@Dario Niko ovde nije bio odusevljen sony eventom, prokopaj malo topic o tome iz juna, ili ajde, da se ne mucis, ovo su moji, @n00dle i @iKaran komentari:
Konzola lepo i futuristicki izgleda, nema sta (mada i dalje nekako jeftinasto), uskladjeno sa dizajnom dzojpeda. Ima tu dosta zanimljivih igara, ali Horizon 2 i Project Athia jedino izgledaju next gen. Ratchet ce isto biti super, jedva cekam.
Nista me nije odusevilo.
Na izgled konzole cu morati da se naviknem.
Horizon sa palmama mi nekako nije Horizon, pa jos Eloj koja jos nosi debelo krzno.
Pregrst igara mi se svidelo, al ni od cega nisam doziveo ‘vau’ momenat. Onaj Little Devil Inside mi jos bio najzanimljiviji.
Kad se Astrobot pojavio, na tren se ponadah da ce nam pokazati psvr2.
Ocekivao sam vise, al ajde nije lose.
Ja mogu reci da sam ostao ravnodusan na citavu prezentaciju, ali navikao sam vec na sebe kao cangizavog i cinicnog gamera.
pa halo je trebao da bude čudo neviđeno a ispade ćorak, mani te me sada te banana priče kao to je samo demo i biće 100 puta lepši kada izađe, korona, kortana bla bla…imaš najjaču konzolu ikada, daj da vidim, pa ću da kupim
Pa kupi PS5 ako je toliko bolji. Sve je stvar ukusa i treba sve postovati.
Podsjecas me na jednog moj prijatelja koji je fan AMD-a, a drugi prijatelj kupio INTEL-ov procesor za vise od 500 €, znaci premium segment. Ovaj sto je fan AMD-a toliko ga je isprozivao jer mu nije jasno sto je kupio INTEL, ono kao da je kupio Pentium 3 a ne i9.
Pricas kao da vec imam Xbox Series X Bilo bi fino da je vec tako. Iskreno jos nisam odlucio koju cu konzolu uzeti s obzirom da imam Xbox One X. Jos ne znamo ni cijene, mozda nas razocaraju pa ne budu tako jeftine.
Koliko od vas što diskutuje o Halo Infinite je prešlo svaki prethod i Halo? Koliko vas ima bar 50h u nekoj od prethodnih Halo multiplayer igara?
Jel ne vidite šta je sve prikazano u Gameplay demo, a vi ste se uhvatili za grafiku, koja uzgredkad gledate na 4k TV izgleda dobro, ne fenomenalno ali be i tragično koliko se predstavlja. Isto je bilo i sa Halo 5 betom, isto. Na kraju je mnogo bolje izgledala i ova će.
Imam utisak da se ovde radujemo i da smo potajno želeli da event bude sranje. I bio je. Ali Halo Infinite nije bio sranje. Interesantno je da ga svi napadaju, oaim rodjenog playerbase, nas koji stotine a neki od nas i hiljade sati imamo u MP. Mi što i dalje igramo Halo 3 smo verovatno i dalje sebili, jer je tekstura na travi loša.
Ajde malo da doskutujemo o novim oružjima, art style, muzici, warthogu, povratku brutes-a, open world-u. Halo CE vibe-u. Da, ja sam hteo prost dizajn, da ne šljašti sve, da bude gritty igra. Da pričamo o pucanju i zvuku pušaka. Ajde da se unormali diskusija ovde, da pričamo o igri. Nekako mi se čini da otkad @daemonkiller92 ne piše o Halo jedino konstruktivno piše @iKaran i ja, koji i najviše volimo Halo ovde. Ako nekog interesuje moje mišljenje, napisaću ga. A ako ne, grafika je sranje. Buu m$.
Ok mobile grafika na stranu, gameplay mi je solidan ali pomalo dosadan i genericki, kao i kod svih prethodnih. Ko sto rekoh nisam fan serijala, iako sam nekoliko presao na normal nivou, sto je verovatno vama smesno. Genericko napucavanje sa generickim neprijateljima na open world mapama koje su prestale da budu zanimljive 2002. Multiplejer je danas otisao miljama od nekog free for all koncepta, iako licno ne volim te moderne trendove. Nisam bas siguran ni sta fanovi ovde vide toliko dobro, osim sto konacno izlazi novi Halo posle toliko godina. Ne vidim neki e-sports potencijal, ali sta ja znam. Meni je svakako bolje nego ove royal bezvezarije, ali tesko da ce da privuce klince ako nije hero-based, sa rpg loot sistemom, skinovima… Ukratko fail na vise nivoa, ne samo graficki.
Dobro je kad si uspeo da sagledas kakav je gameplay kroz 8 min klipa. Ali na stranu to, meni bas izgleda kao ludacki zabavan, nesto kao doom. Treba biti strpljiv ipak je open world igra, treba sacekati i videti sta ce sve da nudi.
Trebam da nabavim Master Chief Collection za PC, pošto mi drive na 360 otišao, pa kad sve ponovo pređem ćemo opet da pričamo o Halo. Video sam već neke interesantne priče vezane za dijalog koji Brutes imaju u trejlerima. Kad padne mali refresh ćemo opet da se zabavljamo. Malo više sam zapostavio onu Halo temu jer nisam igrao Halo 5, red je da se malo updateuje i neke stvari dovrše.
Uz to, navodno napreduju sa snimanjem serije. Ne znam kako stvari stoje sa knjigama jer dugo nisam gledao, ali i to vredi da se pogleda.
E sad, odgledao sam gameplay trejler i da podelim moje mišljenje u vezi njega.
Brutes are back. Hell yeah. Interesantno je to što njihovi drop pods eksplodiraju kad izađu iz njih, nisam siguran da li je igrač nešto uradio da ih raxnese ili je tako namerno urađeno da nemaju načina da se vrate iz borbe. Bori se ili umri, nazad nemaš.
Onaj grappling hook ili sta je vec deluje OK, moglo bi da dovede do interesantnih momenata u igri, ali mi nekako ne deluje kao da mu je mesto u Halo. Videćemo još.
Ne sviđa mi se to što je Open World ili barem nešto slično njemu. Halo je najbolji kad je tačno definisano gde ideš, šta radiš i kad su misije krojene oko toga. Ne mogu da zamislim da Master Chief ide okolo i sakuplja cveće po planini da bi spasao random lika u vukojebini.
Nisam igrao 5, tako da nisam siguran da li je i tamo bio slučaj, ali mi je drago to što za sad izgleda nema Prometheana. Oni su bili mnogo dosadni kao protivnici u Halo 4, i to ne mislim u dobrom smislu.
Interesantno je da su vratili i štit iz Halo 3 kao i bombe od Brutes. Oružje mi isto deluje interesantno za sad, ali jedva čekam da vrate onaj grenade launcher od Brutesa i potencijalno Gravity Hammer.
Konačno je ponovo tu Halo prsten. Delovi me podsećaju na prvu misiju u Halo CE.
Ovo su neki moji prvi utisci nakon gledanja trejlera. Što se tiče grafike, eh, to će verovatno biti malo prepravljeno do izlaska. Ima vremena.
Jel se secas onog prelazenja Halo CE bese na legendary? Koje je ono ludilo bilo a eto remaster igre stare sto godina, a zabavio sam se tada vise nego na vecini novih usminkanih igara, gde grafika prsti na sve strane.