Fallout 4

Aj pojasni malo ovo predivna grafika leba ti ? Svi pricaju da je ocaj i da mnogo zaostaje a jedino je tebi predivna :slight_smile:

Nista revolucionarno, govorim - po meni - predivna grafika, s kojom su uboli atmosferu sto je i najbitnije. Ljudi pretjeruju sa izjavama. Ovo je ogromna igra, RPG prvenstveno, ne benchmark za grafiku… Probaj sam uostalom.

Lexington je prepun. Do Bostona nisam ni dosao, al mislim da su fino popunili mapu. Ali da, nije velika.

Skyrim mi se cini duplo, ako ne i vise, veci. Oh well…

Duplo veća od Skyrima, duplo manja od W3.

tralalalalalallalalalalala
lalalal
lalala
lalala
lalalalalalalal
lalalala
lalala
lalalalalalalaa
lalalal
lalalalal
lalalala
llalalalalalaalalalalalaalala
lalalalalalaalalala
lalalalalalallalalalalaal
lalalalaalla

[spoiler]Jel može neko da mi objasni dve stvari:

1. Kako da odradim side quest za food production?
    Iza jedne od kuća u sanctuary su se pojavile par sadnica kupusa ili čega već i slučajno sam negde lootovao 1 corn, posadio ga i onda sam assignovao radnike na to, ali to je tek 40% requirementsa za quest.
  2. Šta uopšte da radim sa ovim power armorom? Sredio raidere i jednog deathclawa, otišao nazad u njemu do santcuary-ja i fusion core mi je već pri kraju. Odradio i jedan side quest za minute men, očistio jedan ogroman outpost od raidera, ali čini mi se da bi to išlo jedno 10 puta brže da sam išao sa armorom[/spoiler]

Nisam stvarno mislio nista komentarisati, bas me zanimalo. Ima li onih zamrzavanja od sekundu sto su ljudi prijavljivali, i pada fps-a kad se zumira? I koliko ti traju ucitavanja kad izadjes vani? No its-fine-I-dont-notice-it-bullsh!t please, iskreno pitam.

Edit : Vidi samo jedna osoba glasala na poll-u. Interesantno krajnje. Il’ ljudi stvarno hoce da budu fer pa da prvo igraju, il’ se boje dati ocjenu zbog razapinjanja na forumu :smiley:

Amusing.

Pa ono kad su se i moderatori koji su davali witcher trojci jedan posle pola sata opametili, logicno da ce i drugi clanovi.

Ma **** me se, sprdam se. Iskreno, nisam primjetio. Pad fps-a se desio 2 puta sveukupno, i to pretezno u podrucjima koja su krcata neprijateljima. Jednom mi se zamrz’o loading screen, inace su ocitavanja ne duza od 10-15 sekundi. Ali dobro, sve je to u 7h, boga pitaj kako ce biti dalje… Sve u svemu, zadovoljan sam. Bethesda preferita MS, tako da ne sumnjam da ce ispravit ubrzo to sto imaju kroz koji update.

Pa prošao sam pored red rocketa na putu ka sanctuary, a i u santcuaryju ima taj isti hepek za armor. Tamo sam ga i parkirao, samo nisam primetio da mogu išta da radim za fusion core, samo neke modifikacije i repair delova armora. Pogledaću opet detaljno.

Elem što kaže Lordish prva 2 3 sata proveo po santcuaryju ko cigan sve scrapovao tražeći bakar i još para elemenata.
Sviđa mi se taj novi segment, samo nisam uspeo još da sklopim nikakavu zgradu koja bi ličela na nešto. Obavezno bude neka rupa u zidu građevine.
I da, ja sam dao peticu na pollu. Delom što može na mojoj kršini da se igra, delom što nema onog odvratnog filtera :smiley:

Mozes da storujes delove koje nadjes, i da kraftujes nove delove, to je to. I repair naravno.

Da, sad napokon ima razloga da se skuplja sav onaj junk u trojci i nv bilo vrlo malo stvari za skupljanje. Scrap, old world books i tako to.

Skyrim bio dugo najigranija SP igra na steamu, sad ce to da bude Fallout 4 :slight_smile:

Mozda s vremenom, ali ne ubrzo. Previse modova za skyrim, lako i do 1000h moze da bude zanimljiv :smiley:

Evo detaljnih uputstva na redditu za AMD korisnike, kako smanjiti teselaciju i iskljuciti doesn’tworks.

Meni je isto grafika prelepa, ali samo kad je sunčano ;). Atmosfera u igri me podsetila na period kad sam bio klinac, i išao često do jednog lokalnog izletišta u šumi. Potoci, ruševine (bio neki napušteni motel sav razlupan), čak i one neke biljke. Tamo bi se ladno mogao snimiti neki real life Fallout cosplay action filmić :D. Znam da me je uvek hvatala neka jeza kad sam bio tamo.

Lokacija je Lipovača u blizini Šida.

Ja sinoc zaglavio do 3h,predivna igra,grafika nije spektakularna ali je i vise nego zadovoljavajuca za open world igru…ja za sada prezadovoljan,glasacu za par dana jer je za sada izmedju 4 i 5…

Ma dobar je i lightning unutra. Obidje se jos jedan Vault relativno brzo i ono super izgleda. Jes suntav engine, al osvetljenje i depth of field dobro izgledaju.

Sem jedne sobe u kojoj je stajala kanta sa zapaljenim djubretom sto mi je skinulo 15 fps. A u sred grada sa onolko zgradurina i prepunim vidikom stvari ne pada ispod 60.

Creation’s ways are mysterious.

Posle 2h igranja, igra mi se bas svidja ali bljestava i izbledela grafika je losa za moj vid, bas osecam da mi nekako smeta… Moracu da smanjim brightness, pa da vidim kako ce delovati.

Ako je suditi po aktivnosti na ovom forumu, novi Tomb Raider ce umreti tihom smrcu… :smiley: Ko ih tero da izadju isti dan kad i F4, koji je usiso sav vazduh u sobi.

A koliko primecujem po svakojakim zalopojkama po netu, nije bas instant klasik ko sto smo se nadali. Backlash je vec krenuo.