Dark Souls 2

Meni nije preterano. Doduše, ni Tower Of Latria me nije posebno dotakla, tako da ono, možda i nisam preterano osećajan po tom pitanju :slight_smile: Meni ovo deluje “vedrije” od prethodnih delova, nema nekih preterano depresivnih stvari, za razliku od DeS i DS. Jedino što mi je zapalo za oko jeste: Lost Sinner, The Rotten, Lucatiel i Vengarl.

Lost Sinner, jer je to možda jedna od ćerki veštice iz Izalitha iz prvog dela. To mi deluje kao neko logično rešenje zašto ona na NG+ ima dušu koja se zove Old Witch Soul, i zašto iskaču dvoje Pyromancera tokom borbe sa njom.

The Rotten, jer deluje kao da je u pitanju neko ko je bačen u rupu Majuli, ali je preživeo pad, provukao se nekako kroz The Gutter i one crve u Black Gulchu, i pred smrt našao ostatak Nito-ove duše i tako nastao The Rotten, koji samo želi da bude ostavljen na miru i da pravi spomenike za mrtve, verovatno one koji su mu se pridružili i one koje je poznavao, otud i silne zamke dok se ne dođe do njega. Ipak ga zatičemo kako pravi spomenik, koji se raspada nakon našeg ulaska, i zbog toga nas napada.

Vengarl, zbog njegove priče, i toga što je osuđen da provodi svoj preostali “život” kao glava koja samo gleda u nebo i pita se gde mu je telo, u kom stanju je kraljevstvo koje je branio i šta mu se tačno dogodilo da je završio tu gde jeste…

Lucatiel, koja je u potrazi za bratom i slavom, ali postepeno gubi razum i zaboravlja kako se ona uopšte zove, postepeno postajući još jedan bezuman Hollow, dok njen brat umire od strane naših ruku, nikada ne znajući šta se desilo njegovoj sestri…

Ali, i pored svega toga, priče u DeS i DS su bolje. Oscar, Solaire, Ostrava, Tarkus, pa i svo Bossovi imaju bolje priče i borbu nego ovi u DS2.

Ali i nakon dva Playthrougha mi i dalje nije jasno koji đavo hoće Nashandra, koja je njena uloga i poenta u celoj priči. Vendrick je hteo da uspori širenje prokletstva, pa je učinio sve u svojoj moći, čak je bio spreman da učini isto što je učinio i Gwyn, ali je zakasnio, pa je postao Hollow pre nego što je to mogao da učini. Ali ne mogu da povežem koja je poenta te Nashandre, pa da me ubiješ. Znam ko je ona, ali njena motivacija mi nije uopšte jasna.

Čekam ENB ili Vaati da smisle neko logično objašnjenje, mada to sigurno neće biti skoro.

Auh, ala sam Spoilera napisao, tako da ipak bolje da upozorim, ko ne želi Spoiler ili nije još igrao igru, bolje da ne gleda ono u zelenom :slight_smile:

TU2 izasao. Ako neko ne zna :slight_smile:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

El si uspeo da nabavis Dragonrider armor i vidljivi Aurous armor? :smiley:

Nemam pojma, možda i jesam. Ja samo koristim Dark Armor i Smelter Armor, ostalo mi je u item box, da bi brzo i lako menjao oklop i oružje :slight_smile:

Iskoristih bonfire esctetic da bi farmovao berserker blade , ali opet nista. Imao sam i jester head i ring+1 i rusted coin i nece da dropuje katanu, dropovao mi je masku i sad imam ceo set. Ostalo mi je jos par puta sigurno da se spawn-uje pa mozda dropuje katanu, za 2gi krug pakla oko farmovanja mi je dropovao samo masku i gloves lucky me :D. Makar sam uzeo lvl 2 za bell keeper-s pa sam dobio hiden wep madjiju i jos 1 flame swathe:D. Upgrade sam blacksteel katanu na +10 i dobra je jako, jos sam stavio i fire ench na nju, S skala za dex i B za fire dmg not bad at all :smiley:

ljudi da se pozalim izasao sam iz igre bez snimanja samo sam ugasio konzolu na glavno dugme. kada sam poceo da igram lik lvl80 mi je bio zaglavljen u zamku na bonfire u maloj prostoriji cija su vrata bila zatvoren i nemogu da se otvore ada takodje u zamak ne moze da se udje vise jer ona dva diva na ulazu ne uzimaju duse palih creapova da bi otvorili vrata. nemogu da verujem kakav bag da nemogu da napredujem vise sa istim herojem.

Probaj da se warpuješ negde, ako to ne može, probaj lepo da ugasiš igru, pa da opet uđeš, to sređuje većinu problema. Ali ozbiljno, zašto si uopšte ugasio konzolu, a da nisi izašao iz igre? To nikad ne treba da se radi, upravo iz ovog razloga, budi srećan da ti nije sve pobrisano.

