E3 2016: Očekivanja, nade i strepnje - Here We Go Again


Pošto nam se bliži taj magičan period za gamere, E3, red je da, kao i prošle godine, prodiskutujemo oko toga šta očekujemo od ovog E3, koji bi mogao da bude jedan od najinteresantnijih u poslednjih par godina. Da li ćemo zaista videti revizije konzola? Da li će potvrditi da su neke igre odložene za sledeću godinu? Koliko ćemo CG trejlera videti a koliko pravog gameplaya? Da li E3 zaista gubi važnost u odnosu na poslednjih par godina? Da li će se Sony i MS nadmašiti u odnosu na prošlu godinu? Kako izgleda nova Zelda u akciji? Toliko pitanja, a tako malo odgovora…

Ostaje da vidimo, ali je do tad interesantno diskutovati o realnim, nerealnim i totalno neočekivanim mogućnostima koje nam donosi E3 svake godine. :slight_smile: Verujem da će kolega @S.T.A.L.K.E.R. imati dovoljno materijala ove godine za par epizoda rekta :smiley:

Znači, šta vi očekujete od E3 2016?

2 Likes

Najvise me zanima prezentacija od Bethesda-e. Logicno, sto se tice mene :smile:

Ocekivanja:

  • Najava Remaster TES serijala. Pocevsi od Morrovinda, pa Obliviona, i Skyrim-a. Kompletan paket.
  • Prepustanje prava Obsidion-u za novi Fallout spinoff, poput New Vegas-a.
  • Drugi val Fallout 4 DLC-ova.
  • Slag na tortu, bilo kakve informacije vezane za TES:VI. Makar samo da kazu da je u izradi, jer sigurno i jeste…

Moguca razocarenja:

  • Da se citav E3 vrti oko revizije konzola i 4K mogucnostima, bez prevelikog spomena na glavnu stvar citavog dogadaja: Igre.
  • MS izbacuje nesto slicno poput Ps4.5 (yeah yeah, suska se…).
  • Zapostavljanje trenutnih sistema i nedostatak optimizacije igara za doticne konzole, preusmjerena vecina resursa na nove revizije…

Toliko od mene.

Ja očekujem:

  • Persona 5 datum izlaska van japana, trejler sa engleskim glasovima i da neće imati datum za evropu
  • Odlaganje igara poput The Last Guardian, Horizon, ReCore i još par
  • Najava da će Halo Wars 2 izaći za XO i PC, sa Halo Wars za BC, možda čak i da bude Preoder bonus
  • Zelda WiiU/NX koja će biti istovremeno uzbudljiva i dosadna, ali će biti neverovatno nahajpovana nakon svega što se desilo oko igre
  • Nove konzole i VR

Nadam se:

  • Persona 3 i 4 izlaze kao deo PS2 Classics za PS4 ili Remake Persona 3 koja ima sve iz FES i Portable u jednom pakovanju, sa sve trofejima, za Vitu i PS4 i Persona 4 Golden za PS4. Ma, fuck it, ipak je 20 godina postojanja, SVE igre su dostupne za Vitu i PS4
  • SE objavljuje datum izlaska za Kingdom Hearts 2.8, možda i da će KH3 izaći u 2017
  • Demon’s Souls Remastered za PS4, na kome radi Bluepoint
  • Sly Cooper igra za PS4
  • Gravity Rush 2 datum izlaska, Ni No Kuni 2, KH ReMix sa svim igrama iz 1.5 i 2.5 HD ReMix za PS4, još dosta JRPG za PS4
  • Lokalizacija nove Experience Inc za XO i finansiranje dodatnih igara iz JRPG žanra, kao što su radili tokom ere 360
  • Portovanju Zero Escape igara za PC i potencijalno PS4, XO

Jedino od čega “strepim” jesu nove konzole i forsiranje VR umesto dodatnog fokusiranja na video igre. Ni jedno ni drugo me ne interesuje, ali me zato igre itekako interesuju.

