Hahahaha, znao sam da ćeš to reći, ali sam očekivao neki bolji odgovor. Nisi mogao ni da staviš neki gif… ccc… You’re failing the dark side.
For future use:
Hahahaha, znao sam da ćeš to reći, ali sam očekivao neki bolji odgovor. Nisi mogao ni da staviš neki gif… ccc… You’re failing the dark side.
For future use:
Stvarno nisam
Kasnije ću, pa odg
Edit: Evo brate sve pročitah, kontao sam nešto argumentovano, a ono ništa sem napada i provokacija ne vidih.
ZAŠTO POBOGU NE PROČITATE ČLANAK! (@robotnjik je objasnio u kratkim crtama. Bar to!)
Proizvoljno pričate. Koji đavo se i zamaram s vama…
Moj PC je bolji od vasih konzola. Console peasents. Najbolje ekskluzive su na PCu!
Otkri nam tvoju konfiguraciju…
Ma zajebava Marko. Da, tolika je legenda, kad gori on zajebava hahahahah
Za Marka
Post je sarcasm lvl 100.
GTX 1060 6GB
I5 6600k
Asus Z170-K
480GB SSD, 1TB HDD
2x8GB DDR4 Corsair VS
Stavljeno u kuciste od 2990din…lol
Neverovatni ste. Marko, tvoja konfiguracija je bitna svima nama znas koliko?
Poenta nove konzole je novi IP, gameplay nevidjen do tad. Omogucuje li nam scorpio to? Pa ne.
Omogucuje li nam novi nacin kontrole, tipa glas, pokreti… (oh fuck. To je bio kinect).
Daje li nam ilumiroom? Ne. Daje li nam next gen iskustvo? Ne. Da li ce profesor osetiti benefit na svom 720p tv-u? Ne.
Da li cemo videti nesto nevidjeno, lelujanje trave, talasanje kose…? Necemo.
I zato ljudi… iskulirajte.
Tacno sam znao da nece biti nikakvog gameplay-ja. Bice na e3. RDR 2 u 4k /60 fps. WOW! Nova generacija? hahahaha
Kako god da okrenes, ljudima ne valja
Juce sam bio u guzvi i ne postigoh ni da procitam sve postove, a kamoli da vidim sta se desilo. Jako lepa konzola, ali nije toliko overkill kao sto su najavljivali.
Procesor je nesto brzi od PRO ako je suditi po ovih 0.2GHz, ali pitanje je samo koliko je ovo (custom) zaista jace/brze, videcemo u praksi. Ovde i nisam mislio da ce uciniti nesto spektakularno.
Grafika je opet cutomizedi to za skoro 300 MHz brzi clock nego na PRO, sto moze da bude dosta ubrzanja. Ali opet pitanje sta su tacno stavili. Po izbacenoj specifikaciji, nista se ne vidi.
Memorija, nadao sam se da ce ubaciti 16GB, ali i 12 je odlicno. Da su ubacili 16, bila bi to zver. I odlicno je da je DDR5. Plus pogledajte Memory Bandwith 326GB/s u odnosu na 218 GB/s (PRO). U sustini ovde se vidi koliko je konzola brza od PRO, a da ne pricamo o ostalim inicijalnim konzolama.
Ako PRO gura stvari u 4K po chekerboard fazonu, ovo bi moglo da stvarno gura u punom 4K igre. Ostaje da se vidi samo kako ce biti iskorisceno sve u realnosti.
S obzirom na sve dodato konzola bi trebala da bude na nivou cene od 450-500 EUR. Niza cena ako budu zeleli da se takmice (investiraju) i da preuzimaju primat od PS4, a visa ako budu zeleli da ipak budu u nekom plusu. Vidi se da su napravili mali kompromis i stavili 1TB disk, da bi bila niza cena.
Sve u svemu ja sam zadovoljan sa harware-om, ali me plasi kako ce biti sve ispraceno sa software strane. Ako ne bude novih IP i ekskluziva za Scorpio, onda nema preteranog smisla ovo sto su uradili. Ja kao vlasnik PRO konzole, necu duplirati konzole, samo da bi imao par frejmova ili piksela vise na Scorpio. Takodje za nove kupce, vise ce biti bitno sta ce moci da igraju.
