Čipovani Ps3 - Kako dalje?

Kao što naslov kaže, uzeo sam Ps3 s Rogerom 4.40. Ono što me zanima jeste:

1. Da li moram raditi update na 4.46, i zašto? S obzirom da sve novije igre rade na njemu.
  2. Prebacih GTAV na Ps3, i prilikom pokretanja igre teške 17GB, uradio mi je onaj “neophodni install” još od 8.4GB. Tako da mi igra ukupno zauzima 25GB. Da li je to normalno?
  3. Ako Vam nije teško, molim link sa ovog foruma za navedene tutoriale ukoliko budu potrebni. Na mobitelu sam a vidim ima ih dosta.

Hvala :slight_smile:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

1. Ne moras ali je pozeljno imas tut u PS3 Tutorijali
    2.Normalno
  2. PS3 Tutorijali BRE!!! Nisi ovde od juce dovoljno si dugo ovde da mozes da se snadjes
  3. Ajd sad polako :slight_smile:

Sent from my HTC One X using Tapatalk 4

1. Ako neces ici online, neces ni trebati da radis update, bar ne jos neko vrijeme
  2. Nista nenormalno, ps3 ima mandatory install za neke igre. Sacekaj da vidis koliko zauzima neki save game
    3, PlayStation 3 Tutorijali

Hvala Vam :slight_smile: Ma znam je sve to, duugo sam ovdje kao što kažeš, ali ne škodi pitati :slight_smile:

Može ostati ova tema ako nešto zbrljam u ovih desetak dana? Jer moram i na još jednoj Ps3-ici radit’ :smiley: hehe

Još jedna stvar!! Da li da brišem Update folder iz igara, Duplex i sl…??

mozes a i ne moras, ja ne diram

Ja sam ga izrisao iz GTAV i radi fantastično. Upravo sam gledao tut što si radio. Čini mi se da nije nimalo težak. Sve je natanane objašnjeno. Svaka ti čast :slight_smile: E sad, samo još da nađem vremena da ga i uradim :smiley:

Onaj dio gdje piše da moram izbaciti originalni BR iz konzole: pritisnem tipku jučer, izbaci BR i odmah ga vrati :S To normalno, ili?

Kad izbacis i ostavis ga on se vrati, kad izvadis i izvuces odmah to je to… Mozda ti i malo zeznut mehanizam jer ne bi trebalo odmah da ga vrati

Odmah se vrati. Znači, samo ga vidim a on već ode unutra… Hmm… Pokušat’ ću ga nabrzinu izvaditi.

E ne bi trebalo odmah vec da stoji minu dva pa da se vrati tako da ti je mehanizam zeznut, cupaj ga cim izadje

Nemoj da cupas bukvalno samo ga izvuci polako. Ako uvlaci i vraca bd disk onda je ok, neki imaju mehanizam za stelovanje ako ga je neko rasturao i poremetio mehanizam, dokle god izbacuje i vraca disk ok je naravno i da ucitava.

Pa na to sam mislio samo da ga uhvati kad izadje :slight_smile: ne da cupa klestima ili tako nesto nije valjda bukvalno shvatio hehehe

Shvatio sam odmah :slight_smile: hehe

Edit: Evo sada sam probao izbaciti BR i sve super radi. Moguće da je ono jučer bio neki “bug”. Čudno mi pravo, danas je nečujan totalno, jučer na “Last Of Us” pali fanove baš pravo :smiley:

pali ti fanove posle koliko na bas brze da se cuje dosta, a?

ako je tako onda zamena termalne paste OBAVEZNA!!!

treba on da upali kulere ali ne da sibaju kao ludi

Hoce debele to da rade ne dizu postepeno nego 10min kao turbina pa onda obori ali to radi ako se dugo igra i ako je igra zahtevana, moraju da se menjaju termalne paste u svakom slucaju jer ne odvodi dobro temparaturu sa GPU…

kod debelih svakako treba da se promeni zbog godine starosti, pogotovo kod TURBINE version-a :smiley:

kod slimova vec takodje doslo vreme da se menja, 2 godine traje fabricka pasta i kraj, MX-4 koju ja stavljamima rok trajanja 8 godina, kazi i 3 da traje pa je mnooogooo bolja nego fabricka, meni sad na xbox-u oborila 6 stepeni

Pa iskreno, nije baš da se čula kao “turbina” jučer kad sam igrao “The Last Of Us” :smiley: Za par decibela jače nego kuler od xbox Slima podešen na 60%… Nadam se da je barem to dobro? Zrak koji pozadi izlazi iz nje nije vruć već topao… A čovjek od koga sam kupio konzolu radi sa njima svakodnevno, valjda je promjenio pastu… Hmm…

haaaa “valjda” :slight_smile: jel si ti to video da jeste? nisi :slight_smile:

dakle, pictures or it did not happened :slight_smile:

elme bucno je to on ne bi trebao da se cuje jace od tog na 60% ali ajde da kazemo da je ok, sve preko toga je vec GLASNO!!! i zabrinjavajuce

Uf, opet onaj osjećaj brige kao kod xbox-a… Damn, hoće to mene :slight_smile: Dolazi mi nov Slim, nego se brinem za burazera ako njemu ode ovaj… Morati ću pitat’ čike od kojeg sam ga uzeo, a ni to nije sigurno :slight_smile: Iskreno, kako se čuo “Xenon” pa i “Falcon”, ovo je dovoljno dobro. Sada se ni ne čuje toliko, a nisam primjetio da su fanovi ubrzali… Vidjet’ ćemo…

Pusti ti studiovpc je plasljiv sto se tice PS3 konzola. Pastu kozes da stavis bilo koju skuplju za PC dobra je, ja sam na jednom ps3 slim cech2500b morao dva puta da menjam pastu jer su ga sprzili sa igranjem u fijoci i na kraju MX-4 posle mesec dana kada nalegla pasta a PS3 poceo normalno da radi da se ne gasi posle 1h. Kada stavis pastu obavezno vodi racuna kako stavljas i pokusaj da je ne gazis sa igrama nego je ostavi da radi normalno da nalegne pasta, citava nauka sa tim termalnim pastama pogotovu na PS3.

Hvala ti @M007P, ali to je za sada samo u planu :slight_smile: Radi se o Fat konzoli CECHK03, i imam je jedan dan… Nisam mogao nešto vele primjetiti, niti sam igrao seansu dužu od 2h… Konzola se nije pretjerano čula ni kad sam igrao najzahtjevniju igru, taman tih par sati… Danas se skoro ni ne čuje, što je zbunjujuće. Moguće da je bila predugo u foliji ovih par dana dok nije stigla do mene :smiley: Pozadi, one rupice za hlađenje, su smeđe po čoškovima, vidi se da je bila usisavana, čisčena, pa je vjerovatnost za već promjenjenom pastom moguća. Ne znam… Javim se u ovih par dana, pa govorim utiske :slight_smile: