Fitness, zdrava hrana i sumplementi

Zaboravih sinoc napisati, trenutno redovno pijem ashwaghandu pred spavanje (smiruje CNS, bolji san) i na preporuku @xX8Lampard8Xx pijem ujutru yerba caj.

Ovo je vise vezano za zdravlje nego za fitness, ali mlgu reci da sam i ovde spremniji nego ikad.
Sisao sam na 88kg, cilj je nekih 85. Na mrtvom dizanju, cucnju i bench press sam malo ispod svojih rekorda (kada sam imao 105kg), a na vreci poslije tegova odradim MMA runde (5 rundi po 5 minuta sa 30 sekundi odmora).

Postavio bi sliku, ali imali smo jednu takvu temu i vrlo brzo se propederisala :smiley:

1 Like

Ja se davim u kiliriki puteru :joy::joy:

Mozda ima nekoga nikada se ne zna :joy::joy::joy:

Btw, postavljajte slike žena, ja sam ZA :grin:

Cccc, koji nivo netolerancije za razlicitosti… :stuck_out_tongue_winking_eye:
Bice da je profi dojadilo na zapadu :crazy_face:

@iKaran jel pijes tradicionalni na nacin nq koji se pije tj cist yerba mate ili onqj iz lidla iz kesice?

1 Like

Vjeruj mi da nemam blage veze. Naručio na OLX, stigao istrešen u kesu, a ja svako jutro zagrabim sa bobilom i ostavim u vreloj vodi. Kontam da je to tradicionalni način?

Inače, samo jedan oglas sam našao na OLX za yerba čaj, tamo ako se kuca bubreg izađe najmanje deset oglasa, a yerba samo jedan prodavac. Vidio sam da neke apoteke imaju za naručiti pakete (nisu pakovani u kesicama), pa sam mislio to da naručim kada potrošim ovu zalihu.

I got nothing.

Sajla
Porucih ovo, pozelite mi srecu.
Racunam sa carinom oko 200e.
Treniram doma.
Imam vratilo, neke bucice, klupu, sipku, ploce, dzak, i ako ovo ispadne dobro, bice top.

1 Like

Aha, mislio sam da je neki od brendova, a to ne svuci bas kao tradicionalan nacin i pitam se koliko li je to gorko :grin:

ovako otprilike izgledaju pakovanja i nacin pripreme da bi se dobio original ukus i efekat je jako opipljiv :smiley:

Ako mozes da nabavis iz nemacke nekako, mogao bi ti ja pomoci oko pripreme i onda ces dobiti bas full efekat :slight_smile:

1 Like

Al si se opremio :smiley:

Moracu da potrazim po apotekama, i ova moja verzija mi se svidja, ali vjerujem da nije ni blizu pravoj stvari.

Kad budem dolazio sledeci put, mogu da ti ponesem pakovanje jedno, pola kile ti traje jedno mesec mesec ipo ako svaki dan po 1l pijes.

Cucemo se svakako :slight_smile:
Takodje ima i na instagramu mislim yerba mate fusion tako nesto se zove, prodaju oni bas ove argentinske i urugvajske brendove, ali su bas skupi. To ako ti se zuri da probas :smiley:

Sve u svemu, kad budem dolazio cucemo se pa da ti ponesem ako zelis da probas. Nenormalno dobar napitak za raspolozenje, energiju i generalno zdravlje.

1 Like

Jel pije iko još surutku uopšte? :joy:

1 Like

Sa rizikom da ispadnem debil. Sta je sve to?
Kazes podize energiju… rapolozenje…
Zvuci kao nesto potpuno nelegalno.

1 Like

Legalno je sve. Rekao bih samo da je štetno ukoliko se sa tim preteruje.

Ako mislis na yerba mate nema to veze sa ljudima u treningu. To su mate čajevi. Whey jeste za ljude koji treniraju ali i kao suplement svakodnevnoj ishrani nije loše rešenje.

Ma ne. Visak proteina se izbacuje iz tela. Ako misicima ne treba, telo ih izbaci… tako da to je taj zacarani krug.

Kada vezbas telo je žedno proteina i treba ti sve vise.

Kada ne vezbas a ne uzimas dovoljno proteina onda sa ovim koliko toliko odrzavas misicnu masu koju imas a i zdravlje.

Ako ne vezbas a kroz hranu unosiš dovoljno proteina onda nema svrhe uzimati whey…

1 Like

Provjericu na insta stranicu, nije mi ni palo na pamet da tamo pogledam.

1 Like

Caj iz juzne amerike. Argentina, urugvaj juzni brazil i paragvaj.
Najpoznatiji su argentinski.
Sadrzi dosta kofeina(manje od kafe) ali ima ja mislim 14 vitamina i proglaseno je za najzdravije piće na svetu vise puta.

Piju ga deca tamo od 3. godine i prosecno godisnje u Urugvaju potrose 8kg caja per capita

Potpuno je legalno i nije stetno, makar ako ceo zivot pijes kao sto oni to rade. Njima je to maltene kao voda, svi svuda i uvek.

Specifican je nacin pripreme i nije ono kesica caja u vrucu vodu, nego ima oprema cela, termos, mate(posebna casa) i bombilla(slamcica).

Ukucaj bilo kog fudbalera odande npr i dodaj yerba mate, izaci ce ti milion slika od svakog, to im je deo dnevne rutine.

Mesija kad ne igra ili putuje tipa sad u kataru stize obavezno sa mateom i termosom ispod misle.

Stvarno ti da neku energiju, fokus i pozitivu a pri tom je jako zdravo.

Naravno mora da se pravi pauza, bar mi koji nismo na to navikli. Ako pijes 1L dnevno, red je da svaka 2-3 meseca ne konzumiras 10ak dana.
Jer nase telo na to nije naviklo.
A oni tamo, oni se sa tim rode.

@iKaran https://instagram.com/yerbamate.infusion?igshid=YWJhMjlhZTc=

Ako imas para i pije ti se odmah uzmi pd njih odmah, naravno ako ti se pije uopste, a ako hoces strpi se mesec dva tri pa cu ti ja svakako doneti :slight_smile:
Makar termos, mate i bombillu mozes da nabavis.

2 Likes

Ma uhvaticu vec nekoga da mi kupi ranije ako ja ne nadjem. Volio bi bas da probam i taj oridjidji, naravno i sa tom pripremom.

1 Like