Call of Duty Modern Warfare (2019)

Meni je ravno magiji sto igre uopste izlaze, i to u igrivom stanju. Biznis aplikacije u velikim respektabilnim kompanijama se bukvalno raspadaju. Krpljenje rupa kosta da ne poverujete… I najmanja izmena u sistemima je jezivo skupa. Frapantno mi je kako uopste funkcionise gaming industrija i da broj bagova nije 100x veci. Danas bas citam na temu odlaganja Cyberpunk-a jer ne radi dobro na aktuelnoj generaciji, komentare na tvit Korija Barloga da se optimizacija radi na samom kraju… Ljudi generalno nemaju predstavu o kompleksnosti tih projekata.

3 Likes

90% biznis aplikacija se raspada. Svi hoce sve za veoma kratko vreme. Pa dolazi do toga da kod nije kvalitetno napisan, da bilo koja promena moze da izazove gomilu problema. Zato su i izmene toliko skupe. Tebi mozda deluje nesto jednostavno za uraditi, da se doda neka najobicnija kalkulacija…al je developer zbog manjka vremena morao da preskoci nekoliko koraka koji su vitalni za tu kalkulaciju i onda mora opet da se vraca na nulu, pa onda opet rokovi stisli. To nije ni malo lagan posao kao sto vecina misli, i mrzim kada vidim da neko ko nema dodirne tacke sa tim nikakve pljuje po jadnim developerima a nemaju pojma da nisu oni krivi vec nerealni rokovi koje firma postavlja.

1 Like

Vidim da si programer i podrzavam stavove u potpunosti :sweat_smile: Sta radis ako nije tajna? Front/Back-end ili mobile?

1 Like

Front end radim u Reactu

1 Like

React je milina spram smrdljivog Angulara, bar mi tako kazu svi drugari :joy:

1 Like

E pa zavisi. Neko ne moze da smisli Angular (ja), a ipak nekad moram da ga radim. A neko ne moze da smisli React. Sve zavisi na sta naviknes

Ama brate ti si promasio temu.
Niko ne pljuje programere, nego ljudi ne mogu da se udostoje da objasne da je doslo do greske i sta treba uraditi i koliko treba cekati.
Nego ja moram da guglam i isprobavam 100 resenja od kojih ce neko mozda da proradi.
Pritom nemaju suport čet, niti su mi odgovorili na mail.
Na fifi mi je izbijalo 10 bagova i oni su uvek slali poruku da su svesni problema i da se radi na tome, da ce se produziti takmicenje itd…
A druga stvar, cisto da napomenem, mnogo mi je smesno kad neko brani svoje zanimanje kao brata rodjenog…:roll_eyes::face_vomiting:

Fifa je mozda los primer, jer ima bagova koliko hoces a stanje servera je katastrofalno. Komunikacija EA osoblja na forumu je predmet sprdnje, stari momak Andy je otisao da radi jutjub kanal a novi Rodzer jedva da se pojavi, jednom u 3 meseca. Da ne pricam o cestim greskama prilikom postavljanja novih SBC-ova, jer ih otaljava neka outsource firma ili rade neki interni. Ma, uzas.

Developer posao je specifican… Nisam developer ali imam pomalo uvid u te stvari jer sa njima saradjujem.

Gameri su mozda najnezahvalnija publika, jer su proizvodi najkompleksniji, a najmanje lojalna i najrazmazenija, jer je prosto prevelika konkurencija. A standardi su izuzetno visoki. U odnosu na kompleksnost proizvoda, bagova skoro da i nema. Cesto nismo ni svesni koliko je to zahtevna industrija koja tezi perfekcionizmu, a skloni smo da dramimo kako igre izlaze sa ogromnim day one patchevima.

1 Like

Problem su rešili za većinu ljudi. Najsmešnije i ovaj problem koji se dešavao, je rešen uz pomoć štapa i kanapa. Još uvek postoji deo igrča koji su izgubili celokupan sistem napredovanja u MP.

Ja srećom nisam imao probleme, osim početnog da mi igra nije radila, ali kada je proradila, sve je bilo na mestu. Tačno bi se streljao da mi je bilo ukinuto 330 LVL do kog sam stigao.

Završio sam sve assault puške - pozlaćenje i platina.
Overio i drugi raketni bacač - PILA.
LMG ostala samo jedna puška za pozlatu, kao i jedna iz marksman klase.
Već merkam šta dalje shotgun ili snajpere da završim.

Za kraj lepotice i zveri :sunglasses:

1 Like

Zna li neko kako da pokrenem CoD mp, od poslednjeg update-a mi stoji da mi nedostaje neki dlc i da zbog toga ne mogu da pokrenem mp?

Ako si igru nabavio preko naloga onda moras uci na taj “glavni” nalog i skinuti dlc,barem sam ja tako resio problem :+1:

1 Like

Tako je. Isto :+1:

Samo da bi skinuo nedostjući DLC moraš da pokreneš igru ako si na PS4. Neće automatski da krene skidanje dodatnog MP DLC-a, samo spec-ops. Tako da je obavezno pokretanje igre na osnovnom nalogu (guest nalog).

Dalje je samo sačekati da se skine DLC i to je to.

Koliko je super crossplay! Kolege na PS4, jedan na PC i ja na XB1. Svi lepo u partiju i udri. E da, mrzim Shipment mapu, mada srećom kratko traje :smiley:.

4 Likes

Bukvalno nema razloga da ne bude. Nadam se da će uskoro doći i na ostale popularne MP igre!

1 Like

Realno, PC ne treba biti u CP sa konzolama.
Isuvise je nepravedno, jer je na PCu lakse i kretati se i pucati, svetlosnu godinu…

Gasim jer se ekipa buni kada je upaljen cross-play. Neće ljudi da igraju protiv PC igrača, jednostavno nije egal u startu. Prvo nije isto kada se igra M&K protiv gamepad-a, prednost je na strani M&K, a kada se još na to doda da na PC-u je otključan frame rate, dobije se kombinacija, gde smo mi na konzolama u daleko lošijem položaju. Posebno sada je postalo gadno jer nas stalno ubacuje u lobije gde su monstrumi, ako je upaljen cross-play. Nema više da te ubaci sa običnim smrtnicima, gde još možeš da pariraš 360 stepeni okretanja miša u milisekundama.

Igramo stalno i isključivo HC modove, uvek nas ima za pun squad i svi smo na PS4. Ima par ljudi koji su na drugim platformama, tako da možemo da uključimo cross-play kada su oni tu. I uvek to i uradimo kada se jave, pošalju poziv za igranje. Moram priznati da od kako se ekipa proširila (sada nas ima skoro 15 regularnih članova koji igraju svakodnevno COD) počeli smo opasno da ugnjetavamo decu na COD-u. Juče od skoro 40 partija, mislim da smo izgubili 1 ili 2. Skor dobijenih i izgubljenih partija mi se povećao za mesec dana sa 1.18 na 1.42 i stalno raste.

Koliko god bio dobar cross-play, smatram da ipak treba da bude ograničen na PS4/X1, a PC da bude odvojena kategorija ili da barem bude odabir, da li neko želi da učestvuje/igra u lobijima gde je i PC.

3 Likes

Pričalo se svašta, a realnost je drugačija. Nema odabira šta i kako.
Ako je otključan cross-play ubacuje se sve i svašta.

Ja onda izgleda da nemam sreće ili zbog broja odigranih partija me ubacuje sa gomilom PC igrača.
Najgori loby koji sam do sada dobio je bio sa nas 3 na PS4 i 9 na PC-u.
Baš je bilo veselo.

Aim assist? Nisam znao da to ima :confused: