Molim šta? Jesi li bio ti nekada u Nišu? Kakav posao ima? O čemu pričaš, lol xD?!
Dođi u Niš da se “opraviš” lol…
Ja sam pre 4-5 god svake srede i četvrtka putovao u BG da bih radio jednu ili dve večeri i to ne za sigurnu dnevnicu. Iz Niša, Fora dnevnica mi je bila otprilike 400din više od povratne karte za BG.
Ako sam ja mogao sa 19-20, ne vidim zašto neko ne može sa 25-6. To što sam svake srede leteo tamo, mi je obezbedio posao i naučio mnogo čemu kada sam za stalno otišao u BG pa i vratio se ovde.
Sranja izgrađuju ljude, oni koji ne žele da prolaze kroz sranja, ne treba da žive. Možda je malo grubo, ali **** ga tako je.
Jbg to što ljudi nisu navikli da malo pate prvo pa onda da imaju nije moj problem. Svi bi hteli odmah na tanjir. Pa to nemaš ni u Americi, svi misle kako je svuda divno. Divno je ako radiš kao crnac. Jedino što je “lakše” je to što tamo negde nemaš društvo, ribu, nekoga ko brine o tebi, i ništa ti ne preostaje nego da radiš. Kada bi se malo mentalitet kod srba promenio, tako može i ovde da bude, a ne svako da džabolebari i leži i kaže, “daleko mi pos’o, mrz’ me da idem, sutra ću…”
To što vi koji pričate, “lako je negde tamo gde ima posla” posla uvek ima za onoga ko hoće da radi. Svuda u svetu. Posao je tu oko vas, samo treba da otvorite oči i da ga zgrabite, ako ne, pustite da vam život teče kao voda, i posle ga skupljajte sa poda kada se rasipa, pa mi recite da li ste uspeli da ga skupite i koliko kvalitetno ste to odradili i dobili.
život u bg- u ili van njega je isti.živim ceo život u bg-u i život se ovde ne razlikuje puno od ostalih mesta manjih ili većih,bg jeste veliki grad a to što neko vidi besna kola po ulici i pune kafiće to bre ima u celoj zemlji,uvek je bilo pozera u kafićima i onih sa besnim kolima iz kojih udara neka loša muzika,ali to je samo deo kulture grada ili deo onoga kako ljudi stvarno žive.
pre neki dan sam prolazio njegoševom ulicom,koja je puna kafića (inače pravo pozerzko mesto) i vidim likove koji ispijaju njihova pića tj.likove koji u slabom pijanstvu popiju jednu prosečnu platu u srbiji a pored njih decu od 5. godina koja prose,i penzionere koji čekaju
u redu za penziju!eto to je slika beograda.
sve je stvar izbora,ja radim 2 posla jedva i jedva čekam da dođem kući da vidim decu,a neko čeka da mu pada kinta a neba, u bg-u možda ima više posla ili mogućnosti ali suština je ista,nigde ne cvetaju ruže,i nema ništa na lepe oči.
ljudi van beograda ponekad imaju dosta iskrivljenu sliku o beograđanima,misle da beograđani misle o njima da su seljaci ili ko zna šta već što naravno nije tačno,ja uvek kad odem negde van beograda upoznam dosta ljudi niš,pančevo n.sad bilo gde i vodim sa njima razgovor kao sa bilo kim u bg-u,o svemu,čist primer je ovaj forum gde razgovaraju ljudi sa celog balkana,
Covece jesi cuo sebe? Ja ne verujem da sam ovo procitao. Ti jos hoces da kazes da su ovde u boljoj poziciji nego u Vojvodini? Mislim na ove sa sela, za gradove necu da komentarisem jer ja sam iz Vranja, studiram u Nisu, nisam trazio posao ni po Beogradu, ni po Novom Sadu, ali za sliku sela ne znam kako ces porediti Vojvodinu sa juznom Srbijom gde su sela pusta. Pricas tamo stariji rade a ako si mlad nemas nista. Ovde covece i stariji napustaju sela, vrlo, vrlo, je cesta slika da i stariji napuste selo samo da bi otisli negde u grad, i to u slucaju da imaju nekoga.
