Dragon's Dogma 2

Ja viđam komentare od običnih ljudi da su igrali CP na launchu na PC na high end mašinama i da nisu imali toliko problema. Bilo je bagova ali nije bilo rasulo. A CDPR je mahom dao svima PC kodove jer su znali da je na konzolama broken. I to najviše na prošloj generaciji PS4 i i Xbox One, čak sam viđao ljude koji kažu da je na PS5 bilo ok.

Opciono, naravno. Ja ne trosim ni dinara preko cene igre, ne kupujem fifa poene. Pay 2 win je agresivan, ali moze i bez toga, samo trazi dosta vremena.

Ove fore su bezveze za jednu singl player igru. Mada ne smeta mi toliko koliko cinjenica da se performanse raspadaju. Lakse oprastam gramzivost nego lenjost. Alo ne umes da napravis 60fps igru ne znam zasto se uopste trudis, trazi drugi posao.

Kupio, probao par sati i refundirao. Tragikomedija kako je neoptimizovano, mogu samo da zamislim kako je na konzolama. Šteta, jer se vidi da je dobra igra. Ne znam jel sam objektivan ali mi je kamera preblizu, fov slajdera nema. Podrške za modove nema, framerate i na 20tak pada. Skače i pada nenormalno. Kažu igra je cpu heavy zbog mora npca u gradovima i svih mogućnosti, u prevodu denuvo. Ako je ispeglaju u smkslu fps locka igraću pirata i neću se loše osećati, jer je ovo kriminal da se čeka 10 god i izbaci u ovakvom stanju

2 Likes

Sinoć od umora sam samo počeo igru ali danas uhvatih malo više vremena. Odlična mi je igra za sad. Igram pa zastanem pa pomislim: “Kako mi je nedostajao neki ovakav RPG”. Levelovao sam se danas od 2. do 9. levela igrajući. Igram kao Thief sa dva dagger-a, moj glavni Pawn je klasični melee fighter, druga 2 pawna koja vodim su tuđi, mage i archer da imam raznovrsnost. U svako novo naselje gdje sam našao sam kupio bolje dagger-e a armor sam samo početni kupio i zamjenio sam samo čizme u poslednjem gradu zbog nedostatka novca.
Učim još uvijek mehanike, dobio sam upozorenje da ne prihvatam nesumično sve questove nego da se neki questovi mogu odviti i bez mog prisustva. Znači nije ono klasično da ti može quest stojati u logu koliko ti hoćeš.
Borim se isto sa svojim porivima da sve pokupim jer ovdje što su više natovaren više ti se stamina troši i sporiji si, teže se penješ uzbrdo itd.
Za sejv se pored autosejva koristi spavanje u krčmi koje je poskupo ili kamp da napraviš kad si na otvorenom ali isto moraš imati camping kit kojih nemaš na početku toliko (sad već imam 3) i kad si u kampu mogu te napasti zvijeri.
No fast travel mi baš leži, ideš fino istražuješ. Main quest me doveo sad u glavni grad, odabrao sam da idem kočijom, možeš i pješke. Možeš da odspavaš u kočiji i to je kao neki fast travel a možeš jednostavno da sjediš i posmatraš dok se voziš. Ja zaspao ali napali goblini kočiju i onda moraš izaći da braniš.
U glavnom gradu se priča već malo otvara i fino me zainterosovala. Neću da spojlam ni najmanji detalj, ali mam taj neki osjećaj da je preda mnom epska igra.

Performance mi do sad nije smetao, jeste fps malo rough, najviše se vidi kad okrećem kameru okolo ali uglavnom zaboravim na njega.
Jedva čekam da sutra nastavim.

6 Likes

Najpametnije. Ja jos samo zamisljam, juce sam uzeo igru za 20e, bilo mi je muka i da pokrenem, samo sam napravio lika.

Osecam se kao taoc developera, umesto da se prepustimo carima novog rpg-a, mi se patimo sa 30 fps i pricamo iskljucivo o performansama, uz izuzetsk prethodnog posta iznad.

Znaci nema ni pirat za PC zbog denuva, prosto divno.

Da se razumemo nisam elitista do te mere ako je nešto dobro da ne bi mogao da igram 30fps, ali ako je locked. Ovo baš osciluje previše, bar kod mene.
Drago mi je da neko uživa, možda i nekad ja dođem na red, pod uslovom da je srede.
A što se tiče denuva razbiće empress u nekom trenutku sigurno, pretpostavljam da će tad pirat raditi bolje nego regularna verzija, ne bi bio prvi naslov

2 Likes

Apsolutno. Starfield je bio 30fps na konzoli ali glatko bilo, nije upadalo u oko. Ja imam tu sreću da nikad nisam bio fps purista, primjetim ali moram sa obraćam pažnju na to a ako se udubim u igru zaboravim na to. Morao bi fps baš biti loš, da me izbaci iz tog stanja i to se u ovoj igri dešava povremeno ali nije da je konstantno loše.

Ono što mi smeta kod ovog svega je, što je Zelda TOTK isto padala na 20fps-a i to su ljudi dokumentovali i nije se dizala frka uopšte. Onda je opravdanje, ali Switch je hardver iz 2017. Boli me uvo. Ako ti smeta fps, smeta ti fps.
Ne govovorim za nikog na ovom forumu, vi znate najbolje šta je vama prihvatljivo, nego govorim uopšteno za outrage na internetu.

Nadam se da će popraviti i optimizovati ubrzo pa da mogu i ostali uživati.

