lice coveka koji preispituje svoje zivotne odluke 

Hteo bih samo da napomenem da komentari oko grafike nisu bespredmetni. Sasvim je normalno da ljudi ocekuju bolje od flagship first-party igre i konzole oko cijih teraflopsa se trubilo mesecima.
Kakav je gameplay je potpuno druga diskusija, al obe su validne.
Na tu temu, licno se ne slazem s konstatacijom da je gameplay genericki. Po meni Halo ima jedan specifican pristup large-scale bitkama koji ne znam da sam doziveo uz druge shootere. Jedva iskontrolisan haos koji te tera da menjas taktiku na svakih desetak sekundi.
Da, razmisljao sam dal Destiny ide u isti kosh, i nisam siguran – U Destiny imas jedne te iste puske koje si poneo, iste granate i moci koji pripadaju tvojoj klasi, nema vozila, nema letelica…
Kad kazem ‘jedva kontrolisan haos’, mislim na situacije tipa: uletis u borbu warthogom, prevrnete se, ispucas zadnji sarzer svoje zemaljske puske, u panici pokupis neku convenant pusku, daj sta das, upucas grunta koji se taman spremio da baci granatu, ostali se razbeze al ih granata ipak razleti, utom eto njihovog tenka, uspes da naskocis i preuzmes kontrolu, gazis protivnike, al ne lezi vraze eto letelica, tenk ti eksplodira al si se barem zabio u njihovu kulu, skines turret pa sejes lasere po letelicama, itd itd…
Ovakve bitke su u Halou pravilo a ne izuzetak, i odvijaju se potpuno organski, nisu na pazljivo pripremljenom bojistu gde se oseca dizajnerska ruka.
Ko sto rekoh, ne znam da ima puno drugih igara s ovakvim gameplayom, i zato je meni Halo prilicno unikatan po tom pitanju.
Kako mislis da odigra? Nema li full kompatibilan tim ljudi koji znaju sta rade, moze da se slika i da ostane bez zivaca
Sto kazes, ja ne pamtim da sam igrao bolji coop sa toliko uzbudjenja, osmeha, a isto tako i sa puno nervoze i stresa 
I meni je D1 definitivno obelezio moj visegodisnji gejming na PS4. Bog te vise se radovao Gjallahornu i Vex-u, nego polozenom ispitu
Ehhh…
Dajte mi admina samo za Halo da budem ovde 
Da filtriram sve 
nisam jos ceo video odgledao, al zanimljiva je analiza:
Asset-e ![]()
Odgovor ovog lika na kritiku grafike:

We’re bringing the highest fidelity experience that we’ve ever created. We’re able to do more than 10 times the processing power per pixel that we were able to do in Halo 5, which just allows us to create this experience that’s unlike anything that we’ve had in Halo before. In Halo Infinite we’ve really harnessed a lot of advanced rendering techniques, but also the immense power of the Xbox Series X.
Music is also incredibly important to Halo and to our fans, and I’m really excited that…
Meme, naravno, ne prestaju.

Sa vremenske distance od par dana, mogu da kazem koji je bio razlog mog inicijalnog (blagog) razocarenja.
Razocarenje je bilo stroga bazirano na vizuelnom izgledu. Ne pricam o pikselima i detaljima, nego sam mislio da ce ponuditi drugaciji vizuelni stil Halo igre, nelu evoluciju u stilu.
Razlog zasto sam ovo ocekivao je tisina sa strane 343i i MS-a gdje apsolutno nista o igri nisu objavljivali, i nekako sam ocekivao nesto puno drugacije od onoga sto smo do sada vidjeli, te je ovo obojilo i moje prvobitno misljenje.
Gameplay Halo igara mi je uvijek lezao, tako da tu nemam zamjerke, niti sumnjam da cu je imati i sa Halo Infinite.
Ono sto mi je smetalo je linearnost rjesavanja encountera od kada je 343i preuzeo serijal, te vizuelni stil koji je previse naginjao ka Promethean arhitekturi-neinspirativno, bazirano na industriskom stilu bez ikakvih detalja ili nekom dubljem, promisljenijem stilu.
Linearnost encountera sa open world dizajnom bi trebala da bude rjesena, dok cemo za vizuelni stil jos da vidimo. Cini se kao da su iskombinovali Halo 4/5 sa Halo CE za ovu iteraciju igre, te se samo nadam da ce vise naginjati ka CE.
Jos da dodam, dosta igara se bazira na misijama “idi pritisni ono dugme”, ali mislim da niko to ne radi toliko lose kao 343i sa Halo 4/5. Pricam naravno o AAA igrama, ne o kojekakvim žnj igrama. Takodje se nadam da ce ovoga biti dosta manje u Infinite.
Inace, jedna interesantna prica:
U teoriji, 343 bi mozda mogao ovo da dotera, ali mi se cini da je ipak prikazano parce finalnog proizvoda - rtx, a ne ovo sto su dali Yoshidi da igra, takve stvari se ne prezentuju javnosti nikada i Balrog je vise puta izjavio da igre u produkciji izgledaju katastrofalno, do “magicnog” trenutka par meseci/nedelja pre produkcije kada se sve sastavlja da lici na nesto.
Pitanje je i koliko je ovakav proizvod za MS prihvatljiv. Phil Spencer mozda nije Yoshida i mozda je na prvi gameplay demo sa sirokim osmehom samo rekao “momci, strava posao, dodajte mikrotransakcije i teraj to”.
Za svaki E3 demo se odvoji deo tima da ga pripremi par meseci pre događaja. Tako je bilo za Halo 5, posebna grupa u okviru 343i je radila samo na tome da bi izgledalo što bolje i bilo igrivo. Ovoga puta to nisu mogli zbog poznate situacije.
Pošto će Infinite biti platforma na kojoj će raditi narednih 5-6 godina, neke stvari će leći na svoje mesto, pitanje je na launchu koliko će se zaista razlikovati od viđenog.
Upravo sam pogledao, i veoma lepo je objašnjeno gde je “problem”. Posebno osvrt na neke igre sa kojima se Infinite poredi. U nekim delovima demoa se vidi da su texture i modeli veoma visokog kvaliteta, ali ih osvetljenje krnji. Mislim, ako je do toga, to može da se podešava do nekog nivoa i potpuno da promeni doživljaj igre (kao u Halo 5 Beta do Halo 5 final). Optimizacija igara se svakako dešava u poslednjim mesecima pre izlaska (deo čuvenog crunch perioda) pa je možda i moguće uraditi nešto više.
Ma definitivno ce biti bolji od svojih prethodnika, a to je meni vise nego dovoljno. Onaj tko ce pljuvati po igri, cinit ce to uvijek, bez obzira na ishod.
Graficki mislim, a gameplay je bas stvar ukusa.
Smijesne su mi price hejtera koji kao nece kupiti novi Xbox jer je Halo podbacio. To obicno pisu oni za koje postoji samo PlayStation, i odluka o kupnji konzole im nije nikad bila upitna, bez obzira na Halo 
Pre sam pisao i sad cu napisati opet. Playstation baza je grupa jako cudnih ljudi. Ps fanboyevi imaju ozbiljnih mozdanih problema, ima i xbox svoje fanboyeve ali u poredjenju sa sonijevim su maciji kasalj.