Gaming i borba za opstanak

U pravu si, brisem postove :-):slight_smile:

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2

Au koji off!!! Zlo i naopako!Slažem se sa onim što reče futa. Daj ljudi, otvorite novu temu, tipa “Šta ste radili u zivotu za 'leba?” ili neku sličnu!
Od teme šta vam je draže, došli ste do toga ko koliko zarađuje. Jbt, upalite TV, ovakvih prepucavanja ima koliko hocete, batalite se toga na forumu.

Brate dete ne treba da se pravi ako nemaš pare da ga hraniš! Koj vam je djavo ****te!? Šta dete da ispašta jer si ti eto hte da imaš!?

Dete nije igračka! Skontajte to!

Nisam rekao da je volja bitna, totalno ne umete da čitate šta pišem! Nego da ako se boriš i ako se guraš i radiš, imaćeš, ako kukaš po forumima, nećeš. End of story.

Sada kukajte svi u kolektivi, možda vam se neko smiluje i baci koj dinar.

Evo, ja da vam kazem kako je kod mene… Zivim na selu pokraj Subotice… Nekih 15km… Imam 17 godina, danas sam krenuo u treci razred srednje tehnicke skole… Planirao sam ovo leto da radim negde i zaradim sebi za xbox, ili pak ps3… No to nije toliko ni bitno sta hocu da kupim… U mom selu su lopovi unistili 2 velike fabrike… Mozda neko i zna Medoprodukt i Yucom… Do pre nekih 12 godina, to su bila glavna sezonska zaposlenja od dece 15 godina do ljudi 50 i vise godina… No sada toga vise nema… Ljudi koji su radili u tim fabrikama, sada rade sezonski… I normalno da ce onaj koji trazi sezonske radnike pre zaposliti coveka ili zenu, nego mene koji imam 17 godina… Mama i tata su mi odavno rekli, da cu sve svoje zelje u vezi tehnike ispunjavati sam sebi, osim novog kompa, koji su mi kupili kada sam krenuo u srednju skolu… Kao obecanu nagradu sto sam upisao smer koji sam toliko zeleo… Ne pusim, ne pijem… Izadjem u provod tu i tamo… Tek da se malo provedem i to je to… Ne volim bas da trosim pare na te stvari… Radije kupim devojcici nesto… Hteo sam da kupim sebi konzolu ali nisam uspeo, jbg… Moracu da sacekam svoj 18. rodjendan, pa cu od njega da odvojim sebi za konzolu… Roditeljima sam zahvalan i to sto mi kupuju garderobu i patike, i ostale nuzne troskove… Jeste da puno mojih vrsnjaka dobija vise od roditelja… I priznajem da mi to sada smeta, ali neka… Bice mi lakse u daljem zivotu, kada znam da sam sebi mogu sve da priustim… Nemam ajfone, nemam nikakve extra telefone, ali ako nesto zelim, trudim se da sve sam sebi priustim…

1000% podrzavam Wahadovo razmisljanje - pravljenje dece bez relativno lagodnih materijalnih uslova je makar isto tako sebicno i samozivo kao i to da ne zelis da se odrices uzivanja zbog dece. Recite mi da je natalitet africkim i islamskim zemljama toliki zbog toga sto su to tako ljudi divni i plemeniti. Kakav je to pimitivan nacin razmisljanja, da u svoj konfuzni zivot i borbu za opstanak uvuces zenu i jos nekoliko sitne dece. Ulepsace vam zivot, do trenutka kada budu trazili cokoladu a vi nemate. Jako plemenito i nesebicno, jer eto ljudski zivot je svetinja. Nezaposlenost u ovoj drzavi je skoro 40%, a sluti se da bi mogla biti jos veca. Toliko se “raznezim” kada cujem da je neko dobio dete da nemate pojma. Da ne pricam o tome kako 50% ljudi minimum nije psihicki spremno i zrelo da odgaja decu jer su do juce obijali kafane, tukli se na utakmicama, usli u brak jer im se omaklo i odjednom zena trudna. Da se razumemo, ima divnih ljudi i mladih roditelja i ovde na forumu i ne bih zeleo da se oni osecaju prozvanim, jer svi oni imaju itekako elementarne uslove za zivot pa i vise od toga… Nije bez odricanja, ali ko sto vidite, bar se ima za xbox.

