Inside the next Xbox: Project Scorpio tech revealed

Aha, nisam baš pratio jer su mi sad glavna zanimacija Persona 5 i MTG. Smor. Možda će oko E3.

TL:DR nemam vremena da iscitavam.

Jel valja ili je (tera)flop?:grin:

1 Like

Više od očekivanog i onoga što je MS obećao. I opet ne valja :smiley:

Ti nisi merodavan. Tebi kad bi doslo 10 victorias secret modela ukucu, opet nesto ne bi valjalo so… :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Likes

Ako ne bude ekskluziva, stick to your old One (S).

Mogli bi to testirat… Send them in!

Znaci tebi je Xbox bolji jer je slicniji PCju?

Nisi pomenuo igre vec samo brzinu downloada, skype, kupovinu karticom, promenu nicka i regione.

Ne vidim svrhu konzole ako igre nisu primarne, jer je konzola po meni gaming platforma i nista vise.

2 Likes

Neće biti Scorpio ekskluziva. Imaš Xbox One igre i Scorpio verziju tih igara sa boljim teksturama, efektima, fps, rezolucijom, sve zavisno od developera za šta se odluči da upotrebi dodatne resurse.

Uglavnom, najbolja konzolna verzija neke multiplatform igre će biti na Scorpiu, što je nešto što ćemo narednih par godina često slušati od strane MS, izdavača i developera. E sad, da li će neki procenat igrača zbog toga odabrati Xbox, videćemo.

1 Like

Znam, pa pričali smo neki dan o tome. Bio sam ironičan jer se ovdje povela priča o nekakvoj novoj generaciji konzola, no teško je napraviti dobro zezanje kad su ljudi dead serious da je nešto superiorno zato što ima par pixela više.

Razlika je kao između golfa i audija, možda je jedan nešto brži ali će te oba na kraju dovesti na cilj.

Možda griješim ali, posle automobila i mobilnih telefona nisam očekivao da će se baš gaming svesti na mjerenje patke.

A to je upravo ta priča o flopsima, frapsima i pikselima, mjerenje patke i ništa više. Iluzija superiornosti nad ostalim smrtnicima koji voze golfove i šetaju androide od 1 din.

Na kraju krajeva ta priča o grafici bi bila i simpatična, kao ono, odem ja i na sajam automobila iako ne kupujem ništa, no solidan komad ljudi je to ovdje predstavio kao very big f*ckin’ deal na jedan krajnje iritantan način.

There, I’ve said it.

3 Likes

Razlika je, i više nego očigledna, naspram običnog Ps4 vs XO. Naravno, onima koji su igrali i gledali iste igre na obe konzole. Priča o iluziji apsolutno ne stoji. 44% razlike u rezoluciji je sve sem “iluzija”. Ubaci u priču i slabije strimovanje tekstura, kvalitetu sjena, dobit ćeš jasniju sliku. Koju naravno ne možeš da uočiš osim ako joj sam ne svjedočiš… Tako da zaista ne vidim poentu koju želiš da postigneš.

Gamer sam. Ne gledam na patike isto kao i na tehnologiju.

1 Like

Nisi upravu. Pre svega da je tako kako kažeš ne bi smo se žalili na loše animacije iz Andromede, ne bismo kukali na lošu grafiku i downgradeovanje za mnoge igre i što je najvažnije svi bismo idalje igrali PS2.

Da grafika nije bitna ne bi bilo potrebe da se radi na tom segmentu u igrama.
Ali koliko ja znam svi ovde koji su pokrenuli Uncharted 4 i Horizon su ostali sa vilicama spuštenim do poda zbog grafike, pa tek onda zbog drugih aspekata.

Prvi utisak o igri se stiče na osnovu grafike, tek nakon toga dolaze u plan gameplay, priča i svi ostali segmenti, dakle kada pokrenemo igru prvo što vidimo je grafika, i ako je grafika loša svi se odmah jednim delom razočaramo i onda pokušavamo da napravimo kompromis ukoliko je igra dobra i pružimo joj šansu.

Evo jedan primer, zamisli da li bi Witcher 3 bio igretina kakva jeste da je imao grafiku nekog naslova od pre 4-5 godina?

2 Likes

Ma ne, to što ima lošu grafiku poništava sve ostale stvari koje čine igru koju su ljudi hvalili za muziku, svet, pisanje, likove, itd. Grafika jeste bitna i ne, ne treba da se zanemari, ali dajte bre, ne preterujte.

Mene više interesuje potencijal Scorpia za ono što skoro niko neće da koristi:

1. Inteligentniji AI
  2. Bolju fiziku
  3. Kvalitetniju audio reprodukciju i bolje zvučne efekte.

Kad je u pitanju grafika, došli smo do trenutka da ćemo teško otići dalje u nekom bitnom smislu. Po meni treba da se fokusira i na druge stvari, ovo je good enough.

O da, kul je kad lik ima pore ili kad se znoj sliva liku preko tih istih sa osvetljenjem koje deluje bolje no u stvarnom svetu dok mu se njiše dlaka sa levog jajeta na vetru. Ali jbg, ne možemo da sredimo clipping, AI protivnika je sve gluplji i gluplji, a pucanje iz sačmare zvuči kao kad se prejedeš zelja i jedva stigneš do wc pre erupcije vulkana, dok su igre sve lakše i gluplje.

Ali jbg, to ne prodaje igre i grafika je ono o čemu 90% ljudi priča.

