Ko ima para u svetu da svakih 5 godina kupuje novu konzolu??? Svetska kriza je svuda, pucaju i najvece firme a ljudi nemaju novca da na svakih 5 god kupuju novu konzolu, ja sam na primer XBOX360 kupio tek u Maju ove godine a kada je izasao, i to sam odvajao i odricao se da bi ga kupio a ne mogu da nabrojim njih petoro da imaju bilo koju konzolu, nemaju ljudi para ni za osnovno. Kocenje tehnologije ne postoji ona ce uvek napredovati iz dana u dan tako da nema tog uredjaja ili konzole koja moze da koci napredak tehnologije.
Kod nas realno ljudi nemaju ali mi i nismo bitno trziste,u svetu veruj mi da imaju da izdvoje 400e svakih pet godina kod nas ljudi ni iphone ne mogu da kupe a u Americi svaka budala ima jedan a i daju onolike pare na originale.
Pa kako k’o ima para da menja konzolu na svakih 5 god? pa sta je jendom prosecnom Nemcu, Francuzu, Japancu, Amerikancu da svakih pet god. kupi konzolu od 300 €?? Njima i jeste najmanji problem kupiti konzolu, dok igre i nisu tako jeftine 40 - 50 €!
A realno ni meni ne bi’ bio problem da je menjam, cak i na manje od 5. god.
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
A imate pare za nove telefone, alkohol, cigarete i apgrejd kompjutera a pitate se kako da se ima para za konzole?
Pa napravite prioritete i radite bolji management parama pa ćete videti kako ima sve.
Vrlo zrelo sa tvoje strane…:tap:
Evo samo za tebe!
…
Done.
Sent from my iPhone 4s
Ko ima para u svetu da svakih 5 godina kupuje novu konzolu???
erm… svi? ne racunajuci zemlje 3 sveta… da si ti meni ziv i zdrav na toliko se menjaju automobili a ne konzole.
Ne znam stvarno sta da ti kazem dakle ja sam napisao da nas i ne treba racunati i da druge zemlje imaju pare za konzolu svakih pet godina a sto je najgore imamo i mi ali su uvek neke stvari prece.
Sto se tice kocenja tehnologije konzola uveliko zastari vec posle 2-3 godine od kada je izasla nakon 5 godina je matora i igre se prilagodjavaju njima, jer su konzole izdavacima mnogo bitnije od PC-a jer je na njima zarada, samim tim igre mogu da napreduju mnogo brze ali se to ne desava jer je ciklus jedne generacije konzola predugacak a imaju limitiran hardver pa onda kada se ciklus oduzi kao sada desava se da izdavaci cekaju i po dve godine da izbace novi engine za igru jer cekaju da izadje nova generacija jer sadasnja ne moze da to pokrene a opet im se ne isplati da izbacuju samo za PC jer znaju da ce svi da piratizuju igru.
Svetska kriza je u svetu prošla, kod nas je oduvek kriza, i uvek će biti, i život ide dalje, kao i uvek, konzole se kod nas ne kupuju jer ima malo njih koji su zaista zainteresovani za gaming da bi investirali u kupovinu konzole. Koga zaista interesuje će se snaći, bilo preko uštede, bilo kredita, bilo pozajmice, kako zna i ume. Kod nas standard može biti mnogo gori, opet bi se snalazili, reći da je sada kriza u svetu je obična laž, a i zabole nekog u MS ili Soniju ili Nintendu za Srbiju, gde je gaming zastupljen u oko 5% stanovništva maksimalno, onako JAKO optimistički.
Ok slazem se sa tobom,“prece stvari” kao na pr. Hrana ,racuni,gorivo,odeca,obuca itd…Ja jednostavno nemogu da se slozim sa tim da i mi imamo tj da smo i mi u mogucnosti da sebi priustimo takav luksuz da pratimo tehnologiju…tj ja licno ne mogu a verujem ni vecina u Srbiji mozda pojedinci kao sto je Wahad mogu…
Zar ti nemaš xbox? Pratiš tehnologiju, kolko tolko, mislim, nisi sad kupio PS1 ili PS2, tj. prošlu ili pretprošlu generaciju konzola, pa da kažeš da nije moguće da se prati tehnologija ako se živi u Srbiji, da je teže nego drugde, jeste, ali da je nemoguće nije istina
Sve zavisi gde zivis i ko su ljudi koji te okruzuju ja govorim o ljudima koje ja znam a oni imaju i kada pogledam kakva se kola voze po BG-u niko me ne moze ubediti da se uz malo kalkulacija ne moze kupiti konzola od 300-400 e naravno da ne mogu svi ali sta da se radi takav je zivot pa ima onih koji ne mogu da kupe sebi hranu pa sta ces…to je skupa zanimacija naravno da ne mogu svi.
