Days Gone

joj sto mi sve to dobro zvuci… :smiley:

Druže ti si mene pomešao sa nekim. Ja ne da ne dižem sony eksluzive u nebo, nego to ne radim ni sa jednom igrom, bez obzira na izdavača. Maksimalno sam objektivan, koliko se to može kada su u pitanju igre i trudim se da objasnim/potkrepim žašto sam nešto napisao. Ako nešto i napišem, to je uvek samo moje mišljenje i naravno da se može uvek razlikovati od drugih, niti je najbolje, niti se trudi da bude tako, jednostavno je moje. Seti se samo koliko pišem i o Switch konzoli, nisam je ni jednom pljuno, kao ni X1. Takodje, nikada nisam napisao nešto o nekoj igri u lošem kontekstu, a da je nisam pre toga probao i lično se uverio da je loša. Ako je nešto dobro, uvek ću to i pohvaliti.

Horde u ovoj igri se očigledno rešavaju na pametan način, navlačeći ih na klopke i eksplozivne naprave, a oružije služi da ih samo usporiš i sebi kupiš trenutak za veoma kratkotrajan predah. Nisam imao prilike da ih igram, tako da nemogu da tvrdim, ali sam uveren da koji god vid napucavanja stavio u tom trenutku, neće biti bez mane, jer kada za tobom juri 100 i više zombija, nema razlike da li ćeš ciljati u glavu, nogu, telo ili jendostavno šamarati ko blesav, bitno je samo da preživiš.

3 Likes

Na razmeni igara je otprilike 30-40 ljudi uzelo igru kroz share, da je igra tesko sranje vec bi bila gomila naloga za prodaju, nema nijedan…

malo slicica

3 Likes

Mozda ne prelaze jer je sranje :stuck_out_tongue: A i vecina naloga je preorder dok jos nisu izasle ocene.

Zamerke delimicno stoje ali je problem taj mentalitet da se bezrezervno veruje ocenama i 70+ igru smatramo nedostojnom vremena dok se ne steknu neki uslovi, padne cena ili bude x patcheva.

Bili smo mnogo srecniji kada nismo robovali meta-ocenama, ali su one nuzno zlo kao orijentir u danasnjem izobilju.

Inace Sony je najavio i besplatan DLC, tako da se momci stvarno trude i treba ih malo ohrabriti posle 15 godina portabilnih igara.

1 Like

Ovoj igri samo fali Naughty Dog ili Santa Monica poliranje, ovako i briljira i ne bas u nekim momentima…

Mozda ne na Pro-u, ali na vanila PS4 ima svega.

SK dao postenih 80. Mada, Qzma nije toliko bio impresioniran gameplay-jem, koliko pricom i likovima:

Inace, desio se mali… skandal sa ovomesecnim izdanjem, odstampali su broj sa 15 strana iz prethodnog meseca. Tako da imamo i prve utiske i review za Days Gone. Redakcija je brzo reagovala, ponudila 15 strana koje nedostaju u vidu pdf-a, a sledeceg meseca ce biti broj uvecan za tih 15 strana.

3 Likes

Kontrola kvaliteta zatajila :joy::joy:

Iz komentara na SK forumu, postoji neko tehnicko objasnjenje u fazonu “stamparija zeznula, nisu obrisali stari fajl iz aprila” ali nikome nije jasno zasto se ne kontrolise nulti primerak. Logisticki im je neizvodljivo da obave zamenu, zbog praznika i slicno, tako da su nasli solomonsko resenje sa dodatkom u sledecem broju.

Moram priznati da je bilo neprijatno videti ponovo opis za Sekiro u ovom broju, pogotovu jer jos nije 1. maj pa sam mislio da sam ponovo kupio stari.

Dodatno frapantno je da je “igra meseca” nekakva bezvezna lingvisticka glavolomka koju je opisala Qzmina zena, kad je Days Gone daleko znacajniji naslov. I tako neke bezvezne igre dobile 90… mozete da vidite u missing pages fajlu. A sve na konto nase diskusije kaku su ocene totalno besmislena stvar.

Nemoj tako, igru ce ljudi, citiram, “godinama pamtiti i prepricavati.”

Salu na stranu, nikad cuo nisam za Heaven’s Vault, a po slikama mi ne izgleda ko timeless klasik. Mada, u neku ruku je lepo i to kad se piscu bas svidi tako neka leva igra koju ce malo ko drugi probati.

Inace ubedili ste me, uzeh Days Gone sinoc. Za razliku od Sekire i Spajdermena, ovo nece moci pred Lukom da se igra. Jos nisam smislio resenje za ovaj malecni problem.

1 Like

@padawan Bilo bi smesno da igra meseca ima Metacritic ocenu 72. Ne tvrdim da je ta druga igra remek delo ali jednostavno ne loze se svi na genericno, repetitivno i bagovito ubijanje zombija. Nema umetnosti u tome :slight_smile:

Zašto? Igru meseca ne bira jedan čovek ili jedna medijska grupa. Već svako za sebe a i bira se na osnovu onoga što je izašlo tog meseca… Ništa značajno i veliko nije tada izašlo. Kao i kada je izašao Witcher 3, Sve tog meseca je bilo smešno što je izlazilo. COD dobija igru meseca svake godine i ako pored njega izađe igra sa 10 puta boljom pričom, grafikom…

1 Like

Izasao je Mortal Kombat 11

Uuh u takvom izboru bih i ja verovatno izabrao DG.Mada su nijanse u pitanju sta deluje genericnije i monotonije, ali ipak tu titulu preuzima MK jedanaesti deo, gde se biju isti likovi, u malo boljoj grafici…jedanaesti put xD.

2 Likes

Opet, sve je to individualno mišljenje. Za mene MK kada izađe je isto kao kada u Sibiru padne sneg… Baš me zabole i za Sibir i za sneg tamo… Mada mi je tako i za ovu igru, ali ću je sigurno probati, ko zna, možda me oduševi a možda i ne… Tako da ćeš ove godine imati recimo tako oktobar-novembar pravi rat koja je igra meseca jer će izaći gomila igara koja će hteti tu titulu…

ti ces probati ps4 igru? wait, what?!

Igra meseca u casopisu koji kupuje jedan do dva clana na forumu je verovatno jos besmislenija kategorija od meta-ocena, spomenuo sam vise kao kuriozitet nego kao first world problem.

Znacajno je ono sto je obelezilo mesec a to svakako ne moze da bude igra za koju niko nije cuo, ni na jednom gamerskom forumu. MK11 je u tom pogledu mozda jos znacajniji od DG, makar po tradiciji na ovim prostorima i kultnom statusu od Sege na ovamo. Koliko je samo bilo najava i trejlera… Tako da ocekujem da sledeceg meseca bude u uzem izboru uz Rage.

Meni nesto nije bilo do rostiljanja sa zombijima, pa sam malo odmorio uz predivnu Shantae, injekcija nostalgije pravo u venu. Dan kada su open world igre zamenile 2D platforme je tuzniji od zombi apokalipse.

@n00dle hajd baci neke utiske kada stignes.

Ja sam sve igre probao, ortak ima pro :smiley:

Ajd pojasni nam malo sta je u ovoj igri genericno i repetitivno…