Ali je problem sto svi hoce lepo da zive, svi hoce da ih neko vidi. Ja licno ako hocu mogu i svaki dan da izadjem i da potrosim ne znam koju lovu u gradu, moji bi mi verovatno poslali jos da im kazem da sam sve potrosio. Ali jednostavno necu, ne ispunjava me to.
Primer tih likova ti je sto mi se desilo pre mesec dana. Sedimo mi tu na zurci, sve ok, i tek sto pored nas likovi vicu, skacu, guraju se, njih 5-6. Uzeli neku flasu viskija, nesto tu piju, i lepe jednu novcanicu od 100e na celo. Gura me drug i kaze “pogledaj ove likove, ovaj mi je doneo drva, jedva se krpi za toliko, treba da mu pridjem da mu opalim dva samara i posaljem ga kuci”.
Ali to ti je ona fora, odes da kupis ferari iz prodavnice, i pitas lika u prodavnici " Izvinite, a koliko on trosi"…
Ja se stvarno izvinjavam ako uvredim nekoga, ali prosto ne mogu da verujem da neko sebi ne moze da priusti konzolu od 300 €! Pa u najgorem slucaju kupis je na dve godine i rata ti bude 15€. I stvarno ne znam nikoga oko sebe da to ne moze da priusti ako hoce.
Inace, ja glasao za xbox zbog vise stvari. Zbog dzojstika koji mi nekako bolje lezi u ruci nego dualshock, zbog Live jer kako kaze nas narod “Kol’ko para tol’ko muzike” i ono najvaznije, tamo (ps3) nemaju Gears-e
Drug ima ps3 i jedno vreme samvstalno isao kod njega i igrao ps3 a kad sam ja kupio xbox 360 sad je on sralno kod mene i kaze da ce najverovatnije prodati ps3 da bi kupio x360
Kontroler je jos i mnogi bolji jedini minus su baterije
Dok je piraterija trenutno za nasu drzavu mnogo lakse dostupna kad uzmemo u obzir da je prosecna plata 20.000 din a noviji original kosta najmanje 50€
Moj glas ide za kutuju AKA xbox 360
:da: Ako si im rekao… Batalis cigarete i eto kesa za igre i konzolu… Ja sam racunao jednom drugaru koliko godisnje da za cigarete(pre poskupljenja), cifra je bila minimum 73 000(paklica 100 dinara2 pakle na dan 365 dana u godini…). Ta cifra je sada dosta veca… Tako da te price nemamo para je samo analfabetizam…
[QUOTE=nemanja DNK;103557]Kontroler je josu i mnogi bolji.
To je vec stvar licnog ukusa i izbora,recimo meni ne ps1,2 ili 3 kontroler zakon za pes i tabacine dok mi je boxov uzasan zbog krstica ali zato boxov za fps i tps razvaljuje,znaci street fighter4 i mk razbijam na ps3 a na boxu me moze dobiti opusteno i neki klinja.
