Filmovi vol. 3

Juče ga pogledah i baš sam htio da napišem ovo isto pa me nešto smete i zaboravih. Preporuke i od mene.

1 Like

Pogledah Nosferatu , odlican horor i to bas onako kakav horor treba biti . Treba imati na umu da je radjena jel po knjizi pa bi bilo lepo cisto samo malo uci u štos procitati neki pocetak , meni licno je film The Last Voyage of the Demeter kog sam gledao ranije pomogao da udjem u celu tu pricu o Drakuli iako nisam citao knjigu (trenutno citam Grof Monte Kristo tako da je knjiga na cekanju) . Uglavnom nije tesko ispratiti film samo meni koji sam jel gledao i zanimao se za knjigu ponovo ostavlja utisak da su neke delove protrcali , to je deo sa brodom( zbog toga preporucuje pogledati The Last Voyage od the Demeter , odlican horor a tu se pominje bas taj deo sa brodom i dolaskom ) sto me i ne cudi jer za nesto ovakvog tipa bi trebalo seriju napraviti. Odlican film i zaista vredi pogledati . Inace u filmu The Last Voyage of the Demeter glumi Nikolai iz CoD franšize odnosno nas glumac je u pitanju , svakako i to je odlican horor i vredi ispratiti .

1 Like

Svi filmovi o Drakuli su rađeni po istoj knjizi i imaju skoro pa istu priču. A ima ih baš dosta.

Zanimljivo je to što je Nosferatu po prvi put rimejkovan, ostali filmovi su ili blaži ili malo romantizovani kada je drakula u pitanju. I naravno Nosferatu je prvi drakulin film, koji je inače odrađen bez saglasnosti Bram Stokera, pa su bili izgubili sudski spor i zapalili sve kopije filma i samo je jedna ostala koja je nađena 70ih.

I iz te jedne su nastali sve ostale digitalne kopije danas, mislim na originalni film. Originalni film je jedinstven zbog horrora u njemu, a isti vajb ima i ovaj film, zbog toga je i dobar, jer Eggers nije hteo da se udaljava previše od originalne zamisli.

2 Likes

Odgledali Total Recall sad za vikend, da vidi luka jos jedan klasik.

Odlicno se drzi film, svaka cast Svarcenegeru, Verhovenu i ekipi. Gledam i razmisljam koliko je dobar tok price, drzi paznju od prvog do poslednjeg kadra – ne znas sta ce sledece da se desi, a ne danasnje rasplinute trosatne zevalice. :+1:

Pricam luki kako me je raspametila scena sa xray skeletima kad sam bio njegovih godina, on se naravno smeje. Ajped je deo njegove normale otkako se rodio, ja dan-danas povremeno ne mogu da verujem sta drzim u ruci.

7 Likes

Da znam to , koliko znam ne samo to , tu je i razlog promene imena u grof Orlok . Uglavnom ostaje mi da procitam knjigu. Samo kazem za The Last Voyage of Demeter je jedan čin iz knjige koliko znam pa je iz tog razloga dobro uradjen jer je temeljno odradjen dok u Nosferatu je to odradjeno brzo jelte kako bi obuhvatili sve. Svakako oba filma pogledati .

The substance. Mučan film, da ne kažem ogavan.

Anora. Uspio da bude ogavniji i od ovog prvog samo na drugi način.

Holivud je mrtav. Ili samo tako smrdi. Whateva.

3 Likes

Meni se the substance svideo do kraja, bizaram film ali kada boljd razmislis, jako su dobro i efektivno preneli poentu filma i problematiku u danasnjem svetu.

Ironija he sto se Demi desilo na oskaru bukvalno to iz filma :smiley:

Anora je govno

1 Like

Substance je vrhunski film. Sve sto je W napisao.

Nisam rekao da je loš film nego mučan. Meni takvi filmovi generalno ne legnu na stomak.

U svakom slučaju zaslužio je oskara ako mu je Anora konkurencija, bar za žensku ulogu.

Tanko sve u svemu.

2 Likes

Mucan jeste bas, ja krenuo da gledam sa devojkom, ona odustala kada je Denis Quaid jeo skampe :grin:

1 Like

Substance je super, samo smo mogli i bez zadnjih 20-30 minuta koji po meni ne menjaju suštinski poruku filma ili donosi obrt. Mogli su to kompresovati u manje vremena i da dođu na istu stvar. Koliko su prve 3/4 genijalne toliko je zadnja četvrtina nepotrebna, ali ajde možda autori vide razlog zašto smo morali da tapkamo u mestu do finala.

:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy: Kakav krš :joy: Shao Kahn im malo zagoreo. :joy:

2 Likes

Odgledacu ga samo zbog Jack Black-a, inc me Minecraft ni najmanje ne zanima. Jack mi je gotiva jos od Skole Roka, bas jedan pozitivan i lud glumac. Rekao bih da je takav i u privatnom zivotu.
Inace ko nije znao, Jack ima svoj Metal band - Tenacious D :slightly_smiling_face:

1 Like

Hmmm zanimljivo ako je ovo istina , verujem da mogu da naprave dobar i zanimljiv film sa Henri Kavilom, ima tu itekako materijala za dobru priču ali iskreno ne znam baš koliko su Ameri ludi za Zagorom i za Bonelijevim junacima.

Ali u svakom slučaju bilo bi zanimljivo videti kako bi to izgledalo, doduše imali smo već neke više low-budget adaptacije Dilan Doga i Dampira i ono nit su se filmovi nešto proslavili nit su baš uspeli najbolje da prenesu i dočaraju tu atmosferu iz stripa, doduše Dampir nije bio tako loš film (možda uz malo bolji marketing bi prošao bolje) dok je Dilan Dog koliko se sećam bio baš sranje, ali oba filma su bili više ovako neka B produkcija a ovo navodno planiraju da naprave neki holivudski blokbaster , pa sad dal će biti nešto od toga i kako će to izgledati ostaje nam jedino da sačekamo pa da vidimo.

Inače što se tiče Boneli junaka Marti Misterija mi je definitivno omiljeni i broj jedan , Marti je car i Marti je bio “Krešimir Mišak” pre Krešimira Mišaka i taj strip je na neki način bio preteča emisije “Na rubu znanosti” , a sviđa mi se što pored zabavnog ima onako malo i edukativni karakter , recimo i Nejtan Never mi je isto veoma dobar (iako je na neki način papazjanija svega i svačega i ima dosta elemenata posuđenih iz nekih drugih kultnih SF klasika ali definitivno nije ničija kopija i ima svoju dozu autentičnosti i originalnosti i isto jedan veoma dobar serijal), Dampir mi je isto skroz ok i po meni dosta potcenjen , Zagor ono neke epizode su baš dobre a neke su baš sranje (recimo u ediciji Odabrane priče ima dobrih epizoda), Mister No isto ima dobrih epizoda da se probere.

Meni su generalno ti Boneli stripovi super ali samo je problem što je to hiperprodukcija i svi imaju na stotine epizoda a kao što znamo hiperprodukcija i kontinuitet kvaliteta retko kad idu zajedno, pa onda prosto moraš da tražiš i da tragaš ne bi li pnašao i probrao one dobre epizode i dobre priče.

Uh ovo uleti kao grom iz vedra neba , meni ovo deluje bas mocno i Predator kakvom se već dugo nadamo (mada iskreno i Prey mi je bio i više nego pristojan).

2 Likes

Čim sam video thumbnail slošilo mi se :joy: Ušao samo da vidim komentare i nisu razočarali :joy:

1 Like