Ajmo MS, prvi korak je doboro uradjen, samo nemoj da zaserete sa strane igara. Treba malo zdrave konkurencije. Jedva cekam E3 i nadam se da ce pokazati neke nove stvari.
Odgledao i deluje obecavajuce,DF je lepo objasnio sad jos bajo moj to da dodje na police sa igrama…
Prevelika je zahtevnost za nativni 4K i za sadasnje multiplatforme, a kamoli za graficki kompleksnije engine buducnosti. Gurace Xbox One ekskluzive u 4K. Pitanje je samo da li ce MS da napravi tako efikasan algoritam za 4K iluziju kao Sony-jev checkerboard. I u kom trenutku cemo mi svi apgrejdovati nase televizore da bi mogli da vidimo benefite u punom sjaju, jer je supersampling u 1080p polovicno iskustvo, sto zavisi i od toga koliko brzo ce padati cene 10-bitnih 4K HDR televizora ispod magicne granice od 1000e.
Scorpio je, kada pogledamo i visak memorije i memorijski protok i ne tako zanemarljiv overclock CPU i GPU, solidno jaci od Pro i ima lep visak snage, mada je pitanje koliko ce se to u praksi zaista i primetiti. Bilo bi super ako bi imali jos benefita osim rezolucije koja je malo bliza 4K, za sta predvidjam da ce se iskoristiti najveci deo dodatne snage. Npr brze loading times. Ali imacemo svakako lepe XO/PC 1st party naslove.
Ja licno imam negde u planu upgrade sa XO. Mozda je Jaguar nekima razocarenje, u smislu da bi Zen bio mnogo vise future proof, iako ne bi momentalno doneo graficki znatno lepse igre zbog pariteta sa Sonyjem. Misljenja sam da nije bilo realno ocekivati napredniju arhitekturu za 400e, verujem da su izvukli poslednji atom iz aktuelne arhitekture, a da ne gube inicijalno na prodaji novog hardvera. Cena od 500e ne dolazi u obzir jer to vise nije ekonomski prihvatljiv treshold za nove generacije gamera. Odbacivanjem generacija oni su skratili period izmedju tehnoloskih iteracija i moze se lako desiti da Zen dobijemo za 2 ili 3 godine od izlaska Scorpia. 4K Blurej je dobar potez koji nama mozda ne znaci ali svakako ce doprineti uspehu platforme.
Ja planiram kupovinu iako nemam 4k tv.Sve će biti mnogo ljepše i stabilnije i na full hd rezuliciji.Kad sam xone igrao na 720p na početku mogu se opet zamarati na skorpiu u full hd
Kao da je bitno
Meni te specifikacije slabo znace. Bice jaka mashina bez daljnjeg.
Al daj mi nesto poput prvog Gearsa na x360 – nista nisam morao da znam o konzoli (a bolje da jesam, jel te, rrod), samo sam hteo da je posedujem.
Uzimam 4K. Sigurno. Ali i kad uzmem, opet ću ga spojit na CRT. Because I can
Čak i da većina igara ne ide u nativnoj 4K rezoluciji, nego bude korišten neki oblik checkerboarda, bitna je stvar da Scorpio zbog više i brže memorije može da obrađuje 4K teksture, dok Pro mahom koristi teksture koje dolaze uz redovne PS4 igre. Ovo znači da u sva tri slučaja renderovanja: 4K native, checkerboard i downsampling imamo mnogo bolju i kvalitetniju sliku od Pro verzije. Ovo samo po sebi je dovoljan upgrade za one koji žele najbolju verziju multi igara.
Verovano mu vise prija XO. Da se ne lazemo, Pro je odlicna konzola, Scorpio ce takodje nadam se biti… Sve je stvar ukusa…ja licno vise volim okruzenje Xboxa nego PSa, pa samim tim sam i tu konzolu kupio. Razlike izmedju PS Pro i Scorpia nece biti. Golim oko mi necemo primetiti sem sto ce ici prica kako je ovde bolje bla bla truc. Ja iskreno ne vidim razliku izmedju PS4 i Xbox One sto se tice multiplatformskih igara…po meni je samo razlika u ekskluzivama i dzojstiku…nista vise…previse mi vremena provodimo u pametovanju koja je konzola bolja…cuti, igraj i uzvaj