Drugo, Wahad treba da vam sluzi za primer jer je ni iz cega napravio nesto, covek se cima i poduzima privatne poduhvate i to u sredini koja jeste ekonomski deprimirana te stoga moj duboki naklon i samo napred care. Takodje mozete videti da gomila ljudi pocev od organizatora sajta pa preko onih koji su uz pomoc sajta dosli do neke kinte majstorisanjem, ne sedi skrstenih ruku i nesto pokusava - ne zapostavljajuci ni decu, ni zabavu, ni emotivni zivot. Znaci, moguce je. Radi ono sto volis, nadji zenu sa kojom ces da se slazes, usavrsavaj se i ako treba pali iz ove proklete drzave.

Razumite i vi coveka… Rekao je da ima 27 godina… Tridesete se blize, i svako bi voleo da ima decu, i zasnuje onu pravu porodicu… Sta da radi? Verovatno ne moze da ceka da u ovoj drzavi dodje do promene, pa tek onda pravi decu… Tada verovatno nece docekati ni promene, a ni svoju decu… Po vasem, onda 70% ljudi u drzavi ne bi trebalo da pravi decu… A to nas vodi u propast… Ionako vec imamo mali natalitet… Za dete ce uvek nekako da se nadje, kada zatrazi cokoladu, ili ovo, ili ono… Za dalje ga vaspitaj kako ce on prohtevati mobilne telefone, konzole, racunare itd…

Wahade skrenuo si definitivno…Pre svega sorry za “pavijana” nisam zeleo da vredjam tako divne zivotinje…Ja niti kukam niti se zalim…negde si permutovao moje reci,nazalost i otisao u drugu krajnost…Ali nebitno, po koji put da ti napisem da govorim u “GLOBALU”!!!Sto se nas (supruge i mene) tice mi zivimo sasvim solidno (uspeli smo da ispunimo skoro svaku nasu sitnu zelju a i krupnu -DETE) ali gledam malo oko sebe,malko sire…

Normalno je da necu napraviti dete a zivim kod mame i ona mi kupuje cigare,pelene,hranu a ja sedim i igram xbox…Za ocekivati je da cu prvenstveno steci neke uslove da bih mogli "normalno"da zivimo…Ali ne tipa necu da pravim dete dok ne budem imao 100000 e u steku i dok sve svoje hirove ne ispunim…Pitanje je samo zelje koliko zelis ili ne zelis "dodatnu obavezu"u zivotu…

Napisao si “Sta treba dete da ispasta jel si ti hteo da ga imas” Ne,nisam samo JA hteo da ga imam,i ne pitam se samo JA,i nisam bitan samo JA…Bitna je i osoba sa kojom si i koliko to ustvari zelite oboje…
Zeleo bih da se jave clanovi na ovom forumu koji imaju decu,dete ili zive zajedno sa devojkom,zenom i iznesu svoj stav o ovoj temi…Dali su cekali da imaju u steku odredjenu svotu novca pa da zapocnu sve to ili su relativno spontano i upali u taj svet…

Jer me interesuje i misljenje iskusnijih osoba u tom polju…

Ps… Zar stvarno mislis da bih sa platom od 15 000 din mogao sebi da priustim konzolu,mobilni i ostala sranja,a pritom da zivimo zajedno i hranimo se,placamo racune i kupujemo sebi garderobu???

Wahadovo razmisljanje je ludacki krajnje :smirk:

[QUOTE=Snake1989;103825]Wahadovo razmisljanje je ludacki krajnje :smirk:[/QUOT
Mene zanima Wahade,zasto bas ta slika na tvom avataru?

Sad si bas ubo onako u centar topica -_- kakve veze ima Mengele sa ovom temom.

Zanima me vec duze vreme,a vidim da uvek ima sta da kaze,na svakakve nacine,a i slika,nebitno avatar,puno govore o onome ko se krije iza njega…:slight_smile:

Ti dakle volis da pusis rekao bih a ja volim Ameriku u tom slucaju lol.Pa nista onda cu morati da promenim svoj.

hahahhahahaha…Pa cekaj zanimljiva je i ova tvoja slika…

Da da dimin sve u 'sesnaest…:)…a ova Wahadova mi izbode oci…cekam samo da mi on ukratko odgovori i eto bicu zadovoljan…:slight_smile:

Mengele je bas bio jedna normalna osoba :lol:

Ahahahahaha, samo mogu reći, ti si dečko prso :smiley:

Pošto sam trenutno zauzet učenjem opasnim, večeras treba da odradim par testova, odgovoriću Igoru malo kasnije, a da, ovo sada mogu da napišem:

Jel je dete htelo da se rodi? Pa ti kao muško u kući treba da dovedeš ženu razumom i da kažeš da finansijska situacija NIJE OK i da ne može sada ništa više od toga što se ima. Zanima me da li ti pušiš, čime se baviš, na šta trošiš novac.

