Bas steta. Razumem ja da nije nesto revolucionarno, ali makar da bude ppristojno.
Koliko sam shvatio iz naslova ovo je prvi deo. Bice jos?
Mozda poprave utisak u drugom delu ako ga bude.
Pogledacu za vikend.
Zapravo nije los, pravi avanfuristicki. Podseca malo na stare filmove, na momente ima i Star Wars vibe (kantina). Gomila zanimljivih likova, vizuelni spektakl.
Pogledao sam film, nije toliko los kada ga tako pogledam.
Ima tu dozu da izgleda prenaglaseno i smesno.
Ali je najveci problem filma je sto prosto fali jos… pa ostavlja nedovrsen utisak ali to i jeste samo prvi deo.
Pogledao sam The Creator. Meni se bas svideo. Prica jeste tanka ali… kadrovi su dobri, nacin snimanja mi se svidja.
Da se ispravim… nije prica losa. Ona je univerzalna i vecna. Mozda je adaptacija mogla biti bolja ali ja sam zadovoljan.
Ako pod pricom podrazumevas nekav genericki konflikt izmedju ljudi i masina ili dve grupe ljudi u kojoj su jedni za carstvo u kojem caruje drugarstvo a drugi za rat. Sve je u filmu ludo i brzo, konflikt je prikazan dosta ubedljivo, ali film nema nikakvu dubinu koju su pokusali da oslikaju kultni reziseri, poput Ridlija Skota u Blade Runneru, o piscima kao sto je Asimov da ne pricam. Imas takav legacy na cijim ramenima i slavi napravis “bitku na neretvi” za dogadjaj koji se nije desio. To je ukratko “kreator”, samo obican ratni film. Rat bez poetike, gomila eksplozija. Vulgarna monetizacija tinjajuce anksioznosti oko AI razvoja i napretka.
Rekoh da mu fali dubine! Ali… u neku ruku zasto treba uvek neko da nas drzi za ruku i postepeno.uvodi u pricu? Zasto mora da nam sazvace…
Nekada su dovoljni samo obrisi slike. Ti napravi ostatak. Svako od nas neka popuni “rupe”
ako ne uvek moze da gleda “prijatelje” ili slicnna visokoumna ostvarenja.
Nikolas Kejdz je razbio u Dream Scenario. Odlican!
Wish je bas jako los, ne mogu da verujem koliko je propo Dizni.
A ti si nesto ocekivao. Zna se cemu oni sluze…
Ma bas me briga cemu sluze. Nego je kvalitet animacije straubalan a to je nesto sto nismo ocekivali od Diznija. Kao da je pravio neki cehoslovacki studio. Hteli su da naprave omaz starim crtanima a samo nalepili neki uzasan watercolor filter. Poslednji su bili bas vizielno raskosni (Encanto, Luca…)
Muzika isto, numere su toliko lose, bez ritma, rime, kao da je neko netalentovano dete pravilo.
Prica genericka, kao da je AI…
Hiperprodukcija… sta si ocekivao. Kao da gledas serije sa Pinka ![]()
Ovo deluje interesantno.
Jake je odličan za ove uloge, Southpaw je isto top film. A i McGregor ovde glumi sebe maltene ![]()
Evo jedan totalno otkacen film. Niskobudzetno ali dobra ekipa i luda prica.
Met Dejmon o filmskoj industriji danas:
https://x.com/ionlysayfacts/status/1754147049107345433?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ
Ili zašto imamo manje filmiva na koje smo navikli. Interesantan ugao.
Ima logike, okruzenje je drugacije. Drugi uslovi za zaradu. Iz njihovog ugla ima savrsenu logiku.
Ne vidim da je rekao nesto posebno epohalno. Da, niko nece da rizikuje, jasno je to.
Pa nije otkrio Ameriku ali je onako prostim jezikom rekao da je nestao vazan izvor prihoda. Nije cak ni najvaznije kolicina nego ta mogucnost druge sanse. Kao sto ne uzmes odmah ide posle dodatk od DVD.
Mislis na dvd? Nije, preselilo se na striming servise. Ne znam sto spominje DVD to je samo medijum.
Hiperprodukcija i ogroman novac su krivi. Los kvalitet takodje. Ljudi nece vise da rade za pare koje su nekada bile nezamislive. Intern u postprodukciji zaradjuje vise nego filmska zvezda nekada. I to u relativnom a ne apsolutnom iznosu. A Met Dejmon kosta. Sto ne kaze da je njegov honorar pola filma i koliko mu zaradjuje agent. Sto ne smanji svoj honorar. Niko vise ne moze da priusti Met Dejmona i Ben Afleka. Uzgred gledao sam Air, dobar film.
Hiperprodukcija isto uzas zivi. Ljudi vise vremena provedu trazeci sta ce da gledaju na Netflixu nego zapravo u gledanju sadrzaja. Problem je i sto je content suvise slican. Kako razabrati u tom moru. I sve je vec snimljeno i prezvakano 100x.
Mora da se vrati duh rizika. Nekada se islo all in na Spilbergov novi film. Takodje sve je politicki korektno previse. To vise nije umetnost nego podilazenje demografijama, propagandni materijal. To vidis ne sme da kaze, iako zna i misli.