Eh, valjda ce me ovaj primiti sledece nedelje, dogovorili smo se da se cujemo “dok malo vide sta i kako ce”.
Hvala u svakom slucaju…
Veruj mi da je tako i bolje. Znaš i sam kakvo je lečenje kada imaš običnu gripu. Još kod vas u Španiji😑, probaj Switch da mu uzmeš mislim da on najbolje skida temperaturu kod dece😀 (ne zameri na šali, želim ti klincu brz oporavak)
Krenuo i Castlevaniu Lords of Shadow 1. Malo mi nezgodno jer ne postoji mogucnost okretanja kamere al naviciu se nekako. Samo interesuje jos jedna stvar, jel moguce da kec ima mnogo bolju grafiku od dvojke. Koja je to madjija? 
U prvi deo Lords of shadow-a je uz MercurySteam bio umesan i Kojima Productions dok ostale dve igre iz Lord of shadow serijala radi Mercury sam. Tako da i ne treba da te cudi razlika u kvalitetu.
Ko igra menadzer, taj je odavno vec u karantinu. Dok bude struje i vode, akumuliranih serija i gaming backloga ima za narednih 10.000 godina, da sada sva produkcija stane. Interesantno je videti koliko je u stvari svet funkcionalno prilagodjen za zivot od kuce. Homo modernus moze po potrebi da se transformise i konzervira u idealan couch potato. Trebace nam doduse Sem iz Death Strandinga, da nosi leseve preminulih na checkpointe za kremaciju. Kojima, proroku.
Polako sa predvidjanjima, ulazis u teorije zavjere

Iskreno ja sto vise razmisljam o ovom policijskom casu sve vise mi se cini kao besmislica i glupost, koliko god se trudio ne mogu da nadjem neki smisao u tome, mislim ok je vanredno stanje, specijalne mere, zatvorene granice zemlje, otkazivanje svih dogadjaja i masovnih okupljanja,privremeno zatvaranje ugostiteljskih objekata, itd , ali cemu policijski cas, pa nije rat, nije bombardovanje, pa sad okolo da padaju bombe, seta neprijateljska vojska, tenkovi, snajperi , pa kao nema izlaska nocu da ne popases neki metak i ne nastradas , mislim sta korona-virus je aktivniji nocu , ono korona uvece izlazi napolje da vidi ko se to muva po ulici u kasne sate, kao " ee ti dodji vamo, je li bre sta ces ti napolju u ovo doba e tebe cu sad da zarazim" …ono mislim da bi zabrana masovnih okupljanja i zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 8 bila sasvim dovoljna mera.
To su mislili i italijani. Sledeca scena, dugacka povorka vojnih kamiona transportuje sanduke na kremaciju.
AC Odyssey FREE weekend 19-22.03. za XO.
Dragi forumaši , razmislite ovako da li je virus nameran ili je slucajno izbila epidemija svetskih razmera ne menja situaciju da se svako moze razboleti…nije mi jasno zasto je tesko da se uspostavi diciplina i ostane se kući na neko vreme…ako ne zbog sebe onda zbog dragih bliznjih…Virus se ne kreće Ljudi se krecu
p.s poceo Devil may Cry 5 dobro izgleda…a nadam se Doom Eternal narodnoj verziju hahah ostate mi zdravi i zivi
Policijski cas kao takav je glupost. Mislim na zabranu kretanja od 20:00 do 5:00. Nije virus aktivniji nocu nego danju. Ako se uvodi zabrana kretanja, trebalo bi da bude 00:00 - 24:00.
Poenta je da izraz policijski cas zvuci dramaticnije. Kao i duge cevi na ulicama.
Ja bi bio srecan ko kuche uz sve ove igre, al nadredjeni brze-bolje priredili rad od kuce. Cudan ovaj svet u kojem zivimo.
Jel si procitao sta sam napisao , kazem potpuno je razumno i logicno da se uvedu vanredne mere i vanredno stanje da se zatvore skole, javna mesta, da nema masovnih okupljanja, da se zatvore granice drzave, itd , ali cemu policijski cas , pa nije ratno stanje , ne padaju bombe, nema okolo neprijateljskih vojnika (osim na teritoriji Kosmeta) , tenkova, snajpera , itd.