Sent from my LG-P990 using Tapatalk
Evo sad da vi reknem…Kao prvo “THANKS” se odnosio na prvi deo tvog posta,jer sam smatrao da si rekao neke stvari oko kojih sam se slozio sa tobom e onda si editovao i shvatio sam da sam se za***** za taj THX…al avaj…
Elem Svaka tebi cast na borbi i trudu…Ja sam od svoje 15 god. u trgovini,od svoje 20 zivim sa sadasnjom suprugom,danas sam napunio 27 i sa nestrpljem ocekujem da postanem tata…Sve sto smo stekli,napravili,kupili,uradili smo sami bez ikakve pomoci sa strane jer nemamo bogate roditelje,tetke,tece u inostranstvu i vrlo dobro znam sta znaci boriti se za svaki dinar…Ne govorim u svoje ime(meni je licno dobro i jos uvek se ne zalim) govorim u globalu,govorim o ljudima iz blizeg i daljeg okruzenja koji rade za 15 hiljada od jutra do sutra,nne prijavljeni i izrabljivani od strane “sefova”…Zivis u Nisu okreni se oko sebe i pitaj ljude kako zive i kolika su im mesecna primanja i da li bi mogli da priuste sebi takav luksuz…Vid je iz Vranja kolike su prosecne plate na jugu Srbije…Bg sam pomenuo zbog “Gospodin-ovog covek” posta i vrlo dobro znas posto si radio u Bg-u kolike su plate tamo prosek 450-600 e i kako je mnogo lakse naci posao jednostavno imas vece mogucnosti…a kod vas i kod mene koji sam udaljen od njega 15 km plate od 15000-20000 din…Reci mi sa tvojom kalkulacijom i menagmentom kako ti ljudi kojij je vecina da kupe konzolu i ostale gedzete sa svojom mizernom platom???Kada nemaju ni jeb. racune da plate…Pominjes skupe telefone koje nose vecinom razmazeni klinci od po 15 god. zato sto jos uvek ne znaju da cene zaradjeni din jer ga nisu ni okusili i kojima su roditelji kupili uz koliko odricanja…Intruder nikad nisam imao predrasuda niti cu ih imati,druzio sam se sa svima i to radim i dan danas…Vid kako ti mozes da komentarises na ovu temu??? Studiras i tvoji ti salju kintu??? Missa nije isti i nikada nece biti isti…Ja ne pricam o kolima i povrsnim stvarima,mamini i tatini sinovi koji od jutra do mraka vise po kaficima i srcu kafu i citaju novine…Da li vi vidite ko izlazi vecinom klinci kojima roditelji daju za sve te izlaske i kladionice i nemaju ni dan rada tj radnog staza bilo kakvog…
Ps… Ljudi nemoj te me pogresno shvatiti nezelim ovo da preraste u neku raspravu ili svadju jednostavno iznosim svoje misljenje…Nijedna moja rec nije zlonamerna i nemoj te je tako shvatati…
Veliki pozdrav…
Necu ulaziti u raspravu, sve je receno, to je to, svako ima svoje misljenje samo hocu za sebe da kazem. Mogu da pricam o tome jer nisam tip koji nema pojma o nicemu. Pricam sa ljudima i razumem situaciju. Moji mi salju, i to mi je i vise nego dovoljno, ali sve do sada sam uvek nasao prostora da nesto radim pored toga. Radio sam po igraonicama, u kaficu, nista posebno, ali plata je plata, i nisam ziveo samo od roditelja, i uvek sam stedeo od svega sto imam.
Inace, ovo sve sto ja pricam je za ljude bez dece. Kad ubacis decu u pricu to je nesto sasvim drugo i ne moze se uopste se porediti.
Od 25 god koliko imam, 21.5 živim u Nišu i svi ovde žele pare da im padnu sa neba, bacaju po kladionicama, rade poslove za koje ne treba da budu plaćeni ni 10k kamo li tih 15k i žale se. Svuda je tako.
Prvo počni sebe da ceniš više, da bi te drugi cenili i da bi ti sam više vredeo u očima drugih. Guraj se i guraj, onaj ko se ne gura i ko kaže, šta ću, radim 15h za 15k i ništa ne mogu da uradim, **** ga, živim u Srbiji, e taj ne treba ni da radi, neka leži i pije pivo i neka se žali kako nema.
To o prosečnim platama od 450-600€ je glupost… Sam sam radio u BG-u i u običnim radnjama (pored par poslova kod prijatelja) i plata mi je bila 20k dinara, Na građevini u BG-u sam najviše zarađivao. Tako da stvarno ne spavaj na to uvo da su im njima više plate. Jedino što je normalnije je to što se normalno odnose prema radnicima (i to ne svuda) ali plate su maltene iste. Tih par hiljada ide na uštrb skuplje hrane i prevoza u BG-u.
Izađi iz tog tvog grada, živi u drugim gradovima, ne pričaj napamet. Ne znam šta više da ti kažem. Neću ti reći i ja isto, ali svi koji me znaju (ima ih par sa ovih foruma) znaju kako sam živeo do par godina i kako sam došao do ovoga. Ne treba mi ničije sažaljenje, Jer sve što sada radim i što sam uradio je bukvalno kao da sam pljunuo u facu svima koji nisu verovali da ja mogu. Važno je da ja jesam i da sam napravio šta sam napravio.
