Boss weaponi nisu nesta dobri u DS2 osim Defender Greatsword koji je fenomenalan, nije tezak ima isti move set kao claymore, jedino mi se ne svidja move set kada je mac u obe ruke. Plus wep ima svoj dmg buff slican kao sunlight blade, na ng+ sam presao sve bossove iz prve osim jbng lost sinera koji me jako nervira :D, i da uspeo je i kocijas da me ubije kako nem pojma, kod sam ustajao me je udario i ubio, nisam ni stao na noge.
primetio sam da na jacini ng+++++ posle ubistva phantoma se dobijaju oklopi koji su upg. na veci lvl.
verovatno je veci broj igraca online na ovom broju prelazenja igre pa je i ucestaliji broj pvp borbi (ucestaliji napadi phantoma)
da li je neko primetio da u pvp-u kao phantom imate neku prednost( cinimi se da su phantomi jaci ,a defender moze samo da se hila ili je to mozda zbog mog loseg neta?)
Za fantome i oklop, to jeste. E sad, za PVP koliko je učestaliji, to zavisi konkretno od toga na kom si ti NG a ne zona u kojoj si. Fantomi nemaju prednost, ali nikakvu, osim što kad izgube ne gube Humanity. Sve zavisi od oklopa i da li je poboljšan ili ne. Ja koristim Dark Armor +5 i solidno sam otporan na većinu napada, čak i na Flame Swathe i Forbidden Sun, koji obično ubiju iz jednog pogotka
Evo i šta sve donosi novi patch:
Patch 1.03 for Dark Souls II is now available for Playstation 3 and Xbox 360!
Read the patch notes and Calibrations for more details
Dark Souls II 1.03 Patch Notes:
MULTIPLAYER
-Failing to create Multiplayer session no longer disables use of online items, such as White Soapstone.
-Starting boss fight with the Looking Glass Knight while summoning other players no longer cancels the summoning process.
-Fixed an issue that prevented some bloodstains, illusions, and messages from being displayed.
-Fixed an issue where “Unable to participate in Multiplayer Session” could constantly appear.
-Fixed some instances where the portrait of the person you were summoning was different than the actual character.
-You will no longer be able to take off Covenant rings while being summoned.
-Fixed an issue that would cause some summoned players to fall through the ground at Earthen Peak.
GAME MENU / INTERFACE / CONTROLS
-Optimized Start Menu and Bonfire Menu performance.
-Trophy icon for “Holder of the Fort” has been fixed.
-Controller now vibrates when blocking an attack
OTHER FIXES:
-Bug involving Drangleic Castle door not opening has been fixed.
-Fixed an issue that would cause Souls to be lost upon death with the Ring of Life Protection equipped.
-Fixed an issue that caused some players to fall through elevators while using Binoculars and Magic simultaneously.
-Fixed an issue causing some enemies being hit by arrows at long distances receive 0 damage.
-Fixed an issue preventing the Brotherhood of Blood duels from starting properly.
-Added a message for players that displays after entering the coffin in Things Betwixt
-Fixed an issue where all of the items and objects in an area would reset (Without using a Bonfire Ascetic).
-Fixed an issue that didn’t unlock some items from vendors on 2nd and beyond playthrough.
-Fixed an issue causing the requirements for the Brotherhood of Blood Covenant be 50 too high.
-Licia’s conditions for moving have been optimized.
