Filmovi vol. 3

Pre su filmovi zbog DVDa imali dodatni priliv, posebno TV. Imao si bioskop pa onda film ide na TV pa onda na DVD. Danas bioskop pa streaming, ili u većini slučajeva odmah na streaming, što dodatno uklanja dodatne izvore novca.

Danas i da hoćeš niskobudžetni film, teško ćeš ga pokriti. Zato imamo gomilu filmova koji su čak ispod niskobudžetnog, krstiš se levo i desno ko tu glumi, a realno mogu samo tako nešto da naprave. Sa druge strane visokobudžetni filmovi idu na zicer ne bi li povratili investiciju i zaradili. Zato vidimo gomilu nastavaka, superheroja ili remakeova koji idu na siguno.

Malih i nezavisnih (pravih) filmova ima i dalje, samo njih niko ionako ne gleda :woman_shrugging:.

1 Like

E mene je uhvatila manija gledanja takvih filmova. Kojekakvih zivotnih prica i drama… ima covek da se lepo iznenadi. Eno gore sam kacio jedan takav.

1 Like

https://x.com/jesawyer/status/1755408258406474229?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ

:open_mouth:

2 Likes

Kakav feel good film.

Sada sam pogledao GT Gran Turiamo.
Nisam znao da je po istinitom dogadjaju. Jbt koja prica, da covek ne poveruje.
Pa GT je definitivno igrica koja vredi svaki $ da se kupi. Kada se uzme kako su je pravili svaki auto tako preneli. Mozda i najvrednija igrica ikada.

3 Likes

Da dodam Sony je bas bas bas pokidao sa ovim filmom i naravno igricom.
Jedine za koje znam da su se ma 10% od ovoga cimali je za BF4 kada su isli sa US trupama u Irak da snimaju prave akcije i zvukove svog oruzija.

Dobar je film, malo je zbrzan u početku nekako ali fino su ga uradili. Dobar im je taj ugao gde gejmer ulazi u pro trke, kad sam video prvi trailer bio sam u fazonu “meh, još jedan fim sa automobilima gde će neki unknown lik da pobedi na kraju” ali nije loše. Nissan GTR for the win :heart_eyes:

Inače gledaj i Ford v Ferrari ako nisi gledao, po istinitom događaju plus glume Matt Damon i Christian Bale. :ok_hand:

1 Like

I gledaj Ferrari (sa Adam Drajverom)

Treba tek da probas GT7 u VR-u, neuporedivo je realisticniji dozivljaj voznje.

Gledao sam. Fenomenalan je film.

1 Like

Odgledao novog Indijanu Dzonsa, i bogami ostao prijatno iznenadjen!

Posle onog idiotluka s friziderom i tarzanisanjem po lijanama, smorih se kad sam cuo da oce jos jedan da naprave. Sta uradise s ikonom mog detinjstva. A delovalo mi ni da recenzije nisu mnogo dobre.

Medjutim, ovaj film ispravlja sve greske prethodnog dela – sutnuli iritantnog shiu leboufa u zapecak, vratili naciste, i sto je najvaznije, prihvatili da je indi sad matorac. Brinulo me da ce phoebe ispasti jednako nervirantan karakter ko shia, medjutim dobro su je napisali. Taman komplement dzangrizavom harisonu fordu.

Podmladjivanje u prvom segmentu filma je isto odradjeno odlicno. Samo par kadrova mi je delovalo malo neprirodno, al pazili su da ne bude blam scena ko sa matorim de nirom u Ircu koji jedva hoda a ovamo je kao mladic. Jos malo pa ce stvarno moci neciji lik beskonacno da koriste, ma koliko originalni glumac ostario (ili umro).

Elem ne kazem da je film savrsen, al ako ce ovde stati s Indijem (a trebalo bi), dobro su zaokruzili celu avanturu. Vise nisam zalostan kad pomislim na ceo serijal. A muzika Dzon Vilijamsa bozanska, naravno, samo se najezim kad cujem glavnu temu.

2 Likes

Nisam imao nameru ni da pokusam. Da nekvarim sebi sve lepe uspomene (sem onog skorijeg)
Ali posle tvog lepog opisa sam resi da mu definitivno dam sansu.

1 Like

Tako i ja razmisljao. Ne ocekuj cuda, al meni barem je bio daleko bolji od prethodne abominacije. Samo nek ga ne diraju vise.

Zack Snyder dobio nazad prava za film 300 i kreće se u nastavak. Da budem iskren, ovo me raduje. Svidela mi se prethodna dva dela. Drugi deo u bioskopu bio top :ok_hand:

Da,samo je lik poceo da smara. Sve mu je isto. Kao kada glumac upadne u jedan kalup i onda sta god da glumi on glumi istog lika.

Moguće, ali mi se svideo način na koji je odradio scene, slow motion i ti neki detalji, pogotovo soundtrack u drugom delu. Ne polažem neke nade u 10/10 film ali biće mi pravo osveženje da pogledam danas ovako nešto sa tom tematikom u moru superheroja i gluposti. Da mi je neko rekao da ću ovom filmu da se radujem, ja ne znam… :joy:

Da, bilo je super i to je to. Ajmo dalje… u tome je problem uvek na isti kalup.

Zarazliku od 90% besciljno glupavih filmova pa i od ovog Snajdera upravo sam pogledao jedan film vredan svake sekunde gledanja.
Nema muskaraca u helankama, gradovi ne gore… nema vanzemaljaca…
film ima pricu.

2 Likes

Odlican film

Realno kad vidiš da iza filma stoji Focus kuća, jasno je da ne može biti loš. Ne pamtim da sam išta gledao od njih a da mi je bilo bezveze.

1 Like

https://x.com/wario64/status/1759947149112918241?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ

2 Likes

Iskreno samo sam pustio. Nisam ni pogledao ni ko pravi ni ko glumi.
Generalno ja volim da pogledam drame, tv, pozorisne pa radio drame. Ovo kao da je drama pisana za pozoriste.
Ali si me zainteresovao, pogledacu sta imaju jos da ponude.