Pazi ja mislim da je Vlada imao vise felericnu seriju i manje srece nego sto je hdd problem. Cekamo tvoj short review
Za greške kriviti Tapatalk 2
Pazi ja mislim da je Vlada imao vise felericnu seriju i manje srece nego sto je hdd problem. Cekamo tvoj short review
Za greške kriviti Tapatalk 2
Hvala na optimizmu Za par dana govorim utiske
Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”
Moj WD ovaj od 1 TB nije felerican, naprotiv on tako radi, ali je problem taj njegov power management koji ne moze da se ugasi ,jednostavno je tako dizajniran da kada konzola ili pc nema potrebe da ga koristi on detektuje IDLE state i samo ugasi motor koji vrti ploce, da bi stedeo energiju, e sad on ih brzo vrti tipa za 2-3 sekunde, ali zamislite sad igrate igru neki boss fight, i u sred nekog extra bitnog momenta on krene da loaduje ponovo a pre toga je bio idle, konzola trokira za tih 2-3 sekunde. Googlajte o tome pa cete da vidite,e sad u samom CFW moze da se napise hdd polling rate recimo i da konzola u sustini salje signal hdd-u na svakih 10 sekundi recimo i time ga drzi budnim uvek da konstantno radi, kao sto xbox radi kod RGH…
Sto se tice Seagate serije hardova kupovao sam Barracude od 3.5 inca samo i sa njima sam imao problema, 2 potpuno razlicite serije i obe su imale famozni click of death, samo krene da cakce hdd i to je sve… Momentus serije sam vidjao kod drugara, 2.5 inca hardovi koju su mnogoooo brzo razvijali bad sectore. Ajde resim da im dam sancu opet, kupim i ja jedan Momentus od 500GB cisto kao prenosni, tacnije za filmove samo, posle mesec dana 5 losih sectora, samo sam ga vratio i zamenio za WD od 1 TB i doplatio. Taj wd radi sada vec 2 godine i kusur, jedno vreme nije gasen 3 meseca uzastopno (bio u nazovimo server masini kod mene u firmi, dakle power non stop i nema da zucne radi za sve pare)
Tako da Seagate vise nikada eto iz kog razloga, jednostanvo problemi samo sa njima. Sto se tice Samsung hardova imam F2 EcoGreen i SpinPoint F3 hardove, komada vise, to su neke najbolje serije njihove koje su izasle, oba su 3.5 hardovi. Matori, kupljeni u vreme kada je 1 TB hdd kostao oko 4500 din sa postarinom :). Nemam problema sa njima ic… pu pu pu
Sto se tice danasnje situacije posle one famozne poplave fabrike koja radi motorcice za hardove (inace samo iskoriscena situacija za podizanje cene i mergovanje vecih kompanija), poplava nije bila toliko ozbiljna, mislim stvarno… Dakle sta se desilo, WD resi da kupi Hitachi firmu gde se sada zovu HGST (Hitachi Global Storage, a WD company, tako se i reklamiraju) i Samsung koji je kupio Seagate firmu i prestali su sa svojom Spinpoint serijom i kompletan R&D u tom segmentu je ugasen jer za to koriste Momentus seriju i Baracudu iz Seagate kompanije. Mozda su se spajanjem i kupovinom poboljsali sta znam, ja i dalje imam averziju, mozda je samsung usmerio nesto od svojih SpinPoint serija u ceo proces proizvodnje i da se tu malo izvuku ko ce ga znati.
WD je uvek bio No.1 skoro svuda u svetu, generalno nikad problema ja nisam imao sa njima, evo imam hardove iz 2000 godine jos i rade bez problema, 0 bad sectora, sve extra. To sto sada imaju neke novine na tom GREEN polju i ustedi energije je njihova sahrana
Hitachi je uvek bio neka zlatna sredina, hdd koji je u nekoj sredini po performansama a i sa cenom, nit smrdi nit mirise, bar nikada nisam imao problema sa njima, inace MS ih fabricki koristi u Xbox360 konzolama od samog pocetka, kao i PS3 sada u SuperSlim konzolama, za PS3 fat i SLIM modele korisceni su Toshiba hard diskovi koji su tik nesto malo ispod Hitachi-a po pitanju performansi i generalnog kvaliteta.
Seagate vec sam opisao, nisam jedini sa tim problemom, opet vazi i ono kako koga zadesi, znam samo da se na te hibridne zesce zale, no ko zna opet dok ne probas sam
Samsung bivsi dok ej bio Samsung pucali su samo na kvalitet dok se nisu probili onda su eto kupili Seagate…
Toshiba, kao sto spomenuh isti djavo kao hitachi, tu su negde
Ostale firme mislim da ne treba pominjati nisu u igri, mada ne znam jel ima uopste, Maxtor prso, Conner presao u WD od tih poznatijih brandova…
Malo odosmo u off ali se i dalje prica o vitalnom delu koji se ugradjuje u konzole, pa ce nekome sigurno koristiti.
