Inside the next Xbox: Project Scorpio tech revealed

1. Halo
  2. Kontroler (ovo je možda i br 1)
  3. Xbox Live
  4. Crackdown
4 Likes

Iz istog razloga zašto su se ljudi mahom opredeljivali za PS4 - nešto bolja slika. Sa tim da znamo razlike između X1 i PS4 igara, tek treba da vidimo razlike kada se pojave prve Scorpio multi igre i da li je “nešto bolja slika” ili “mnogo bolja slika”.

Radi broja 4, kao glavnog od razloga, moj nivo respekta prema tebi je porastao :smile:

1 Like

Moguće je isto da tvojih 100 PSN prijatelja nikad nije ni bilo na 360. Kako god, gomila ljudi je govorila na forumima da je jačina PS4 u odnosu na X1 glavni razlog da se prebace na PS4, i da je razlika od 0.5TF noć i dan (dok danas razlika od 1,8TF nije baš nešto). A generacija je počela tako što su multiplatform igre bile najprodavanije, dok su ekskluzive sa obe strane mahom podbacivale ili nisu pravila očekivana pomeranja. Ps4 je imao na svojoj strani jači hardver, nižu cenu i odličan hajp. X1 je imao stigmu i hejt (dobrim delom zaslužen).

Ako i sve ovo zanemarimo, i kažemo da su ekskluzive presudne, zašto se onda ljudi mlate oko specifikacija i snage konzola, ako je to nebitna stvar?

2 Likes

Ne samo to, molim vas koji pričate s takvim poštovanjem prema Sony-u, da se vratite na Ps3 i odigrate bilo koju multiplatform igru. Svaka, ali svaka, radi na 22-27fps, u sub HD rezoluciji.

Vremenom se uči, što je Sony napravio sa Ps4. Sad je vrijeme na MS i svak se buni… Meni je drago radi i jednih i drugih. Zdrava kompeticija, bolji krajnji proizvod.

1 Like

Ps2 nije imao ps1 na grbaci. Sony 3 nije imao ps2 na grbaci. Izdavani su naslovi ZA TU KONZOLU, koji koriste max potencijal te konzole. Sada ce scorpio igre izlaziti i za one naravno. Takodje i za windows. PS PRO slepa ps4 vanilla. Beneficije? Moze. Ko ima 4k 10 bit hdr tv. Koliko nas ga ima? Cak ga ni predator nema, tako da svu diskusiju svrstavam u DJUBRE. Neko ce reci “Pa to nije next gen nego mid-gen upgrade”. Ali zasto? Sta ce nam to? Dajte nek ova generacija gura jos 3 god, i kad izadje nesto novo nek bude “wow”! Kao kada sam video Crazy Taxy na Dreamcast-u…

1 Like

Kad je izašao Crazy Taxi nismo imali dostupnu ovoliku količinu informacija kao što imamo danas. Dovraga, većina nas nije ni imala net da valja… Sad kad se vratim i čitam recenzije igara koje su meni bile “wow”, nekom drugom su bile meh.

Prebrzo tehnologija napreduje i adaptira se, da se taj “wow” efekat lagano gubi.

Vidim puno se priča ,ja ću biti jednostavan čim ova zver dodje u xbr shop ja 99posto uzimam , naravno samo da cena bude korektna?:slight_smile:

2 Likes

Cena ce biti extra korektna
. 499. :grinning:

stefi, a mozda bolje da se odlucis da devojku vodis na Maldive za te pare? :slight_smile: :slight_smile:

Benefit za sve koji imaju 1080p televizore će biti supersampling igara sa većih rezolucija i 4K na 1080p, što znači mnogo lepša i čistija slika nego native 1080p a sa mnogo stabilnijim framerateom.

1 Like

Benefit ce biti isti kao kad na PCu ukljucis 1080p i 200% skaliranje rezolucije…dan i noc…bice benefita u oba slucaja

1 Like

I postojećih sa 720/900p na 1080/4K, uz minimalan trud. To me više oduševljava :smiley:

Neka moja pretpostavka, šta bi mogli sa snagom Scorpia, jeste da sve BC igre skaliraju na 1080p kroz emulaciju. To bi gorilo… Nešto slično je i Sony uradio sa pojedinim Ps2 igrama.

1 Like

Najveci problem MSa je BC…mani me starih igara, daj novi IP…sta mi znaci sto sam gears of war 1 dobio u vecoj rezoluciji?

1 Like

Pitaj mene i @robotnjik šta nam znači Crackdown u istoj rezoluciji, 720p, a ne većoj :smiley:

The feels man…

2 Likes

Kako su krenuli, prvi talas specs, drugi talas features i mogućnosti i onda na E3 izgled konzole, ime, cena i naravo igre. Možda nam izgled i ime ubace u ovaj drugi talas. Ali igre za E3, tamo gde im je i mesto, da ne smaraju koferenciju sa tehnikalijama koje samo oduzimaju vreme i ne zanimaju veći deo publike.

8 Likes

Naravno da nece propustiti sansu da i na e3 smaraju o tehnikalijama. Jel isao neko od vas nekad na e3? To mi je jedina zelja. I Tokio.

Bolje odes na gamescom. Blize i jeftinije… Tokio je preskup, a Los Angeles je i vise nego daleko+viza…

Ja to pisem vise hipoteticki, mada ko zna… Tokiom bi setao, odlazio bi na arkade… Sto se skorpije tice, dobicemo jos unapredjene kontrolere, ako je to uopste vise moguce. I mozda spremaju neki bum, keca iz rukava… Mada znajuci ih… tesko.

Pazi, kapiram ljude koji gotive jrpg igre i generalno japansku kulturu nemam nista protiv, ali moras shvatiti da neke to ne zanima.Pogotovu u doba kada se igra mora platiti, bas moram da proberem sta cu uzeti a u mom slucaju, a sigurno nisam jedini, to nece biti nista na japansku tematiku jer to jednostavno nije moj fazon.

Kada odstranim igre na ps4 koje me ne zanimaju(na japanski fazon XD) ostaje dosta malo, ruku na srce, stvarno kvalitetnih igara,ali nista spektakularno vise od igara koje su na xboxu a ne na ps4.

Pritom te igre koje bih igrao na ps-u su sve singleplayer igre koje cu preci za par dana i onda gle cuda, vratiti se igranju multiplatform, multyplayer igara.

Tako da ti argument da na xboxu nema igara definitivno nije na mestu, znam da gotivis japansku kulturu i kapiram da za tebe na toj konzoli ima minimalno interesantnog sadrzaja, ali igara definitivno ima i to gomila :smiley:.

3 Likes