konzolu (hardver), Matrikova idiotska tv-vizija upucala xbox u koleno (marketing), a u najavi su imali izuzetno jake naslove poput uncharteda i bloodbornea (ekskluzive).
Bilo bi zanimljivo procitati moje dileme svojevremeno, koju konzolu uzeti. Znam da sam pisao o tome, al se ne secam koji su mi bili bitni faktori. (i dan-danas mi je neverovatno da me ni novi Gearsi ni novi Halo nisu naveli da uzmem xo – nekako nisu imali istu magiju ko ranije)
Danasnja situacija, s Pro i Scorpiom je komplikovanija. Poznat vam je moj stav da ove fluidne polu-generacije hardvera nece na dobro izaci. Da ne gnjavim opet, al kroz nekoliko godina bice verovatno novi ‘jesam vam reko’…
Plus da ne pričamo o prednosti u tome da sve što skineš ide direkt na HDD i odmah se instalira i igra, nema prebacivanja, rezanja i ostalih gluposti. Sada takođe za svaku igru imaš repack koji je upola veličine i već je krekovan, tako da se igra samo instalira. Život PC gamera nikad nije bio jednostavniji. Download, install and play, bukvalno. Razmisli o tome.
@n00dle, znaš šta je problem, kad pojedini ne žele priznati uspjeh suprotne strane.
Šta ima veze što će Scorpio biti superiorniji… Zar je to razlog da se Ps4 uvodi, uopšte, u priču? S kojim razlogom? Nema eksluziva? Neka nema, pojedinima to ne smeta. Ljudi su igrali godinama u sub rezoluciji, lošije optimizirane multiplatform igre, i sad kad MS uvodi promjenu na bolje, opet ne valja. Kojoj strani? Onoj koja godinama igra na superiornijem hardveru.
Pravi protivnici pruže ruku jedan drugom i čestitaju. U ovom slučaju su to Sony i MS. A oni koji se svađaju u njihovo ime trebaju biti svjesni da to neće unovčit.
@pleja, pa nek je čovjek rekao da je “Xbox pobjedio”. Ako je to realna fakta, što se tiče hardvera. Počinješ zvučati kao ljudi što te osuđuju da igraš u tim godinama, isto kao i nas. Svaka diskusija, bez provokacije i vrijeđanja, je dobro došla. A @Marko96 je iznjeo činjenicu.
Cekaj lordish, “xbox pobedio” sto se tice hardvera? Jeste, to stoji. Scorpio ce da usije pro.
Prvi xbox je usio ps2 po hardveru. Kada sam igrao prvi Ninja gaiden na xbox-u, mojoj sreci nije bilo kraja. A onda je sony navalio sa igrama i primorao me da prodam xbox i kupim sony. Hardver?? Pa sta je bio wii? Smejurija hardverski a opet pocepao sa prodajom… Malo je bzvz reci “ova je konzola hardverski najjaca, i bice najbolja”. Zar ne?
Ne znam šta ljudi misle pod tim da nemaju šta da igraju na Xboxu. Sve multiplatform igre su tu i to su igre koje se ubedljivo najviše igraju i na Xbox One i PS4 (Overwatch, Destiny, Battlefield 1, TitanFall 2, Call of Duty itd…). I na to se onda dodaju ekskluzive i za jednu i za drugu platformu. E tu dolazimo do toga da li se nekome igre dopadaju ili ne to je već druga stvar, ali govoriti da nema šta da se igra, gluposti.
Sve ce biti isto kao i na PS4 kada nije bilo ekskluziva. Destiny 2, Halo MCC, Forza, Witcher, Gears of war 4 i po jos koja igra izadje na xbox, ako treba ima i cod da igram, novi AC… i sve to u 1080p 30-60 fps-a ili 4K 30-60fps-a… Igre ce da izlaze, bolje izgledaju, bolje rade. Pa zar nije dovoljno? A joj, zaboravio sam da vise rezolucija i fps nisu bitno… Jbg, zaboravio sam…
Niko IKADA nije rekao da su fps i rezolucija bitni. Pa ljudi, pogledajmo shadow complex, onaj kao decak senka koji se krece, ne mogu se setim imena…pa onda super meat boy…
Pre svega toga su bitne igre. Ipak. Tu konzola sakuplja sve poene… (osim Nintenda)
Naravno da su bitni. Da li bih igrao super meat boy na 30 fps na 480p rezoluciji? Ne pada mi na pamet.
To su sve indie igre što si spomenuo, i one ne mogu da se porede sa AAA igrama. Jednostavno dva drugačija sveta.
Da li je nasvirana rezolucija merilo koliko je dobra igra? Naravno da ne, ali besmislica je da neko ne bi igrao sa što boljom grafikom ako ima tu opciju.
480p rezoluciju i nemas nigde vise, al ja sam igrao na kompu koji je youtube compatible… da li mi je pokvario ugodjaj? Nije. Igre bato moj, igre presudjuju
Talking Tom Slovenci prodali za MILIJARDU EVRA!!!
Naravno da cemo igrati sa sto boljom grafikom gde god nam se ukaze prilika… mene smo zanima…
To se davno znalo da ce Scorpio biti jaci od pro-a. A i jedna bitna stvar Scorpio ce biti godinu dana noviji od pro-a…pa to bi bilo i suludo da bude slabiji hardver , a godinu dana je novija konzola.
Već su se ovde pokazivale i dokazivale ekskluzive sa ps4 naspram xbox one. I opet tu ulazi kome se šta više sviđa. Evo npr. meni više vredi Gears i Halo multiplayer nego 10 singleplayer ekskluziva na ps4 koje ću da obrnem jednom i prodam. Sigurno je kod nekoga suprotno, ali eto.
Ljudi ce kupovati ono sto im vise odgovara. A zasto ne bi presao i prodao single player igru, za 500 din? Extra prica, grafika, ai… Ok, volis multiplayer… cepaj i to. Stvar ukusa. Da li ce 3 one ekskluzive da prodaju sistem? Mislim da ne.
Zato što je broj singleplayer igara npr. ograničen? Pređem to što hoću i šta onda? Samo Gears 3 sam imao oko 600h za 6 meseci koliko je xbox sistem tada pamtio. Da li će neka od tih singleplayer igara da ponudi toliko? Ni blizu.
Imao sam ja ps4 pre koju godinu, škrto bilo sa igrama ali sam odigrao te ekskluzive koje su tada bile, Infamous i last of us najpoznatije. Kupio sam ih preko share-a za mislim 3000-3500, ne sećam se tačno, jedva sam ih posle prodao za 2000 svaku. Ne znam kakva je sada situacija sa marketom ali ne funkcioniše ni to tako magično za 500 dinara.
Gears i Halo pogotovo imaju toliko veliki following da da, samo one će da prodaju sistem.
A sta cu ja kog ne zanima multiplayer? Ja ipak zelim da predjem single player i da zaboravim igru. To zelim. Za koje pare mi nudi to ps a za koje xo? Kod microsofta skuplje. Al ovakvih kao ja je mnogo. Kao i takvih kao ti. I zato… dopustimo trzistu da odluci…
Halo 5? auh… big fail
Na televizor sam tada gledao halo i prvu xbox konzolu… to me je opredelilo za kupovinu…
Al ipak mislim da rezultati prodaje ne zadovoljavaju MS
I sada sta ce… da ponude halo 5 u vecoj rezoluciji? Ili halo 6? novi ip? pa nece
Hit ce biti rdr2 u 4k/60 fps… Ko ima tv
Dok ce pro ponuditi 4k checkerboard/ 56 fps. Ostajem ja pri svom malom led tv-u, full hd