Dark Souls 2

Ne.

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

Zapeo ?..
Isprike na ovakvom objasnjenju jer stvarno ne znam kako bih drugacije objasnio …
Jedino mi je mislim jos ovo ostalo za rijesiti da bih se pokrenuo dalje na neke nove lokacije …
Kako pokrenenm na Majula karti u jednoj od tamnica : Contraption ?
Kako na istoj Majula karti kad dodjem do Behart of Jugo pa do onog skamenjenog lika maknem istoj ili ga ozivim ?

Otvorene lokacije s predjenim svim ili mozda svim likovima :
Things Betwixt
The Far fire + 3 dodatne mape
Hide Tower of Flame + 2 dodatne mape
Cathedral Of Blue
No Mans Warf
Lost Bastille + 4 dodatne mape
Sinners Rise

Ovako, imaš kod drugog bonfirea u Heide’s Tower Of Flame jednu ženu, sa njom moraš da pričaš pomoću Talk opcije sve dok ne spomene nešto kao “Help the gullible”, ili tako nešto ponovo i ponovo, vrati se u Majulu i onda će ona biti kraj tog Contraptiona i nudiće ti da pomeri taj Contraption za 2000 duša, čime ti se otkriva nova zona.
Za ovu drugu zonu, treba ti item koji se zove Fragrant Branch Of Yore da bi spasio tu okamenjenu ženu, možeš na par mesta da naiđeš na taj item, mada imaš i u zoni koja se zove Iron Keep da kupiš od trgovca za 7500 duša, a ona je dve zone nakon te zone zbog koje moraš da pomeriš taj Contraption.
Nadam se da sam ti makar malo pomogao, može biti zbunjujuće :slight_smile:

Ja mislim da nije Drangleic nije lordran, nego zapravo da ona kraljica koja je zeznula kralja vendrika “sto dolazi iz neke zemlje iz daleka” ona je zapravo Manus, “Father of the Abyss”. Ako procitas diskripciju za dusu od Nashandre i njena oruzija, i pazljivo saslusas sta sve kazu likovu o toj kraljici. Svi dokazi ukazuju da je Nashandra, reinkarnisani Manus, a posto je receno da kraljica dolazi “From a faraway land” mislim da je to mesto Lordran.
I posto je Drangleic sagradio Vendrik uz pomoc Nashandre, veoma je moguce da je ona koristila njena secanja na Lordran i zato Drangleic i izgleda kao Lordran…

[SPOILER]Pa, pazi ovako. Manus je bio u Oolacileu, za koji nemamo neku konkretnu potvrdu gde se nalazi. Znamo da je Oolacile propao mnogo vremena pre dešavanja u prvoj igri, vekovima valjda, koliko se sećam iz dijaloga sa Dusk. Nemamo ni potvrdu da je Oolacile zaista bio deo Lordrana, možda je bio deo nekog drugog kraljestva. Znam za Astoru, Berenik, Catarina, ne sećam se koje su još zemlje spominjane u prvom delu. Ne mora da znači da je svaka zemlja bila u sklopu kraljevstva Lordran. Gwyn je konkretno poslao Artoriasa, Ciaran i Gougha tamo zbog širenja Abyssa i buđenja Manusa. From Software je malo zasrao stvar jer su koristili resurse Dark Root Basina, jer im je bilo tako jednostavnije nego da prave potpuno nove resurse za Oolacile. Zato mnogi misle da je Dark Root Basin baš Oolacile, mada nema nekog konkretnog dokaza.