CALIBRATIONS:
- Item “Corrosive Urn” – Strength reduced
- Weapon Category “Twinblade” – Durability increased
- Weapon “Moonlight Greatsword” – Made so that this weapon cannot be Enchanted, and slowed down the motion of the weapon
- Armor “Gyrm Warrior Greathelm” – Wieght, Poise, Defense Increased
- Ring “Ring of Thorns” – Damage reduced
- Ring “Old Sun Ring” – Damage reduced
- Sorcery “Soul Spear” and “Crystal Soul Spear” – This spell will now pierce through enemies and is able to cause damage to more than just one enemy
- Sorcery “Soul Greatsword” – Time spell takes to take effect adjusted
- Sorcery “Homing Soulmass” and “Homing Crystal Soulmass,” Hex “Affinity” – Now take less stamina and move faster
- Sorcery “Soul Geyser” – Damage reduced
- Recovery spell motions are now slower
- Miracle “Wrath of the Gods” – Time to determine damage reduced
- Pyromancy “Firestorm,” “Fire Tempest,” “Chaos Storm,” “Flame Swathe,” “Forbidden Sun” – Damage reduced
- Pyromancy “Firestorm,” “Fire Tempest,” “Chaos Storm” – Time to activation made longer
- NPC “Lucatiel of Mirrah,” “Pilgrim Bellclaire,” “Benhart of Jugo,” “Manscorpion Tark” – Defense increased
- Enemy “ Rupturing Hollow” – HP reduced
- Enemies “Hollow Mage,” “Amana Priestess” – Reduced ability to chase user
- Enemy “Hammersmith” – Reduced the length of vibrations after striking ground
- Area Boss “The Last Giant” – Reduced damage
- Area Boss “The Lost Sinner” – HP and damage reduced
- Area Boss “Royal Rat Authority” – Damage reduced
- Area Boss “The Duke’s Dear Freja” – Damage reduced
- Area Boss “The Lost Sinner” (2nd time through) – sinner in jail who appears - HP and damage reduced
- Area Boss “Flexile Sentry” (2nd time through) – Nimble Shadow who appears - HP and damage reduced
Nije mi jasno zašto su umanjili HP i DMG Bossova, ajd Lost Sinner na NG+ i Flexile Sentry na NG+ i kasnije, to mogu razumeti, zbog onih *****a koji su sa njime, ali Last Giant? Royal Rat Authority? Freja? Ako su trebali nekog da oslabe, to je trebao da bude Ancient Dragon, a ostale da pojačaju… Makar su malo MP sredili…
Mozda nisi primjetio, ali nisu svi pro igraci sto se tice DS-a Naravno, slazem se s tobom
Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”
Ni meni se ne svidja sto su smanjivali dmg bosseva, dobra stvar je sto su smanjili dmg pyro spellova, dmg flame swathe je prejak,sad twinblade ima 150 durability. Svidja mi se sto su smanjili range i dmg mage-ova u shrine of amana posto je bilo previse iritantno :D. I naravno da su se setili da povecaju defence lucatiel i berndtharta kad sam ja presao njihove questove
Potpuno se slazem sa tobom, svidja mi se sto su smanjili DMG corobnjacima,jel sam imao utisak da su malo OP.Trebali su lepo da povecaju zhateve dusa kada se kupuje lvl i celu igru bi sredili.
Nije to toliki problem. U jednom momentu sam igrao sa oko 2 miliona duša koje nisam iskoristio za levelovanje. Problem je u tome da su mnogi bossovi na NG+ i kasnije i dalje smešni. Jedino nisu Flexile Sentry i Lost Sinner, upravo zbog tih creepova koji su sa njima, inače su smešni. Recimo, Flame Swathe sve dere, sad su ga oslabili, ali opet, i dalje je jak Nisam se nešto preterano zamajavao sa DS2 nakon TU, ali verovatno je neka mala razlika. Mislim, ne bi smeli preterano da oslabe Pyro. Sorcery je tek OP…
Jel neko zna mozda cemu sluzi onaj beli vitez koji samo sedi sk**an i nema nikakvih opcije kod njega, sreo sam ga na dve lokacije za sada. Prvi put sam ga klepio da vidim da li mrda, pa kad je ustao… Od tada ga ne diram. I sakupio sam dosta dusa od boss-ova i sve ih cuvam, ali ne znam kako da dobijem ta odredjena oruzja. I stigao sam do nekog broda ali ne mogu da dodjem do njega, pa predpostavljam da cu to moci kasnije, ili uz odredjen item, ili on samo stoji tu bezveze, ali znam da u ovoj igri nista ne stoji bezveze.
Ti vitezovi su kao zamena za Silver i Black Knights, samo što ih moraš prvo napasti, a kada ih ubiješ, od njih dobijaš njihovo oružje, a na NG+ dobijaš njihov oklop.
Boss duše menjaš kod dva NPC, jedan je Straid Of Olaphis, a drugi je vrana koja se zove Ornifex, izgleda isto kao one vrane iz Painted Worlda iz prethodne igre, znači kad je nađeš, ne napadaj je Po meni ti je korisnije da duše daješ Straidu jer ti on daje neke mnogo dobre magije, dok Boss oružje nije baš i nešt korisno.
Za brod, na njega se ukrcavaš u No Man’s Wharf
Aha, e pa super onda, nadam se da imaju dobro oruzje da se ne mlatim sa njima za dz… Primetio sam brod u No Man’s Wharf ali nisam bio siguran da li je to taj.
