Definitivno za razliku od Batmana ne opravdava ovoliku zahtevnost (na konzolama). Modifikovan Fallout 3 engine, malo nasminkan refleksijama ali i dalje vrlonskromnih tekstura i geometrije, doveo je u pitanje da li je ovo zaista next gen igra.
Evo malo sličca
(pomera se pozadina menija, nije ovolko rtd)
Meet the Fokkers.
To je taj cuveni pogled kad se izađe
Face nisu toliko loše ali su animacije diskutabilne
Sve u svemu posle sat vremena: Svidja mi se kako se brzo lootuje, crafting svega i svacega je isto do jaja, od weapons, ammo, svega redom do kuvanja hrane nad vatrom.
HUD je stvarno ocajan, prvi mod cim izadje morace da se stavlja.
Sad odo da sednem u power armor da satrem neke rejdere.
E da, pucanje je odlicno. Osecaj je kao pravi FPS da se igra, trojka i NV su imali vrlo clunky pucanje. Nisam VATS morao da koristim skoro uopste.
Power armor kida.
Zabola igra posle 2 sata igranja da sam morao sign out. Good ol’ Bethesda.
Iz nekog razloga mogu do besvesti da u falloutlauncheru gasim godrays, ugasim i upalim i on je opet na low.
Otišao u documents\my games\fallout 4\fallout 4.ini i prebacio
bNvGodraysEnable sa 1 na 0, ali opet ista stvar. Vidim već je izašo i prvi update koji popravlja black screen i audio lag.
Ni Read Only ne pomaze. Cekamo update. Sto se samih performansi tice, igra ide od 30-60fps na Ultra (sem GodRays naravno, to je Low posto ne moze Off). Najveci problem koliko vidim im je osvetljenje, tu gubimo najvise fps-a.
Stigao sam do prvog gradica posle Sanctuary i dobio sam quest da se vratim nazad sa grupom ljudi. Tu sam stao. Za pocetak mislim da je igra preobimna. Od pocetka customize svega i svacega, mali milion izbora za gde sta i kako. To je super, ali vidim da cu sledeca dva dana da citam tutorijale pre nego sto nastavim igru ![]()
I da dodam samo da mi je trenutak kada se otvaraju vrata Vault 111 odlicno uradjen. Fantasticno priprema za postapokalipticnu atmosfreru.
Ja stavio sinoc da se kupuje, jutros pogledao, skinulo se 23%. Well ****. Stalno sam se tjerao da predjem Fallout 3, ali evo izgleda da cu prvo odigrati 4, pa onda retroaktivno i 3.
40 minuta za pravljenje lika… Yeah… This aint good for my OCD…
Ja počinjem s igrom tek posle 16č, benti pos’o i sve…
Ja sam uzeo default lika, bas me zabole kako izgleda. Ono što mi nije jasno je kako povezati PipBoy app sa igrom. Pokrenem na tabletu, izbaci mi da biram PC, One ili PS4 i nakon što kliknem na PS4, skenira i izbaci da nema podrzanih uredjaja u blizini. U Gameplay opcijama sam uključio PipBoy App i resetovao igru 
oooo dragi Boze, izgleda da su ljudi vezali animacije ( uopste engine ) za framerate, sto vise FPS-a, animaciej se brze odvijaju… WHAT THE **** Bethesda ![]()
Sad će opet neko reći da se ne primećuje razlika između 30 i 60fps. 
Zamislite coop sa ovim
Jedan lik u 30fps, drugi lik u 60, zoooooooooooooooooooooooooooom
Hahah nfs rivals all over again.
Ukoliko imate stuttering na PC-ju, samo je potrebno da ubacite ifpsclamp=60 komandu u fallout4.ini fajl i igra ce biti butter smooth. Ista je fora kao i kod Skyrim-a. 
Inace, igra je prelepa. Mnogo mi se svidja svet, borba je dosta bolja, steta sto nemam vremena da igram ovo remek delo duze.
Well, igracu ovo jedno 3-4 godine posle launch-a kao sto sam igrao i Skyrim. Lepo skinem GOTY, ima manje bugova i imace modove koji ce poboljsati igru jos vise. A bas su usrali sto su vezali framerate sa animacijama i fizikom.
Circlejerk ko circlejerk. Osim sto mi je jednom zabola igra nisam imao problema u 5 sati igranja. To sto je engine iz 2002-e godine to je najveci problem.
Lol komentari za AMD. Iskljuci se doesn’tworks i dobijes 100+fps opusteno.
Smara nvidija, cak i na nvidija karticama god rays prepolovi fps a razlike izmedju low i ultra GR-nema.
Ali kako?
Stoji mi na low i kao onaj gavran me tauntuje “Nevermore”.
Mislim da mozes ini fajl da prebacis na desktop, tamo promenis, sacuvas i vratis u folder. A mozda i neko lupa po internetu.
E dosta za danas… 7h pure gameplay-a i na desetine bugova (good ol’ Bethesda). Po meni, predivna grafika, jos ljepsa atmosfera, ustiman gameplay skoro do savrsenstva… Nisu normalni, mali milion opcija igra ima. Zadrzao sam se samo 2h cisteci smece sa Sanctuary-a… Igram na very hard, ide sporije, i komarci me ubijaju hihihi
Mapa mi se ne cini bas enormno velika, da je igra “gusta” od sadrzaja, hmm… Prvi grad u koji sam uletio, Concord, je bukvalno imao 3-4 objekta koja su se mogla istrazit, ostalo jok… Neki veci pad fps-a nisam primjetio, igra ide fluidno, do sad. Eto da ne bude da nemam kritika…