Mozda su to namjerno ubacili ako ‘nasilno’ ugasis igru :smiley:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

nemogu da verujem da verujem da sam nasao puno hide walls(koji se otvaraju na pritiskom na x mada nisam to ranije znao) , a nasao sam samo jedn hiden wall koji se otvara iskljucivo udarcem -da li je neko primetio jos slicnih?
takodje sam primetio da prilikom pvp ima e dileay. u pvp-u sa sa manjim lvl nije strasno ali sa vecim lvl nema sanse nista da se uradi. uradi mi back stape a nalazi se 10 m ispred mene .u cemu je fora sa onim pharos lockovim neki samo ispuste vodu ili otrov ?

Za PVP to nema veze sa nivoom, vec sa brzinom interneta protivnika, to je to. Dešava se ponekad, ali ako je učestalo, onda je do tebe. Za Pharos vrata, imaš naravno i neke zamke, pa ne treba baš u svaki da se nabijaju ti ključevi. Voda konkretno ima funkciju u Iron Keep, gde ti omogućava da hodaš po lavi, ali moraš da dodaš još nešto, poput Flash Sweat za minimalnu štetu.

jel ista fora za onu stazu sa otrovom kada is pharosa izadje otrov pre borbe sa nagom?
da li oni token koji se dobijaju posle invazije sluze uopste necemu?
da li se u ovoj igri najaca oruzija dobijaju is
kljucivo menjanjem dusa za oruzije ili je moguce upgrade oruzja sa dusom?

Ti ko da uopšte nikad nisi upalio nijednu Souls igru. Nije ista fora, imaš napisanu foru kako da se otarasiš otrova u areni pre par strana, ja sam je napisao. Token Of Spite ti služi da se pridružiš Brotherhood Of Blood, dok je beli token, Token Of Fidelity koristan zbog toga što kad pomažeš nekom drugom igraču, možeš ga iskoristiti da mu dopuniš HP. Nema najbolje ili najgore oružje, sve zavisi od toga kako igraš. Ja volim da mi lik bude agilan i da može da izbegne dosta napada, pa koristim Uchigatanu, koja nije nešto pretarno jaka, ali svaki zamah oduzima jako malo stamine i svaki zamah je brz. Možda se tebi više sviđa da napadaš sa nekim enormnim mačem, poput Greatsworda ili Black Knight Ultra Greatsword. Sve zavisi od tebe i tvog načina igranja. Sad pogotovu su izašli većini u susret, jer možeš kad hoćeš da radiš Respec i da budeš koji god đavo hoćeš.

Deamone Blacksteel katana ti je mnogo jaca od Uchigatane, ako je imas unapredi je do kraja, ja sam stavio i fire na blacksteel katanu i mnogo je dobra, ima slican R2 attack kao Iato iz 1 dela. Jedini problem je drop rate katane u Iron Keep-u. Na wiki pise da je 3ci najbolji dex wep u igri, prvi je neki dragon great sword ili kao vec :D, drugi je naravno black knight halberd, koji bez unapredjenja ima veci attack od +10 fire blacsteel katane :D.

Token of fidelity mozes i da iskoristis kod chapel of blue bonfire da udjes u 1vs1 pvp, pobedjivajuci u PVP-u ti raste rank u covenent of the blue sentinels. Svaka borba u areni ti iskoristi jedan token of fidelity.

Edit: Vidim da vas interesuju Dex oruzija, ovo bi moglo biti od pomoci, Reddit - Dive into anything

Gledajte da ima sto veci scaling, to je dosta bitno.
I naravno ako zelite da se fokusirate na dex oruzija, treba vam sto vise Dex poena.
Ako ste potrosili previse souls-a na neku drugu statistiku, idite kod onih baba na pocetku igre (osim ako ih niste ubili) i iskoristite soul vessel. To ce vam omoguciti respec (na primer ako ste lvl 150, bicete lvl 1 ali imacete 150 poena da iskristite na koje god hocete statistike) Samo, NIKAKO ne izlazite iz te kuce dok niste potrosili sve poene.