Sta ovaj virus je “nocna ptica” pa vreba nocu.
Takodje to je opet losa ideja jer evo sad preko dana ono parkovi, igralista, setalista sve je puno ljudi i dece, prodavnoce su pune, sede ljudi po kaficima, ono kao da je bombardovanje pa sad svi zure da sve sto imaju obave preko dana, da se isetaju, rekreiraju, pokupuju sta treba jer nocu nema izlaska, cime se samo stvara dodatna guzva, mesto lepo da samo zatvore ugostiteljske objekte posle 8, da prodavnice sa hranom i apoteke rade normalno, pa i celu noc ako treba , pa ono bilo bi manje guzve preko dana, ljudi bi rekli pa cekaj sto moram sad da izlazim, izaci cu posle uvece.
Ljudima mora da se uvede neka mera, jer su ljudi stoka, i nikako drugačije, nego samo po džepu, i to jako, i samo udri… Naravno uz pride malo batina…
Čujem Luka Jović nije hteo da se pridržava karantina, a dolazi iz Španije… Pitao bih te batko moj… Gastosi se vraćaju iz nemačke i austrije, krkaju se lekovima iz preventive… To smo mi, ljudi… Nemamo obzira prema drugima… Policijski čas uveče je uveden samo da bi se smanjila cirkulacija ljudi, i to je samo početak, jer evo sada će i produžiti… Ako bide bilo potrebno zabraniće ceo dan… Ne znam šta vam je tu toliko teško da shvatite?
Da udaraju po dzepu to ovi nasi definitivno znaju ali umesto toga bolje da su povecali broj buseva nego sto su smanjili pa dok kmece na tv kako se ludacki bore za nase zivote ljudi se u busevima penju jedni drugima na krkace. Kako je krenulo i ja cu biti zrtva korene ali tako sto cu popiti otkaz ili u najboljem slucaju prinudni, bukvalno sve je stalo odjednom i sad samo cekam nimalo ruzicaste vesti 
A imao sam velike planove za next gen konzole 
Gubitka posla se i ja plašim, veruj mi… Radim u maloj firmi, ima nas 10-ak… I nećemo moći dugo ovako… Još se održavamo, ali već se priča kako postoji šansa da od ponedeljka sve bukvalno stane, i da neće raditi ništa osim apoteka i marketa… Ovo sada je bukvalno running for my fucking life…
Zabrana kretanja 24h za sve starosne grupe znaci instand death ekonomije, policijski cas sluzi da ogranici okupljanja i drustvene aktivnosti (jer se danju radi). Drzava ne moze da podnese tako teske ekonomske mere… ili moze, ali na kratak period. USA moze iz helikoptera da deli kes, Danska subvencionise 2/3 plata, Norveski penzioni fond je tezak stotine milijardi … a sta cemo mi, ovako bedni?
Uglavnom, svi su za danas ocekivali ukidanje gradskog saobracaja i apsolutnu zabranu kretanja, ispostavilo se da su mere blaze… ili samo postepene, videcemo.
I naravno otkazi vise nad glavom apsolutno svima, osim kurirskim sluzbama i medicinskim radnicima. Ali i to su kratkotrajne mere - dugotrajne posledice ce se tek osetiti, i mogle bi da budu znatno gore od 2008, a setimo se kako je to izgledalo.
Ovo stanje je polazalo i ko moze da bude nosilac ekonomskog razvoja 4. industrijske revolucije - svi koji mogu potpuno funkcionalno da rade od kuce su spremni.
Nažalost @padawan u potpunosti si u pravi i ja svima pričam, ne plašite se virusa, nego onoga što će posle toga da dodje, a to je totalni krah privrede.
Ovo ako potraje najavljenih 3 meseca, bićemo u stanju kao što je bilo posle bombardovanja i sankcija.
A ovaj virus neću ni komentarisati, neko ga je jako lepo iskoristio da upropasti globalnu ekonomiju, tako što je napravio opštu paniku.
Banke savetuju smanjenje na minimum prometa gotovog novca, koji je ekstremno rizičan u stanju pandemije.
Bilo bi veoma pozitivno kada bi bio ukinut.