Napalio sam se sada kao mlada šiparica kada sam ukapirao sve iz onog Imgur albuma gde lik pise takodje celu istoriju Halo univerzuma. Lik ima 5 delova, i vec se prilicno ceka na 6., tako da se nadam da će uskoro. I ko su Precursori, i ko su Forerunneri, i sta je Mantle of Responsibility, i Flood-Human rat, i Forerunner-Human rat, i Flood-Forerunner rat, i ko je Didact… Uh… Amazing.
okaci to ovde
Oladi malo sinko, neće ti biti dobro Teraj to u malim dozama, inače ćeš se smoriti. Sve u umerenoj količini, da ne moraš da čekaš da neko napiše novu knjigu/strip/seriju ili dok se ne pojavi igra
Već sam kačio linkove ka tome, još na prvoj ili drugoj strani valjda, a slike i tekst su enormni, pa nema smisla da se postuju. Bolje je da odeš na link i tamo čitaš
http://www.xboxrepublika.com/showthread.php?t=13799&p=241319&viewfull=1#post241319
U odnosu na ovo sto je okacio Dimon, izasao je i part 5.
http://imgur.com/gallery/cFk61
Najbolje je da pratis prosto ovde Imgur: The magic of the Internet kada se pojavi nov.
Posto sam se relativno skoro zarazio Halo serijalom sve nesto povezuj i nisam siguran sta je ustvari mantle zar nije to ona Didact-ova ogromna lopta
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ne, to je Cryptum. Za Mantle moras bas da procitas, mislim da su Dimon ili prekanator bas napisali ranije. Mantle je filozofija Precursora, ukratko.
Kad izlazi za Halo 4 malo je zamrla tema
Malo me smorio Halo, za kratko vreme sam dosta pisao o njemu. Ali, biće ubrzo, blokada koja mi se javila je prošla, i sad pišem o Spartan Assault, a sledeći je Halo 4. Nadam se do kraja nedelje da će biti gotovo. Kada za kratko vreme napišeš gomilu o nekoj igri, zaista ti se smuči.
True story…
Stalno otvorim temu i kažem da ću sad dovršiti sa igrama, ali nikako da to i uradim. Nameravam da nastavim, ali ozbiljno i da završim sa igrama nakon TGS. Samo, ako neko hoće, neka me slobodno smara da završim, jer mi se desi i da zaboravim, pogotovu kraj backloga.
A još planiram ovakvu temu za još neke igre, doduše ne ovako komplikovane. Zamisli ovakvu temu za Zelde… To bi bio pakao.
kad je kraj te konferencije? podseticu te ja kada se zavrsi jer vredi imati sve to na jednom mestu, iako znam pricu i dosta detalja, lepo je uci ovde i podsetiti se ako nesto zafali.
kreni i zeldu, zavrsices do 2017e otprilike ako svaki dan budes vredno radio
Ma, samo ovo postuješ za Zeldu i sve ode u tri lepe
Dok to objasniš odoše dve-tri godine
Elem, sad sam pod uticajem Persona Hype Train, pa posle ponedeljka krećem u obnovu gradiva za Halo, tako da ono, možda već tad nastavim. Do Halo 5 ima da se završi sa igrama, za ostalo ćemo videti
BTW, nisam igrao MCC, ali tamo valjda ima novih scena i nekih stvari koje će biti kao neki uvod za Halo 5, koliko se sećam? Ako hoće neko da to sumira, čisto da kompletiramo sve.
ovo je jedino novo ubaceno od cut-scena. U halo 2 je ubaceno.
I ima jos nekih scena u Halo Chanell App na xo
Ok, dodate su priče za Spartan Assault i za Spartan Strike, kao i deo o liku koji do sad nije spominjan a trebalo bi da bude bitan u Halo 5, Jul’Mdami.
Što se tiče Halo 4, započeo sam pisanje, ali, pošto je poprilično dug tekst će malo duže potrajati. Spartan Assault sam sabio koliko sam mogao, kao i Spartan Strike, ali Halo 4 ne može tako lako
Takođe, našao sam jedan timeline u kome su hronološki poređane sve knjige, igre, serije, filmovi, itd. Slika je poprilično velika, pa ću je samo linkovati.
Idemo dalje po spisku
Evo zanimljivih klipova o istorijama oba tima koji ce biti playable u Halo 5:
Istorija Blue tima:
Istorija Osiris tima:
Kao priprema za Halo 4 i za neke od likova koji će se pojaviti u Halo 5 sam morao da dodam neke priče o ratovima, sekcijama u okviru ONI, UNSC, itd.
Delovi koje sam odradio su:
Spartan I, Spartan II, Interplanetary War, Insurrection, UEG, UNSC, ONI, HIGHCOM, CMA i UNSCDF.
Ako neko vidi da sam negde pogrešio, neka samo javi
Malo se odužilo, ali, konačno sam završio i sa Halo 4. Sutra ću da pregledam da li sam nešto propustio, ili da li mi je nešto promaklo, ali, što se tiče Halo igara, to bi trebalo da je to. Kad budem mogao ću dodati delove o Spartan III i Spartan IV programu, kao i ostalim likovima, stripovima, Halo Nightfall i još neke sitnice. Za sad sam uklonio knjige, jer bi to bio ENORMAN posao, za koji nemam toliko vremena. Neki drugi put.
Ovo je bilo zabavno raditi i nameravam da radim za još neki serijal, ali sa malo manje detalja, jer je ovo bilo malo više nego iscrpljujuće u nekim momentima
Za sad, živeli
'Ajde Witchera sledece Salim se. Odlicno je uradjeno, svaka tebi cast za volju i trud. Sumnjam da bih ovako nesto izgurao do kraja.
Epic tema i dalje
Halo lore je toliko huge, da je zaista teško pohvatati sve, posebno što igre obrađuju mali deo događaja (mada bitne).
Ima li negdje da se pročita “Soma the Painter”. Po pravilu to je priča u sklopu Halo: Evolutionsa, ali ne mogu naći to u knjizi.