Kakvo remek delo
Meni je film odlican. Ali kazu da nije kao dobro prosao.
Film koji pogledam bar dvaput godisnje i uzivam svaki put ko da prvi put gledam. To i Oblivion.
Nemam pojma za komercijalni uspeh, ali film je postao kultni dok gomila drugih sf naslova je prosto pala u zaborav.
Kad god naletim na ovaj film, pogledam ga do kraja. Način na koji nam “prodaju” celu postavku filma o manipulaciji vremenom je i dan danas majstorija za sebe.
Pomaže to što su imali dobru osnovu u originalnom delu All You Need Is Kill koju su oni adaptirali.
Ovo ce ceniti 40+
Pravi film iz zlatnog vremena bezumnih akcija i lupanja kola.
Film je cista 10ka
Pici na nostalgiju, jurnjav, sve puca, mnogo unistenih kola, sve je predvidivo bas kako treba da pravi akcioni film
Odgledao juce, nije bas na nivou starih, ali ne prave ih vise takve. Eh kako se samo srozala filmska industrija.
Makar je ostao vjeran korjenima a ne kao onaj polupani Road House.
Meni je i Road House bio dobar
Volim te oldskul sta ces. Mogu sa budu i malo trashy, samo da su zabavni.
Da l’ je realno da je ovoliko smeće…? Odgledah trailer i bukvalno ne znam šta sam gledao niti šta se dešava. Ton i slika mi nemaju veze s vezom, niko od glumaca ne zvuči ni trunku kao neki rimljanin niti bilo šta slično, reči koje izgovaraju, naglasci, kao da je neka parodija i da su se samo vratili kroz vreme u današnjem sleng-u. Šta ovaj Denzel radi ja pojma nemam, lik odlično glumi ali ovde omašio ulogu debelo. Ovaj Pascal šta… On je kao gladiator sad, nisam ništa skontao. Lik klekne, ne može da ustane i sad treba da me ubedi da je on gladiator neki… Ovaj glavni lik, ako je on upšte glavni lik… Tek on nije obavešten gde glumi… A muzika… Majko moja kakav krš. Ubacili Jay Z-a za soundtrack. Imaju svu tehnologiju da naprave spektakl i filmčinu, a dobismo ovo.
Spartacus i Gladiator 1 i dalje madre i padre za sve filmove i serije ovog štiva. Tuga…
Novo vreme
Vidi dugo su nas spremali za ovakvo djubre.
Ali nemoj nista da brines bice jos gore
Mozda se iznenadimo, ko zna…
Kako da ne… vec vidis da je inkluzivna ekipa. Sta ti ocekujes tu?
Nadam se cudu iskren da budem.
Ridli Skot je u 21. veku snimio dva-tri dobra filma (Martian i prvi Gladiator, možda još nešto se provuče, tipa House of Gucci), sve ostalo žestoki meh. Ne znam šta ovaj lik uopšte može da uradi sa ovakvim učinkom a da u startu ne bude promašaj.
Ako nista drugo, njegovi filmovi uvek divno izgledaju.
Da, Ridlijevi filmovi stvarno dobro izgledaju. Iako je pogodio sve klisee i dugmice nostalgije u Romulusu, mora se priznati da je estetika skoro savrsena. Pomoglo je i sto sam gledao u Imax sali (Galerija), a moje kukanje da smo po cenama dostigli Kopenhagen i Oslo mora da se nastavi, jer je cena karte dostigla vrtoglavih 10e. Doduse u Galeriji ce uskoro samo norveski gastarbajteri, arapski seici, silikonske trophy-zene i njihova bogata decica se setkaju. Plus ja koji obigravam Dunk Shop u potrezi za dobrim dealom za patike, uskoro ce da mi zabrane prilazak oni jadni ljudi i zene koji su prestali da me pitaju da li mi treba neka pomoc jer pomoci, naravno, nema.
90% sadrzaja ste vec videli u prethodnim filmovima, ali i igrama koje su exploitovale motive fransize i xeno-koncept aliena kao sto je Dead Space. Dakle sve je tu, androidi, posada koja ne zna sta je ceka, saznajuci usput kako je prosla prethodna posada, alieni koji izlaze iz stomaka, a novina sa kojom je Ridli Skot - spojler alert - us*ao motku ovaj put na kraju filma je prilicno opasna xeno-beba, rezultat gentskog ukrstanja coveka i xenmorfa kako bi se ljudima obezbedilo bolje prezivljavanje u surovom svemiru.
Prva polovina filma je nostalgicni kolacic za SF fanove generalno. Slatka mlada glavna glumica koja je verovatno dobila posao preko veze na nekoj Harvi Vajnstajn superjahti, a treba da bude nova Sigurni Viver, podseca na oldskul starlete sa ocima punim suza i zaista se potrudila da glumi (retka pojava danas). Uzivao sam zaista u njenim krupnim kadrovima. Njena skorija filmografija ukljucuje Prisilu (Elvisova zena) i Civil War, oba filma nisam gledao, ali su mi negde na torent-listi zatrpani pri dnu. Misteriozno nedostaje samo radar u Romulusu, ali zato su tu stari monitori sa krupnim dugmicima, burst-puske, a kanonski su poveli racuna o stvarima kao sto je kiselina umesto krvi, mozda malo i previse, ali ce alien-nerdovi biti vrlo zadovoljni.
Sve u svemu, dobar. Ako nemate prilike da ga gledate u Imaxu iz bilo kog razloga, nek’ to bude ipak Galerija u nekoj manjoj 2D sali. Ostaje pomalo samo zal sto je danas sve svedeno na reciklazu i monetizaciju nostalgije. Apsolutno nista novo i originalnu ne umeju da smisle vise, a da to valja. Jedan od razloga zasto je originalni Alien bio tako dobar, je i taj sto je bilo nesto nevidjeno, za to vreme smelo, sa super efektima, jakom zenskom glumicom, svi su se pitali kako su napravili scenu izlaska iz stomaka. Danas, posle 45 godina… skoro sve isto. Dobar je i plakat, zelim da istaknem.
… nemojte ga gledati uopste! haha
Bez sale, ovaj film vredi pogledati jedino u IMAX-u kod nas, ali ako u gradu nemate IMAX sale, a imate dobar “kucni bioskop” (Atmos, Vision), sacekajte da film izadje za streaming! Topla preporuka.
Jezivo je sta u pojedinim salama u Srbiji nude.