Pa ne znam, neprijatno sam se iznenadio kada sam video 30fps uz RTX, pa je posle sledio post o tome da je RTX suvise zahtevan, tako je nekako teklo… Onda iz neba u rebra ja guram RTX i promovisem PS5.
Slobe, pa svaki tvoj post u ovoj temi je offtopic, nisi nigde pomenuo Hellblade
Ja bi do sada zavrsio igru pre nego bih procitao sav offtopic u ovoj temi
Rekoh ja, Offtopic republika
Pa i rekao sam da je offtopic od rasprave oko rt
Ako mislis da je to dosadno, 10h na plazi svaki dan i real life raytracinga je dovoljno da coveka izludi.
Upravo završio igru, ostavio sam je pre dve godine i sad imao razlog da nastavim, ne znam ni sam što to nisam onomad. Uglavnom, lep upgrade ali se samo iz trejlera za Hellblade 2 vidi koliko je budžetnija u odnosu na prvi deo. Ipak svaka čast što je samo 20 ljudi radilo na ovome a da je mentalno zdravlje tema.
Da prilicno je fascinantno, vredi odigrati samo zbog toga.
Svi komentari na forumu su bili o tome da je akcija dosadna i da se neprijatelji ponavljaju. Ali je ocigledno pogresno posmatrati je samo kao akcionu igru.
Naravno da ne. Meni je ok da se Hellblade ni u jednom trenutku ne pretvara da je nešto drugo samo da bi nam “podmetnuli” temu o kojoj žele da pričaju.
Kod same igre mi je najviše smetalo ubacivanje živih glumaca kroz video snimke. Nekako te izbaci iz celog doživljaja. Verovatno je budžet bio razlog za to, tako da se nadam da će to izbeći u nastavku. Nadam se i raznovrsnijim borbenim stilovima i većem rasponu protivnika (kontam da je ovo zagarantovano, ali hajde prvo da vidimo).
Je li izasao update i da li je besplatan? Ako jeste da kupim igru
Jeste odavno. Dostupna je igra u Game Pass-u.
Hvala
Auu al se ovde pogrešno protumacila jedna od najboljih igara u zadnje vreme … Mene je baš oduševila na PS4, sad cu je verovatno opet odigrati na series X pred izlazak 2 dela… Na prvom mestu ove igre je zvuk, potom njen sam doživljaj stvarnosti, jel ste skontali da svi ti “demoni” i “božanstva” su ustvari obični vikinzi koji su napali Kelte i ubili njenog dragog(srcu mom) I da je ona ustvari šizofrenicarka koja je rešila da ih sve pobije i to je to
Cela igra je ustvari prikaz kako osoba koja pati od šizofrenije vidi svet drugačije od nas “normalnih”
Ali opet sa druge strane to što smo mi u većini"normalni" i vidimo ovakav svet kakav je nama, ne mora da znači da smo mi upravu
A ona zadnja “misija” kad odvrnu muziku uz badass combat(koji sam inace slučajno provalio) Senua inače ima čitav set combo pokreta, samo treba provaliti kako se radi, nema samo light, heavy attack ima tu jako finih stil mortal kombat mamu i tatu na spavanje kad se Senua razmaše…
Nego što spomenu robotnjak gore, ovo je radio tim od 20 ljudi u saradnji sa psihijatarima i lečenim šizofreničarima koji su dali zadnju reč kad je u pitanju realan prikaz šizifrene osobe koja se ne leči, sve to uzeti u obzir kad su pravili igru koja je izuzetno originalna po samoj ideji, gameplay i naravno muzika i zvuk tu ne treba trošiti reči uz minimalni budžet.
Sad tek ne mogu da verujem koliko će ići u krajnost sa budžetom Microsofta…
Možda trčim pred rudu, ali 2 deo će možda ladno biti pandan God of war…
I da edit:
Taj fazon sa širenjem “crnog” po rukama kad zagineš pa kao sve ispočetka to je isto samo fazon tvoraca igre
Prvo nije istina
Lično testirao, hteli su samo da pokažu igračima kako je to kada ti je nepostojeća ideja u glavi i koliko ti stvara tenziju ( ne smem da zaginem inače sve ispočetka) xaxax možeš zaginuti 1000 puta nastavljaš đe si stao
Iako je stara igra, poslednji post sadrzi spojlere za one koji nisu igrali - a ima ih dosta na forumu ukljucujuci i mene. Mozes da sakrijes delove sa spojler tagovima o Keltima, ili nekako elegentnije da istaknes poentu igre.