2 Likes

Ma veruj, nevezano za dd2 bolje ni ne gledati, ili barem svesti na minimum. Najbolje biti neobavešten i probati sam i donositi zaključke. Odavno ne čitam ign i slične, nebitno i ako je na nešem, yteri isto često nisu objektivni, neke stvari prećute itd.
Svaka budaletina je dobila platformu da nešto pametuje ili palamudi. Nebitno jel hardver u pitanju, igre, softver. Neke negativne stvari ili problemi bukvalno budu zakopani. Za dd2 je na redditu bio shitstorm hejta, stvarno ne pamtim odavno a da se ništa nije ni znalo. Hejt jer je moderno da se nešto hejtuje, kontroverzne i bombastične izjave, da ne kažem lupetanja radi klikova i lajkova.
Još jednom, vidi se iz aviona da je igra dobra, bez da sam zagrebao površinu. Sviđaju mi se neki koncepti, ako ideš na neki quest da moraš camping da isplaniraš, da ako umreš ne moraš da koristiš wakestone ali se vratiš u život sa manje healtha itd, da npcjevi ne mogu da se ožive, da svaka odluka ima posledicu, ili da se questovi failuju jer su istekli.
Nadam se samo da će je ispeglati u neko dogledno vreme, kad su mogli da doteraju cp, imam nade i za ovo.

1 Like

Ja bih rado odigrao ovo. Možda padne kupovina pa ako me baš zeza ostavim za neki budući patch. I kažu da je Xbox verzija bolje optimizovana za VRR.

Da, i ja sam to pročitao. Mada ne pomaže to toliko, mene slušati nemoj, ono što je meni prihvatljivo tebi možda nije.
Ali ja isto viđam po rpg grupama gdje sam, gomilu ljudi koji su kao ja i uživaju svejedno u igri.

Dobra stvar što se tiče fps-a je da više pada u gradovima gdje je puno NPC-ova a generalno se po gradovima ne boriš nego u divljini pa nije toliko bitno. Bar ja dosad nisam imao okršaje u gradu, mada tek sak počeo. :slight_smile:

To je zastarela paradigma da za RPG performanse nisu toliko vazne, pogotovu u gradu, jer kao puno je likova.

Setimo se samo prezentacije next gen endzina kada je predstavljen PS5, 1000 terakota ratnika svaki po ne znam koliko poligona tj infinite geometry-jem. :unamused:

Nisam rekao da nije bitan fps u gradovima, nego da je manje bitan. Bitnije ti je da je bolji fps u combatu koji je obično van gradova.
Iz Capcoma su rekli da je fps dosta CPU bound zbog ogromnog broja NPC-ova koji imaju svoje rutine itd. Zato pada više u gradovima. I zato su neki planirali NPC killing spree što je @celahudini spominjao da poprave fps.

To su statične kopije istog asseta. Više su nameštaj nego NPC koji ima svoj AI i intrerakciju. Takvi tech demoi se prave da prodaju viziju, nikad ne dobiješ nešto slično tome. Setimo se demoa za UE 3.0, nijedna igra na 360/PS3 nije bila ni blizu tome.

1 Like

Performanse su jezive. Ne znam sta mi bi na kraju da kupim. Nisu neke pare bile.

Napravio sam samo pawna juce, uopste mi se ne igra u ovakvom stanju. Ne znam da li najveci majstori game industrije u Capcomu rade nesto na patchu.

Pawn je devojcurak assasinn od 53kg, ja sam mag, niko nije tenk i deluje kao da ce biti bas cudna sinergija + ne mozes lepo da mases spelovima u nestabilnih 30 fps-a a jos i nema ziroskopa na tehnicki inferiornom Xbox dzojoedu iz srednjeg veka.

Šanse nema da se poboljšaju performanse u ovoj igri. Jednostavno CPU je star i to je to.

Može da se lockuje na 30, to je the best scenario za ovu igru.

Neka nadju nacin uopste me ne interesuje kako ce da postignu. Neka smanje NPC-jeve i ubace dinamicku rezoluziju kao Final Fantasy Rebirth.

Micro transakcija je bilo u svim Capcom-ovim igrama vec godinama ali ideja da za save file moras da platis je na nivou neke najobicnije, pay to win, igre za mobilne telefone a ova igra kosta 70 dolara!!
Kupio, nisam ni probao, trazio refund i odobrili mi refund ali pare jos nisu vratili.
Ali mi je zao sto je sve ovako ispalo jer sve sto sam video o igri mi se svidelo. Steta.

1 Like

Niste valjda trazili refund zbog opcionog fast travel placanja.

Nadam se da ce dovoljno ljudi da canceluje ordere i refundira pa da se natera Capcom da optimixuje igru.

Isti slucaj sa Jedi Survivor-om, dobre ocene a raspadala se prvih par meseci.

Izgleda da ipak review bombing ništa ne znači. Ko bi rekao. :smirk:

Juče sam igrao Forbidden West jedno sat-dva prije DD 2. Prelaz onda na Dogmu je baš bio težak što se tiče performansa. Ali kao igra i kao rpg, Dogma je miljama ispred, bar što se tiče mog ukusa.

3 Likes

Ma review bombing je glupost entitled gamera. Kao hivemind se okupe čim namirišu “krv” dok im zaista bitne stvari promiču.

Što se tiče konzole, nisam siguran da će tu ikada doći do nekog većeg poboljšanja performansi, posebno u naseljenim mestima jer igra simulation heavy. Uzimam kad legne plata pa šta bude :sob:.

1 Like