1 Like

Ja se bojim tih novih konzola, jer iako svi unapred povikuju “backward/forward compatible”, ja se opet bojim da će, ukoliko izađu te nove konzole i ukoliko budu mnogo jače (npr. novi xbox u odnosu na xbox one), developer-i radije birati da se mnogo više fokusiraju na te nove konzole, dok će stare postati samo port-ovi od strane nekih drugih razvojnih timova. Što se očekivanja tiče, interesuje me samo Xbox štand ove godine i igre koje će da nude, voleo bih da vidim neki dobar klip iz single player kampanje GoW 4 igre, ReCore me dosta interesuje. Očekujem datum izlaska za Cuphead, dosta je bilo :laughing:

Pa ono sto bi ja voleo da vidim :

Mass Effect : Andromeda vise detalja i trailera) , najavu i neki trailer za god of war 4 , takodje najavu za Gran Turismo Sport kao i neki trailer i vise detalja vezanih za igru Detroit, mozda iz a Cyberpunk 2077, zatim i neki trailer i vise detalja za Shenmue 3.
Takodje voleo bi da vidim makar neki teaser za novi Assassin’s Creed, makar da nam otkriju mesto i vreme radnje ako nista drugo.

Zatim voleo bi da vidim i neki HD remaster nekih starih hitova , tipa Star Wars : KOTOR ili Mafia 1.

Takodje neki novi interesantni IP je uvek dobrodosao.

Eto mozda nas iznenade sa nekom novom Star Trek igrom , s obzirom da je ove godine veliki jubilej, 50 godina Star Trek fransize , izlazi novi film a pocetkom naredne godine i nova serija , pa eto mozda i neku novu igru najave.

Sto se tice hardvera nesto mi je i svejedno, eto mozda bi bilo OK da najave izlazak PS4K ove godine po ceni za sada klasicnu PS4 verziju a da za klasicnu PS4 verziju najave pad cene.

Koliko se sećam, za Cyberpunk su rekli da neće ništa prikazati do 2017?

E ovako. Prvo, odmah da kazem da me dominantno interesuje Xbox konferencija, mozda sa osvrtom na izolovane slucajeve koji nisu pod kapom MS-a.

Realna ocekivanja:
Ocekujem neki Gears of War 4 singleplayer gameplay, koji nece biti u mrklom mraku kao prosli, s obzirom da su pricali da GeoW4 treba da prikaze svu raspolozivu graficku snagu XO-a.
Ocekujem neki CGI trejler za naredni Halo, mada kapiram da to mozda I izostane sada, s obzirom da je Halo 5: Guardians jos uvek svez, a za ovu godinu je najavljen Halo Wars 2 (koji me ne interesuje uopste).
Ocekujem gamplay za Battlefield 1.
Ocekujem gamplay za ReCore.
Ocekujem datum izlaska i gameplay za Sea of Thieves.
Ocekujem datum izlaska za Cuphead, najavljuju ga 5 godina.
Ocekujem datum izlaska za Inside (ko ne zna o cemu pricam, u pitanju je naredna igra od Playdead studija, studija koji je napravio Limbo). I ova igra se najavljuje fazon 3 godine.

Realna nadanja:
Nadam se najavi nove igre iz Red Dead serijala, krajnje je vreme.
Nadam se najavi Alan Wake 2, posto Remedy vec 9 meseci radi na novoj igri, a za Quantum Break nece biti DLC-ova and shit.

Nerealna nadanja:
Nadam se najavi Half-Life 3 (Half-Life 2: Episode Three), ali se to naravno nece dogoditi jer Valve nije naveden u spisku izlagaca za ovaj E3 sajam, mada ima jos vise od mesec dana do sajma.

Strahovi:
Ne dopada mi se prica o revizijama postojecih konzola. Jedini nacin da prihvatim tu pricu je da postoji klauzula da igra ne moze da bude izbacena samo za novu reviziju konzole, vec iskljucivo za obe. Takodje, jedina prihvatljiva opcija za mene je da se novi hardver koristi samo u svrhu povecanja frame-rate-a, a ne I rezolucije ili poboljsanja tekstura. Svaka druga opcija bi bio pucanj u nogu, slicno kao sto se Nintendo unakazio objavljivanjem New Nintendo 3DS. Narocito je ovo neprihvatljivo MS-u koji ionako kuburi da sustigne PS po prodaji. Iskoristicu ovu priliku samo da ukazem ljudima koji se loze na celu ovu pricu da ne misle da ce igrati Halo ili Uncharted u 4K, jer kompjuter koji pokrece igre u 4K kosta 2000 evra. Znaci, cela ova 4K ili VR (u slucaju PS-a) prica je moguca samo za neke pikselaste igre. Sto se MS-a tice, zna se da oni ne furaju taj VR, vec AR preko Hololensa.

Ako mi verujete najvise se nadam da ce Ubi da najavi novog Raymana. ostalo vise manje.