Sizofrenija je inace jako ozbiljna bolest i nije “normalna”. Mi taj izraz kolokvijalno koristimo, a ne u klinickom znacenju, ali mnogo ljudi svakodnevno prozivljava teske traume i halucinacije i treba im pomoc i lecenje. Dobro je sto postoje igre koje ukazuju na to, ali ne verujem da je mnogo zabavno u stvarnosti.
Ne treba imati tako visoka ocekivanja da ce nastavak biti pandan God of War-u, ni blizu. Malo je igara koje imaju takav budzet, i ukupno 1-2 studija na svetu sa takvim talentom na jednom mestu, ukljucujuci i sve ostale Sony-jeve (zapravo to i jesu jos 2 Sonyjeva, Naughty Dog i mooozda Insomniac i Guerilla). Uz sav budzet mali je to studio, prethodni projekat nije bas “univerzalno” uspeo i ima dosta mana, mogu eventualno da budu rastereceniji sto se tice finansija i buducnosti samog projekta, koji se mozda ne bi ni desio bez MS podrske. Ocekujem dobru next gen grafiku, bolji i manje repetativan kombat… i jos vikinga.
Pa i nije neki spojler msm to se dešava u prvih sat vremena igre i dosta ljudi odustane jer ne zna šta se tu ustvari dešava
Sto mrzim to kod nekih igara
Kreneš da igras ubi pola planete da bi pri kraju saznao što me ova igra tera da pobijem sve te ljude i zašto sve ovo radim
Ali da koliko sam video gameplay, grafiku, znači idu na istorijske lokacije đe su se krvili Kelti i Vikinzi, rade skeniranje pravih lokacija … Znaci kad su ovo uradili sa timom od 20 ljudi… Ne znam sta da očekujem sa MS budžetom …
Što reče Kratos malom Atreusu kad je prvi put video video Senuu
“Boy, i fear no man but that woman scares me”
Sta, gde?
Ayrtona?
Pa pazi da se nadovezem na predhodne postove da pojasnim zašto mislim da će ovo biti nešto skroz novo i da će napraviti skok u gameplay kakav je napravio God of war sa prelaska sa 3 na 4. Prvo dobili su odrešene ruke od strane MS-a sto se tiče budžeta, sarađuju sa Epic games, igra će biti urađena sa Unreal engine 5, smo videli svi koliko UE5 izgleda bolesno. Igra neće nastavak prvog dela, već rade sve ispočetka, dok se God of war radi na istom gameplay istom konceptu koji se iskreno meni svidja, jer Sony koncept, ako nesto nije pokvareno nemoj da popravljaš tako da tu nećemo videti nista novo i revolucijonalno. Predhodni deo je bio odradjen sa budžetom od 10 miliona… Ovaj deo pa ispod 50-60 milona neće da moze, a koliko u krajnost idu imaš ovde malo pojašnjenje https://twitter.com/NinjaTheory/status/1405574551963111424?s=20
Toliko daleko idu sa detaljima da rade highdef skeniranje Melininih očiju https://twitter.com/NinjaTheory/status/1436351367732514834?s=20
Rade prave kostime i pale ih da vide kakav je efekat vatre i to prenose u igru https://twitter.com/NinjaTheory/status/1434890458845663237?s=20
A sto se tiče borbe, pa glavna glumica već 2 godine vežba borilačke veštine da bi realno prikazala borbu, čak su i jadne animatore naterali da prodju borbenu obuku jbg samo ime kompanije NinjaTheory:sweat_smile: , Tako da očekujem skroz drugačiji set pokreta, borbe, skroz novi gameplay, koncept cele igre i pravi AAA naslov koji će stvarno gurnuti xbox series x do limita i prikazati za šta je sposobna ova generacija konzola .