E sad, ne mora da znači da bi se nakon oživljavanja Nashandra našla baš u Lordranu, već možda se našla i u nekoj drugoj zemlji, poput zemlje divova. Inače, kako bi znala za to blago divova. To blago bi moglo biti Lordvessel, mada nisam siguran da je to u pitanju. Problem sa Dark Souls 2 je to što, za razliku od Dark Souls nemaš neke konkretne stvari kojima bi povezao događaje. Tamo se spominjao rat sa zmajevima, propast Izalitha, Oolacile-a, itd. Više stičem utisak da je DS2 više fokusiran na lično putovanje igrača nego u opisu celog sveta.
Sve mi deluje kao da je po pitanju priče igra nedefinisana i neisplanirana kao prvi deo. Tamo si makar mogao da povežeš priču koliko - toliko, ovde je već za****nije. Imaš mnogo dokaza da je Drangleic ustvari Lordran, ali opet, imaš i takvih argumenata koji ukazuju da nije. Ja mislim da jeste, između ostalog zbog duša četri vladara iz DS, njihovog spominjanja u dijalogu, opisu magija, itd. Glavni dokaz mi je ipak Tark, onaj polu-škorpion. Mislim da je to Tarkus iz prvog dela, da ga je od channelera uhvatio i odveo do Seatha koji je radio eksperimente na njemu, pa je stvorio njega, one ljude-lavove, Freju i da je direktno uticao na Aldiu i da je ona napravila ona stvorenja koja su u Sinner’s Rise u vodi i u Aldia’s Keep.[/SPOILER]

Takodje i ja mislim da je Drangleic ustvari Lordran. Da li ste procitali opis od lingering dragoncrest ring? "A ring used long, long ago in a land that existed where Drangleic is now’’ to me je najvise ubedilo u ovu tvrdnju. Osim toga postoje i nekoliko zone koje me neodoljivo podsecaju na neke iz DS 1.

I ja sam dobio isti utisak da je prica u DS2 mnogo vise fokusirana na putovanje glavnog lika, i njegova potraga za lekom za njegovu kletvu. A svet oko njega je samo tu. Dok u prvom delu ceo svet je bio fokus price zato sto glavni lik je zapravo imao veliki uticaj na svet i imao je mnogo veci i tezi zadatak nego glavni lik u drugom delu.
I dalje sam ubedjen da Drangleic nije Lordran, vec da je Drangleic napravljen po secanju lordrana. Neke stvari jos nisu sasvim objasnjene jer nema dovoljno dokaza, na primer Old dragonslayer, svima je naravno bila prva pomisao da je to Ornstein, ali svi trenutni dokazi pokazuju da to nije on, vec neki imitator, ne koristi munje vec mracnu magiju za napade, dosta je otporan na munje zapravo, i njegovo oruzije i njegov prsten u diskripciji kazu da je to sve slicno jednom vitezu iz starih vremena.
Neki ljudi zapravo misle da je to pravi ornstein a da je onaj u prvom delu u Anor londu zapravo iluzija verovatno zato sto je i Gwynevere bila iluzija.
Jedna stvar me jako skaklja kod price i sveta u Dark souls 2, jedan od producenata igre je nedavno rekao da u igri ima 34 boss-ova, na svim wiki-ama gde ima spisak boss-ova, postoji samo 33 (i to racunajuci Throne watcher i Defender kao dva boss-a, i racunajuci Vendrick i Ancient dragon).
Tako da postoji ili 1 ili vise boss-a koje mi jos nismo nasli…
A ako ima vise boss-ova, onda sigurno ima i lokacija koje jos nismo nasli.
I kako to da nema nikakvih lokacija sa snegom? Ja se secam da je u jednom CGI traileru bila snezna lokacija, imamo Shrine of “winter” samo bez tog “winter” dela.