2 Likes

Mass Effect Andromeda vise infa
Najava Red Dead Redemption 2 mozda i Remaster 1
TES :VI bilo kakvav info
Mozda al tesko GTA VI
Info o NX konzoli

NX neće biti na E3. Nintendo će prikazati samo Zeldu na E3. Nema nikakav Direct, ni konferenciju.

Ajde da dodam ovako u novom komentaru jer sam stari vec odavno iskucao: opet se suska o single-player DLC-u za GTA V, iako su bile vesti da se od tog projekta prećutno odustalo. Tako da bih voleo da cujem nesto vise o tome, to bih smestio u “realna nadanja” :slight_smile:

pa ako su se bacili uveliko na sesticu, moguce da ce taj dlc biti part of game :slight_smile:

bravo u pravu si zaboravio sam da su rekli da ce samo zeldu pokazati

Neka puste oblivion i skyrim u bc-u za one i ja sam zadovoljan… Ocekujem BF1 betu, gears of war 4-HORDE informacije.

Najviše bih voleo da se objave nove, sveže igre a bojim se da ćemo dobiti dosta nastavaka, od kojih većinu niko ni ne traži, ali će izdavači ići na sigurno.

Ono što realno očekujem od Microsoft konferencije jeste sledeće:

  1. Prikaz Gears of War 4 koji će nam dati bolju sliku o single player kampanji. Takođe Sea of Thieves gameplay sa datumom izlaska i objava public bete.
  2. Halo Wars 2 očekujem sa nestrpljenjem jer mi je prva igra jedna od omiljenih igara i dokaz da real time strategije mogu dobro funkcionisati na konzolama.
  3. Tu je i Scalebound za koji treba da vidimo koliko je napredovao od prošle godine i možda datum izlaska.
  4. Od zicera koje ćemo videti, najviše nade polažem u Crackdown 3 koji se polako kuva, i može biti još jedan hit. Treba sada da nam pokažu gameplay i onu silnu obećanu destrukciju.
  5. Re/core - haj da vidimo o čemu se ovde zaista radi. Šuška se da je u pitanju open-world avantura i da imate svoju “garažu” u kojoj kombinujete cores i delove za svoje botove.

Ono što nije najavljeno, ali vrlo verovatno da će biti objavljeno:

  1. Forza Horizon 3 - XB1/PC crossplay
  2. Neka najava vezana za Killer Instinct

Ono što bih ja VOLEO da se desi:

  1. Najava velikog RPGa u saradnji sa CD Projekt Red ili Obsidianom
  2. Novo čudo iz Remedy kuhinje (upravo su spakovali Quantum Break, vreme je za novi projekat). Može i Alan Wake 2.

Pa, ne bi me cudilo da neka od velikih kuca potkrepi Cyberpunk 2077. MS,Sony, who cares :smiley: ali Poljaci su dokazali da im ne treba niko da naprave remek delo.

Fali mi neka Zeldolika avantura. Darksiders i Castlevania su popunilu opsteprisutnu prazninu tog zanra u prosloj generaciji, a sada nema nista.

2 Likes

Uf, Kameo 2 mi pada na pamet isto :slight_smile:

1 Like

To bi bilo fenomenalno.

Pa pazi, Rare ima 3-4 razvojna tima, nisu svi angažovani na Sea of Thieves, valjda i ostali nešto čeprkaju. Najverovatnije Battletoads ali bih voleo da pokrenu i ostale IPs.

Za razliku od proslog e3, malo cemu se stvarno nadam ove godine – ko sto neko rece, uglavnom ce to biti nastavci nastavaka, same old. Sa izlaskom uncharteda juce, i dooma za koji dan, mislim da su se svi teshkashi ispucali, s izuzetkom Gearsa.

Bice zanimljivo videti te osnazene iteracije konzola, ako se uopste pojave, i kako ce pokusati da nam ih prodaju.

Bilo bi lepo da PSVR ima nesto jako da nam pokaze. VR uopsteno je grana industrija gde jos moze svasta fascinantno da se desi.

Sad kad nema vise onog gmaza Mattricka, ne plasim se nekog dizastera, i soni i ms su u solidnim rukama. A nintendu vec godinama tiho propada brend, ovo sa zeldom kao jedinom igrom je tuzno ali ocekivano. Sami su sebi zakuvali, godinama unazad pricam da ce im se njihova strategija obiti o glavu.

1 Like