Osobe koje imaju po 10k platu i odluče se da žive u zajednici, nisu normalni. Nemoj lično da shvatiš ali ja sa svojom devojkom neću početi da živim dok nemam makar par desetina hiljada eura i mesto gde mogu da je dovedem i da živim sa njom. Bolje rečeno, dok ne napravim svoj život i da znam da sam bezbrižan za sledećih min 5god, neću praviti porodicu.
Bolje da nemam porodicu nego deca da mi se muče jer eto, hteo sam da pupam a nisam prvo razmislio. Bolje rečeno, pre bih da nemam decu nego da se rode da bi se mučila kroz život.
Sam znam kako je živeti bez para, struje, vode, kompjutera, konzola, telefona, to niko ne mora da mi priča niti nikoga moram da pitam, isto tako znam kako je kada nemaš šta da jedeš, ne jedan dan, nego godinama, ali isto tako znam i kako je kada se hraniš po restoranima i jedeš kavijar i piješ preskupo vino, ali samo zbog toga što sam rekao: hoću, mogu, imaću. I to sam i uradio, tj to radim, rećiću da sam uradio, uspeo, šta god, kada imam 35-40 i decu koja su srećna i kojima mogu da obezbedim normalan život.
Isto tako, nikome ništa loše ne mislim, samo to “ne mogu živim u Srbiji brate” ne pije vodu posle svega šta sam u životu video, iako imam 25god, nagledao sam se što neko nije video za 40-50. Ako ne možeš, onda **** ga, deal with it i pomiri se sa svim stvarima koje nikada nećeš imati. Ne pričam tebi već bilo kojoj osobi koja misli tako.
Wahad jel ti to mene za****vas ili si stvarno pavijan??? Objasni mi kako covek koji ima platu 15000 din. da se ne zali kada kod kuce ima zenu i dete kome treba jeb. hrana,odeca,obuca,pare za uzinu…Hoces li vec jednom shvatiti da ne pricam o klincima koje roditelji finansiraju i ispunjavaju sve jeb hirove jer misle da ce ih zbog toga deca vise ceniti i voleti…Ja govorim o starijim ljudima,o ljudima koji imaju ili rade na osnivanju porodice…Ja stvarno ne znam gde si ti radio ali imam polu sestru i suraka koji rade u Bg-u i imaju platu izmedju 450-550 E,Surak mi radi u DPC-u a sestra u Lukoilu kao knjigovodja…i Rodjak iz Loznice u kaficu za 30000 sa baksisom…
A iz tvog posta vidi se da si samoziv i veliki egoista jer ako tako budes razmisljao nikada neces osetiti tu draz zajednickog zivota,deljenja i davanja i odricanja…E vidis tu gresis jer ja tim ljudima skidam kapu jer su skupili MUDA i pored svih sranja kojih imaju u zivotu poceli su da zive sa osobom koju vole i cene i sa kojom zele da provedu ceo svoj ma koliko usrani zivot,ko zna mozda ce i njima jednog dana biti bolje…
Za ovo “pavijan” treba moderatori da se pobrinu, a za ostalo, brate misli ti šta hoćeš, slobodno, ljudi su videli da nisi u pravu, i “osećaj draž” ti bez dinara da odgajiš dete. Be my guest.
Ti si kriv što se zadovoljavaš time i što nisi sebe ili “učio” ili “gurao” ili “borio se za tebe” i sada jedva preživljavaš sa 15k platom.
Iskreno Igore, ***** ti takav život kakav ti živiš. To nije život. Bolje ću umreti sam nego da mučim jedno 5 osoba pored sebe jer sam eto “hteo da zadovoljim i osetim tu draž”. To je sebično, zadovoljavaš svoje potrebe ne misliš kako je osobama pored sebe. Moraš pod hitno kod psihijatra.