Glupo je što ti ja ovo pričam, da ti imaš ortake i prijatelje, onako prave prijatelje, oni bi ti ovo rekli a ne ja. A pošto sve ovo pričaš kao da živiš u nekoj bajci i kao da imaš 20god i onako na silu si se udao… Tj kao da si žensko, pričaš kao onako pičketina najveća, ne mislim uvreda nego mislim na praznoglavu ženu :).

Kako ti možeš da pišeš u globalu kada imaš pogled iz nekog s****nog ugla i gledaš kao da imaš omove na očima? Ne kontam kako ti za svoje reči možeš da kažeš “pričam u globalu”? Isto tako, menjaš stav na svaka 2 minuta (tj u svakom postu) prvo kažeš nema se, onda ja sam ispunio sve svoje želje, ako si ispunio sve svoje želje, onda si stvarno bogat, ako misliš da si ispunio svoje želje, onda si sitna duša koja se zadovoljava onima šta MOŽE sebi da priušti a ne onome šta želiš sebi da napraviš, priuštiš, kupiš u životu.

Pančevo nije svet. Prozivaš taj BG koji ti je da pljuneš ispred tebe. Ja sam 260km dalje pa sam se dovlačio gore a ti ne možeš da pređeš most i pokušaš da napraviš život sebi i svojoj ženi i budućem detetu. Vidiš, to je pičkizam, strah te da rizikuješ i da uspeš, bukvalno imaš strah od uspeha. Takvi ljudi ne treba da žive.

Josef Mengele. Zato što je bio, ostao i biće genije koji je promenio modernu medicinu (na bolje) kao niko do sada.

KYO, tvoja psiho-analiza opasno SUX! Molim te ne trudi se, iz posta u post samo padaš dublje i dublje :).
Inače, mene bode u oči ljudska glupost i ograničenos, ali evo, pored Igora počinješ ti mnogo da me bodeš, onako neizdržljivo.

DAMN! Ipak sam odgovorio na sve što sam želeo :confused:

Kako neko nekada reče:[SIZE=5] “Samo su svemir i ljudska glupost bezgranični… a za svemir nisam siguran”.[/SIZE]

Inače, moram da se dopunim. U ovom topiku nikoga nisam vređao, dok su neke veoma “pametne” i “plemenite” osobe mene počele da vređaju bez ikakvog reda. To samo govori o vašoj inteligenciji i sposobnosti za komunikaciju.

@Wahad mene zanima kako si uspeo da citiras mene za nesto sto nisam rekao ja hmmm…

Davide, nisam mislio na tebe, nego na KYO-a, valjda je očigledno :slight_smile: nemoj i ti da me nerviraš sada pored svih ovih “inteligentnih” ovde. :smiley:

Hehehe ma sprdam te bre xD.

Mengele pa kako tako,ti opasan,egoistican,samoziv,“sux stavova” baja,mozes da dajes "psiho-analize’ za nekoga,a da ne krenes od samog sebe,a ocigledno je da gadan problem te drma,a jos je ociglednije da prosipas pamet i imas stavove u zivotu do ‘mojega’,sto se i vidi u ovoj temi,voleo bih da vidim da li imas takav jezik i istu misao i uzivo,ili si samo jak preko republike i jos par foruma,na kojima sam primetio da takodje volis da solis pamet i izaziva/prozivas druge…recicu ti i ovim cu zavrsiti,ne svidja mi se kako razmisljas uopste,stavicu tacku na dalju raspravu,posto kurcenje preko foruma ne vodi nicemu,samo vecoj dubiozi,live je live!
PS:Ako su ti lik i delo Mengel-ea za divljenje,tvojoj psiho-analizi treba posvetiti paznje,jer ocigledno tu nesto opako ne stima…