Meni nije preterano. Doduše, ni Tower Of Latria me nije posebno dotakla, tako da ono, možda i nisam preterano osećajan po tom pitanju Meni ovo deluje “vedrije” od prethodnih delova, nema nekih preterano depresivnih stvari, za razliku od DeS i DS. Jedino što mi je zapalo za oko jeste: Lost Sinner, The Rotten, Lucatiel i Vengarl.
Lost Sinner, jer je to možda jedna od ćerki veštice iz Izalitha iz prvog dela. To mi deluje kao neko logično rešenje zašto ona na NG+ ima dušu koja se zove Old Witch Soul, i zašto iskaču dvoje Pyromancera tokom borbe sa njom.
The Rotten, jer deluje kao da je u pitanju neko ko je bačen u rupu Majuli, ali je preživeo pad, provukao se nekako kroz The Gutter i one crve u Black Gulchu, i pred smrt našao ostatak Nito-ove duše i tako nastao The Rotten, koji samo želi da bude ostavljen na miru i da pravi spomenike za mrtve, verovatno one koji su mu se pridružili i one koje je poznavao, otud i silne zamke dok se ne dođe do njega. Ipak ga zatičemo kako pravi spomenik, koji se raspada nakon našeg ulaska, i zbog toga nas napada.
Vengarl, zbog njegove priče, i toga što je osuđen da provodi svoj preostali “život” kao glava koja samo gleda u nebo i pita se gde mu je telo, u kom stanju je kraljevstvo koje je branio i šta mu se tačno dogodilo da je završio tu gde jeste…
Lucatiel, koja je u potrazi za bratom i slavom, ali postepeno gubi razum i zaboravlja kako se ona uopšte zove, postepeno postajući još jedan bezuman Hollow, dok njen brat umire od strane naših ruku, nikada ne znajući šta se desilo njegovoj sestri…
Ali, i pored svega toga, priče u DeS i DS su bolje. Oscar, Solaire, Ostrava, Tarkus, pa i svo Bossovi imaju bolje priče i borbu nego ovi u DS2.
Ali i nakon dva Playthrougha mi i dalje nije jasno koji đavo hoće Nashandra, koja je njena uloga i poenta u celoj priči. Vendrick je hteo da uspori širenje prokletstva, pa je učinio sve u svojoj moći, čak je bio spreman da učini isto što je učinio i Gwyn, ali je zakasnio, pa je postao Hollow pre nego što je to mogao da učini. Ali ne mogu da povežem koja je poenta te Nashandre, pa da me ubiješ. Znam ko je ona, ali njena motivacija mi nije uopšte jasna.
Čekam ENB ili Vaati da smisle neko logično objašnjenje, mada to sigurno neće biti skoro.
Auh, ala sam Spoilera napisao, tako da ipak bolje da upozorim, ko ne želi Spoiler ili nije još igrao igru, bolje da ne gleda ono u zelenom