Imam 5 tih Blacksteel katana, ali mi se ne sviđa moveset. Uchigatana recimo ima na RT napad gde se bode mačem kao sa kopljem, što je odlično u uzanim prostorijama, dok Blacksteel katana radi dijagonalni napad. A i ono, svako ima nekog omiljenog fudbalera, lika iz serija, meni je Uchigatana, pored Black Knight Greataxe najbolje oružje. Ali je Greataxe usporen u pm, pa ga i ne koristim. :slight_smile:
A i ovako i onako, većinu borbi rešavam sa Great Lightning Spear i Flame Swathe :slight_smile: Imam 24 Spearova i 6 Swathe-ova, niko mi ne može ništa :smiley:
A kad zatreba dodatni DMG, tu je Sunlight Blade i Crystal Weapon :smiley:

Damn it :D, sad sam ojadio bossa u the gutter da ga ne imenujem :D, 4 fire swathe i ode vise od pola hp-a. Koliko je dobar pyromancie da je to strasno. Srecom mi mali grbavci dropovase drugi flame swathe dok sam pokusavao da uzmem berserker blade. Dosta dex weapona nedostaje ne tom spisku, blacksteel katana ima S scaling sa dex, fire blacksteel katana ima S dex i B fire scaling, isto nema Ricard’ rapier koji ima A scaling za dex na pocetku mozda bude i S kada se unapredi, Uchigatana +10 ima A scaling za dex .Deamone jesi li probao black knight halbred? Opasan dmg ima mnogo veci i od blacksteel i od uchigatane unapredjene do kraja, i plus ima fire dmg sad :smiley:

Meni se iskreno ne svidjaju oruzija koja se vracaju iz prvog dela, mislim da su bila mnogo bolja u prvom delu a sada su samo lose kopije (sto ima smisla jer se igra dogadja 2000 godina kasnije).
Najbolji primer je Halberd (onaj najobicniji sa crvenim stapom), u prvom delu to oruzije je RAZBIJALO, bilo definitivno jedno od najboljih DEX oruzija, sad u drugom delu je katastrofa, puno sporije i ima drugaciji moveset.

Nisam, jer generalno ne gotivim Halberde. Ja više volim da se nabijem protivniku u facu i nabodem ga onim mačem u grudi, pa da ga polako seckam :slight_smile: Recimo, imao sam dvoboj sa jednim likom koji je trajao 15 minuta :slight_smile: To je bila klanica :slight_smile: Još mi naišao i jedan Arbiter, oni plavi daveži, napravili smo pauzu, ubili njega, napunili HP i nastavili dvoboj :smiley: Moram da vidim da prodam te plave orbove, jer ih imam 99 :smiley:

Ti se šališ? Sad tek Halberd **** sve živo i neživo, pogotovu onaj *****ski spin napad. Još ima onih koji su uvežbali da se kreću sa tim spinom i priđu ti sa leđa i smaknu te samo tako… Halberdi su sada mnogo pojačani i to ne valja, jer svaki drugi lik protiv koga sam igrao je koristio Halberd.
A radnja se možda dešava i više hiljada godina, možda i desetinama godina kasnije. Mnogi sad se prepiru da li je Drangleic u stvari Lordran ili ne. Ja mislim da jeste, ali je mnogo generacija i ciklusa odabranih prošlo. Ali me je najviše smorilo to što dosta stvari iz trejlera nije ubačeno. Gde je ona zona koja podseća na Kiln? Gde je ona zona gde bi se borili sa zmajem koji izgleda kao Kalameet? One najinteresantnije stvari su izostavili, možda će biti DLC…

Ja koristim black knight halberd i uchigatanu na smenu i u zavisnosti od protivnika. Verovarno bih koristio vise katanu da joj durability nije tako mali. A sto se tice armora cesto kod bossova idem bez icega samo sa oruzijem u rukama dok ovako nosim cini mi se da se zove Farram armor ili tako nesto. To je onaj iz trailera, lako se upgradeuje, nije tezak previse i mnogo dobro izgleda. Jos i ne nosim kacigu da bi mi se videla faca:hihi Toliko sam OP da vise razmisljam o izgledu nego o korisnosti.Sad jedan spoiler u vezi final bossaSvakako da sam u pocetku ocekivao da je Vendrick final boss ali kada sam ga video u Undead Crypt jedino logicno mi je bilo da Nashandra bude final boss. Prvo onaj NPC duh u Drangleic zamku kaze da je krajica dosla iz daleke zemlje i sa sobom donela mir toliko dubok da je izgledao kao mrak. Takodje u zamku dok je kraljica jos uvek u ljudskoj formi na tronu kaze da Vendrick nikada zaista nije preuzeo tron sto sugerise da on nije glavni i kaze ti da ga potrazis jer kraljevstvu ne trebaju dva kralja. A i ona devojka za levelovanje u Throne of Want kaze da ce Nashandra krenuti na igraca ako nastavi dalje i da je “put to rest”. Ali mi nije bas najjasnije zasto? Citao sam po internetu, vecina smatra da je ona neka reinkarnacija Manusa sto bi onda svemu dalo nekog smisla ali opet to su samo nagadjana…

ja sve obaveze obavio i bacam se na igru u toku dana,samo da pitam jer moguce igranje online-a preko rgh-a?