Da je samo jedna zona izostavljena, pa ajd. Kao što sam rekao gore, nema one zone sa lavom koja pada koja je puna onih maskiranih protivnika, nema onog mosta u magli, nema te snežne zone, borbe sa zmajem koji je kao Kalameet, koji se čak spominje na par mesta. A i šta je sa onim demonom koji prikazan u drugom trejleru? Mnogo toga fali. Ne samo u vidu zona, već i vidu priče, bar meni, jer je ovo bedno. Jeste dobro da je fokusirano više na glavnog lika, ali zbog toga mi je svet malo bedan u odnosu na Boletariu i Lordran. Jeste da je i tamo svet zavisio od igrača, ali sam imao osećaj da se dosta toga dešava pre, tokom i nakon njegovog putovanja, mnogo bitne stvari, dok je ovde sve fokusirano više na trenutna dešavanja i likove. Jbm li ga, možda nemam neko iskustvo u istraživanju što se tiče DS2 ili šta je, ali zato čekam da vidim šta će reći oni “upućeniji” sa YT koji se bave time, mada mislim da će se i oni međusobno prepirati da li je Drangleic u stvari Lordran, ili možda Boletaria, Vinheim, ili neka treća lokacija. Po pitanju priče i razvijenosti sveta mi zaista deluje nekako nerazrađeno u odnosu na prethodni deo, jbm li ga. U svakom slučaju se čeka 25. April, kada izađe za PC igra, i kada krenu ljudi da čačkaju neiskorišćene resurse, biće mnogo toga otkriveno i objašnjeno. Ali mi sve to smrdi na to da ćemo dobiti neki DLC sa tim zonama, ne ekspanziju, koja je bila Artorias Of The Abyss, već pravi DLC, sa nekim dodatim glupostima, koje su već obećane, a izostavljene samo da bi bile DLC.

Što se tiče te priče oko Ornsteina i Old Dragon Slayera. Uzmi u obzir priču iz Dark Souls. Gwyn i njegovi vitezovi su koristili munje. Oduvek sam imao mišljenje da svaka oblast magije ima vezu sa nekom osobinom kod ljudi.
Da bi koristio munje treba ti Faith, tj. da veruješ u nekog/nešto, u ovom slučaju u Gwyna.
Da bi koristio čarolije ti treba Inteligence, tj. da možeš da prepoznaš od čega se stvari sastoje i kako utiču jedna na drugu.
Da bi koristio Pyromancy ti ne teba ništa. Ali, na osnovu dijaloga sa Quelaanom i onom vešticom iz Demon’s Souls, Urij-om, valjda, se stiče utisak da za korišćenje Pyromancy ti trebaju jaka osećanja i želja za nečim, tj. da se za raliku od Sorcery i Miracles “napaja” pomoću osećanja poput besa, nade, itd.
Na osnovu ove neke podele sam stekao utisak da je glavni razlog zašto Ornstein može da koristi one munje je zbog duše koju mu je dao Gwyn i zbog nekog njegovog blagoslova. Recimo, zašto ne može da se koristi Bountiful sunlight, Soothing Sunlight, ne sećam da li isto važi i za Sunlight Spear, ukoliko se ne pripada prikladnom Covenantu? Elem, nakon Gwynove smrti njegov blagoslov nestaje, možda čak i duša koju je dao Ornsteinu slabi ili potpuno nestaje, pa zato postaje ovakav kakav jeste, oslabljen, sa izgubljenim blagoslovom i mogućnošću da koristi munje, zašto je opsednut Dark-om, koji je inače otrovan i smrtonosan za bogove i njihove sluge. Mislim da Dark utiče i na ljude koji su obuzeti osećajem tuge, kajanja, bespomoćnosti, i da je između ostalog zbog toga zarazilo i Ornsteina i pre njega Artoriasa.

Što se tiče Vendricka, većina misli da je on jedan od odabranih, možda čak i onaj koji je postao Dark Lord, mada malo njih to misli, već da je to neki kji je kasnije naišao. On je navodno slomio Lordvessel, i time oslobodio duše ona četri vladara, koje su besmrtne. U Majuli se može naći slomljeni Lordvessel, ali nema neke indikacije kada je slomljena. Jbm li ga, ima dosta stvari, ali su mnoge nekako nepovezane.

Takođe, ko je igrao Demon’s Souls, zna da ima jedan slomljen Archstone, koji vodi u Land Of Giants. :slight_smile: I tu sad ima mnogo mogućnosti, mada kad tek to pomislim, mene zaboli glava i tek onda pomislim da je sve smišljeno onako preko one stvari, pa vi sad kombinujte kako hoćete.