Tamo sam ocistio sve koliko sam mogao i stigao do nekog matorca sto sedi na pod, ali verovatno mi nesto fali jer nije imao sta ni da ponudi, ni da kaze. Ne vidi dovoljno svetlosti u meni, ako sam dobro zapamtio…
Oružje tih vitezova je korisno ako nabijaš Faith, jer imaju Faith Scaling i dele dodatni Lightning DMG, to je dobro za početak, ali kasnije je manje.
Za tog matorca, treba ti valjda 12 Inta da bi pričao sa tobom i da ti prodaje Sorcery.
Za brod, imaš jedno zvono, koje je lako promašiti. A u tom brod imaš Pyromancy Flame i Fireball, što ti može poprilično olakšati igru
Treba ti minimum 8 Intelligence da bi mogao da ti prodaje spellove,sto se boss wep tice bolji su mi bili u 1 delu. Sa 1 characterom sam pravio od svakog bossa wep i nisam ih koristio uopste, sa drugim characterom koristim wep ot throne defendera i odlican je za strenght faith build, jos kad stavis lightning infusion na njega, hteo sam da koristim i pursuer-ov sword ali mi se move set ne svidja i plus trazi 18 dex-a koje ja nemam :D. Mozes da probas smelter deamon sword ako ides na str build, ili Curved Dragon Greatsword ako si dex build, ali za ovaj drugi ti treba oko 30 strenght-a.
Pa igram sa swordsman-om i trenutno sam lvl 74, a statistika mi ide ovako:
Vigor - 6
Endurance - 18
Vitality - 23
Attunement - 6
Strength - 30
Dexterity - 21
Adaptability - 6
Intelligence - 7
Faith - 10
Uglavnom sam sve gurao na strength i da se brze krecem jer se ne razumem puno u te spelove, nisam ih koristio ni u prvom delu i ne snalazim se najbolje sa njima jer su mi sitna slova na tv-u pa ne mogu da pohvatam sta za sta sluzi.
Sto samo 6 vigor-a imas to ti povacava HP, mozes da probas large club da koristis, meni je bilo zabavno jedno vreme da igram sa toljagom, ali posle dosadi :D, claymore probaj odlican wep kao i u 1 delu, mozes da koristis tower shield veoma je dobar ali je dosta tezak. Ja sam se smejao kad se svaki pursuer-ova attack odbija od shielda, i onda ga mlatnes toljagom po vugli ne zna sta ga je snaslo hehehe
Znam, ali sve sto upgrade-ujes dobijas i HP koliko sam video i to mi je ok trenutno. Mislim da bas i imam taj mac i taj stit koji si pomenuo, ne mogu da se setim tacnog imena. Cetvrtasti, malo veci stit i na stitu ima simbol sunca.
A mac je malo veci i nosi ga na ramenu, oko 192 mu je dmg ja mislim, tako nesto pise.
Sada ne znam vise gde da idem, ubio sam onog boss-a Lost Sinner i sada ne znam gde bih mogao da idem dalje, neka vrata ne mogu da otvorim, neka blokira statua, sve cega se secam sam precesljao koliko sam mogao.
Huntsman’s cops da li si tu bio? Za ta vrata sto blokira statua ti treba grancica da je odkamenis, Fragrant Branch of Yore dobijas jednu kad ubijes lost sinner-a. Jesi li ubio gargojle treba ti 1 pharos lockstone da bi otkljucao belfry luna. Kad ubijes sceleton lords u huntsmans cops moci ces da ides u jos 1 regiju. Ako iskoristis Fragrant Branch of Yore na zeni sto blokira vrata mocices da ides i tamo. Kada oslobodis zenu koja je skamenjena moci ces da kupis i claymore sword, koji ima jeziv RT attack:D
Mislim da nisam jos bio tu… Od Lost Sinner-a sam dobio samo njegovu dusu koliko se secam. A jedan Pharos Lockstone sam postavio na jedno mesto, ali nista se nije desilo, samo neko “lice” svetli plavo na jednom zidu i ne mogu nista sa time da radim. Sad tek vidim koliki sam noob…
Lost sinner je zensko cisto da znas :D, a to plavo lice treba da udaris sa macem i otvorice ti se put il sta vec :D. Od duse lost sinner-a mozes da napravis sword koji ti skida HP kada udaras. Jesi li zapalio primal bonefire u sinners rise? Pre tog bonefire-a imas chest koji sadrzi tu grancicu.
Na sve lici samo ne na zensko… E jesam, otvorio sam taj chest i upalio bonefire…
A nisam znao da trebam da udarim macem na to lice. Koja je poenta tog maca kada meni skida HP…?
Jel bar daje dobar damage…?