2 Likes

Za boldiranu stvar pročitaj čitav članak eurogamer-a. Koji vas većina nije ni pročitala. Za prve dvije stvari… Šta misliš, šta će ih omogućit? Bolji ili isti hardver?

Jeste kritičari u pm, a pola vas igra totalno drugačije igre od onih o kojima pričate… Fizika i bolji AI, u Personi? Personi…

Gimme a break.

1 Like

Kvalitetna audio reprodukcija je moguća i na trenutnom hardveru, ali niko nije voljan da uloži u to. Da li pomaže bolji hardver? Da. Da li je to moguće samo na njemu? Jok.

Isto važi i za fiziku i AI. Ako je Halo 2 na prvom Xboxu imao bolji AI i audio reprodukciju od većine današnjih igara, onda nema tu šta mnogo da se priča.

A to što trenutno igram Persona 5 ne znači da samo to igram, za razliku od tebe i tvog začaranog kruga od Diablo, Skyrim, Fallout i možda još jedna igra pre restartovanja ciklusa. Svake godine odigram po 50 igara iz svih žanrova, idem redom po backlogu, al ono, bitno da ti znaš šta i kako igram.

Spusti malo loptu, ovo nije bila kritika Scorpia ko Scorpia. Mada, ako ne bude igara koje koriste te mogućnosti koje im pruža Scorpio, onda im ne znači ništa što je najjača konzola na tržištu.

1 Like

Prvo pročitaj članak, onda se vrati na ono što si rekao u prvom pasusu.

Ne da mi se raspravljat s pojedincima koji ni ne istraže stvar do kraja a uhvate se rasprave. I prosto me zaboli šta ko misli o mom “začaranom krugu”. Umalo ne rekoh. Nemam kompleksa.

Ti i ostali koji huškaju i promoviraju da ne smiješ riječ reći, realnu, o manama i benificijama konzole, spustite par lopti. Meni je čak i drago, nek se vodi debata, ali prvo pohvatajte realne informacije pa mi tek onda dođite sa pričom.

Aha, imaš ti pravo da raspravljaš o tome ko šta igra, sve dok tebi ne kaže istu stvar koju si ti rekao? Aha, pazi da nije tako.

Ovo je bukvalno moj peti post u ovoj temi od preko 60 postova. Da vidimo, dva su bila da li su nešto rekli u vezi igara ili kada planiraju to da najave.

Druga dva su bila u vezi priče o tome koliko je grafika bitna i kako je bitnija od gameplaya i ostalih elemenata, bukvalno nigde nisam spomenuo Scorpio u nekom negativnom kontekstu, već da ima potencijala za te tri stavke, koji verovatno niko neće koristiti.

Takođe, vidim da ti je neko nešto zabranio da kažeš, obrisao nešto ili te u bilo kom drugom smislu opomenuo do sad u temi. Zar ne? Da nećeš još da tvrdiš da te neko cenzuriše?

Ali ono, bitno da si ti tu video neku zlu nameru direktno usmerenu na novu konzolu. Glavni ovde koji treba da oladi jesi ti, jer deluje kao da ti neko uvredio najmilije ako ima neku primedbu na Scorpio.

Pa pazi, meni će i Fallout i Skyrim i Diablo bolje raditi na Scorpio. Ja nisam pričao o stvarima o kojima vi pričate. Tražite bolju fiziku i AI u igrama, koje nikad upalit nećete. Niste, ti prvi, ni pročitali članak do kraja. Boldirao sam ti šta specifično.

Ostalu poentu i svrhu tvog posta, ne vidim. Ložite se na svoju izrečenu glupost.

2 Likes

I opet se vraćamo na to da ti misliš da možeš da koristiš to kao neki argument, bez ikakvog dokaza. Tvoja teorija se zasniva ne nekim tvojim ranije stečenim mišljenjima i stereotipima, koji utiču na tvoju moć dedukcije u negativnom smislu. Otkud ti znaš šta ja hoću ili neću igrati? Isto kao što ja ne znam šta ćeš ti igrati, i koristio sam isti argument za odbacivanje mog mišljenja koji ti koristiš. Otkud ti imaš pravo da komentarišeš o igrama kad ti stalno igraš jedne te iste igre, jedna te ista sranja ponovo i ponovo, plašeći se da mrdneš iz tvog začaranog kruga?

Koja te to igra tako povredila i uplašila da ne mrdaš sa buđavog i zastarelog Diabla? Makar ovi zaraženi sa Destiny igraju i druge igre, al ti jok.

BTW, da si upalio ili igrao Personu ti bi znao šta je inteligentan AI koji se adaptira na tvoje slabosti i mane. Al bitno da ti znaš da fizika i AI nisu faktor u Personi iako nisi ni igrao, niti čitao o tome. Da li ti to zvuči poznato? Nope?

Al bitno da si ti iznad toga i da se ne ložiš ni na šta, osim na to da braniš kompaniju i uređaj koji nemaju pojma ni da postojiš kao da su ti rod ili da primaš platu od njih kao PR.

I, opet, ovo što smo spominjali, u kontekstu mog posta nema nikakve veze sa člankom, već sa pričom koja je ovde potegnuta.

Čekaj, šta? Zašto onda nabavljaš konzolu? Kad sve što si naveo možeš na tom PC, a ekskluzive te ne interesuju?

Aha, to već ima više smisla. :slight_smile: Iz tvojih postova se nije stekao takav utisak. :smiley:

Ništa nisam pročitao.

Getting laid tonight.

Over and out.