Secas se kad su igre bile u fazonu “ubij sve sto ti stoji na putu, spasi princezu, postani kralj… The end”?

Ja se sećam da je bilo: ubij sve što mrda, spasi princezu, ali je ona u drugom zmaku, ponovi taj ciklus 7 puta, pa tek osmi put pobedi :slight_smile:

Ali jbg, sad je moderno da budeš za****n po pitanju priče, i da mi budale tražimo :slight_smile: Ali jbg, nekad je mač samo mač, a glupost glupost :slight_smile:

Ako te ne interesuje prica u DS2, onda u sustini ti si samo neki tamo ratnik, koji ubija demone, ubije kraljicu, i preuzme kraljevstvo :D.

E pa, počelo je :slight_smile:

Tek sad ćemo krenuti sa diskusijom :slight_smile:

I da, naravno, u ovim videima ima mogućih SPOJLERA, tako da, budite upozoreni :slight_smile:

Kad pre bogte… pa ja znam samo za ova dva zadnje.
E sad ce mozak da mi pukne zesce…

Hehe, čekam da vidim šta će reći i ENB, Terra Mantis, Hellkyte Drake, MS Paint… Ali jbt, nisam se setio za ono što je rekao Silvermont zašto je moguće da je Drangleic išak Lordran, i nikad se nisam setio da pogledam naviše u Shrine Of Amana i to povežem :slight_smile: Valjda zbog onih prokletih Archdrakeova koji su me jurili :smiley:
I da, naravno, u ovim videima ima mogućih SPOJLERA, tako da, budite upozoreni :slight_smile:

Veliko i iskreno hvala …
Coece par puta sam se izvrtio po tom levelu i nikako mi ta zemska nija upala u oko ???
Jednostavno je nisam registrirao . Ali ajd barem sam skuzio one tajne zidove na vrijeme,ali pukom slucajnoscu :lol:
Stvarno slucajno. Da nisam promasio “AI” i pogodio zid i to bi mi promaklo iako sam stavio ono nest u zid .
Coek se navikne da kad u igri negdje stavis nesto to nesto se automatski otvori ili nesto …Ovdje veliki upitik iznad glave hi hi
Hvala jos jednom

Nema problema, ako treba jos nesto, samo pitaj :slight_smile:

Vjerovatno s obzirom da igrac kroz ovaj naslov treba hrpu strpljenja i celicne zivce …
Ovo s zivcima definitivno …
Pozdrav

btw.
Fora mi je na vasem forumu citat teme posvecene nekom(u ovom slucaju DS2 )naslovu kojeg s toliko odusevljenja komentirate.
Iskreno da nije toga vjerovatno bih je probao ,malo razigrao i pa-pa…Inace sam pasionirani ljubitelj
RPG naslova ( Skyrim i slicno … ) ali DS2 stvarno je mehanicki , dimenzionalno i pricom drugaciji.
Dovoljno je probat i op - nema karte hi hi …koji k ?..
Poz

MT, tj. Megathread teme se prave za većinu bitnijih igara, pa se tu vode diskusije, daju savet, itd.
A Dark Souls i Demon’s Souls mogu biti malo veći izazov za one koji su naikli da imaju mape, pokazatelje i detaljne questove :slight_smile: Zato ovde možeš a pitaš za savete i ako zaglaviš, imaš i wiki-e, ali su neki delovi pisani mehanički i pomalo odaju utisak da su napisani radi reda.
I ne moraš stalno da pišeš pozdrav ili poz :slight_smile:

A evo još jednog Lore videa :slight_smile:

Gledam ovo i samo mislim: Dafuq? Nisam znao da može Pursueru da se radi Parry? Doduše, Parry u ovom delu i ne koristim, zbog debilnog tajminga, više koristim Guard Break :slight_smile:

Moze da mu se udari parry. Najlakse je kad radi charge attack, ako si znao da radis parry u 1 delu sto mislim da jesi :smiley: moci ces i njemu za taj attack :D. Tako sam ga ja presao 1 put kada se pojavio u forest of gigants