Nije ti ovo igra, ovo ti je život i to što ti tvoj nisi “odigrao” kako valja, je tvoj problem, zadovoljavaj se malim stvarima i platom od 15k dinara i kukaj po forumima, ali ovde sažaljenje nećeš dobiti niti od mene niti od bilo koga.
Preko one stvari mi je više osoba kao ti. Bio sam i ja nekada takav, ali kada sam bio klinac, i onda sam skontao, još tada da nema ništa od takvog ponašanja i takvim pogledom na svet.
Mogao si sebi i ženi i detetu da pomogneš i da ne praviš to dete ako već znaš da ne možeš da ga hraniš i obezbediš osnovne namirnice za život. Jesi li ti normalan šta pišeš? Pa koj se … žališ ako si to hteo!? Idi uživaj u tvom divnom životu i pusti nas “buržuje” koji imamo sve konzole da patimo jer ne osećamo draž.
Za svaku stvar u životu postoji vreme kada treba da se desi, nekome pre, nekome kasnije, a neko sili te stvari i misli da baš tada treba a zbog nemara muči mnogo osoba oko sebe. Misli malo o tome. Pričaš kao klinac od 20god a imaš navodno 27. Ne znam iz kog si bureta ispao ali ako do sada nisi skontao da je život surov i tvrd, bolje skontaj što pre. Ako ti ne ****š život, onda će život tebe ****** jer si slabić, a izgleda da si ovo drugo, definitivno.
Za jedno 5 god kada ne budeš imao para da platiš osnovne račune jer si hteo brže-bolje da se “udaš” onda ćeš lupati glavom o zid i skontaćeš da se porodica ne osnuje samo iz ljubavi i da je samo sloga neophodna, treba ti i finansije, pogotovo kada dođe dete. Ne znam da li si svestan koliko ti para u prve 2 godine treba za bebu. Pa sa 15k nećeš imati ni za pelene 3 dana u nedelji. Jadna tvoja porodica sa takvom “glavešinom”
A iz tvog posta vidi se da si samoziv i veliki egoista jer ako tako budes razmisljao nikada neces osetiti tu draz zajednickog zivota,deljenja i davanja i odricanja…E vidis tu gresis jer ja tim ljudima skidam kapu jer su skupili MUDA i pored svih sranja kojih imaju u zivotu poceli su da zive sa osobom koju vole i cene i sa kojom zele da provedu ceo svoj ma koliko usrani zivot,ko zna mozda ce i njima jednog dana biti bolje…
Žive zajedno i umiru? Hrane se delovima tela dok imaju šta da iseku sa sebe? Grle se i ništa im više ne treba “jer im je ljubav sve”?
Dečače, u kojoj ti bajci živiš?
Disclaimer: Modovi molim vas ne brišite ga niti ove postove, hoću da vidim kakav mu je tok razmišljanja i šta on misli o životu
ipak bi bilo najbolje da moovi ovo prebrisu jer ovo nije uopste mesto za ovakav razgovor i diskusiju
ima i vredjanja a i skrenulo se sa teme stvarno
najbolje bi bilo ako vec zelite da to nastavite putem PM
toje samo moje misljenje
Ne ne, neka otvore novi topic “Igorov pogled na život” i neka presele postove, ali nemoj da brišu ovo jako je zanimljivo, verujem da je i Vladi, možda i Mirku
B.P. Selo komsija. I sta sad, po Wahadu ovde ima posla, volja je bitna.:lol: Ja imam volje, spreman sam kao zapeta puska da radim, ali gde ? Besmisleno! Jedino gde mozes raditi je neka trafika ili prodavnica za neki minimalac a ako su ti roditelji neki budzovani da te strpaju u opstinu ili neku drzavnu ustanovu pa da ladis jaja.
Wahade kakav si ti lik! Kazes coveku da nije trebao da pravi dete. :ne:
Ja sam radio mesec dana kao rovokopac,kopao sam kanaln za 80din na sat,dobio kintu i kupio vegete i lepa i tako jos dva meseca sljakao da bi kupio ps3,jbg nesto moras da zrtvujes ako zelis konzolu