Pricam za Seagate ne za WD , za njih kazem. nije mi jasno jer tih HDD-ova ima u PS3 i XBOX mislim na Seagate… WD mi nije chudaje takodje u toshiba USB externi 2.5 imaju taj IDLE switch off i hate it too
e da Seagate takodje isao u konzole zaboravio sam na to, ali ovaj idle timer grrrrrrrrrrrrrrrr. Imam WD green koji bre po imenu da zakljucis treba to da ima tako brzo, on ima na 5 minuta, plus moze da se ugasi… Blue serija nedao bog, probao sam sa WDIDLE3 da ga ugasim jok ni da bekne, prijavi da jeste i nista, cim pokrenes opet pise da nije heheheh
Evo ga taj hdd u laptop kao Storage hdd za download, ne bunim se, kad mi treba on se vrti kad ne treba on se ugasi, u laptopu mi extra posto mi je to drugi hdd, primarni je Hitachi 7K500 valjda
-Sad sam testirao GTA5 na ‘stock’ 320GB HDD-u. Znaci, zivi uzas. Ceste nestaju, objekti, auta, katastrofa… Tekken Tag 2 takoder ima primjetni ‘lag’… Sve se mislim da nije do konzole, medutim, ne moze biti. Jer bi igre izbacivale cudne ‘artifekte’, a u mojih 3h sa konzolom nisu… Ovaj ‘Seagate’ se nadam, nadam, da nece imati sl. probleme. Citam komentare ljudi s ‘Rockstarovog’ foruma, i oni kazu da s hibridnim diskom nemaju toliko primjetnih citanja textura… Da sam vala znao prije za ovo, ustedio bih i kupio Kingstone SSD od 120 GB za 100€…
Jedva cekam da ga ugradim i testiram, jer ovako mi zivci pucaju… Kupim nov Slim i gledaj gluposti…
Zar vam nije lakse da prosto ubacite SSD i da uzivate u brzini ocitavanja?
sta mislis zasto su promenili Toshibu i presli na Hitachi ehhehe, Super Slim dolazi svaki sa hitachi-em. Ja sam ugradio kod drugara bas taj od 500GB iz SuperSlim-a u 2003A slim i GTA V apsolutno nema nikakvih problema, jos sam isao do njega da vidim svojim ocima kako je u odnosu na Xbox posto me mrzelo da instaliram na svom PS3-u GTA V hehehehheh (sta kad mi je to najbolji ortak lakse mi da odem kuca preko puta moje nego da gubim vreme dok prebacim igru :P)
sve je to lepo ali SSD u konzolama je bacanje para posto su one skoro sve na SATA 1 specifikaciji ne mogu ni da iskoriste pun potencijal propusne moci hard diska, bilo kod ne samo SSD, ali da je brze nego obican hdd jeste, samo odnos kapacitet-cena je astronomski
@Milanče, daj majke ti, kako znas kad stalno visis na Halo-u
@Vlado, dolazi meni ext HDD, WD 2TB, ali to mi je poklon od starog, hocu ja ovaj interni dovraga
Odakle ti ta informacija??? Vec 3 dana pikam gowj…
E jbg, sorry
Da li sam spomenuo da je ovaj ‘hibrid’ SATA 1?..
Lordish ako je poklon cuti i ne kukaj ako imas racun idi zameni, tako je bar pravedno
Ja pikam sad externi Hiatchi Touro od 1 TB, isti onaj 5K1000 model je unutra, USB 3.0 hdd, ne trazi dodatno napajanje, milina za filmove on the go, muziku i slicno, hocu da ga stavim u dnevnu sobu
Ne bih ga mjenjao, pravo da ti kazem, jer mi treba za skladistenje xbox i ps3 igara… Cek cek da stavim link za ovaj ‘hibrid’ sto sam narucio…
evo ti ga link sa ocenama previse ima 1 ali isto toliko i 5ica, smesno Seagate Momentus 7200.4 ST9500423AS 500GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s 2.5" Internal Notebook Hard Drive Bare Drive - Newegg.com
inace hdd je SATA 2 ne sata 1
SATA 1 - 1.5Gb/s
SATA 2 - 3.0Gb/s
SATA 3 - 6.0Gb/s
EDIT:
Inace evo ga hitachi, gledaj komentare gde se pominje PS3 hehehh http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA0AJ12S9758&Tpk=hitachi%205k1000
Evo ga:
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B001R4BBLU
@Vlado, ma daaaaj, na Amazonu ima preko 350 pozitivnih dojmova
slusaj sto se mene tice, ti placas, za tvoje novce uzimas sto ti hoces :). Misljenja uvek postoje razlicita, sto je i normalno, ako te bude sluzio extra onda nema sta da se cimas
Evo to za 350 pozitivnih, iako je ovaj 750gb
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B004MME0N0
Da imam te novce, hdd koji si mi preporucio, hitachi 5k1000 odmah bi ga uzeo Al tako je kako je …
btw ne mozes da poredis 750 i 500 GB jer 500 GB model je model koji ima jednu plocu, 750 ima 2 ploce unutra ako ne i 3 nisam siguran, te stvari igraju bitnu ulogu i znatno se odrazavaju i na performanse i na sam rad harda…
Ja kada sam kupio WD za ps3 apsolutno sam isao logikom WD imam oduvek radi mi na XBOX extra radi ovako, a onda vidim za PS3 je ***** kad tako moram da kazem… Onda je bilo istrazivanje narednih 5 dana koji da uzmem, to su ljudi preporucivali boga oca, sve neko ko ima sta ima i kaze da je to najbolje pritom u zivotu drugi nije video hdd… Onda lepo bench testovi, pa jurim komentare pa ocene pa ovo ono, pa neki bitniji ljudi sa PS3Hax foruma ga preporucuju, rekoh ok sto da ne ajmo na to…
Covjek se uci dok je ziv, hvala ti na info
Eh sad, de mi reci kako cu ja vidjeti da li je to to… Mislim, kad ugradim Seagate, upalim GTAV, koje testove mi jos preporucujes, koje igre? Jer, zelim ga max ispitati, ako je dobar ili los, ne bi li neko drugi izvukao pouku iz toga…
prvo nakaci na komp i pokreni Crystal Disk Mark CrystalDiskMark - Software - Crystal Dew World cisto da vidimo performanse i okacis nam screenshotove
onda lepo ubacis u PS3 i sopstvenim ocima vidis razliku heheheh