Da naravno…nisi me razumeo,naravno da donekle pratim tehnologiju,nisam kupio PS1 kupio sam konzolu koja je trenutno aktivna ali je pitanje kada cu opet to uraditi…Govorim o tome da je ne moguce pratiti je u smislu redovnog “osvezenja” u vidu kupovine tj menjanja konzola i ostalih gedzeta kako koji izadje…
Ja sam iz Panceva i druzim se sa ljudima i koji imaju i koji nemaju…
Naravno da ne mogu svi ali govorim da je vecina koji ne mogu sebi da priuste takav luksuz sa svim zivim kalkulacijama pogotovu ljudi koji zive van Bg-a…
Ps… Otisli smo u veliki OFF sorry Administratori…nije ovo tema o mogucnostima i materijalnim sredstvima naroda…Jos jednom sorry i pozzz…
Ne, ja ne mogu (a i da mogu, moj problem), ali ljudi toliko troše na nepotrebne stvari i kupuju telefone od 400+ eura koji im traje god dve a mnogo im je da daju 300€na 5 god za novu konzolu, jednostavno mi ne ide u glavu.
Svaki prosečan pušač troši od 400-800€ (možda i više) na cigarete svake godine, Na alkohol da ne pričam. To su već 2-3 konzole. Sve je u pogledu prioriteta i ništa više.
Prošlog oktobra sam kupio prvu konzolu od 2003. Nuff said.
Ja živim u Nišu, i ne vidim da sam ja nešto odvojen i ograničen ili da sebi ne mogu da priuštim nešto. Te demografske podele su ti baš bezveze. Da si ti malo zreliji, ne bi to navodio kao razlog. Onog koga sredina ubije je sam kriv za to, a nisu mu krivi drugi kao što ti kažeš.
Prvu svoju konzolu sam kupio od svojih para sa 16, prvi svoj komp sam kupio isto od svojih para koje sam lično zaradio sa 17. Nikada nisam dopustio da me bilo šta ograničava, sredina, ljudi, posao, društvo. Uvek kada sam hteo nešto, kada sam želeo, sebi sam to “stvorio”. To svako može da uradi, samo je pitanje kolika je volja koju poseduješ i kako gledaš svet oko sebe.
A tvoj pogled je pogrešan čim kažeš “Naravno da ne mogu svi ali govorim da je vecina koji ne mogu sebi da priuste takav luksuz sa svim zivim kalkulacijama pogotovu ljudi koji zive van Bg-a.” Kakve veze BG ili neko selo imaju u celoj ovoj priči i o tome ko šta kupuje ja pojma nemam. I da živiš u selu, ako znaš da živiš i ako radiš ništa ti neće faliti. Ne vidim kada je to Beograd prestavljao mesto gde svi imaju i gde se jednostavno “ima”, Stvarno mi nije jasno. Šta, Beograd daje poslove, beslatne stvari, hrani te, titra te, ne kontam stvarno…
Taj “Thanks” ti je baš zreo potez skroz na mestu.
Ako imaš nešto pametno za reći, napiši, veruj mi sa neistrpljenjem iščekujem tvoj novi reply na ovu temu.
sa zadovoljstvom cekam i ja bas da vidim sta ce dalje da kaze, nemoj neko da je dirao postove, kasnije cemo da sredimo sve nekako, ali me zivo zanima dalje. Ovo sto Wahad radi radim i ja od malena, kad nesto hocu za to se borim da stvorim, prosto samo je u pitanju volja, nebitno gde zivim gde se nalazim. Ali ovo za BG, nezrelo razmisljanje Igore i to zesce nezrelo…
kao sto rece wahad,pa i da zivis u selu nevidim kakav bi ti to problem predstavljao buduci da mnogi imaju predrasude o ‘‘seljacima’’ iako vise seljacina ima u gradovima [stim sto seljak i seljacina nisu isto] o tome da pravu sliku njih vide po pijacama kako prodaju svoje proizvode itd…
inace svojevremeno znao sam jednog lika,buduci da su mi baba i deda iz sela[gornji dusnik,zna wahad gde je,doduse sada su u G.Hanu gde imaju stan] gde je i moja keva do osnovne zivela i to je ok buduci da mnogi ‘‘kriju’’ svoju proslost jer ih je sramota i ‘‘blam’’ reci da su sa sela tako da ono…
inace imao sam potrebu da napisem ovo buduci da dosta ljudi imaju pogresnu sliku o mnogim stvarima…
Inace back on topic,realnost je da su cene konzola i vise nego skupe bar za nas standard i nasa primanja[pricam za moje roditelje,iako se to ne odnosi na njih i nemogu da se pozalim] buduci da nije sve kako vi kazete da ce se naci,skupiti za koji mesec i tako to…
Ma daj nemojte mi pricati da ne mozete da ustedite tek toliko, mislim meni licno to nije mnogo, normalno postoje ljudi sa minimalnim primanjima, ali napravi se bre nesto. Ne pricam o ljudima koji jedva skupe za zivot, ali o nekome ko ima da odvoji i za ostale stvari, moze negde ustedeti. Sta reci za Srbiju, slazem se ja da ljudi nemaju, ali brate ne moze neko da mi kaze da je tolika nemastina kad su nam kafici puni od ponedeljka do petka u radnom vremenu. Pa ne moze i jare i pare.
