Glasine, rumori, rekla-kazala priče iz gejming sveta

Direktorima treba vise para, bonusa, prihoda od akcija. :clown_face:

1 Like

Pa da, ali nisam jos citao novine za 5 dana sa istom vesti samo drugaciji raapored teksta :joy:

Vesti:
Danas najavljena izgradnja autoputa. Sve masine su uposlene, radnici rade u tri smene. Ocekujemo zavrsetak radova na prolece.
5 dana kasnije…
Vesti(directors cut):
Danas najavljena izgranja autoputa. Sve masine su uposlene i rade punom parom. Masine su nove. Rasnici rade u tri smene, bas se trude.
Ocekujemo zavrsetak radova na prolece. Prolece kalendarski nastupa 21.marta.

Vauuu, jbt kakva razlika… to je to znaci.

Koja je to svaka druga? Na pamet mi padaju Death Stranding i Tsushima, ne secam se da sam video jos koji naslov, tako da bas i nije cest slucaj. Directors cut su uglavnom naslovi sa PS4 koji se sa dodatnim contentom sada prodaju na PS5 i dobiju taj sufiks Directors Cut. Nije to nista novo, koliko znam filmska industrija je prva patentirala ovu stvar. A sa druge strane, nije to nikakva navlakusa i slicno. Obicno reizdanje za novu platformu sa dodatnim sadrzajem i optimizacijom za isti. Ti u sustini nisi primoran da ga kupis, uvek postoji opcija da svoj primerak za 10-15€ upgradujes na tu verziju.

Pa eto ti,svaka druga. Iskacu ko pecurke.
Za filmove sam prvi put cuo za one super heroje.
Ali su ono bas promenili ceo film. Pogledao sam obe i bas je drugacije dosta toga.
Ma da je i to bio jedan obican jadni “monet grab” ne bih dao 1$ za to.
Svi znamo da se pri pravljenu svakog film napravi bukvalno stotine ako ne hiljade sati filma i onda posle pakuje.
Svako moze tako onda.
Moze onda RTS da napravi Zikinu Sinastiju Directors cut :joy:
Prica za ovce…

Koja je to svaka igra? Daj neke primere posto ih ja ocigledno nisam zapazio sem gore dva pomenuta naslova. Sa druge strane zasto je sisanje? Imas opcije, niko te ne tera da uzmes tu verziju, neko je mozda iz nekih razloga preskocio proslu generaciju ili neke naslove pa ih sada zeli igrati u najboljem mogucem izdanju na novoj konzoli i sada je on glup ili ovca? Nije mi bas jasan tvoj stav ali dobro. Ovakvi projekti svakako ne koce razvoj novih naslova tako da ne vidim problem.

Pa nije bas svaki, skoro sam skupio hrabrosti i rešio da pogledam odjednom Lord of the rings director cut…
Jedanest sati i 30 minuta :smiley:
A u filmografiji skoro za svaki bolji film imaš bioskopsku verziju i director cut koji se kasnije izdaje pre na VHS sada na dvd-blu ray ili streaming servisima i to u 90% slučajeva…

To se zove produzena verzija… znaci isto samo ubace nesto od isecenih scena ali isto.
Znaci extended…
Ali je radio isti “direktor” nije zika i mika.
Aj one super heroje su prikazali od potpuno dva razlicita lika posto je jedan zbog licnih problema odustao pa posle opet napravio i tako.
Ozbiljno izmenjeno sve, dosta toga razlicito.

Nisi odgovorio na pitanje. Koja to svaka druga igra ima DC? Kada skontas da si se nalupetao samo ignorises ili sta? :rofl: Mada nije nista novo, svakako svakodnevno ovde mozes procitati gomilu nebuloza.

Da, ali nije režiser izbacio te scene, već kasnije u postprodukciji za potrebe bioskopa. Pre je bila norma od sat i 30 minuta do kraja 90-tih, a kada su blockbusteri u pitanju eventualno su dopuštali 2 sata. Pojavom blockbustera tipa Lord of the rings krenuli su da pomeraju granice bioskopskih verzija i preko 2 sata. E sad to sto ti zoveš produzena verzija, je ustvari director cut, jer dok se režiser stalno bori sa producentima da ostanu sve scene u filmu onako kako je zamislio film, producenti kažu ne može skrati za bioskopsku verziju jer smatraju da je prosečnom gledaocu suviše sedeti u bioskopima preko sat i 30 minuta. :grinning:
Zato kasnije izdaju tzv. režisersku verziju filma :grinning:

2 Likes

Ben Hur,Kleopatra bilo je jos starih koji su probili tu cifru odavno.

Da naveo si dva filma, a ima ih mozda 10tak uspešnih do kraja 90tih koji su probili tu granicu, od preko 20 hiljada filmova koji su protutnjali bioskopskim salama to kraja 90tih I svaki od njih je imao granicu od 90 minuta.

1 Like

A pazi u dosta, ne u dosta u većini slučajeva su i u pravu, jbg zamisli tebi kao prosečnom gledaocu da odeš u bioskop da pogledaš npr. Lord of the rings 3 deo Povratak kralja, a ta verzija director cut traje
3 sata i 30 minuta, malo puno za bioskop :sweat_smile:

Meni je ok kada me zanima sadrzaj. Zeza me samo besika, moram u wc posle 2-3h sigurno :grin:

Još posebno kad kreneš daj slane kokice, pa daj 2 litre kole :sweat_smile:

E to mrzim. Jedva cekam da prodje prvih 20-30min da svi pozderu jebene kokice,takose,nacose i ostala sranja…
Da mogu u miru i tisini da uzivam.
Da sam hteo da zderem isao bih u restoran.
U bioskopu,ne jedem,ne pijem…

Filmovi se skracuju zato sto gledaoce moze da odvrati duzina filma, ali jos bitnije, sto je film kraci, to se vise projekcija u toku dana moze uraditi.

Zbog toga postoje DC verzije, najpoznatija je Kingdom of Heaven verzija filma. Bioskopska verzija imala toliko izbacenih scena i sadrzaja da i nije nesto prosla medju publikom. Kada je izasla DC verzija film je dobio novi zivot i sada je diskurs oko ovog filma potpuno drugaciji, naravno sada su utisci puno pozitivniji.

2 Likes

Evo Vuk sa Vol Strita bih voleo da gledam u extended varijanti ali mislim da se nece pojaviti produzena verzija. Sat vremena je duza od orginalnog filma. Gospodare priznajem samo u produzenoj verziji, prijatelje imam isto extended i Leathal Weapon. Ne verujem da mogu gledati obicnu posle produzenih filmova.

1 Like
2 Likes

Sta ja pričam sve vreme …
Znači, ako ne udju na voz u skorije vreme ostavi ih Microsoft u prašini kao Netflix Blockbuster…