Ma meni oni ne smetaju fizionomijom nego ponašanjem. I u originalnom filmu Sting i MacLachlan nisu bili macho muškarci, ali ova dvojica kao razmažena derišta.
I inače me film razočarao ali sam sam kriv što sam uletio u hype. Bez fluidnosti, sa debilnim dijalozima, bez razvoja likova, sa rupama u radnji… Dva najbolja glumca su svedena, jedan na ulogu pajaca a drugi na tri rečenice u cijelom filmu.
Ima i nekih odstupanja od kanona ali s obzirom da to ne utiče značajno na kvalitet filma neću sada ulaziti u to.
4/10 samo zato što ima nekih vizuelno dobrih scena, inače niš posebno ne mogu da izdvojim.
Neki dan su bili i snimali na prostoru bivše Šećerane u Zrenjaninu. U krugu te firme i moja ima zakupljene prostorije, pa smo taj dan morali na teretni ulaz saobraćati. Postavili šator za ketering kao da je poveća svadba u pitanju.
Prvi deo bio krš, Kano bio najbolja stvar u celom filmu. Kostimi su blagi očaj, obični smrtnici prave 10x bolje kostime sa 3d štampom i sl. nego ovi slepci iz filmske industrije. Onaj Sub Zero s 45kg, maska veća nego njegova glava, nisu ni to mogli da rade po merama glumaca.
Onaj glavni lik da ne pričam, ne sećam se ni kako se zove, toliko o njemu
Poor Things je ludilo od filma, Saltburn nisam jos gledao. Bas sam srecan sto prave ovakve zanimljive filmove u poslednje vreme, cak i ako ispadnu hot trash (ko recimo Babylon) barem ti drze paznju od prvog kadra. Melem za moju snobovsku dusu.
Emma Stone se pokazala da zna da bira umetnicki jake projekte, bez obzira na box office potencijal, za to ima moj respekt. Prakticno postala Lanthimosova muza, evo vec tri dobra filma nastancali a planiraju i cetvrti. Sad im se izgleda i Jesse Plemons pridruzio, covek pojavom nista specijalno kad ga vidis, al u svakom filmu njegove scene ispadnu najjace.
Gledam Poor Things i sve mi nešto ima poznat vajb, kažem prisutnima ovo mi kao Lobster poetika, tražim danas, ono isti režiser. Volim kada nema puno uvijanja i ljudi izbace film kakav su zamislili. Tačno vidiš da se tu niko nije muvao da nešto cenzuriše ili pak odobri. U moru netflix-like polupina, pravo osveženje.
Pogledao sinoć Moonfall iliti Pad Meseca sa Hali Beri.
Iskreno uprkos ne baš sjajnim ocenama i kritikama meni se svideo film, onako zanimljiva ideja i premisa i film je ovako dosta dinamičan i zabavan za gledanje i iskreno mnogo više sam uživao gledajući ga nego neke tu izvikane i visoko ocenjivane filmove, iako film ne donosi nista toliko revolucionarno i novo i na momente se čini da je film kao mix raznih popularnih SF disaster filmova kao što su Armagedon, Deep Impact, Dan posle sutra, 2012, itd, a inače sa tom teorijom o Mesecu kao veštačkom objektu su ja mislim prvi izašli jedni ruski naučnici tamo 70-ih godina prošlog veka i ta teorija je poslužila i Džordžu Lukasu tvorcu Star Wars-a za onu njegovu Zvezdu smrti (Death star) kao džinovski svemirski brod u obliku planete.
No što se mene tiče sve u svemu jedan ovako zanimljiv, dinamičan i zabavan film sa nekoliko zaista epskih scena i svakako vredi ga pogledati koji put.