Sto se mene tice, ja trenutno studiram, a moji roditelji i imaju i salju mi mnogo vise nego sto mi je potrebno. Ali je sve u tome kako razmisljas. Ja licno razmisljam da mozda nekad necu imati, razmisljam u napred, sad posto imam, ja cu da sacuvam. Nije problem kupiti konzolu bez ustede ako imas, ali ja sebi uvek stavim neki limit do kog cu ici, i od necega odustanem. Ne pusim, prestao sam jer sam video koliko sam trosio na to, a nikad nisam hteo da predjem na neku tamo krdzu samo da bih pusio i kad sam video da mi mnogo ide na to odlucio sam da prestanem.
Mislim da nije off topic posto nema toliko da se pise u ovoj temi, mislim ono, svako je izneo svoje misljenje, to je to, mozda ce neki novi clan da se javi, ali ok je i ova diskusija. Ali mislim da ovo vise nije ni diskusija jer koliko vidim slazu se misljenja vecine po ovom pitanju. Moze se ustedeti.
Inace, nisam pomenuo, moji roditelji ne razmisljaju bas tako u korak sa tehnologijom i to ne razumeju. Tako da mozda su mi oni i davali vise nego sto mi je trebalo, ali su uvek bili strogi po pitanju toga kako ih koristim. Dok sam bio u srednjoj uvek sam i radio nesto preko leta koliko da ustedim, tako da to nikad nije bio problem.
u svakom drustvu imas iste klase kao kod nas, negde je to vise izrazeno negde manje, uvek ce da postoji visok sloj, srednji i nemastina na poslednjem mestu. Ali generalno problem kod nas u zemlji ti je sto mi imamo radno sposobne ljude koji NECE da rade a hoce kintu. Nece da se pomuce da zarade, pazi nije tesko ko hoce moze da napravi nesto u zivotu samo ako se trudi. To sto su nam kafici puni to ti je sve od takvih likova 90%, necu da spominjem kladionice, e to su u stvari likovi koji nesto kao naprave u kladionici bleje po tim kaficima i tako u krug, zapravo oni nista ne rade jer te pare ne idu nigde vrte se u krug. Jedno je kad ti radis, stekas, priustis sebi sta god ti treba, krenes kucu da pravis, auto da nabavis, nebitno sta vec. A drugo je i to malo sto napravis ti sprcas na kladionicu ili jos gore non stop izlasci i slicno…
dok sam studirao ja nisam mogao da se sedim u prazno morao sam nesto da radim da napravim neku lovu kako znam i umem, ja sam fakticki imao ustedu onoga sto su mi moji davali kao mesecni dzeparac a ostalo sam sam zaradjivao…
Wahade nije istina to sto govoris za demografske podele. Ajde Nis je jos i takav kakav grad, ima posla… Nisi ti iskusio zivot na selu u Vojvodini gde nema zive duse i gde samo zemljoradnici zive a mladja populacija migrira u NS ili Suboticu eventualno, znaci u Vojvodini ti je 80% stanje ili budi seljacina, vozi traktor, idi na njivu ili ako si neki ‘intelektualac’ koji tezi vecim zivotnim ciljevima, idi u grad ili se ubi u selu Evo ja isto koji sam student i cim zavrsim master studije sledece godine palim za NS da trazim posao. Jedino zivot u gradu moze spasiti coveka od bede, ne kazem rad je rad, niko ti nece nista besplatno dati ali opet imas vece sanse i mogucnosti za zaposljenje. Ovde odakle sam ja , selo pored Beceja, i da hoces nemas nigde raditi.