Hellblade: Senua - Optimized for Xbox Series X|S

F1 2021 ima rt na Xbox a na PS5 nema ako već spamujemo temu

Nije toliko poredjenje PS5 i Xboxa, ali dobro. Ratchet ce uvek biti dokaz da moze i RT i 60fps i da izgleda kao crtani. Sve ostalo je lenjost / nesposobnost developera (doduse Forza izgleda bolje nego Ratchet, RT i nije neophodan).

Nije toliko iskljuceno ni da Sony “zakljucava” neke resurse kojima 3rd party nema pristup, mada, mislim sa je tu samo pitanje sto imaju talentovanije i bolje developere. Strasno mnogo zavisi od ljudskog faktora, hardver moze da odradi samo pola posla. Dobar text na tu temu, Insomniac je bukvalno u zadnjem trenutku uspeo da izgura 60fps i RT (dok npr CDPR evo vec godinu dana cekamo).

Pa prvi guraš priču o rt i kad ti neko odgovori onda u stilu nisam tako mislio :wink: Opusti se malo

Naravno da može i 60fps i RT, samo je pitanje koliko ćeš dodatno žrtvovati rezoluciji i upotrebljavati rekonstrukciju. I sami DF su zadovoljni sa RT u 60fps Ratchetu, ali naponimju da je to na uštrb opšteg kvaliteta slike. Sve zavisi od develoepra i šta želi.

Forza Horizon je igra koja se odvija dosta brzo, verovatno im je bitnija bolja slika u što većoj rezoluciji od par dodatnih RT efekata. A opet, možda sve to budemo imali u FH6.

1 Like

Na novim konzolama je skroz drugačija priča sa HDRom, mnogo bolje je sada, naravno uz dobar TV…

1 Like

Baš sam čitao o tome, kažu da su povukli RT sa PS5 jer imaju nekih problema, ali do sledećeg updatea će vratiti…
Inače sam bio ubedjen da na SXu The Ascent ima RT, ali će ga tek ubaciti kroz update.

Svi bi voleli RT, ali ima to svoju cenu. Takođe, RT ne mora isključivo da se koristi za vizuelnu stranu igre, ima dosta upotrebe za audio, kao što će FH5 imati:

1 Like

Da, postavio sam to ranije baš u Forza temi.

Iskreno ne razumem sta si hteo da kazes, svi komentari su maksimalno opusteni i sve 100% mislim sto napisem? Ko gura pricu o RT ja sam pisao u svakoj temi koliko je sranje i neopravdano hardverskim zahtevima lol… Komentar nigde nije bio Sony vs MS i morao si da ubacis na temu… cemu to? Jbt Alfa Romeo i Xbox su ti sve u zivotu, opusti se malo :wink:

Ja menjao modove i buljio u ekran, razlika se ne primeti skoro uopste. Besmislena mi je opcija ako je 60fps RT toliko bolji? Jel si video razliku ili pricas napamet / oslanjas se na tudja misljenja?

Bice da je problem u tome sto 60fps-rtx zahteva dodatni trud a to malo ko moze da priusti.

Samo sam čitao šta su DF napisali. I sami kažu da im je RT 60fps mode onaj koji preporučuju, ali da je slika bolja u drugim modovima.

Pa bolja 1% mozda, i to ako bas pridjes na 10cm od ekrana i zagledas svaki kamencic, to svakako ne opravdava duplo nizi framerate. Njima je to posao i zaradjuju super pare na konto dugackih video priloga o 1% razlici u igrama :slight_smile:

Stvar je samo u tome da je 60fps/rtx optimizacija skupa i teska i zahteva dosta talenta koji nemaju bas svi studiji…

1 Like

Prosto i jednostavno. Probajte Miles Morales u 4k 30 FPS i 60fps RT u nižoj rezoluciji. Neće vam pasti na pamet da igrate quality mod jer što kaže Padawan, razliku ćete primetiti ako buljite u monitor sa 10cm razdaljine, a fluidnost je nebo i zemlja.

4 Likes

Probao ja valhalu quality mod, igra izgleda čak i gore na mom TVu :grinning:

Potvrdjujem ovo. Igra izgleda prelepo u 60fps.

Kako nije bio Sony vs Ms kad si prvi ubacio da Sony ima 4k rt 60fps ? Opuštena je rasprava ali puno si u grču da nam objasniš da je Sony bolji

1 Like

Ma lupio sam primjer kao što je kolega bez razloga uvukao ps5 u svu priču

Nisam uvukao PS5 nego primer igre koja je odradila 60fps + RTX lol, kakve to sad veze ima sa PS5, isto bi radila i na SX-u da je Insomniac kupio MS. Poenta je bila da hardver nije ogranicenje (tj moze da izgura bez nekog vidljovog zrtvovanja kvaliteta) ali smo to vec razjasnili da se mislilo na oldgen BC igre. Kakav te PS5 spopao covece, osecam da sanjas neke fiktivne PS5 vs MS bitke :slight_smile: Ne znam cemu takva opterecenost kad god neko napise nesto o bilo kojoj igri za PS5 odma okreces na Xbox vs PS5, kacis vesti non stop koje spustaju Sony, i neke sacuvaj boze meme za Alfa Romeo.

Koliko znam to je igra samo za ps konzole pa smatram da si mislio dokazati kao je ps5 sposobnija mašina

Jasno je svima da bi radio isto (mozda i bolje) na Xboxu, nije to bila poenta.

I zbog toga ovoliki offtopic